Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпросче за коремни преси :)

Featured Replies

Здравейте хора :D. Ами... смятам да започна да правя коремни преси :wub:. Въпроса ми е: От колко коремни преси да започна и по колко серии на ден да правя? И другото въпросче: Стягането на коремната стена чрез коремни преси намалява ли риска от херния? Редакция: Забравих да кажа, че съм на 17 и горе-доло имам оформени плочки.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Ще бъде добре първо да споделиш какво точно искаш да направиш с тези коремни преси.

Здравейте хора :).

Ами... смятам да започна да правя коремни преси :).

Въпроса ми е:

От колко коремни преси да започна и по колко серии на ден да правя?

И другото въпросче:

Стягането на коремната стена чрез коремни преси намалява ли риска от херния?

Aко целта е да се намали обиколката на талията, коремните преси сами по себе си не са ефективни. Това упражнение натоварва мускулите в коремната област и следва те да нараснат по обем, а оттам и самата обиколка на талията. За отслабване в тази както и във всяка друга област най-ефективно е тичането и то с по голяма продължителност на натоварването (над 20мин). При самото тичане може да се увие коремната област с найлон или друга подобна материя. Каране на колело, или велометър също помага. Изобщо за отслабване се насочвай към така наречените "кардио" тренировки.Иначе за това и за всички упражнение важи максимата - по-малко натоварване и повече повторения е за релеф, а повече натоварване с по-малко повторения е за маса. Относно въпроса с колко повторения и серий да започнеш, това е строго индивидуално предвид издръжливостта ти, но целта е максимален брой повторения в 2-3 серий, като задължително оставяш поне ден или два между тренировките за възстановяване.

Всичко е много индивидуално, но започваш с няколко серии по 20-30, с постепенно увеличаване на бройката. Относно хернията- дори ако имаш склонност към херния подобни упражнения увеличават риска. Слабинният канал е структура, която не е покрита с мускули, а само с фасции и опъването на мускулите може да разшири канала. Освен това всяко повишаване на вътрекоремното налягане /например при кихане, кашлица и всеки друг вид напуване/ е предпоставка за отслабване на фасциите на канала. С една дума, ако имаш начална херния- не ти препоръчвам изобщо екстремни натоварвания.

• Автор

М не нямам начална херния :). Вдигал съм доста тежко и съм мъкнал тухли на строеж и съм нямал проблеми. Просто днеска с наще като мъкнахме една стара печка и малко ме боли в дясно доло. Та съм чувал, че коремните преси стягат коремната стена и намаляват риска от херния и не само :).

Просто днеска с наще като мъкнахме една стара печка и малко ме боли в дясно доло. Та съм чувал, че коремните преси стягат коремната стена и намаляват риска от херния и не само :ph34r:.

Те стягат коремните мускули, но трябва да ги правиш периодично. Не е хубаво да свикнеш да правиш по много наведнъж, защото, ако спреш, коремът може да ти се отпусне доста. А за хернията не съм съгурен, че са полезни - ако имаш някакви проблеми с това, най-добре се обърни към специалист.

Ако правиш тренировки, обърни внимание в началото след колко време получаваш мускулна треска - това е нормално, когато започнеш да тренираш определени мускули. Моментът, в който ти отмине мускулната треска, ще ти покаже през какъв интервал от време трябва да си правиш упражненията - важно е когато се правят упражнения, след това да се възстановят мускулите. И още нещо важно - научи се да правиш правилно и чисто упражненията.

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Според мен, съдейки от личния ми опит здравия корем с нищо не те предпазва от херния. Преди време имах много здрав корем и ми се е случвало няколко пъти при вдигания на тежко да усещам болки ниско в корема. Просто няма гаранция, затова най-добре е винаги да се използва колан при вдигане на тежки предмети и, разбира се, винаги да се подхожда с предпазливост и внимателна преценка на собствените възможности. Интересно е обаче, че на оперирани от херния съм чувал да им се препоръчва да правят коремни преси, явно помага при възстановяването.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

А не знам дали е тук мястото да попитам, но някой от вас да продава или да знае къде се продават втора ръка лежанки за корем? Ще съм благодарен, ако някой помогне, защото много искам да си взема :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.