Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми е инфектиран

Featured Replies

Тогава дай лог от DDS. Преди това изтрий всички точки на възстановяване, като маркираш както е показано на снимката: Публикувано изображение

После Apply

След това може да включиш System Restore.

• Отговори 105
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре. Сега следва: Стъпка 1 Изтеглете OTС.exe от тук и го стартирайте. Така ще бъдат почистени инструменти и файлове, които използвахме в темата. Когато OTС.exe завърши почистването, натиснете Ye

• Привет, TpuHuTu, сега ще се опитаме да оправим нещата. Ето как: Стъпка 1 Следвайте следната инструкция за работа с DeFogger: Изтеглете DeFogger от тук и го запазете на десктопа. Стартирайте

• Мда, аз съм донякъде виновен, дето са замотахме толкова дълго. Следва: Сега отворете notepad.exe и с copy/paste въведете следната информация: Запазете файла с име CFScript (преди това изтрийте

Уфф, пак не се получи. Както и да е, сега изтегли OTL от тук. Стартирай OTL и натисни бутона CleanUp!

Публикувано изображение

При дeинсталацията на OTL ще бъдат почистени инструменти и файлове, които използвахме в темата. Ще последва рестарт на Windows.

След това спри Интернет и AVG и инсталирай Service Pack 3. Пиши за резултата.

• Автор

Като гледам резултата трябва да е успешен. Всичко си работи нормално, с изключение на шибаният Internet Explorer.....

Засега спираме. Ще се опитаме да намерим някакво решение. Изчакай, нямаме бърза работа. Ако не си пуснал сканиране с AVG, направи го все пак.

Добре. Сега ще направим един опит, дано да ни върже. Виж това: Как да направите резервно копие и възстановяване на системния регистър в Windows XP. Прочети текста под надписа "Как да направите резервно копие на системния регистър в Windows XP" и го изпълни. Трябва да има бекъп на регистрите, все пак.

След това ще се опитам да забраня автоматичните (auto-detect) прокси настройки за Internet Explorer с един REG файл, който закачам тук:

Разархивирай го, след като направиш бекъп на регистрите и стартирай REG файла. Пиши за резултата.

• Автор

Ако под успех се разбира дали ИЕ се свързва, значи работата е неуспешна. Рестартирах и пак не иска...

Понеже става дума за нова инфекция: BackDoor-EXI.gen.h!F1023158E167, публикувана на осми март т.г., ти препоръчвам да деинсталираш AVG. За целта има инструмент: тук. След това инсталирай avast free, като използваш ето този линк. Направи сканиране и пиши за резултатите.

• Автор

Понеже става дума за нова инфекция: BackDoor-EXI.gen.h!F1023158E167, публикувана на осми март т.г., ти препоръчвам да деинсталираш AVG. За целта има инструмент: тук. След това инсталирай avast free, като използваш ето този линк. Направи сканиране и пиши за резултатите.

Офф тука нещо се преееба жестоко работата. Като цъкнах 2 пъти на тоя remover той в продължение на 10 минути премахваше AVG-то и след това последва рестарт без да мога да направя каквото и да е. След рестарта стана интересно. AVG-то не се беше деинсталирало напълно, и не можех да се свържа към интернета. Изписваше ми някаква грешка в продължение на доста време и така и не можах да го оправя......

За добро или за лошо върнах Registry Backup, ако си спомняш кога го направихме. Интернета успя да се свърже, а AVG-то изглежда ето така:

Публикувано изображение

като тоя shield не иска да се включи.

Друго, което ми направи впечатление вчера - преди при всеки рестарт ми даваше да си избирам между Ubunto-то и Windows, а сега директно се включва XP-то без да ме пита нищо? Да не е станал някой гаф да го няма Убунтото?! или съм цъкнал нещо и затова така се включва. Тук ще вметна, че докато ИЕ не можеше да се свърже към интернет, мозилата в Убунтото също не се свързвше.

Голямо мазило стана....

Редактирано от TpuHuTu (преглед на промените)

Мда, добър ход направи с бекъп. Според мен AVG може да остане. Ако искаш, изчакай. Ще пиша на поддръжката на AVG да се светнат с дефинициите. Dual boot е доста лошо решение, това е категоричното ми мнение. Избери си една операционна система и използвай виртуални машини за другите.

• Автор

Аз добре ще избера една, но какво стана с другата? В крайна сметка аз само изпълнявах задачите, така че ти би трябвало да знаеш защо не ми дава опция да вляза в Ubunto. Отделно - защо като не работеше IE не работеше и Мозила под линукса? Честно казано зех да се отчайвам вече... губя надежда, а и през цялото време нямам никаква идея какво става.

Ами защото не можем да ти оправим MBR, също така маса файлове и т.н с тези експлоити и заключени проксита. Тук имаме подобна тема, където няма изход при подобна зараза. Даже MD5 сумата за MBR е същата като твоята. Мислиш ли, че е лесно да се оправим едновременно с две операционни системи в dual boot? Нали ти казах да сложиш avira? Ти какво направи?

P.S. avira вече имат дефиниция за твоя случай. Откзвам се да давам повече инструкции за AVG, докато не ми отговорят за проблемите си деинсталатора и за пропуснатите дефиниции...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Нали ти казах да сложиш avira? Ти какво направи?

Каза ми да инсталирам някоя антивирусна и, че след това няма да е проблем да я махнем, която и да е тя. Откакто сложих AVG ти писа да слагам Avira. Както и да е. Все ще я махнем, мен по ме притеснява защо не мога да вляза в убунтото...

Ако смяташ, че няма да можем да се справим, или се съмняваш в успеха, за мен остава лесния вариант. Като няма накъде ще прежаля всичко и толкоз...

Аз мога да махна AVG, не е проблем. Според мен е най-добре да изчакаш. Откъде да знам, че AVG не ще да се деинсталира със собствения им инструмент за целта? Също така не знаех, че е някакъв плеър, сега ми светна. Не използвам програмата и няма да я използвам никога по ред причини. Нали споменах, че при теб има нов вариант на инфекция? Този експлоит най-вероятно се забива с MBR и според мен няма оправия при dual boot. Дано да не съм прав...

• Автор

Нали споменах, че при теб има нов вариант на инфекция? Този експлоит най-вероятно се забива с MBR и според мен няма оправия при dual boot. Дано да не съм прав...

Не схванах много от това, но ще те послушам и ще изчакам още. Все пак една седмица труд ще е смешно да иде подяволите.
  • Автор

Така май е най-добре. Извини ме, нямам абсолютно нищо против теб. Справяш се изключително.

Как вървят нещата със съпорта на AVG? Времето минава, а кошника взе много да се бави вече. Не знам дали е от глупавата антивирусна или другите гадории, но много му се насъбра.

При теб за Линукс и Windows има експлоит, който създава този проблем с прокситата. За съжаление се насочихме в погрешна посока, като инсталира антивирусна програма, която не става за нищо. Сега не мога да пусна маса инструменти и т.н. заради AVG. На всичкото отгоре AVG не ще да се деинсталира със собствения си инструмент...

Затова предлагам да пуснеш Avira AntiVir Rescue System, надявам се да имат дефиниция за този екслоит. Изтегля се ISO файла, после се прави CD и се стартира дистрото с avira Rescue System.

• Автор

Затова предлагам да пуснеш Avira AntiVir Rescue System, надявам се да имат дефиниция за този екслоит. Изтегля се ISO файла, после се прави CD и се стартира дистрото с avira Rescue System.

Не съм сигурен дали разбрах какво трябва да направя, затова ще питам.

Да запиша файла на диск и след това да стардирам диска?

P.S. Моето дисковото устройство записва само CD, но ако си спомняш нямам записвачка, защото не ми дава да инсталирам nero или каквато и да е друга програма. Като стартирам файла за инсталиране на дадена програма ми дава грешка, че връзката с интернет не се получава и не успява да изтегли нужните файлове. И така всеки път...

• Автор

Първо, благоря за програмата. Направена е точно като за мен - малка, лесна за употреба и вършеща работа. За в бъдеще ще трябва да си сменя всички програми с такива като тази. Направо ми грабна душата :lol6: По темата - записах iso. файла на диска, но като вкарам диска в записващото устройство нищо не става?

Ако всичко е направено както трябва, за да се запише ISO (запис на ISO изображение на диск), компютърът трябва да се рестартира с поставено CD на avira, както да е разрешено в BIOS първо устройство да е CD. Ето информация на английски. Виж какво пише под Boot from the Rescue CD.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.