Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Русе Публикувано изображение

Пропусна Бургас :)
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

www.photo-cult.com/Disaster

Ти си направо професионалист - какво да говорим?!

Невероятни снимки си направил.

Публикувано изображение

Тази снимка е от пътя на Шефката към вкъщи. Публикувано изображение

сега ще си сваля и се си сменя тапетчето

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Малко снимки от покрай нас Публикувано изображение

Тази снимка е от пътя на Шефката към вкъщи. Публикувано изображение

сега ще си сваля и се си сменя тапетчето

http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_AC...mp;USER_ID=3727

Разгредай тук,има от същия фотограф много чудесни снимки.

Като тази от "Тази снимка е от пътя на Шефката към вкъщи." Публикувано изображение

http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_AC...mp;USER_ID=3727

Разгредай тук,има от същия фотограф много чудесни снимки.

Като тази от "Тази снимка е от пътя на Шефката към вкъщи." Публикувано изображение

Да, знам ги. Страхотни са . И понеже авторът е d1saster Публикувано изображение , ми стана смешно - представих си как е пътувал заедно с шефчето по пътя към дома й. Публикувано изображениеМайтап... мои си размисли, некви.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

малко с телефончето, но карай Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Федорке, тая гимназия трябва да им я покажеш отвътре :clap: Така не се вижда чарът й и красотата й- отвътре е като старовремски замък (по-скоро дворец). Ако съм с фотоапарата някой път там, ще си измисля повод да вляза, за да подкрепя думите си с доказателства :clap:

Федорке, тая гимназия трябва да им я покажеш отвътре :wors: Така не се вижда чарът й и красотата й- отвътре е като старовремски замък (по-скоро дворец). Ако съм с фотоапарата някой път там, ще си измисля повод да вляза, за да подкрепя думите си с доказателства :clap:

:clap: Снимай я, де. Аз като бях там последният път нямах време да влизам, та само с телефона щрак.
  • 2 седмици по-късно...

Ето някой мой аматьорски снимки...Разбрах 1 всичко е въпрос на муза ... Дано ви харесат!Очаквам коментари ... всякакви !!

Има някои много добри. Определено обикновените са станали по-интересни. Малко си поиграй със светлосянката..Примерно за първата снимка - затъмни я.. Верно, че снимките е добре да са показани в оригинал, но дори и оригинала има нужда от ремонт понякога.. :rolleyes:

Ето някой мой аматьорски снимки...Разбрах 1 всичко е въпрос на муза ... Дано ви харесат!Очаквам коментари ... всякакви !!

Хубави са, но според мен не си свикнал още с апарата. Излишно е да снимаш на ISO 200 на слънчева светлина например (първата снимка).

Апаратът ти е способен и на такива неща: http://picbg.net/u/29353/20666/240513.jpg .

Успех в снимането ;)

Радвам се че има някои които ви харесват...Аз не съм някой който е чел и такива работи.Снимам си на Manual заразлика от хората които хептен не разбират Публикувано изображение Обикновенно гледам да снимам на 100 , 200 ISO да няма шумове.А мисля че истинската снимка е най добра а и не съм много добър с програмите за обработка на снимки.Най-трудна беше последната с реката защото 5 секунди exposure time защото много се стремях към 100 ISO.Мен просто ми идва музата и снимам Публикувано изображение А ако има някой други идей за подобряване на снимките като цяло как да стана по -добър и каде да намеря правила за еститически издържана снимка...Поздрави , trabant4e!

П.С - Една от любимите ми е тази с паветата защото просто си стоях на една пейка и смених баланса на бялото и снимах и ето че стана много хубава снимка.

/offtopic/ Любим режим на снимане ми е макро незнам дали се забелязва но се обмисля да се купи macro lens.

Здравейте,

разглеждах снимките, страхотни са!

И по повод ето това изказване

По принцип трябва да има 13 апостоли мъже,но има предположения ,че жената

отляво на христос е Мария Магдалена ,която била жена на Христос. Има книги по този въпрос, но доколко са истина не мога да кажа. Все пак вие решете дали това е жена или не, но мисля, че всчики сме на едно мнение. cool.gif

впрочем благодаря на всички за помоща, спасихте ми живота. Имам да ви черпя. thumbsupsmileyanim.gif beer.gif beer.gif

за снимка на 'Тайната вечеря' на стр. 1, това не е жена, ами апостол Йоан, той е бил млад и нежен като жена, така е описан в Библията и за това го рисуват така :bye1:, кой е 13-тия апостол...

Ето и една снимка от мен

post-187687-1228816943_thumb.jpg

Публикувано изображение

А това е от вчера

Публикувано изображение

skymc8.th.jpg

Централна автогара 06.30 сутринта

Тук след 17.30ч става Шанхай. Море от жълтури, негри и всякакви аутсайдери. Ако търсиш дрога, оръжие, "масажисти" или много евтини каки - това е мястото. Снимано е от ръка и не е ползвано специализирана програма за "шиене". Тук е гъсто застроено, тесни улици и затова полицията е конна, а точно до участъка има "институт на здравето". Явно е под тяхна опека, защото каките са "бели", на по-високи тарифи. Преди време някакъв мафиоз метна граната в конака и гледам ремонтиран. Залепили са нови "по-цигански" плочки на фасадата.

taqh2.th.jpg

Kритика относно първа снимка

Какво е това червено петно под яркото? И защо снимката червенее?

Мисля, че дядо Коледа трябва да ти подари нов фотоапарат. А ти бе ли добро момиче през 2008г?

Хахаха

Правени са през стъклото на колата, а то не е бе едно от най-чистите Публикувано изображение , а и като добавим, че снимах с телефон, щото не си носех фотоапарата - картинката става ясна.

Държа да отбележа, че не съм ги редактирала и пак си ми харесват :)

А твоята първа снимка е много хубава, изглежда, че има две слънца... :tease:

Що две слънца ? мен пък ми харесва контраста, който е хванал - като композиция - терминатора между тъмно и светлото. като в тъмнината остава природата, а в светлото -града.Става идеално за пропаганден плакат - тъмното ни минало, дивото и светлия град построен от Човека - бъдещето ни. :)

И на мен ми харесва, много даже. Къде прочете че не ми харесва? Публикувано изображение

Ами поне две слънца, защото не виждаш ли как облаците пречупват светлината, сякаш има няколко източника на излъчване. На мен поне така ми изглежда. Но като се има предвид, че фИдора е късогледа и пее в хора... може и само да ми се привижда. Публикувано изображение

Руското обединение "Ломо" е много сериозно предприятие. Те произвеждат перископи за подводници, лазерни мерници за танкове и самолети, самонасочващи прицели за ракети, но така и не успяха да направят човешки фотоапарат.

През 1980г в Кьолн зам. министъра по промишлеността за отбрана - Петр Корницкий получава подарък фотоапарат "Cosina CX-2" от японци. Той лично донася фотоапарата в Ломо и заповядва да се изкопира 1:1. Всичките 450 детайли били изучени и изкопирани, но фотоапарат не се получил. Зам. министърът искал точно копие и никакви доизкусурявания. Отвън всичко било отлично с руска емблема разбира се, но електронния затвор не се удавал на руснаците. Технологите им не били на ниво. Тогава решили да го карат по руски и опростили затвора, за което получили авторски свидетелства под името "ЛОМО-компакт" и серийното производство започнало едва 1984г. Същата година от конвейера слезли 1 700 000 апарата, като първите бройки били подарени на делегатите на XXVII конгрес на КПСС. Там лично зам. министъра показал какво чудо са измайсторили като с чук в ръка блъскал по корпуса на апарата. На практика това бил последния конгрес на съветските товарищи и логично "Союзкультторг" рухнал под напъна на японски и китайски сапунерки. Складовете били забити от този съветски производ и се чудели как да се избавят, за което питерските ученици получавали на 1 септември подарък близо 70 000 апарата или били раздавани на бизнесмени за честна бизнесменска. Докато един ден този апарат не попаднал в Виена за жълти копейки и двама студенти го популяризирали като се зародило течение Ломография - да снимаш навсякъде и всичко с апарат под ръка без да ти пука за професионални правила. Ломографията не умряла, защото се наследи от мобилографията -снимки от телефон.

Другарко fedora, не е честно да триеш мета-тага на снимките, но от друга страна няма да знам колко си напред с телефона. Мисля, че е с 2мпкс камера, а стъклото е играло роля на филтър.

Имам поредица от ел. книги за целта (вярно преобладават на руски), но тези препоръчвам на всеки прохождащ. Елементарно се намират в "аптеките".

И всеки път си скубя косите като вляза тук. Получвам хемороиди, докато зареди "чаршафите".

П.П.

Вчера 12.12.2008г можеше да се наблюдава пълнолуние, което се случва веднъж на 15 години. Луната бе в перигей спрямо земята и тя отстоеше само на 375 000км от нас, докато в апогей е на 406 000км разстояние.

Снимка на подобно явление ще е просто приказ, ако бъде споделено тук, малко или много Луната ни напуска, като всяка година се отдалечава от нас с 3.7см.

post-3366-1229161170_thumb.jpg

post-3366-1229161178_thumb.jpg

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Мда, май само на мен си ми харесват моите снимки. :speak:

Другарю Profruit, за да не оспамвам повече темата няма да пиша освен това.

Какво е му е лошото да снимаш нещо, което много ти е харесало, макар и да нямаш нужната професионална техника и да не знаеш всички правила?

Това разсъждение ще го пусна в обръщение в кухнята, щото нямам съответните познания и посуда на професионален готвач, тъй че най-добре да оставя готварството другиму.

Пък и тоз Ван Гог, на него кой му каза че знае правилата за рисуване, ше му се невиди

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.