Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смела баба залови двама измамници

Featured Replies

Умна и храбра старица от София помогна на полицията да залови двама измамници.

Публикувано изображение

В сряда към 14,00 ч непознат мъж се обадил на домашния телефон на 86-годишната Йорданка и се представил като кап. Петър Петров, разказа пред "24 часа" възрастната дама. Съобщил, че внукът й е убил с колата си циганче. Нямало очевидци, загиналото момче било сирак, така че случаят можел да се потули срещу 7 хил. евро.

После в слушалката се чул хлипащ глас на млад мъж, който казал: Бабо, прави каквото ти каже кап. Петров!

Мнимият офицер не знаел, че баба Йорданка е гърмян заек. Преди време 2 пъти пробвали неуспешно да я измамят. Втория път й съобщили за катастрофа на "дъщеря" й. Старицата има само трима синове, но въпреки това отвърнала: "Дъщеря ми няма кола." "А синът ти?", попитали. "И синът ми няма", казала тя. Отсреща вече не издържали на напрежението: “А с какво тогава пътуват?” "Със самолет - отвърнала баба Йорданка и пожелала: Пробвайте с други. Дано ви хванат."

И в сряда заканата й се изпълни. Старицата продължила с театъра. Обяснила на кап. Петров, че има само 5 хил. лв., но и трябва време, за да ги вземе от мазето. Измамникът кандисал на 5 хил. лв., за останалата част щели да се договорят, но й наредил, докато вземе парите, да не затваря телефона. Вместо да вади спестяванията си, баба Йорданка отишла бързо в близкото Четвърто РПУ. Там описали две банкноти от по 10 лв. и дали на бабата пачка с нарязана хартия, която тя сложила в плик и увила във вестник, както се уговорила с мошениците.

За всеки случай хитрата старица взела и мерки за сигурност. При втория разговор с кап. Петров казала, че ще предаде парите пред къщата си, но дала друг адрес - на ул. "Криволак" в кв. Лозенец. Там обаче се появило "младо, хубаво, стройно момиче", което обяснило, че мъжът, който трябвало да вземе парите, не дошъл, защото колата му се повредила. Полицаите били наблизо и още преди срещата забелязали мъж и жена, които я наблюдават и обсъждат.

В момента, в който бабата дала парите, пратеничката била задържана. Наблизо бил закопчан и съучастникът й. Оказало се, че по външен вид 26-годишната куриерка съвпада с описание, дадено от друга ужилена на 2 март с 8 хил. евро баба. 73-годишната жена вчера разпознала измамничката.

автор: 24 Часа;

Браво на бабето :lol6:

Чиста разбойничка е тази бабка - ако повечето са като нея - трудно ще има измамени :wub:

Мога само да се радвам, че въпреки годините си е останала будна и съвестна гражданка!

Наистина браво... и все още не мога да проумея ( защото то не е частен случей ) как тези хора успяват да ги излъжат. Най малко достатъчно опарени има вече за да могат всички останали да си направят изводите и най малкото да проверят достоверноста на това което им пробутват. Трика е почти винаги един и същ и те продължават да се връзват :yanim:

Мен пък ми е чуден другия случай, който е описан в материала. Откъде измамената 73 г. баба (не бабата-героиня, а тази, за която е писано на края) е разполагала с 8 хил. евро? В смисъл, ако те са използвали същата версия (катастрофа с кола на близък) тя не е ли могла да се обади на децата си и да провери, преди да им даде парите? Тези 8 хил. у дома ли си ги е държала или ги е изтеглила? Просто ми е малко неясно...

Именно това се питам и аз .. тея хора как така не проверяват и не звънят на близките си :yanim: Иначе от къде ги имат ... знае ли човек ... варианти много

Е кога как уцелят-при тия измамници е така.

И на мен ми звъня някакъв господин на стационарния-

че майка ми блъснала с колата дете,спешно пари-

абе алоууууу майка ми нито има кола,нито кара-

сбърка номера,дано никой не ти се върже гад такава!

Мен пък ми е чуден другия случай, който е описан в материала. Откъде измамената 73 г. баба (не бабата-героиня, а тази, за която е писано на края) е разполагала с 8 хил. евро? В смисъл, ако те са използвали същата версия (катастрофа с кола на близък) тя не е ли могла да се обади на децата си и да провери, преди да им даде парите? Тези 8 хил. у дома ли си ги е държала или ги е изтеглила? Просто ми е малко неясно...

Вие пък....Хитрата баба вероятно само е казала, че ги има заради театрото. И без това не се е канила да дава нищичко, какво пречи да се направи на лудичка?

Докторе, не ме разбрахте. ;) Написах "не бабата-героиня, а тази, за която е писано на края". А накрая пише: "Оказало се, че по външен вид 26-годишната куриерка съвпада с описание, дадено от друга ужилена на 2 март с 8 хил. евро баба. 73-годишната жена вчера разпознала измамничката."

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.