Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е тази батерия в компютъра ми ?

Featured Replies

http://store.picbg.net/pubpic/B7/CB/bbd06e5903f1b7cb.JPG кога трябва да се смени,за какво отговаря тя ?

Това е системна батерия, общо взето поддържа информацията запазена в BIOS когато няма ток към компютъра (когато е изключен от кабела примерно) за да не ти се рестартира BIOS-а, може и след 5-6 години да ти се наложи да я смениш, а може и да не се налага. Ако изключиш компютъра от ел. мрежата за малко и после го включиш ще ти изпише че BIOS е reset-нат и му трябват настройки, това е знак че батерията си е заминала :yanim: може да се замерва с мултицет за напрежение примерно, трябва да е 3V ...

Имам компютър на 6 години и още не ми е потрябвало да сменям батерията. Общо взето BIOS-a ако остане без ток и си губи настройките, батерията се грижи това да не стане. Рисет на BIOS-a (връщане към фабрични настройки) се прави точно по този начин- изключва се от контакта, маха се батерийката, натиска се копчето за включване на компютъра (да разреди кондензаторите, тогава може и да завърти вентилаторите за секунда) и се чака няколко минути. Слага се батерията и пускаш. Не се плаши, ако почнеш да имаш проблеми с часовника, странни съобщения в началото, разни такива проблеми тогава се сменя батерията, но пак казвам, за 6 години не ми се е налагало.

Кажи на господина да си хвърли дипломата в коша - не я заслужава . Първо има кошници които са от преди двехилядната година и си работят . Питай го ако батерията е 200 волта колко години ще кара ? Аз на мой компютър да ти кажа не съм сменял - но мериш и ако показва под 3 волта - тръгнала си е .

Кажи на господина да си хвърли дипломата в коша - не я заслужава . Първо има кошници които са от преди двехилядната година и си работят . Питай го ако батерията е 200 волта колко години ще кара ? Аз на мой компютър да ти кажа не съм сменял - но мериш и ако показва под 3 волта - тръгнала си е .

Така е! Няма нищо общо м/у волтовете и издръжливостта...

Имаше серия дефектни компютри с батерии, трябва да я махнеш иначе може да ти се счупи компютъра.

Имаше серия дефектни компютри с батерии, трябва да я махнеш иначе може да ти се счупи компютъра.

Я не пиши моля те глупости.Ако няма какво да кажеш, подобре си замълчи.

Господина ми по практика каза че колкото волта е батерията, толкова години издържа... Аз си я смених на третата година :biggrin: оригиналната беше KTS cr3032 май?!?

Верно ли ???!!!! Боже,божкеее,колко мъка има по този свят... :bday19::biggrin: :biggrin: И тези хора ще ни учат децата!

Имам компютър на 6 години и още не ми е потрябвало да сменям батерията. Общо взето BIOS-a ако остане без ток и си губи настройките, батерията се грижи това да не стане. Рисет на BIOS-a (връщане към фабрични настройки) се прави точно по този начин- изключва се от контакта, маха се батерийката, натиска се копчето за включване на компютъра (да разреди кондензаторите, тогава може и да завърти вентилаторите за секунда) и се чака няколко минути. Слага се батерията и пускаш. Не се плаши, ако почнеш да имаш проблеми с часовника, странни съобщения в началото, разни такива проблеми тогава се сменя батерията, но пак казвам, за 6 години не ми се е налагало.

Това с ваденето на батерийката е начинът за по-стари дъна - на всички съвременни има джъмпер за тази цел, на някои има даже и копченце.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.