Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няма свободно място на Локален Диск C

Featured Replies

За Windows7 кой са сега папките който трябва да се почистват - че тук се изписаха един път да се трият, после не.... Тази папка за какво е - и кой от старите файлове в нея трябва да се трият. Да не стане така че после някой ъпдейти от системата да не могат да се инсталират. Аз я позлвах тази програмка за триене на темп фаловете и нямах никакви проблеми - освободи ми 820 мегабайта . Но сега ме интересува в папката Windows -  кой папки трябва редовно да трия и кой файлове. Че уиндоуса с времето се позадръства с разни негови си неща който само събират пространство подозирам без реално да са нужни.

• Отговори 56
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Windows7 кой са сега папките който трябва да се почистват - че тук се изписаха един път да се трият, после не.... Тази папка за какво е - и кой от старите файлове в нея трябва да се трият. Да не стане така че после някой ъпдейти от системата да не могат да се инсталират. Аз я позлвах тази програмка за триене на темп фаловете и нямах никакви проблеми - освободи ми 820 мегабайта . Но сега ме интересува в папката Windows -  кой папки трябва редовно да трия и кой файлове. Че уиндоуса с времето се позадръства с разни негови си неща който само събират пространство подозирам без реално да са нужни.

Вече разбра за Темп папките че трябва да се почистват.

Трябва от време на време да се използва CCleaner.

Също така трябва да се почиства и със DiskClenup, като се сложат всички отметки.

Във папка Windows, можеш да почистваш:

C:WindowsPrefetch

C:WindowsSoftwareDistributionDownload

C:WindowsDownloaded Installation

За да не се пълни Windows-а спри си System Restore.

Автоматичните ъпдейти, също пълнят Windows. Можеш да им обърнеш внимание.

Спри си Hibernate. Тази функция също увеличава размера на Windows.

Ако не знаеш как се спира:

Отваряш командният прозорец. Вътре пишеш:

powercfg -h off

Натискаш Enter.

Торент задачите, които теглиш, трябва да са на друг дял, различен от C:

Трябва да погледнеш във:

C:WindowsPagefile.sis

Трябва да се види размера на файла,колко е голям.Ако е прекалено много, трябва да се обърне внимание. Може и да има зараза.Този файл е скрит.

За да си освободиш още малко място, можеш да изтриеш съдържанието на папка:

C:WindowsSystem32DriverStoreFileRepository

Само че ще трябва да имаш инсталиран Unlosker за да можеш да ги изтриеш.

Ако някой от колегите се сети нещо друго може да добави.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Ами иска да си увеличите паметта , вие искате да си карате 256мб рам :) малко ти е виртуалната - да беше поне споменал нещо за компютъра .

ПП. И пишеш на човека в темата - защо не си пусна твоя , така стават обърквания .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами иска да си увеличите паметта , вие искате да си карате 256мб рам :) малко ти е виртуалната - да беше поне споменал нещо за компютъра .

ПП. И пишеш на човека в темата - защо не си пусна твоя , така стават обърквания .

1.Защото вече започнах тук темата.

2.За да не отварям ненужно нови дискиси.

3.Човека от години си е оправил проблема и дискусията не е действаща.

Като цяло основно даваш упреци към мен ,че не си поддържам компа ,че съм имал музика 5гб на работния плот без въобще да имаш такава информация.И Диск Клиин Ъп ползвам и ККлийнър ,но проблема е ,че БЕЗ НИЩО ДА ПРАВЯ паметта изчезва ,вчера имах 2гб после 500мг ,ся ми се обажда компа ,че съм имал 100 мг да почистя.Ми хубаво де ама то почти нищо не остана ..уж вчера и грешките отстраних с УинХп Мениджър ,ама паметта пак си изчезва ...

Редактирано от Difero (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

C:\WINDOWS\Temp C:\WINDOWS\Prefetch Тези къде ги забравихте.

По-лесно е с тези стъпки: Start Menu > Run>Prefetch , ако си на бг : Старт меню>Изпълнение>prefetch.

• 4 месеца по-късно...

Десен бутон на C: > Properties > Disk Cleanup > More Options > натискаш "Clean up" бутона под "System Restore".

Много голямо благодарско - освободих си 2,2 гигабайта на диск С .

Да си жив и здрав бате !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.