Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няма свободно място на Локален Диск C

Featured Replies

• Автор

Не разбрах каква е ОС - ХР или 2000, но в случая няма толкова значение. За ХР 7ГБ са много малко място и много често ще имаш този проблем. На 10ГБ място с инсталиран офис пакет, преместена системна папка „Моите документи“ на друг дял и всички обновявания с редовно почистване на излишните неща, изключена функция за системно възстановяване съм имал около 1ГБ свободно място с което не мога да дефрагментирам системния дял. Съвета ми е да си копираш всичко ценно за теб на друг носител извън този твърд диск и преинсталирай ОС, като с вградения мениджър на дялове да изтриеш съществуващите сега и да ги оразмериш така, че за системния да имаш най-малко 15ГБ, а желателно е те да са 20ГБ, за да може деграгментатора да може да работи. Отдавна е ясно, че вградения в ХР деграгментотор е най-лошия за целта. Ползвай някой външен.

Ама то аз много не разбирам ама ХР и 2000 не са ли едно и също??? А пък за другите отг. мерси на всички. Ще пробвам по всички начини. :dumbbells::computer8::mad::computer2::P:blink::yanim::cool::clap:

• Отговори 56
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 години по-късно...

И аз да не отварям нова тема пиша тук.Пробема ми е подобен ако не и същия.Ц-то все е пълно чистя и на следващия ден пак ми пише ,че няма памет.Направих едно от посочените неща по горе да изрия една папка и ми се оснободи 2гб и нещо ,обаче паметта си продължава да пада без нищо да правя.Сигурно има някаква грешка или нещо ,но постоянно изчезва. Искам да разбера къде изчезва ,но като вляза в Ц-то папките не ми показват колко памет имат ,а ми пише ,че имало примерно над 200мгб ,ама колко не казва..и не мога да разбера къде изчева тая памет ,то вече почти не ми останаха неща за триене и CCleanera пускам всеки ден да възвърна някой мегабайт ,но до следващия ден са изчезнали двойно..     :(

П.П. с уиндоус хп съм и диска има 29,2 гб памет.Мога да си обясня само 4-5 от какво се заемат останалата .. :mad:

Редактирано от Difero (преглед на промените)

И аз да не отварям нова тема пиша тук.Пробема ми е подобен ако не и същия.Ц-то все е пълно чистя и на следващия ден пак ми пише ,че няма памет.Направих едно от посочените неща по горе да изрия една папка и ми се оснободи 2гб и нещо ,обаче паметта си продължава да пада без нищо да правя.Сигурно има някаква грешка или нещо ,но постоянно изчезва. Искам да разбера къде изчезва ,но като вляза в Ц-то папките не ми показват колко памет имат ,а ми пише ,че имало примерно над 200мгб ,ама колко не казва..и не мога да разбера къде изчева тая памет ,то вече почти не ми останаха неща за триене и CCleanera пускам всеки ден да възвърна някой мегабайт ,но до следващия ден са изчезнали двойно..     :(

П.П. с уиндоус хп съм и диска има 29,2 гб памет.Мога да си обясня само 4-5 от какво се заемат останалата .. :mad:

Ще можеш ли да ни покажеш какво се е инсталирало, и коя папка колко място заема.

Процедурата е следната.

Изтегляш си  TreeSizeFree.

Програмата е портабъл.

Пускаш я да се инсталира във папка по твой избор.

Стартирай exe-то.

Пусни да сканира.Като завърши направи една снимка и я прикачи във твоя коментар.

Разгъни моите документи за да се види къде е боклука .

Научи се къде и какво се инсталира , имаш една камара игри записани в системния дял . Те пишат по него , оставят боклук и сигурно от там ти се губи пространство .

Защо ли тези папки found... ми говорят за FAT32?

изтеглете си Norton Partition Master и си напрвете харда на един дял, защото 10ГБ за ХР са доста малко. А ако трябва нещо- ще помагам.

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

изтеглете си Norton Partition Master и си напрвете харда на един дял, защото 10ГБ за ХР са доста малко. А ако трябва нещо- ще помагам.

Радо , дори и 10 гб да са - пак няма да са малко , особено ако малко повече се гледа когато се инсталира игра :)  но виж пак снимката - дали са 10 .

Радо , дори и 10 гб да са - пак няма да са малко , особено ако малко повече се гледа когато се инсталира игра :)  но виж пак снимката - дали са 10 .

Вярно, но на мене на предишният ми ХР имах 20 и както и да ги редя и да ги тача не ми оставаха повече от 3Гб и то без игри. И най ме беше яд когато Visual Basic,C#,c++ не могат да си преместят инсталациите на D :D. И затова съм казал- Xp-30, Vista,7,8-50-60 та да ми е мирна душата.

И доколкото до снимката- не се бях запознал с обстоятествата при Difero и пишех за старият автор :D

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

Това ми мяза на чист вирус! Ето няколко стъпки, които ти препоръчвам.

1. Пускаш Disk Cleanup, който си го има вграден в Windows. Старт -> Всички програми -> Принадлежности -> Системни инструменти и ще го намериш.

2. Теглиш Мalwarebytes и даваш пълно сканиране, ако има проблеми само даваш да ги поправи, програмата си прави всичко автоматично.

3. ВАЖНО: Не трий нищо от папка Preferech или Temp, защото Windows-a ти ще се скапе.

4. Веднага след това теглиш CCleaner, почистваш регистъра и всичко. В менюто какво да почисти не са маркирани всичките неща. Маркирай ги и тогава пусни да анализира и почисти.

5. След като ти се освободи място дефрагментирай "C" и останалие дялове!

6. За допълнителна сигурност сканирай за вируси с антивирусната, която имаш.

7. Деинсталирай всички програми, които не използваш.

Ако проблема продължава, ще се наложи преинсталация. Метода, който предлагам работи на 100%. За жалост обаче всичката тази процедура отнема 4-6 часа. Препорачително е да не бъзикаш компа, докъто дефрагменираш.

Вярно, но на мене на предишният ми ХР имах 20 и както и да ги редя и да ги тача не ми оставаха повече от 3Гб и то без игри. И най ме беше яд когато Visual Basic,C#,c++ не могат да си преместят инсталациите на D :D. И затова съм казал- Xp-30, Vista,7,8-50-60 та да ми е мирна душата.

Е, че то автора е писал във 28 пост, че делът му е 29.2 Gb.

И проблема му е във пост номер 30 , че заетото пространство е 27 Gb. Това е проблема, който трябва да се оправи.

За ХР това не е нормално.

Да ама човека има 27,,,, гб - друг му е проблема + това че хака игрите на дяла с ОС.

3. ВАЖНО: Не трий нищо от папка Preferech или Temp, защото Windows-a ти ще се скапе.

Е тук ще трябва да се разберете със професора.

Той по горе предлага инструмент, който чисти всички темп папки. А ти му казваш да не ги чисти.

Да не объркваме автора а.

Е тук ще трябва да се разберете със професора.

Той по горе предлага инструмент, който чисти всички темп папки. А ти му казваш да не ги чисти.

Да не объркваме автора а.

Много правилно му е казал професора - бозата понякога забравя да изчисти темпа :) или ако се е наложил рестарт .

Аз дори съм казал на CCleaner да ги чисти , само че на снимката ми е от лаптопа със 7 .

Публикувано изображение

А функцията за наблюдаване на дял С включена ли е и ако е да почиствал ли си точките на възстановяване на системата без последната разбира се?!

А функцията за наблюдаване на дял С включена ли е и ако е да почиствал ли си точките на възстановяване на системата без последната разбира се?!

Включена е 800 и кусур - и тя може да се ограничи на 200 .

Абе изобщо не поддържан компютър - сигурно има на работния плот 5ГБ музика и снимки

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Много правилно му е казал професора - бозата понякога забравя да изчисти темпа :) или ако се е наложил рестарт .

Аз дори съм казал на CCleaner да ги чисти , само че на снимката ми е от лаптопа със 7 .

Публикувано изображение

Може би имаш предвид това:

http://prikachi.com/images.php?images/681/6290681c.jpg

При мен е на ХР.

Да де но не става един да дава съвет да се чисти папката а друг във същото време да го отхвърля.Та аз за това писах.

Може би имаш предвид това:

http://prikachi.com/images.php?images/681/6290681c.jpg

При мен е на ХР.

Да де но не става един да дава съвет да се чисти папката а друг във същото време да го отхвърля.Та аз за това писах.

Ами всъщност CCleaner чисти папката Preferech, но само стари файлове, които наистина не са непотребни, но лично аз съм си имал проблеми, когато изчистя цялата папка, затова давам този съвет. А пък се замислете все пак за какво изобщо MS са сложили такава папка като просто служи за триене!?!

Ами всъщност CCleaner чисти папката Preferech, но само стари файлове, които наистина не са непотребни, но лично аз съм си имал проблеми, когато изчистя цялата папка, затова давам този съвет. А пък се замислете все пак за какво изобщо MS са сложили такава папка като просто служи за триене!?!

Какво да се замислямe като си е обяснено перфектно,просто трябва да се ползва Гугъл!http://en.wikipedia.org/wiki/Temporary_folder

Че кой ти е казал да триеш папката ? трие се съдържанието - сложили са я там да събира боклук , разархивират се инсталатори , временни файлове които ОС при изключване трябва да си почисти обаче като рестартираш принудително - те си остават . Дори и да има в момента ползващ се фаил в папката , при изтриване ти дава грешка че не можеш да изтриеш .

Още не ми се е налагало да преинсталирам компютъра си от нещо което съм сбъркал с триенето :) има и сист. 32 папка  длл кеш - олеле майко , там колко боклук има :) минимум 2 гб .

ПП. Как мислиш че се събира ОС на 4 ГБ диск ?

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Не съм казвал нищо за папка Preferech

Ставаше на въпрос за папка Temp.

Малко преди твоят коментар Професора дава инструмент за почистване на папки Temp.

И ти след него пишеш, че не трябва да се трие.

Всичко това във една и съща тема.Така само объркваме автора.

И за това писах да се разберете със Професора, трябва ли да се трие или не.

Но да му стане ясно на автора. Аз си имам мои виждания и си ги спазвам тях. Значи мен няма нужда да ме убеждаваш.

Да не отварям нова тема ше пиша тука.С windows 7 съм и диск Ц е пълен.System restore е изклъчен и всичко е почистено.Установих че папката winsxs е пълна с 11GD ама не ми се ще да трия.Някой знае ли как да я почистя

При инсталация на Уйндолс 7   C дяла да е поне 40 гб . Трябва системно да почисваш папки в секция изтеглени

При инсталация на Уйндолс 7   C дяла да е поне 40 гб . Трябва системно да почисваш папки в секция изтеглени

Колега , той цитирания от теб автор сигурно е с 8ца вече Публикувано изображениевиж датата

tot2311, на 19 Мар 2011 - 2:32 PM, написа:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.