Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

Това е ясно , чудно ми е защо G-Data не го блокира при стартиране. Тя няма ли блокатор по поведение като BD ?

Ванка гледам,че ползваш постоянно BitDefender Internet Security 2012 на каква конфирация го ползваш ?

Коя от двете в подписа ти? Можеш ли да споделиш какво е поведението на програмата,бъгове и т.н Интересуваме за един ламер с процесор i5 / 4 гига рам Windows 7 Ult x64

Благодаря предварително. :ohmy:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ванка гледам,че ползваш постоянно BitDefender Internet Security 2012 на каква конфирация го ползваш ?

Коя от двете в подписа ти? Можеш ли да споделиш какво е поведението на програмата,бъгове и т.н Интересуваме за един ламер с процесор i5 / 4 гига рам

Ползвам го на първата конфигурация от подписа ми само , че BDIS 2012 качен на виртуална машина с windows XP sp3. Не съм много вещ по тези неща , но за сега мога да кажа , че съм установил един бъг - когато направиш промяна на настройките в Events показва , че има ново съобщения , а всъщност такова няма. Друго за сега не мога да се сетя. Иначе леко бави системата , но ако е на основната машина със сигурност ще лети. Започна да ми харесва тази програма , въпреки , че още си ползвам NIS 2012.

Коя от двете в подписа ти? Можеш ли да споделиш какво е поведението на програмата,бъгове и т.н Интересуваме за един ламер с процесор i5 / 4 гига рам Windows 7 Ult x64

Със i3 съм и 4 гиги,маха МБАМ,но аз после го сложих и си е нормална машината.Физическата.Аз виртуални не ползвам.МБАМ закъснява малко с появяването в систем трей.

При мен само сканирането на диска не ми хареса,защото доста тормозеше като прехвърляше информацията.Ако са го оправили значи толкова по-добре.Поведенческият блокатор обаче е по-добър от този на Нортон.

МБАМ закъснява малко с появяването в систем трей.

Ами защо не спреш автоматичното стартиране на МБАМ със системата , и да си я пускаш ръчно само при необходимост от сканиране. Да ти кажа и с друга антивирусна да си , появяването на иконата на МБАМ в трея закъснява.

При мен само сканирането на диска не ми хареса,защото доста тормозеше като прехвърляше информацията.Ако са го оправили значи толкова по-добре.Поведенческият блокатор обаче е по-добър от този на Нортон.

Вярно е това , но май като си на авто пилот важи в по-голяма степен.

Вярно е това , но май като си на авто пилот важи в по-голяма степен.

Да ти кажа,аз лично на автопилот бих го ползвала.

Със i3 съм и 4 гиги,маха МБАМ,но аз после го сложих и си е нормална машината.Физическата.Аз виртуални не ползвам.МБАМ закъснява малко с появяването в систем трей.

Не разбирам,защо на всяка Антивирусна винаги слагаш тази програма MBAM?!!!

Не е Нужно въобще да тормозиш компа.БитДефендер е достатъчен.Не изпадай в параноя. :ohmy:

Да ти кажа,аз лично на автопилот бих го ползвала.

Точно на автопилот става забавянето при Full Scan на системата. Попаднах на едни клипчета в нета , линкове за тях дадох в темата за BD , и мисля ,че там същото е показано. Иначе на автопилот изобщо нищо не пита и не те притеснява ,което е хубаво от една страна.

Точно на автопилот става забавянето при Full Scan на системата. Попаднах на едни клипчета в нета , линкове за тях дадох в темата за BD , и мисля ,че там същото е показано. Иначе на автопилот изобщо нищо не пита и не те притеснява ,което е хубаво от една страна.

Не е лоша програмката само малко да я оптимизират и си е супер.Не мога само да разбера,защо при всички АВ стана тендеция да се правят кратки сканирания при почивка на компа...Много е досадно.Нортон примерно може днес 5 пъти да сканира....Много е досадно.

Представи си GData и те са го вкарали а тя сканира ужасно .Не стига,че болшинството тормозят компа при скан ами и да няма покой.

Не е лоша програмката само малко да я оптимизират и си е супер.Не мога само да разбера,защо при всички АВ стана тендеция да се правят кратки сканирания при почивка на компа...Много е досадно.Нортон примерно може днес 5 пъти да сканира....Много е досадно.

Представи си GData и те са го вкарали а тя сканира ужасно .Не стига,че болшинството тормозят компа при скан ами и да няма покой.

Да наистина не е никак лош БитДифендъра и може да я ползвам в бъдеще. Ами сканират май заради тези почасови или импулсни или не знам какви там ъпдейти на дефинициите - сигурно всички се застраховат. Карай да върви - съвременните машини стават все по-производителни и това едва ли е голям проблем за тях.

Да наистина не е никак лош БитДифендъра и може да я ползвам в бъдеще. Ами сканират май заради тези почасови или импулсни или не знам какви там ъпдейти на дефинициите - сигурно всички се застраховат. Карай да върви - съвременните машини стават все по-производителни и това едва ли е голям проблем за тях.

Не, кратките сканирания са за да се предотврати навреме евентyaлна зараза,защото преди хората сканираха компютрите си веднъж седмично\Месечно...Сега е заради повечето вируси и реакция навреме(сякаш всички АВ почистват и оправят проблеми с зарази перфектно).Те пропyснат ли ходи ,че чисти с тях.

Не, кратките сканирания са за да се предотврати навреме евентyaлна зараза,защото преди хората сканираха компютрите си веднъж седмично\Месечно...Сега е заради повечето вируси и реакция навреме(сякаш всички АВ почистват и оправят проблеми с зарази перфектно).Те пропyснат ли ходи ,че чисти с тях.

Амиии значи тогава дори и да те дразнят........, ще си траеш! ;)

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Амиии значи тогава дори и да те дразнят........, ще си траеш! ;)

Те да направят сканирането както при Есет или Аvast пък тогава нищо не бих и продyмала. ;)

h00p://199.255.236.227/content/1ddfp.php?f=128

и това, което "пуска":

http://zalil.ru/32236339

pass: 00

sinansys.com/TB/board/boardView.asp?boardName=freeboard&num=32653&page=12

И пак. Дропва това:

h77p://zalil.ru/32236448

пас: 00

A също и:

108.59.1.25/content/1ddfp.php?f=46

...И тези:

h55p://zalil.ru/32236512

пас: 00

Есет остави

EGutil.dll и 10.js

Пратени.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Според мене това сканиране е абсолютно излишно. Програмата при стартиране проверява стартираните процеси,обръщането на експлорера към файловете и единствено остават файловете във временните папки,но и тях сканира пре почистване отваряне на папката и т.н. Едно бързо сканиране при стартиране е повече от достатъчно според мене.

При мене с Касперски опцията е изключена,защото нямам намерение да бие сърцето му непрекъснато в трея,и дори в този случай съм имал случаи когато намира заразен файл обикновенно във кеша на браузъра и директно го трие. И да си стои във временната папка няма шанс да стартира. Не и при моите настойки.

Отвреме на време сканирам с MBAM и тя вече не помня откога не е намирала нищичко,Hitman Pro също е качен и го ползвам единствено за някой скан на непознат файл - той нищо не открива. Откакто съм и зад рутер пък няма и мрежови атаки :hush:

Скука,скука :D

Това да се чува. :D

Да бе ,да ! И ако на него му стане скучно и не си цъка , бута и пробва това и онова, ще трябва да му турим кръста на форума ! Трийте хардовете - кой каквото научил , научил -> да почва от начало. :shock11:

Мен някой пита ли ме , с тези покрай мен какво ми е ? И като се вземе в предвид , че не съм чак толкова "в час с нещата" , да си играя с комповете на тези покрай мен , на които не kaspersky ами Кашпировски да им набутам вътре , пак няма да има никаква "файда". :hush:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да бе ,да ! И ако на него му стане скучно и не си цъка , бута и пробва това и онова, ще трябва да му турим кръста на форума ! Трийте хардовете - кой каквото научил , научил -> да почва от начало. :D

Мен някой пита ли ме , с тези покрай мен какво ми е ? И като се вземе в предвид , че не съм чак толкова "в час с нещата" , да си играя с комповете на тези покрай мен , на които не kaspersky ами Кашпировски да им набутам вътре , пак няма да има никаква "файда". :hush:

Не е точно така. Детето ми оттатък е с WKS в ограничен акаунт под XP и компа е чистичък. Отделно има и виртуална машина и там си прави експериментите :( На 14 години става декември месец :shock11:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

sinansys.com/TB/board/boardView.asp?boardName=freeboard&num=32653&page=12

Публикувано изображение

Публикувано изображение

108.59.1.25/content/1ddfp.php?f=46

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

h55p://zalil.ru/32236512

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На последните две NIS2012 не откри заплахи.

Не е точно така. Детето ми оттатък е с WKS в ограничен акаунт под XP и компа е чистичък. Отделно има и виртуална машина и там си прави експериментите :D На 14 години става декември месец :hush:

Да , но това е защото си покрай него. С ограничен акаунт не ти ли "пискат" - това не мога , онова не мога? Искам да ти кажа , че от година преди да мина на NIS , с лиценза, който ми подари - тоест в период от 16 месеца не съм се заразявал, въпреки че си правя експерименти. Годините нямат особено значение , важно е кой от какво се интересува и до колко разбира това , което прави!

Пропуснах единствено това , че пробите с NIS 2012 са направени на система Windows 7 Enterprise x64 , а тези с BitDefenender на Windows XP SP3 x86 ,под виртуална машина!

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Да , но това е защото си покрай него. С ограничен акаунт не ти ли "пискат" - това не мога , онова не мога?

Не ми писка никой. Всичко си му работи,няма права над операционната система и не му и трябват.

Затова и качих виртуалката за да експериментира и се учи.

Годините нямат особено значение , важно е кой от какво се интересува и до колко разбира това , което прави!

Така е но така нивото на защитата се вдига доста.

Не ми писка никой. Всичко си му работи,няма права над операционната система и не му и трябват

Така е но така нивото на защитата се вдига доста.

Така е по принцип ,пич ! Аз например се дразня с службата , че някой който със сигурност е далеч по-незапознат от мен с компютърните системи и антивирусната им защита , да ми забранява да правя това , което смятам за необходимо ! Пък и твоето синче, за да си инсталне една игра в с: вика ли "Татее ........." / предполагам не , защото си го научил/.

за да си инсталне една игра в с: вика ли "Татее ........." / предполагам не , защото си го научил/.

Едва ли

nikssi

няма права над операционната система и не му и трябват.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

понеже съм "тъп" , ако искаш ми обясни , когато няма права върху системата , не може ли да пипне вирус? И какво значи ограничен акаунт - стига с тези ограничения бе , с тях ще останем много малко!

Вятър и мъгла спред мен. Един вид си измиват ръцете. "Е, ти позвлоли ли му?" Какво сме виновни ние? ... един вид... Върви после да гониш Михаля и да търсиш отговорност от безотговорници! Да не говорим, ако си и платил за скапаният Уиндоус с хилядите дупки! "Ма ние, предлагаме кръпка за т'ва, за онова...." Е, докога бе, моите? Ако нещо се нуждае от постоянен ремонт... нали се сещате, що за "чудо" е то?! Айде нема нужда!!! Да пошли они на .... !!!

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Вятър и мъгла спред мен. Един вид си измиват ръцете.

"Е, ти позвлоли ли му?" Какво сме виновни ние? ... един вид... Върви после да гониш Михаля и да търсиш отговорност от безотговорници!

Да не говорим, ако си и платил за скапаният Уиндоус с хилядите дупки!

"Ма ние, предлагаме кръпка за т'ва, за онова...." Е, докога бе, моите? Ако нещо се нуждае от постоянен ремонт... нали се сещате, що за "чудо" е то?!

Айде нема нужда!!!

Да пошли они на .... !!!

:) , Не казвай на никого, пич ! :no-no:

понеже съм "тъп" , ако искаш ми обясни , когато няма права върху системата , не може ли да пипне вирус? И какво значи ограничен акаунт - стига с тези ограничения бе , с тях ще останем много малко!

Пораженията ще са нищожно малки. Няма права върху промяна на системни файлове,няма права да инсталира,няма права да вижда и мойте файлове в акаунта,както и няма право до определени папки и т.н.

Има право да ползва приложенията,да прави промени по акаунта си като картина на дектоп и т.н

На въпроса ти вика ли ме да му се инсталира нещо.

Да вика ме. Дава ми списък с файлове,понякога и връзки които е намерил и те са ми много полезни :)

На виртуалката да си слага,каквото реши - там дори и антивирус няма. Нея също я стартира от неговият акаунт. :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.