Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

Пораженията ще са нищожно малки. Няма права върху промяна на системни файлове,няма права да инсталира,няма права да вижда и мойте файлове в акаунта,както и няма право до определени папки и т.н.

Има право да ползва приложенията,да прави промени по акаунта си като картина на дектоп и т.н

На въпроса ти вика ли ме да му се инсталира нещо.

Да вика ме. Дава ми списък с файлове,понякога и връзки които е намерил и те са ми много полезни :)

На виртуалката да си слага,каквото реши - там дори и антивирус няма. Нея също я стартира от неговият акаунт. :no-no:

Нещо различно да съм казал до момента ? За мен е по-добре да го научиш /въпреки годините му / да ползва пълноценно системата и да се образова . Кажи според теб като му забраняваш "нещо" ще го научиш ли да се предпазва от него ?
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нещо различно да съм казал до момента ? За мен е по-добре да го научиш /въпреки годините му / да ползва пълноценно системата и да се образова . Кажи според теб като му забраняваш "нещо" ще го научиш ли да се предпазва от него ?

Именно затова и му сложих виртуалката. Първо трябва да добие навици при инсталацията,не да дава непрекъснато next,после трябва да се запознае със системата,да се научи да прави това което аз правя (де да знаеш може и да ме мине скоро).

Да мине през своите грешки и тогава може да му се дадат права,като му се даде паролата на администраторският акаунт. Нужни са навици и те не се създават със съвети, а като човек си види грешките.

Под Windows 7 също сме с ограничени права и при промяна на настройки системата пита. Това не е случайно. Просто още едно ниво на защита.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

понеже съм "тъп" , ако искаш ми обясни , когато няма права върху системата , не може ли да пипне вирус? И какво значи ограничен акаунт - стига с тези ограничения бе , с тях ще останем много малко!

Не знам каква връзка има този ти пост с горното ми изказване. nikssi писа, че синът му няма права над операционната система и не му и трябват, смисъл че не може да инсталира каквото му падне, а ти чел не дочел си пишеш нещо и накрая ми търсиш някакво обяснение :) .

Едва ли точно аз ще ти обясня, не съм чак такъв "спец" по сигурността.

Ето една статия за ограничения акаунт, ако имаш въпроси автора ще може да ти отговори.

Махни тиренцето между soft и visia

http://forums.soft-visia.com/index.php/topic/13428-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-user-account-control-uac/

Именно затова и му сложих виртуалката. Първо трябва да добие навици при инсталацията,не да дава непрекъснато next,после трябва да се запознае със системата,да се научи да прави това което аз правя (де да знаеш може и да ме мине скоро).

Да мине през своите грешки и тогава може да му се дадат права,като му се даде паролата на администраторският акаунт. Нужни са навици и те не се създават със съвети, а като човек си види грешките.

Под Windows 7 също сме с ограничени права и при промяна на настройки системата пита. Това не е случайно. Просто още едно ниво на защита.

Нищо до момента не съм отрекъл! Ти ще го научиш - Да сигурен съм в това , защото си до него! И все пак си му сложил виртуалката нали ?

Не за да не те пита , ами да вижда кое как става !

Не знам каква връзка има този ти пост с горното ми изказване. nikssi писа, че синът му няма права над операционната система и не му и трябват, смисъл че не може да инсталира каквото му падне, а ти чел не дочел си пишеш нещо и накрая ми търсиш някакво обяснение :) .

Едва ли точно аз ще ти обясня, не съм чак такъв "спец" по сигурността.

Ето една статия за ограничения акаунт, ако имаш въпроси автора ще може да ти отговори.

Махни тиренцето между soft и visia

http://forums.soft-visia.com/index.php/topic/13428-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-user-account-control-uac/

Твоето мнение пък изобщо няма връзка с това което аз съм казал! Цитираш постове , не постваш твои мнения! Хайде да бъдем коректни и да махнем тиренцата и да си говорим приятелски! Сега ще махна тиренцето "между " и ще се опитам да "вдяна" нещо

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Здравей

! Хайде да си говорим приятелски!

Ако си прочел статията, според теб кое 13 годишно дете би било по-защитено, това работещо без права над ОС и с антивирусна или само разчитащо на антивирусната?

Тук всеки прави тестове, но никой не направи тест под ограничен акаунт и без антивирусна. Нека направи след това да мине в администраторски акаунт, да изтрие ограничения заедно със създадените файлове и да види в какво състояние е ОС, после може да сканира за вируси.

Мнението ми май е за http://www.kaldata.c...=165378&st=1380

h00p://zalil.ru/32273758

pass - 00

http://www.virustota...bb54-1323861998

http://www.virustota...22b7-1323862501

Оттук:h**p://mwtbvzi.ns01.info/main.php?page=c69bd02e93e6957c

При опит за инстал на "приставка"...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

h**p://dox.bg/files/dw?a=702c822207

Публикувано изображение

BD IS 2012 остави общо 3 файла след сканирането

При стартиране

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Остава единствено "209" в който MBAM не намира заплаха.

G-Data IS 2012

Публикувано изображение

След няколко такива прозореца остави това :

Публикувано изображение

Никой от тези файлове не може да бъде стартиран под Windows 7 x86

Файлове за пращане насам-натам... Горе-долу новички:

h**p://dox.bg/files/dw?a=702c822207

pass: 00

Eset остави "99". Пратен

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Разликата между засечени и неутрализирани се явява от програма класифицирана като ПНП - за тях отделно пита,какво да ги прави.

Другите два файла са с цифров подпис. Пращат се !

При мен архивът не се отваря,може би ми е грешна паролата,а съм с КАВ 2012 :no-no:

При мен архивът не се отваря,може би ми е грешна паролата,а съм с КАВ 2012 :no-no:

Паролата е стандартна.

infected

Весели празници на всички !

Да сте живи и здрави и много щастливи.

Бъдете толерантни и обичани ! :champagne1:

VirusTotal (12/43)

hxxp://file.bg/c139075YgKhT

pass: infected

Пратен и на MBAM и Avira !

От тази тема

hxxp://file.bg/c139080MVien

pass: infected (пратени на MBAM, Avira и AVG).

Премахнати са повредените и повтарящи се файлове.

Това е което намери Kaspersky. След рестарта, който ми поиска сега пуснах едно бързо сканирване за всеки скучай. Дано само да не е изтървал нещо въпреки, че не съм стартирвал нищо от папката.

B-Boy Честита Коелда и на теб приятелю! Както и на всички останали съфорумици! :cheers:

post-244047-0-21338000-1324940159_thumb.

post-244047-0-61561700-1324940174_thumb.

Редактирано от Никито (преглед на промените)

Весели празници на всички !

Да сте живи и здрави и много щастливи.

Бъдете толерантни и обичани ! :champagne1:

Благодаря подобно Жоре.

От мене също много здраве,любов и късмет през Новата 2012 година.

Честит и имен ден на носещите името СТЕФАН ! Те си знаят кои са - да не ги разконспирирам :P

Касперски при сканиране остави от двата архива четири файла

Публикувано изображение

Пратени на Касперски Лаб

Здравствуйте,

Это сообщение сформировано автоматической системой приёма писем. Сообщение содержит информацию о том, какие вердикты на файлы (если таковые есть в письме) выносит антивирус с последними обновлениями. Письмо будет передано на рассмотрение вирусному аналитику.

ED4D.exe

Файл в процессе обработки.

FullRemove.exe,

libcurl-4.dll,

libpdcurses.dll

Вредоносный код в файлах не обнаружен.

С уважением, Лаборатория Касперского

Странно, бяха изтрити от CF... :) Поне първите два мисля, че са зловредни на 100% (dll-тата мисля, че са чисти). Сега ще проверя дали изпълнимите файлове не са повредени. Скоро ще метна още две папки с карантини. :)

Странно, бяха изтрити от CF... :)

Поне първите два мисля, че са зловредни на 100% (dll-тата мисля, че са чисти).

Сега ще проверя дали изпълнимите файлове не са повредени.

Скоро ще метна още две папки с карантини. :)

Все пак това е отговор на робота,не на вирусният аналитик. FullRemove.exe е с цифров подпис.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.