Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Квадратен" монитор?

Featured Replies

Здравейте, Реших да си купувам нов монитор, но тъй като съм свикнал на квадратен монитор предпочитам такъв. Можете ли да ми предложите някой модел с добро качество на картината за предпочитане до 300лв? Казвам добро качество защото съм забелязал че има разлика между различните монитори..

Това което ти е дал е перфектно, но аз лично бих взел някой по голям!Примерно 22 инча друго нещо си е!

Здравейте,

Реших да си купувам нов монитор, но тъй като съм свикнал на квадратен монитор предпочитам такъв.

Можете ли да ми предложите някой модел с добро качество на картината за предпочитане до 300лв?

Казвам добро качество защото съм забелязал че има разлика между различните монитори..

Вземи монитор 16/10 и ще върши работа и за фото, само да е с IPS матрица.

Вземи монитор 16/10 и ще върши работа и за фото, само да е с IPS матрица.

Аз например не харесвам 16/10, работил съм години и продължавам да работя на 4/3 и го считам за по-удобен.

При 16/10 на 16/10 резолюция всичко е някак разтеглено в ширина и грозно, а 16/9 монитор с 4/3 резолюция е кошмар, ако не скалира правилно. 16/10 просто не е формат за работа, само за гледане на филмив такъв формат на изображението е добре.

Авторе, монитор 4/3 и повече от 19 инча много трудно се намира, не знам защо, но е факт...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Намират се 20.1 инчови Lenovo Thinkcentre L201p или разгледай тук 4:3 с хубава матрица или втора ръка или много скъп. От много време насам се набляга на широкоекранните формати и изборът е много стеснен.

Намират се 20.1 инчови Lenovo Thinkcentre L201p или разгледай тук 4:3 с хубава матрица или втора ръка или много скъп. От много време насам се набляга на широкоекранните формати и изборът е много стеснен.

Lenovo-то е много добро :):)

Времето за реакция е малко голямо, но измерването му е много относително понякога монито 15ms е по-добър от монитор 8ms. И според мен Lenovo-то е много добро :rolleyes:

• Автор

Ех тези са много скъпи по големите от 19" а леновото има доста голямо време за реакция.

Между другото посоченият монитор:

щом квадратен, мисля че този ще свърши работа: http://sky.bg/Details.aspx?ID=17879

е 5:4 даже по близо до квадрат :lol6:

Но да видим тези от sky.bg се бавят чак днес ми приеха регистрацията.

А иначе на работа имам този http://sky.bg/Details.aspx?ID=7545 монитор и вади перфектна картина. А и ми харесва стойката :wors:

Редактирано от NICHIRENSHU (преглед на промените)

Нали правите разлика между Response Time (r + f) rise/ fall и Response Time Grey to Grey ?

Точно от там идва разликата :biggrin: Ето сравнение между двата монитора в Prad.de

@NICHIRENSHU HP-то е даже по-бавно :love: 20те милисекунди rise+fall пречат ли ти по някакъв начин?

/edit/ На моя Benq FP72V, който е малко по-стар от тези 2 монитора, времето за rise+fall е дори 25ms. Ползвам си го със здраве вече много години, играя си и игрички на него без абсолютно никакъв проблем със замазвания и тем подобни :weather3: Никога не бих го сменил с TN монитор, бил той и с 1 милисекунда време за реакция :ph34r:

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

/edit/ На моя Benq FP72V, който е малко по-стар от тези 2 монитора,

Само ние двамата май останахме със 17-ки ;)

Предложеното Леново е лош избор, който не вярва да попита гугъла за отзиви и ревюта. Един нов тн от по-правилните е по-добър избор. колкото и еретично да звучи това. Има втора употреба pva с доказано качество, трябва да се отиде на място за всеки случай и да се тества, ето едно линкче - цък

Като за нов добрият избор е пусканият многократно Дел с айпиес матрица за около и под 450 лева, само дето не е с желаната геометрия. Квадратен нов за подобни пари няма. Или нещо втора употреба или правогълна схема.

Аз например не харесвам 16/10, работил съм години и продължавам да работя на 4/3 и го считам за по-удобен.

При 16/10 на 16/10 резолюция всичко е някак разтеглено в ширина и грозно, а 16/9 монитор с 4/3 резолюция е кошмар, ако не скалира правилно. 16/10 просто не е формат за работа, само за гледане на филмив такъв формат на изображението е добре.

Авторе, монитор 4/3 и повече от 19 инча много трудно се намира, не знам защо, но е факт...

и колко години работиш на такъв монитор ?!

...

Само ние двамата май останахме със 17-ки :huh:

...

:inlove1:

Пусто здрав монитор излезе, не му се мре :) Два пъти му гори захранването за подсветката, но си го оправям за 3-4 лева :)

Извинявам се за :offtopic_s:

...

Предложеното Леново е лош избор, който не вярва да попита гугъла за отзиви и ревюта.

...

Между другото преди да се изкажа вчера по темата погууглих малко профилактично и основно като недостатък показваха високата му цена, което за момента не е проблем ;) Ако си намерил нещо по-конкретно, сподели... Лично аз бих предпочел това Леново пред TN монитор за същата цена, може би съм прекалено "oldschool", не знам :ph34r:

Най-доброто което може да се намери за работа и е под 300 лв. според мен е някое 100 херцово Митсубиши Даимъндтрон- за много под 300 лв. И цветопредаването му цветопредаване, и времето за реакция време за реакция, и резолюция хубава има. Всичко му е ок само дето не е LCD. Ако държи да е LCD ще трябва да е някакъв компромисен вариант за тези пари.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Само ние двамата май останахме със 17-ки :inlove1:

И аз съм с 17-ка.Върши ми работа.Като че ли ми се нрави повече квадратния монитор.Сигурно е въпрос на свикване.

ето това е монитор :down: къде сте тръгнали с тези квадрати бе :yanim: :yanim: :lol6::rolleyes:

Ясно.Мониторът се върти,хем портрет,хем лендскейп.
  • Автор

Най-доброто което може да се намери за работа и е под 300 лв. според мен е някое 100 херцово Митсубиши Даимъндтрон- за много под 300 лв. И цветопредаването му цветопредаване, и времето за реакция време за реакция, и резолюция хубава има. Всичко му е ок само дето не е LCD. Ако държи да е LCD ще трябва да е някакъв компромисен вариант за тези пари.

Добре значи предложеният Philpis http://sky.bg/Details.aspx?ID=17879 ще има по лощо качество на картината от HP LP1965 http://sky.bg/Details.aspx?ID=7545 който имам на работа?

Този на работа има S-MVA матрица, затова ли ми се струва по добър от други? Или тук говорим за разлики между които няма да усетя?

Един съвет ! Очните лекари взимат най-скъпо ! Така , че не се скъпи за монитор после да не те одрусат очните лекари :rolleyes:

Добре значи предложеният Philpis http://sky.bg/Details.aspx?ID=17879 ще има по лощо качество на картината от HP LP1965 http://sky.bg/Details.aspx?ID=7545 който имам на работа?

Този на работа има S-MVA матрица, затова ли ми се струва по добър от други? Или тук говорим за разлики между които няма да усетя?

Едни клиенти имат широкоекранния вариант на този Филипс (цък), работил съм известно време на него и не мога да кажа нищо хубаво за качеството на картината... Определено ще усетиш разликите :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.