Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за WiFiFly-City USB Wireless Adapter 1000mw

Featured Replies

• Автор

На този TP-Link TL-WA5210G за 84 лева стандартната му антенка директно на него ли се прикрепя (като тази на рутера ми) или е някаква външна ? Смисъл трябва ли да купувам допълнителна антена, защото ако стандартната има добър обхват, значи засега мога да опитам и без допълнителна ? Дългия кабел до колкото разбирам трябва да си е нормален кабел (8 жичков) за нет (такъв който в момента ползвам от рутера към компа) и ще се ползва от POE-то до рутера ми, нали :) За пръв път чувам за POE, нещо като преходник ли е, и колко е като цена ? Питам по-подробно, че като ида в магазина и да знам какво търся, че консултантите и продавачите в повечето случай са големи "разбирачи" . Не каза и този NanoStation дали си заслужава по-високата цена :clap:

Редактирано от DareDevil123 (преглед на промените)

На този TP-Link TL-WA5210G за 84 лева стандартната му антенка директно на него ли се прикрепя (като тази на рутера ми) или е някаква външна ? Смисъл трябва ли да купувам допълнителна антена, защото ако стандартната има добър обхват, значи засега мога да опитам и без допълнителна ?

Дългия кабел до колкото разбирам трябва да си е нормален кабел (8 жичков) за нет (такъв който в момента ползвам от рутера към компа) и ще се ползва от POE-то до рутера ми, нали :) За пръв път чувам за POE, нещо като преходник ли е, и колко е като цена ? Питам по-подробно, че като ида в магазина и да знам какво търся, че консултантите и продавачите в повечето случай са големи "разбирачи" . Не каза и този NanoStation дали си заслужава по-високата цена :)

POE - Power Over Ethernet - захранване на устройството по LAN кабела.

...

Антената е вградена в устройството! Има възможност и за външна.

POE-Power over Ethernet-определени двойки от LAN кабела се използват за захранване на устройството, като кабела минава през сплитер, където се включва захранващият адаптер и отделно излиза кабел, който носи само сигнал, без захранване, защото пуснеш ли на някое мрежово устройство(LAN картата например) 12V, рискуваш да го повредиш.

Koнсултантите ми е ясно какви са в повечето случаи. NanoStation-не се хвърляй на него, и това което съм ти дал би трябвало да свърши добра работа.

• Автор

Купува се само AP-то, достатъчно дълъг кабел и сплитер.

Дългия кабел трябва да си е стандартен LAN кабел, нали (ще се ползва от POE-то до рутера ми?) ? И остана да кажеш приблизително колко струва POE сплитера (и има ли значение какъв POE ще взема) и май съм готов да търся оборудването по магазините. :speak:

Става въпрос за село (къщи, а не блокове) та видимост към къщата от която искам да хвана нет имам (само не знам къде точно е сложил рутера) но сигурно като сложа антената на моя покрив и насочвам към къщата му ще го хвана. Понеже ми трябва и WiFi, освен да си взема един Wifi usb stick за компа а (малко кофти, че за да бачка Wifi usb stick трябва да е включен компа, ама дали има някакъв друг начин, по който да имам WiFi при спрян комп?)? По принцип вече ми е писнало да "спестявам" като си купувам евтини неща, та искам да си взема добра антена и адаптер. Ориентировъчно, предполагам че 150-200 лева трябва да ми стигнат+да речем 40 лева за Wifi usb stick :speak:

ся няма парола ама като вземе да му се бави нета. ще се обади да пита какво става, ще дойдат нетаджиите и ще сложат парола...

Колко са нагли хората! Ти въобще не си правиш сметката, важното е да намажеш безплатен нет и си мислиш, че това ще е вечно. Рано или късно човека ще се усети и тогава какво ще правиш, ще търсиш друга жертва? Това обородуване, което искаш да купуваш е 100+ лева. За тия пари можеш да си вземеш 1 годишен договор за интернет, с коя да е фирма! Каква е логиката в твойта постъпка! П.П. Глупостта с антените въобще няма да я коментирам. Като толкова искате да приемате сигнали има едни много хубави книжки, започващи с "Първи стъпки в радиоелектрониката" на проф. Шишков. Прочетете ги и после пак пишете.

• Автор

Като не знаете всички подробности не се бъркайте !!! В моя район най-евтиния нет е 20 лева на месец, 1 година е 240 лева, а не 100+ лева !!! И да не мислите, че като се вържа и ще тегля по 10 ГБ на ден, не съм толкова тъп, ще си сложа ограничение на свалянето и качването, за да не се усеща при другия човек. Отделно, въпросния човек рядко е на компа и едва ли ще усети моето присъствие. Не се мислете за най-умни. :speak: И моля не спамете темата. :blink:

Аз не съм спамил, коментирал съм темата.

Аз те питам, той като се усети, ти какво правиш?

С какво право ти взимаш нещо, за което друг си е платил?

То "усещането" не зависи само от качването и свалянето, ама карай, ние сме тъпи, а ти си най-остър.

Е за това сме на това ниво, защото важен е тарикатлъка. Както са казали хората:

"И лайно да е, щом е безплатно, трябва да го врземеш"

Мен не ме учудва толкова желанието на автора да краде чужд интернет, колкото охотата с която някои хора му помагат да го прави. Явно за тях това е напълно нормално и морално.

Като не знаете всички подробности не се бъркайте !!! В моя район най-евтиния нет е 20 лева на месец, 1 година е 240 лева, а не 100+ лева !!! И да не мислите, че като се вържа и ще тегля по 10 ГБ на ден, не съм толкова тъп, ще си сложа ограничение на свалянето и качването, за да не се усеща при другия човек. Отделно, въпросния човек рядко е на компа и едва ли ще усети моето присъствие. Не се мислете за най-умни. :) И моля не спамете темата. :yanim:

Даже и тук ставаш нахален, когато хората ти обясняват нещо. Това ,че виждаш комшията си, съвсем не значи, че трябва да му крадеш от нета и ей за това именно хората се възмущават. Щом не можеш да си го плащаш и да си позволиш да се включиш повече не го и прави. Направи така, щото половин България научи за твоето геройства а само комшията ти още не е.Следващи теми и постове написани именно по този начин, ще ги третирам за неправилни и ще ги изтривам. Мисля , че от самото начало бях помолил да не споделяте неща, които не са много приемливи.А и комшията ти съвсем скоро ще узнае за твоите намерения. Бъди уверен.

Здравейте, макар и малко позакъсняло, да изкажа моите препоръки към автора на темата. Значи, преди се впусна в тази авантюра, бих направил някои елементари действия. Най - напред ще намеря (в смисъл заема временно) от някъде USB уаерлес адаптер и немного дълъг USB удължител (повечето адаптери го имат в стандартната окомплектовка). Опита ми показва че с външен адаптер, особено с удължител който го прави мобилен, шансовете за откриване и свързване с мрежи е много по-голям. Ако обаче кабела е по-дълъг, адаптера спира да функционира (разбирателите ще кажат защо). При мен е около 1,5 м, адаптера е D-link DWL-G122. След това, от подходящо ситуирано помещение (с изглед към дестинацията на източника), бих направил проби - какви мрежи, с какво качество и тн.. . Дори може да се окаже че хваща сигнала който търси. Допълнително предимство е че адаптера е подвижен т.е можеш да го местиш като антена на радио . . Чак след като видиш какво е положението, можеш да мислиш за следваща стъпка - ако е слаб сигнала да си направиш насочена антена (почти никакъв разход), да си закупиш по сериозно оборудване и т.н. Що се отнася до моралната страна на въпроса, мисля си че прекалено много моралисти се извъдиха, а най - "моралните" от тях просто имат нужда от изява .. . . ПОЗДРАВИ

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.