Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

24 битов звук в къщи?

Featured Replies

Ако си чел написаното в темата, ще видиш, че това е система предимно за кино. За съжаление нямам време за слушане на музика вкъщи, а гледам доста филми. Как точно ще ми се впише тази стерео система, че пък и с грамофон?

Определено не виждам смисъл да водим тази дискусия. Нищо не можеш да ми кажеш за аудиото, което да не знам или да не науча от доверен източник.

През изминалите повече от 20 години съм изградел сигурно над 10 отделни /лични/ системи и смятам, че знам кое и защо е добро за мен. Само ще спомена, че нито една от тях не е била Logitech и няма и да бъде.

Ти случайно грамофон ли си вързал към този дръжкофон? /че и рима се получи/.

Тъй като аз съм пълен профан и идиот не си правя системи за домашно кино ! Не гледам филми у дома ! Просто ходя на кино ! И най-вече в IMAX !А ти продължавай да гледаш пиратски филми н а дръвцето си !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Браво на теб. Продължавай в същия дух и гледай всичко на кино. Аз пък ще си се наслаждам на стойностно на съдържание кино, което никога няма да видиш в IMAX.

http://www.bgaudio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=76 специално за феновете на ложитек... не всичко дето блести е злато... п.с. каквито и ресийвъри да излизат все още няма такива дето да бият по качество на звука един стерео усилвател, който даже ще е по евтин от повечето ресийвъри...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Това е така. Само че със същия успех мога да кажа следното - каквито и самосвали да излизат няма да бият по бързина едно Ферари, но ако ще строиш язовир и най-доброто Ферари няма да ти върши никаква работа. Искаш кино - купуваш си ресийвър. Искаш музика - купуваш си стерео усилвател.

Това е така. Само че със същия успех мога да кажа следното - каквито и самосвали да излизат няма да бият по бързина едно Ферари, но ако ще строиш язовир и най-доброто Ферари няма да ти върши никаква работа.

Искаш кино - купуваш си ресийвър. Искаш музика - купуваш си стерео усилвател.

Искаш кино - ходиш на кино ! Нито един ресивър не може да замени звука в IMAX ! Само кръгли идиоти могат да си мислят , че един калпав ресивър и няколко смотани колони може да достигне качеството което в IMAX !

Има много по-качествен звук от IMAX, повярвай ми. Друг е обаче проблема. Ходя 1-2 пъти седмично на кино, но огромна част от филмите, които искам да гледам никога няма и да се появят в киносалона. Не само в IMАX, но и в останалите кина.

24 бита срещу класическите 16 бита - ако някой желае да усети разликата в звука на една висококачествена (лампова) стерео система, може да ми се обади (0887 577 588 - Жоро). Кино нямам, съжалявам. За не толкова любопитните ще кажа само - разликата определено е голяма (ама наистина!), но какво ще предпочете всеки един индивид - и господ не може да каже :rolleyes:

Редактирано от gogoaudio (преглед на промените)

Има много по-качествен звук от IMAX, повярвай ми. Друг е обаче проблема. Ходя 1-2 пъти седмично на кино, но огромна част от филмите, които искам да гледам никога няма и да се появят в киносалона. Не само в IMАX, но и в останалите кина.

Ами ако гледаш тъпи екшъни и сълзливи любовни драми - няма как да се появат в киното ! Но май хич не си наясно какво точно е IMAX и какво е там озвучаването ! Вземи малко прочети и после давай оценки ! И бъде конкретен в оценките си ! Има по-качествен звук от IMAX , къде го има а ?!

Ами ако гледаш тъпи екшъни и сълзливи любовни драми - няма как да се появат в киното ! Но май хич не си наясно какво точно е IMAX и какво е там озвучаването ! Вземи малко прочети и после давай оценки ! И бъде конкретен в оценките си ! Има по-качествен звук от IMAX , къде го има а ?!

Илиев! Помолих да се изяснявате на лично и доколкото си спомням, каза, че преставате. За спора трябва да ти кажа, че е прав "kenub" А къде има по качествен звук от IMAX , ще прочетеш още и ще откриеш, ако можеш.Не бъди краен в изказванията си. Най малкото, нямаш право да обиждаш никого от форума. а кой колко знае, остави другите да преценят. Ти иди на КИНО!

Илиев! Помолих да се изяснявате на лично и доколкото си спомням, каза, че преставате. За спора трябва да ти кажа, че е прав "kenub" А къде има по качествен звук от IMAX , ще прочетеш още и ще откриеш, ако можеш.Не бъди краен в изказванията си. Най малкото, нямаш право да обиждаш никого от форума. а кой колко знае, остави другите да преценят. Ти иди на КИНО!

Поне за мен има една максима ! Казваш , че има нещо по-добро ! Еми посочи го ! Иначи думите увисват ! Имало нещо по-добро от това което съм посочил ! Думите трябва да се подкрепени с факти ! Само , че неговите факти ги няма ! Аз на празни приказки не вярвам ! Имало някъде нещо ! Когато фактите говорят и боговете мълчат ! Само , че неговите факти ги няма !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Поне за мен има една максима ! Казваш , че има нещо по-добро ! Еми посочи го ! Иначи думите увисват ! Имало нещо по-добро от това което съм посочил ! Думите трябва да се подкрепени с факти ! Само , че неговите факти ги няма ! Аз на празни приказки не вярва ! Имало някъде нещо ! Когато фактите говорят и боговете мълчат ! Само , че неговите факти ги няма !

Неговите факти са в собственият му дом, когато си гледа и слуша филма. Твоите са в кинозалата. Сега прочети заглавието на темата и ако има какво да кажеш още, давай, ако ли не се извиняваш за обидите срещу "kenub" Форумът не е място за обиди и караници.Точка !

По-яко от аудиофилски спор нЕма. То не е само на кой му е по-скъпа уредбата, кой какви кабели ползва, лапмпи срещу транзистори, захранвания, ресивъри и т.н и т.н. Успокойте се! Слухът на всички хора не е еднакъв, както не са еднакви и очите. Всеки има различен вкус, както за музика, така и за салата! Следователно, да разбереш какво ще ти допадне най-много, става със слушане, а не със пиане по-форумите. Също, като със салатите. Не можеш да не харесваш Снежанка, без да си я опитал, нали? От горното следва, че почти всички такива спорове са безмислени! Това е просто мерене на п***и по форумите. Ако искаш да кажеш нещо - окей, но говори със смислени факти. Поздрави!

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.