Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да имам 2 OS

Featured Replies

Та въпроса ми е възможно ли е да имам Win7 и WinXP на един компютър. Разбрах, че трябва да са на два различни дяла, но имам няколко въпроса: Колко дяла трябва да имам? Мисля, че 3- за Win, Win XP, и друг за използване, така ли е? Кое трябва да инсталирам първо?- има ли съществена разлика? Колко ресурси ще смучат?- в смисъл такъв, дали ще ги брои и двата за активни да товарят системата. Ще мога ли при всяко стартиране да имам възможността да си избирам OS за текущото включване? -има ли начин да се сменят без рестарт, и как това ще се отрази на системните ресурси? Идеята ми дойде на ум, защото някой приложения изискват по- малко RAM за XP, отколкото за Win7. Осъществимо ли е? Някой ако може да обясни по- подробно.

- Та въпроса ми е възможно ли е да имам Win7 и WinXP на един компютър? - Да! - Колко дяла трябва да имам? Мисля, че 3- за Win, Win XP, и друг за използване, така ли е? - Да! - Кое трябва да инсталирам първо?- има ли съществена разлика? - Няма разлика! - Колко ресурси ще смучат?- в смисъл такъв, дали ще ги брои и двата за активни да товарят системата. - Не може да стартираш 2 ОС наведнъж, доколкото знам! - Ще мога ли при всяко стартиране да имам възможността да си избирам OS за текущото включване? - Да! Всеки път ще има запитване! - Има ли начин да се сменят без рестарт, и как това ще се отрази на системните ресурси? - Не! Трябва да се рестартира, за да може да се зареди ОС!

Инсталираш уиндоус 7 след това инсталираш microsoft virtual pc и можеш да имаш всякаква друга системе на компютъра,3че даже може да ги ползваш заедно.

• Автор

И значи XP-то ще си смуче колкото за XP? Благодаря за отговорите :eek:

Аз само 1 нещо не разбрах... имам Widnows 7 (лайт версия) иска 1ГБ искам и XP да имам... Мисълта ми е че имам само 1GB RAM това ще пречи ли да инсталирам и 2те, щото да не би да митрябват ОБЩО 1гб и 256мб рам или може да го иснталирам и... мисля че ме разбрахте. помощ плс http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

- Та въпроса ми е възможно ли е да имам Win7 и WinXP на един компютър?

- Да!

- Колко дяла трябва да имам? Мисля, че 3- за Win, Win XP, и друг за използване, така ли е?

- Да!

- Кое трябва да инсталирам първо?- има ли съществена разлика?

- Няма разлика! ИМА!(много по-лесно става двойното зареждане,когато първо се инсталира ХР и след това 7-цата).В обратен ред са нужни доста действия за да се получи двойното зареждане с избор на ОС

- Колко ресурси ще смучат?- в смисъл такъв, дали ще ги брои и двата за активни да товарят системата.

- Не може да стартираш 2 ОС наведнъж, доколкото знам!

- Ще мога ли при всяко стартиране да имам възможността да си избирам OS за текущото включване?

- Да! Всеки път ще има запитване!(ако го направи както трябва)

- Има ли начин да се сменят без рестарт, и как това ще се отрази на системните ресурси?

- Не! Трябва да се рестартира, за да може да се зареди ОС!

Редактирано от galin59 (преглед на промените)

Така е първо инсталваш уин хп,после седмица(на различни дялове).След това би трябвало да ти буута само седмицата.За да оправиш проблема ръчкаш уин ХР диск бууваш от него и даваш опцията-repair(f3 беше ако не се лъжа).Това е лесният начин ;)

със 1гигабайт рам,няма смисъл от втора ос.

системата като цяло ще работи по бавно.

знам от личен опит.

Наличието на няколко операционни системи на диска няма НИЩО общо с производителността!!!

има!!! хартдиска е по малък. системата е много по малко производителна. може да не си осетил разликата,защото си със корава машина. той е със 1 гигабайт рам- предполагам и харда не е голям.

има!!!

хартдиска е по малък.

системата е много по малко производителна.

може да не си осетил разликата,защото си със корава машина.

той е със 1 гигабайт рам-

предполагам и харда не е голям.

Това са глупости. АКо ги пуснете едновременно - да, но само тогава

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ама само системата която е пусната, само тя точи РАМ, така че това няма значение. Погледни в терминологичен речник какво означава производителност на системата. Това че харда е с по-малко място не пречи на производителността! Когато имаш инсталирани 2 операционни системи едната си работи съвсем нормално, докато друга файловете ѝ не са нищо по-различно от филмите и музиката на харда. Обем, който нито заема РАМ, нито натоварва процесора, нито нищо! Когато рестартираш и пуснеш другата система ролите се разменят. Двете едновременно няма как да работят. Така че производителността не се променя и това колко РАМ имаш, няма значение от гледна точка колко операционни системи ще имаш. Преди години на компютър със AMD Sempron (или нещо подобно беше на сокет А) с тактова честота 1,66 GHz, памет 256 MB и хард 40 GB имах Ubuntu и XP. Това "корава" машина ли е? Ако не разбирате, не се изказвайте.

Няма смисъл изобщо от ХР и 7 на един компютър.Заради directX9 предполагам е проблема,защото някои по-стари игри не вървят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.