Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за гейминг конфигурация от висок клас

Featured Replies

• Автор

Ето ти ревю на 590 - http://hardwarebg.com/geforce-gtx590-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB/

Германците са дали някак рейтинг, а не резултати в игри. Имат доста странен критерий за оценяване на даден продукт - например като недостатък отбелязват липса на инструкции на немски или опаковката и външният вид на продукта, а не чистата производителност. Знам че си нЕвидиа фен, но фактите са в полза на 6990.

А коя ще се представя по добре в SLI 590 или 6990.

Ето ти ревю на 590 - http://hardwarebg.com/geforce-gtx590-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB/

Германците са дали някак рейтинг, а не резултати в игри. Имат доста странен критерий за оценяване на даден продукт - например като недостатък отбелязват липса на инструкции на немски или опаковката и външният вид на продукта, а не чистата производителност. Знам че си нЕвидиа фен, но фактите са в полза на 6990.

Ами само казах, че в дадената статия и думичка не видях за GTX590. Там се споменава "най-бързата едночипова карта на NVIDIA - GTX 580", което е различно от GTX 590, нали? И да, четох го това ревю отдавна. При германците ту едната бие, ту другата, но стане ли въпрос за физика, там HD6990 не може да се сравнява с GTX590. Значи, автоматично махаме камъчките. Ами супер, тъкмо човека ще вижда по-добре, като играе. Ми да вземе тогава да пусна на Low детайли, че да му е всичко пред очите, без да се отплесва от странични неща.

А коя ще се представя по добре в SLI 590 или 6990.

Няма SLI. Всичко до тук.

Ако искаш две карти - GTX 580, HD 6970

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-radeon-hd-6900-cf-vs.-geforce-gtx-500-sli/19/#abschnitt_performancerating_mit_aaaf

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Извинявам се, но там не се ли сравняват с GTX 580? Лично аз видях друго съотношение на производителността:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-nvidia-geforce-gtx-590/4/#abschnitt_leistung_mit_aaaf

Освен това, GTX590 e и по-тиха. След премахване ограничението, също би държала на клок. Да не говорим, че вече с тая карта спокойно могат да се играят и игри с включен PhisX. Все пак човек, след като нарине толкова пари, би искал да изстиска и максимума от игрите.

Объркал съм ревютата , но пак си давам гласа за 6990 и не се отмятам!

Егати.. сглобихме на човека компютър на цената на приличен автомобил втора ръка и как никой пък не се сети да сложи една външна лан карта и хубава външна звукова карта.. :whist:

А защо не и хубав TV тунер, според мен е по-нужен. За периферията не знам влиза ли или не, но една хубава безжична мишка и клавиатура са още 300-400 лева. 3д монитор, очила, UPS, wi-fi рутер, принтер, скенер, bluetooth качествен, четец за карти памет и т.н.

Здравейте отново,благодаря ви за мненията ще се пазарува от Хардуер БГ.

8. Кутия - Cooler Master ATCS 840 Black Aluminum - Цена 454 лв.

Кутията е хубава но ти излиза по скъпо от предложената Lian Li (406 лв.) което си е тъпо.

Кутията е 375 лв. http://sky.bg/Details.aspx?ID=14739

С другите части не знам как стой въпроса но кутията не е добра идея да я купуваш от Хардуер БГ.

3. Рам памет - 4GB(2x2GB) G.SKILL Performance Series- Ripjaws X PC3-17600 DDR3 2200MHz / 9-9-9-27 Dual Channel Kit - Цена 325 лв.

На твое място бих взел 2х4ГБ (общо 8ГБ) ако купувам подобна конфигурация. И не е нужно да е толкова скъпа.

Примерно CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600 CL8 - 231.85 лв.

Иначе ако ще арчиме пари...

8GB(2x4GB) G.SKILL Performance Series- Ripjaws X PC3-12800 DDR3 1600MHz / 7-8-7-24 http://iskampc.com/8gb-2x4gb-g-skill-performance-series-ripjaws-x-pc3-12800-

12. Монитор - 24" Dell U2410 Widescreen LCD Монитор с H-IPS матрица, Black - Цена 1050 лв.

Edit: Монитора също е значително по евтин http://sky.bg/Details.aspx?ID=14589 Иначе избора ти е перфектен.

До тук определено спестихме за един тунер.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Да, кутията на Lian Li е страхотна. Аз за други марки не искам и да чувам... Аз обаче бих препоръчал на 1/2 по-евтиния модел, който предполагам пак ще може да събере чарколяците: http://www.dekada.com/catalog/pc-case-pc7fb-blackaluminium-p-507.html

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Егати.. сглобихме на човека компютър на цената на приличен автомобил втора ръка и как никой пък не се сети да сложи една външна лан карта и хубава външна звукова карта.. :help:

Офтопик: Между другото, продавам моя автомобил точно за толкова :)

Съгласен съм с вас, които препоръчвате HD6990. Има своите предимства, но ако аз си вземах видеокарта за толкова пари, щях да се спра на NVIDIA. Има няколко игрички с физика и защо да не се играят? Що се отнася до клока, скоро май няма да му се наложи да прави такова нещо.

Съгласен съм с вас, които препоръчвате HD6990. Има своите предимства, но ако аз си вземах видеокарта за толкова пари, щях да се спра на NVIDIA. Има няколко игрички с физика и защо да не се играят? Що се отнася до клока, скоро май няма да му се наложи да прави такова нещо.

Само болен фен на дадена марка ,би взел по-слаба карта за повече пари.За физиката дали ще видиш или не в даден момемт от игра,че някое дърво е цъфнало или не,с два пъти по малко кадри,мисля,че не е от значение,поне за мен.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Здравейте отново,благодаря ви за мненията ще се пазарува от Хардуер БГ.

Ето крайното решение:

1. Дънна платка - ASUS Maximus IV Extreme socket LGA 1155 , ревизия B3 - Цена 630 лв.

2. Процесор - Intel Core i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) Socket LGA1155 BOX - Цена 572 лв.

3. Рам памет - 4GB(2x2GB) G.SKILL Performance Series- Ripjaws X PC3-17600 DDR3 2200MHz / 9-9-9-27 Dual Channel Kit - Цена 325 лв.

4. Видео карта - Sapphire Radeon HD6990 4GB DDR5 PCI-E - Цена 1269 лв.

5. Твърд диск - 2TB Western Digital WD Caviar Black, 64MB cache, SATAIII-600 - Цена 258 лв.

6. Оптично устройство - LG GGC-H20L Blu-ray/HDDVD LS DVD±RW SATA Black - Цена 170 лв.

7. ССД - 120GB OCZ Vertex 3 Series 2.5" Solid State Drive SATAIII - Цена 544 лв.

8. Кутия - Cooler Master ATCS 840 Black Aluminum - Цена 454 лв.

9. Захранване - 850W Seasonic X-850 SS-850KM Modular - Цена 375 лв.

10. Windows 7 Professional 64-bit English OEM - Цена 269 лв.

11. Мишка - Razer Mamba Laser Wireless Gaming Mouse Цена 259 лв.

12. Клавиатура - Logitech G19 gaming keyboard Цена 385 лв.

12. Монитор - 24" Dell U2410 Widescreen LCD Монитор с H-IPS матрица, Black - Цена 1050 лв.

Общата цена ми излиза 6560 лв. с включено ддс.

Незнам само монитора дали ще е този,не искам да е много голям.Имам телевизор който ще го използвам за филми. Смятам да го свържа с компютъра, а за сърфиране в интернет и други неща на монитора.

За водното охлаждане като им се обадя ,ще ги питам.

При това дъно бих се спрял на по-високо честотнс памет!

И за монитора разлика м/у 24" и 23" почти няма, аз бих спестил 500лв. с Dell U2311H също с IPS матрица и резолюция 1920х1080.Ако искаш максимално удоволствие Dell U3011 е твоя монитор!

Редактирано от androns (преглед на промените)

Само болен фен на дадена марка ,би взел по-слаба карта за повече пари.За физиката дали ще видиш или не в даден момемт от игра,че някое дърво е цъфнало или не,с два пъти по малко кадри,мисля,че не е от значение,поне за мен.

Освен дръвца, има и камъчки :cool: Айде, да не се обиждаме. Не случайно NVIDIA държи огромната част от пазара. Сигурно всички са болни.

:cool:

Не случайно NVIDIA държи огромната част от пазара. Сигурно всички са болни.

И в новинарските сайтове го пишат даже Nvidia продължава отстъплението си при видеокартите,но да не омазваме темата.

;)

И в новинарските сайтове го пишат даже Nvidia продължава отстъплението си при видеокартите,но да не омазваме темата.

Нещо извърташ нещата. Не съм видял някой от форума да препоръчва видеокарта на Интел, които уж държат 55 % от пазара. Ами то във всяка нова SB конфигурация има видео на Интел :)

А така става ли...NVIDIA са боклуци, затова не ги купувайте. Вземайте само карти на AMD, защото ония американци в скоро време ще фалират.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.