Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Направа на нов дял+Преместване на Swap-а в него

Featured Replies

Добър ден! Искам да ви попитам как да създам нов дял на компютъра си и да преместя swap файла си в него. Swap-1536 MB

Защо ти е да го местиш, щом имаш място за нов дял, увеличи настоящия....

Добър ден!

Искам да ви попитам как да създам нов дял на компютъра си и да преместя swap файла си в него.

Swap-1536 MB

1. защо темата е в "Търсене на драйвери"

2. Каква е ОС

Няма нужда да създаваш друг дял,за да преместиш swap файла на него.Просто задай стойности "0" за минимум и максимум за настоящото му положение(примерно С),и след това маркирай друг дял(примерно D),където задаваш желаните стойности.

• Автор

няма смисъл от гледна точка на оптимизиране на достъпа до диска. Имате ли друга причина?

Няма друга причина, но четох, че като бил сам в диск реагирал по-бързо?

хм, не мисля че ще има подобен ефект, този файл се задава доста в началото на работа на компютъра т.е. описанието му в таблицата е доста напред, така че не се губи време от тази гледна тичка

Нямаш почти никаква полза от виртуалната памет,защото е в пъти по-бавна от физическата.Бодни на машината поне 2 GB RAM (ако можеш повече,още по-добре) и тогава ще видиш промяна в "реагирането"...

Нямаш почти никаква полза от виртуалната памет,защото е в пъти по-бавна от физическата.Бодни на машината поне 2 GB RAM (ако можеш повече,още по-добре) и тогава ще видиш промяна в "реагирането"...

Никой не спори за РАМ паметта, но това изказване за виртуалната е доста неумно

Никой не спори за РАМ паметта, но това изказване за виртуалната е доста неумно

Че защо?Някои приложения се нуждаят от виртуална памет,но и без нея системата си работи,и то дори по-добре,когато физическата памет е над 1-2GB.Tочно затова Windows 7 е оптимизиран да използва физическата памет,и в Task Manager се отчита именно тя,а не както при ХР,използваната виртуална памет.

Че защо?Някои приложения се нуждаят от виртуална памет,но и без нея системата си работи,и то дори по-добре,когато физическата памет е над 1-2GB.Tочно затова Windows 7 е оптимизиран да използва физическата памет,и в Task Manager се отчита именно тя,а не както при ХР,използваната виртуална памет.

Не ми се навлиза в спорове, но приложенията, които ползват по един или друг начин виртуална памет не са толкова малко. И пълното й изключване не е добра практика

... пълното й изключване не е добра практика

...ми звучи много по-добре,отколкото "това изказване за виртуалната е доста неумно". :cool:

...ми звучи много по-добре,отколкото "това изказване за виртуалната е доста неумно". :cool:

А как звучи това:

П.П. И само за факта: всъщност виртуалната памет е не в пъти, а в хиляди пъти по-бавна от RAM паметта

Преместването на виртуалната памет е уместно само на друг физически диск, различен от системния и пак при определени условия може да има обратен ефект. Преместването на друг дял, но на същия твърд диск ще доведе само до още по-бавна работа. Всичко това се обуславя от механичната скорост на работата на твърдите дискове. Целта на цялата операция е тази виртуална памет да се премести на дял, който първо е на различен диск от системния и най-ненатоварен.

• Автор

Преместването на виртуалната памет е уместно само на друг физически диск, различен от системния и пак при определени условия може да има обратен ефект. Преместването на друг дял, но на същия твърд диск ще доведе само до още по-бавна работа. Всичко това се обуславя от механичната скорост на работата на твърдите дискове. Целта на цялата операция е тази виртуална памет да се премести на дял, който първо е на различен диск от системния и най-ненатоварен.

Това искам... Защото сега ми е при Windows-a :)

Това искам... Защото сега ми е при Windows-a :rolleyes:

Колко диска имаш и как са рапределени дяловете по тях?

2 диска

1-48gb

2-100gb

Аз съм си правил експерименти и съм слагал диск който е 6GB и съм го отделял цилият за swap и не намерих някакво забързване.Можеш да усетиш забързване ако си сложиш повече рам памет,примерно 8GB.

Дискове са физически отделени бройки. Демек да пипнеш с ръка 2те бройки в кутията монтирани един над друг с 2 отделни кабела от тях към дъното (или един ако е доста стар...) Дялове са виртуално разделени, софтуерно и са видими само под операционната система. Как е при теб положението, че тези 48+100 ми приличат точно на един физически 160 GB хард диск, разделен на тези 2 виртуални дяла. п.с. Бройката на физическите хардове и тази на виртуалните дялове в повечето случай не е равна. Както може 2 харда да са обединени в RAID и да образуват 1 дял, така може и да са разделени на 2-3-4 и колкото още си искаш дялове. п.с.2: Не ти трябва това местене на SWAP-а. Не виждам практическа полза.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.