Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли всяка година да се подменя термопастата на процесора?

Featured Replies

Здравейте приятели!Имам следното питане - на колко време трябва да се подменя пастата на процесора?Всяка година ли, два пъти годишно ли или на две три години веднъж?! :cool: Моя процесор е Интел пентиум четворка и лятото винаги е 66 - 67 градуса а харда е WDC WD400BB-23FJA0.Харда лятото държи винаги около 45 - 47 градуса.Миналата пролет му сменяха пастата.

Сменя се при нужда, ако е хубава пастата може да изкара повече от година, но за прахта по радиатора може да се чисти и по-често. При теб най-вероятно няма добър въздушен поток в кутия, защото харда е доста топъл.

Пастата се сменя, когато има нужда - изсъхнала е, и не си върши работата :cool: . Разбираш, че й е дошло времето, като видиш, че процесорът ти загрява повече от нормалното. Няма точно определен срок в години или месеци. Защото зависи от натоварването на процесора, охлаждането, колко качествена е пастата ... ПП. Писал съм заедно с androns :rolleyes: .

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Като се позамислих...моята не съм я сменял поне от 2,5 години.Не мисля ,че има някакъв график за това,като си работи нещо не мисля че трябва да се пипа.А и причините за загряване са много,не само пастата.

• Автор

Мерси за мненията на всички!Ще го занеса да му сложат нова паста другия месец.

Моята е на три години и половина и явно е за смяна. Колкото и да е странно, температурите ми не са по-високи от в началото. Все пак, процесорът ми държи по-малко на клок, което може да се дължи на много фактори.

Не ги слушай, не знаят кво говорят. не се сменя. По принцип всичко идва с две години гаранция, дори готови компютри, мислиш ли че това щеше да е така ако пастата се сменя всяка година! Свиркай си и се кефи, няма нужда да сменяш пастата.

Не ги слушай, не знаят кво говорят. не се сменя.

По принцип всичко идва с две години гаранция, дори готови компютри, мислиш ли че това щеше да е така ако пастата се сменя всяка година!

Свиркай си и се кефи, няма нужда да сменяш пастата.

Те такава глупост не бях чел :) А защо ли се да се учудвам,с балканският манталитет,може би 90% от хората си мислят,че след като има 2 години гаранция няма смисъл от поддръжка...

Карай си колата 2-3 години без да и сменяш масло,ремъци,филтри,и без технически преглед пък да видим каква гаранция ще ти уважат...

Гаранцията ако не си разбрал е за производствени дефекти,т.е. ако не поддържаш една техника и в следствие на това тя се повреди си плащаш за ремонта... Ако не си в състояние да я поддържаш я носиш в сервиз за профилактика - за един компютър това удоволствие струваше по спомени 30лв(веднъж на 6 месеца - според гаранционните условия).А въпросната гаранционна лепенка е гаранция че ще го занесеш при тях ...

Редактирано от SIMEON_S_D (преглед на промените)

Те такава глупост не бях чел ;) А защо ли се да се учудвам,с балканският манталитет,може би 90% от хората си мислят,че след като има 2 години гаранция няма смисъл от поддръжка...

Карай си колата 2-3 години без да и сменяш масло,ремъци,филтри,и без технически преглед пък да видим каква гаранция ще ти уважат...

Гаранцията ако не си разбрал е за производствени дефекти,т.е. ако не поддържаш една техника и в следствие на това тя се повреди си плащаш за ремонта... Ако не си в състояние да я поддържаш я носиш в сервиз за профилактика - за един компютър това удоволствие струваше по спомени 30лв(веднъж на 6 месеца - според гаранционните условия).А въпросната гаранционна лепенка е гаранция че ще го занесеш при тях ...

Потребителче, аз не съм балканец!

И това със сменянето на пастата единствено във български форуми съм го чел, не случайно - това е пълна глупост!

Редактирано от FlagOfHate (преглед на промените)

... не случайно - това е пълна глупост!

Къде какво си чел,няма отношение по въпроса.Дай факти,с които ще ти признаят гаранцията.

Това,че си я чел само в български форум тая "глупост" се дължи на факта,че чичковците на запад не мажат паста - купуват си нов след 2 години...

п.п.Извиниме за оприличаването ти с "балканец" не съм очаквал Небалканец да пише на български език ;) ...

П.п.п.На мен ми е известна само една българска термо паста,и не мисля,че световната индустрия бълва такива продукти с единствената цел да задоволи Българският глад за смяна на термопастата :

Thermal Compound - термопроводящи пасти(само за справка)

Cooler Master Thermal Compound HTK-002

Nexus TMP-1000 Thermal Compound

Arctic Ceramique (2.5g) Thermal Compound

Recom RC-RX2 Thermal Compound (3.5g)

Nanoxia "Heat Buster" Thermal Compound (2g)

Arctic Silver Matrix (2.5g) Thermal Compound

Arctic Silver 5 (3g)

Arctic Cooling MX-2

Arctic Cooling MX-3

Arctic Cooling MX-4

Gelid Solutions GC1

Gelid Solutions GC-2

Gelid Solutions GC-Extreme

Akasa AK-455

Coolink Chillaramic

Arctic Ceramique

Phobya liquid metal Paste LM

Noctua NT-H1

Thermalright Chill Factor III

Prolimatech PK-1 Nano

Редактирано от SIMEON_S_D (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.