Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

рутер на VIVACOM

Featured Replies

Ония ден ми дадоха рутер на VIVACOM а Интернета ми е на SV+. Обадих им се и те ми казаха, че ми позволяват да си сложа рутер. Направих сичко което трябваше, но получавам Интернет само на настолния компютър, на телефона ми изписва "Неуспех при търсене на сървър". Моля ви се ако можете помогнете ми. Благодаря предварително. Не бях сигурен дали ще ви трябват снимки затова направих. post-297416-0-62840900-1306607664_thumb.post-297416-0-81033100-1306607677_thumb.

Редактирано от capnemo
заглавието (преглед на промените)

Ония ден ми дадоха рутер на VIVACOM а Интернета ми е на SV+. Обадих им се и те ми казаха, че ми позволяват да си сложа рутер. Направих сичко което трябваше, но получавам Интернет само на настолния компютър, на телефона ми изписва "Неуспех при търсене на сървър". Моля ви се ако можете помогнете ми. Благодаря предварително. Не бях сигурен дали ще ви трябват снимки затова направих. post-297416-0-62840900-1306607664_thumb.post-297416-0-81033100-1306607677_thumb.

А активирана ли е безжичната мрежа в маршрутизатора?

П.П. И прочетете правилата относно заглавията на темите!

Получаваш ли Wireless сигнал - ако да пробвай, дали с лаптоп се свързваш. Ако не се получи, може и проблема да е в безжичното предаване на рутера. Провери и дали мак филтрирането е включено и дали рутера сам раздава по DHCP

Редактирано от HACKER_WIFI_01 (преглед на промените)

.... Провери и дали мак филтрирането е включено и дали рутера сам раздава по DHCP

Това няма нищо общо, по-горе съобщението показва че не може да се намери мрежата, не че не може да се получи адрес. Аналогично ID-то на мрежата ще се вижда, но устройството няма да може да се свърже към нея ако има филтриране по МАК адрес
  • Автор

А активирана ли е безжичната мрежа в маршрутизатора?

П.П. И прочетете правилата относно заглавията на темите!

Да всичко е активирано, но това пак си седи.

Направих сичко което трябваше, но получавам Интернет само на настолния компютър,

И кое е това "сичко" което си направил?
  • Автор

проверете колко адреса се раздават от DHCP-то на маршрутизатора

Как да намеря DHCP-то, за първи път се занимавам с рутери и затова питам.

Как да намеря DHCP-то, за първи път се занимавам с рутери и затова питам.

На уеб страницата на виванет където си настройвате нещата?
hahaha1996, попитах те какво точно си направил като настройки защото ми се струва, че в момента го ползваш само като суич! Капитане, той иска да ползва модема на Виваком с друг доставчик - от страницата на Виваком няма да може да направи никакви настройки!

hahaha1996, попитах те какво точно си направил като настройки защото ми се струва, че в момента го ползваш само като суич! Капитане, той иска да ползва модема на Виваком с друг доставчик - от страницата на Виваком няма да може да направи никакви настройки!

Мда, сега обърнах внимание, прав си :biggrin: Ами няма да може да го ползва

Мда, сега обърнах внимание, прав си :) Ами няма да може да го ползва

Защо да не успее? Щом е успял да вкара RJ45 конектора на интернета в RJ11 буксата на рутера :) ....

значи всичко е възможно

Макар че ако трябва да използвам сравнение за да изясня ситуацията на автора, тъй като горенаписаното от мен е невъзможно т.е. да вкарате интернет кабела във входа на рутера, то тогава вие най-вероятно сте го вкарали в изхода. Това е като да сипеш гориво в аспуха вместо в резервоара на колата :ph34r:

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Вижте сега - с модемите Пирели на Виваком има опция единия ЛАН поорт да стане WAN, даже скоро го бяхме писали в една друга тема. За това обаче питам автора какво е направил като настройки - явно нищо - само муш-муш :D

• Автор

Вижте сега - с модемите Пирели на Виваком има опция единия ЛАН поорт да стане WAN, даже скоро го бяхме писали в една друга тема. За това обаче питам автора какво е направил като настройки - явно нищо - само муш-муш :D

Така излиза защото Интернет доставчика ми не е Виваком и не мога да направя инакви настройки.

Значи просто нищо не си направил.

Направих сичко което трябваше, но получавам Интернет ............

Порови се в форума - има обяснено как става, но като за начало ще ти трябва име и парола за достъп до модема!
  • Автор

Порови се в форума - има обяснено как става, но като за начало ще ти трябва име и парола за достъп до модема!

Аз имам име парола, само остава да намеря статията.

Имам име и парола, но ако може някой да ме упъти къде горе долу да търся тази статия, ще съм ви много благодарен.
  • Автор

Не ме мисли за глупав, но единственото което разбрах от тази статия е, че трябва да имам име и парола и PWR-а да ми свети постоянно, а при мен и трите неща са наред.

Редактирано от hahaha1996 (преглед на промените)

А като не си глупав видя ли снимката от пост #3 ?!? А после прочете ли и коментара от пост #9 ?!?! А какво ще кажеш и за пост #18 ?!?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор

А като не си глупав видя ли снимката от пост #3 ?!? А после прочете ли и коментара от пост #9 ?!?! А какво ще кажеш и за пост #18 ?!?

Прав си глупав съм, но как да стигна тези настройки на рутера?

Като влезеш в настройките на модема с името и паролата които ти казах, че ще ти трябват за достъп и ти каза, че ги имаш!!!

Аз имам име парола, само остава да намеря статията.

...........................

Имам име и парола, но ако може някой да ме упъти къде горе долу да търся тази статия, ще съм ви много благодарен.

• Автор

Като влезеш в настройките на модема с името и паролата които ти казах, че ще ти трябват за достъп и ти каза, че ги имаш!!!

Аз това го разбрах, но къде да търся тези настройки на модема? Да не трябва да тегля драйвери за модема?

Добре бе пич! Ти обаче наистина бавно стопляш! Нали каза, че си видял скрийновете от темата която ти посочих?!? Там не се ли вижда къде са тези настройки??? От менюто - WAN - Ethernet WAN !

• Автор

Добре бе пич! Ти обаче наистина бавно стопляш! Нали каза, че си видял скрийновете от темата която ти посочих?!? Там не се ли вижда къде са тези настройки??? От менюто - WAN - Ethernet WAN !

Пич разбрах какво трябва да направя, НО немога да разбера самото меню къде се намира. Компютъра ми е с Windows 7

Пич! Когато ти казах, че ще ти трябва име и парола за достъп до модема ти защо ми каза, че имаш като изобщо не знаеш за какво става дума!!! Отвори 192.168.1.1 в браузъра и ще разбереш за какво става въпрос!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.