Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

рутер на VIVACOM

Featured Replies

• Автор

Пич! Когато ти казах, че ще ти трябва име и парола за достъп до модема ти защо ми каза, че имаш като изобщо не знаеш за какво става дума!!! Отвори 192.168.1.1 в браузъра и ще разбереш за какво става въпрос!

Аз имам име и парола, а това с 192.168.1.1 вече го пробвал но неми излиза нищо.Когато го пиша ми излиза това на снимката. Само, че не съм сигурен, но ми бяха казали че трябва да извадя белия кабел от рутера.

post-297416-0-95478700-1306998472_thumb.

post-297416-0-79016300-1306998516_thumb.

Редактирано от hahaha1996 (преглед на промените)

• Автор

На мен като ми дадоха рутера, вуйчо ми ми каза че даже не е отварял кутията, но странното беше че като го пуснах ми излезе с името и паролата.

Сега, остави си включен само кабела към компа ти и дай на ЛАН картата да си взема настройките автоматично!

• Автор

Сега, остави си включен само кабела към компа ти и дай на ЛАН картата да си взема настройките автоматично!

От къде се дава ЛАН картата да си взема настройките автоматично при Windows 7? Извинявай за глупавия въпрос но наскоро ми го сложиха и не мога да се оправя още.

От където и на XP!

• Автор

От където и на XP!

Човек аз съм почти на 12 години така, че не знам много. Ако ми обясниш как да го направя ще съм ти благодарен. :ph34r:

Добре "човек"!! Започна ного смело разговора заявявайки някаква яснота по въпроса - това обаче не се оправда. Следвай това

Start - Control Panel - Network Connection - десен бутон на Local area connection (Wireless Network Connection) - Properties - Internet protocol TCP/IP - отмяташ ''Obtain an IP address automaticaly" - Apply - OK - OK и т.н.

А, ето и какво ми излезе при първото търсене в Google! -Цък!!!

• Автор

Добре "човек"!! Започна ного смело разговора заявявайки някаква яснота по въпроса - това обаче не се оправда. Следвай това

Start - Control Panel - Network Connection - десен бутон на Local area connection (Wireless Network Connection) - Properties - Internet protocol TCP/IP - отмяташ ''Obtain an IP address automaticaly" - Apply - OK - OK и т.н.

А, ето и какво ми излезе при първото търсене в Google! -Цък!!!

Менютата не си съвпадат много, но горе долу се оправих, ни за жалост пак не стана.

Менютата не си съвпадат много, но горе долу се оправих, ни за жалост пак не стана.

Търсиш помощ от доставчика на интернет, защото наистина въобще не си наясно какво правиш. А си и на 12 години, така че почти нищо още не знаеш. Отлично ти беше обяснено цялата процедура! Ето, за това говоря дето ти е написал колегата ....."Start - Control Panel - Network Connection - десен бутон на Local area connection (Wireless Network Connection) - Properties - Internet protocol TCP/IP - отмяташ ''Obtain an IP address automaticaly" - Apply - OK - OK и т.н.

Имаше ли някакви числа написано в полетата преди да сложиш отметка на "Obtain an IP address automaticaly"? Или си имаше отметка там без числа?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор

Имаше ли някакви числа написано в полетата преди да сложиш отметка на "Obtain an IP address automaticaly"? Или си имаше отметка там без числа?

Рестартирах рутера извадих белия кабел за интернета и написах 192.168.1.1 , НО ми иска име и парола. Тъй като върнах рутера към първоначалните настройки старото име няма да работи. Може те ли да ми кажете някое стандартно име да отворя менюто?

Хахаха! Започваме отначало май! Е, аз се отказвам! Нали каза, че имаш име и парола?!? Едва ли някой ги е сменял. Аз си мисля, че просто си нямал и едва сега си разбрал за какво име и парола ти говорех още в началото!

• Автор

Хахаха! Започваме отначало май! Е, аз се отказвам! Нали каза, че имаш име и парола?!? Едва ли някой ги е сменял. Аз си мисля, че просто си нямал и едва сега си разбрал за какво име и парола ти говорех още в началото!

Приятел, вуйчо ми като ми го даде тоя рутер каза че не го е отваря а като го свързах в нас имаше име и парола. Днес пак се пробвах да настроя лан картата и не знам какво натиснах, но телефона ми не намираше сигнала от рутера и аз реших да пробвам с 192.168.1.1 и влязох. От там се сетих, че някъде или някой ми беше казал да върна рутера към първоначалните настройки. Върнах рутера към първоначалните настройки, намерих име и парола и така нататък. Пак не се получи и затова вуйчо ми утре ще идва от София да ми го направи. Мерси, че ми обърнахте внимание и съжалявам за загубеното време.

Успех! Но ако беше се подготвил малко преди да започнеш да задаваш въпроси тука сега проблемът ти щеше да е решен. Не чакай винаги някой друг да ти решава проблемите. Вземи потърси малко из Интернет и тогава задавай конкретни а не подвеждащи въпроси. Вуйчо ти няма да е винаги до тебе за да ти помогне. И накрая не ме наричай "приятел" или "човек" - нито си ми на годините нито на чик..те!!!

Темата ми стана интересна :) и от спортна злоба реших и аз да пробвам на село и взех два от камарата прехвалени според някой пирели рутери и реших да пробвам . На село нета ми е с PPPoE - сложих отметка на WAN/port1 потребителско и парола и клонирах и мак адреса , но и двете пирелита не сработват , даже като вкарам кабела от нета - забиват и не може и да влезеш повече в тях , само ресета ги оправя за да мога пак да влезна в настройките :whist: Не вярвам да съм взел изгорели :angry: даже ги пробах в централата и се вързаха и двата , е поне на индикация не ги закачах към компютър . Сигурно ли е че може да работи това чудо че аз утрепах два часа игра и нищо не направих а на другия ден имаше гръмотевици и както обикновено - нета изчезна и не можах да продължа с пробите - какво да се прави БЛИЗУ :) Ако става дано другата седмица има нет за да продължа .

Да, сигурно е, че работи. Само мисля, че имаше някакъв проблем с опцията за клониране на МАС адреса - нещо не се получаваше както трябва! Може и там да ти е проблема.

Ок , ще пробвам без да клонирам , тия нещо променяха програмата за контрол ли :clap: и сега може да се връзваш и с друг мак но се разпада на 5 минути и на скорост 0,5 мегабита ПП. Пробвах и без да клонирам мак адреса - не става :blink:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.