Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация?

Featured Replies

ОК, ще се опитам да се вложа с нещо свястно - http://nikem-bg.net/cart/41955p1r43389p1r43061p1r37187p1r44221p1r44133p1r40242p1rf.html ASUS M4A77T /AMD770/AM3 107.19 лв. ATHLON II X3 450 /BOX 131.99 лв. 4GB DDR3 1333 A-DATA 57.60 лв. 500GB HITACHI SATA2/16MB 70.07 лв. SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK 198.52 лв. PSU SEASONIC SS-380GB/380W/APF 85.59 лв. FOXCONN ZL-142A /NO PSU 50.40 лв. Обща стойност: 701.37 лв. с ДДС

• Автор

Защо е толкова важно да имаш добра кутия и добро захранване?

Защото захранването,е най-важното в компютъра, ако сложиш някое калпаво китайско и изгори, целият компютър заминава за боклука :biggrin: Иначе за твоят бюджет,няма как да се сложи нито хубава кутия нито хубаво захранване :wub:

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

Защото захранването,е най-важното в компютъра, ако сложиш някое калпаво китайско и изгори, целият компютър заминава за боклука :biggrin:

Иначе за твоят бюджет,няма как да се сложи нито хубава кутия нито хубаво захранване :wub:

Напротив, СМ 430 например, че дори и 370 са си много хубави кутии, в пъти по-добри от боклуците, които слагат по готовите конфигурации от сорта на JNC, Codegen, дори и Akasa. Имат си предостатъчно място, вентилатори и всичко останало, необходимо за една добра машина. Ще има добър въздушен поток, който да охлажда компонентите и няма да има главоболия относно прегряване на компютъра и последвалите проблеми. Освен това, вярно, че Elite сериите не са от най-високия клас захранвания на СМ, нито като цяло, но, аналогично на разсъжденията за кутията, същото важи и за захранванията и може да бъде спокоен, че няма да му изгърми или да клекне при първото по-високо натоварване.

The_Reaver го каза, аз ще го допълня. Захранването е сърцето на компютъра. Ако не достига кръв до мозъка- той изключва. В случеят кръвта е електричеството... Китайските захранвания слагат каквито си искат лепенки и ако пише 400 Вата, то това значи, че е 200 Вата най-много... Също така родното електроснабдяване не е от най-качествените и честите пикове в напреженията, както и спадове водят до дефектиране на компоненти в компютъра, ако захранването няма нужните защити, които и трябва да работят правилно. Не на последно място е, че с времето захранването губи от свойте Ватове и става недостатъчно за системата. Колкото по-калпаво- толко по-бързо губи ватове... Захранването също може да ограничи бъдещи ъпгрейди на процесор и видео карта, ако е слабо... Все пак всеки елемент в компютъра се нуждае от електричество, а некачественото захранване спъва работата на цялата система. За това се казва, че е най-важният компонент. Харда дори да е малътк, пак може да се ползва, просто по-често ще чистиш файлове, процесора ако е слаб може да се клокне, РАМ-та има и виртуална ако се наложи, но захранването няма какво да го замести или временно компенсира ако е недостатъчно... Кутията не само събира компонентите, но и осигурява въздушният поток- брой вентилатори, разположение... Тя ограничава какво и колко като компоненти може да се сложи. Ако няма добър поток в кутията, елементите се нагряват повече, когато достигнат критични температири- компютъра се изключва сам... По-евтините кутии използват тънки ламарини, който влизат в резонанс с компонентите по време на работа и могат да им навредят. Все пак не е казано да се вземе кутия за 150-200 лв за да е качествена. Евтините Cooler Master ще свършат добра работа, за компютър като твоят. Кутията е и елемента, който се сменя най-рядко и за това е обосновано да се инвестира в нея. И все пак има и място за компромис тук, за разлика от захранването. Дано съм ти отговорил на въпросите.

Така ,е това е добър варянт с Елит 430 със захранването 400вата. Иначе,с китайските захранвания,си е въпрос и на късмет,аз имам Кодеген 350 вата,4 години съм с него вече,нищо му няма,но абсолютно нищо не охлажда, и шуми много :baby:

• Автор

И така след лутане из форуми, питане и търсене почти стигнах до добро според мен решение: Дъно: ASROCK 880GM-LE, AMD 880G, DDR III 1800(O.C)/1600(O.C)/1333, VGA, HDMI, SATA, RAID, GLAN, AM3 Процесор: Тук се колебая между AMD Athlon II X3 Triple Core 455, 3.30GHz, 1.5MB, BOX, AM3 и AMD Phenom II X2 Dual Core 555, 3.20GHz, 8M, BOX, AM3, Black Edition какво ще ми препоръчате? RAM:ram 2X2GB DDR3 1333 A-DATA, може и KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX ще видим.... това не е кой знай какъв проблем. Хард диск:Seagate 500GB SATA III Видео карта: Video Card PALIT GTX460 GREEN 768M Захранване и кутия: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU Това е :) Всичко това възлиза на 750 лв. Ако имате други предложения или забележки можете да публикувате. :)

Не ми харесва дъното... Много е слабо и само с 2 слота за РАМ памет. 870 iCafe е по-добрият избор според мен. Атлона е с 25 лв по-евтин и с едно ядро в повече. Щом няма да клокваш според мен е по-удачният избор, защото все пак едно ядро си е едно ядро, а игрите вече се оптимизар за работа с повече от 2 броя ядра. Паметта нямам забележки. Аз харесвам Kingston-a. Харда е добър, няма да си налагам личното мнение за марка, реално няма значение. Видетото е Green сериата- значи харчи по-малко ток и е малко орязана, но мисля, че ще ти върши работа. Нямам забележки по кутия и захранване. Аз съм със същата, само че с 500 Ватовото захранване.

• Автор

Не ми харесва дъното... Много е слабо и само с 2 слота за РАМ памет. 870 iCafe е по-добрият избор според мен.

Атлона е с 25 лв по-евтин и с едно ядро в повече. Щом няма да клокваш според мен е по-удачният избор, защото все пак едно ядро си е едно ядро, а игрите вече се оптимизар за работа с повече от 2 броя ядра.

Паметта нямам забележки. Аз харесвам Kingston-a.

Харда е добър, няма да си налагам личното мнение за марка, реално няма значение.

Видетото е Green сериата- значи харчи по-малко ток и е малко орязана, но мисля, че ще ти върши работа.

Нямам забележки по кутия и захранване. Аз съм със същата, само че с 500 Ватовото захранване.

какъв е другият вариант за видео карта щом тази е орязана. Тази по добра работа ли ще свърши PALIT 1024M GTS450 SONIC DDR 5

Ето ти една ранг листа на топ 200 на видеокартите: Ранглиста на видеокарти топ 200 от 2011г. с благодарности към Alex&Ramesses_B.H.Л Тук можеш да видиш коя е по-добра и коя не.

Моля да ме извините,аз много малко разбирам от хардуер.Но забелязвам в конфигурацията на абоната,който търси предложения,че дъното има вградено видео,и отделно се купува външна видео-карта.Не е ли по-добре да се снабди с дъно без карта,като ще освободи малко парични средства за други компоненти от конфигурацията си?

Моля да ме извините,аз много малко разбирам от хардуер.Но забелязвам в конфигурацията на абоната,който търси предложения,че дъното има вградено видео,и отделно се купува външна видео-карта.Не е ли по-добре да се снабди с дъно без карта,като ще освободи малко парични средства за други компоненти от конфигурацията си?

Обикновенно дъната с вградено видео са по-евтини от тези без видеокарта ( вградена). И в случая е така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.