Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно без батерия

Featured Replies

Имам следния проблем счупих гнездото на батерията на едно дъно и не помня дали без батерия работеше ,а пък нямам speaker да чуя какви звуци издава едно много старо дъно не бях го включвал отдавна и мисълта ми е като го пусна на екрана нищо не ми излиза само черен екран пробвах видеокартата на друг комп работи си от какво може да е дъното е syntax 266a amd athlon 1400+ дали може да съм изгорял cpu-to бях му махнал вентилатора как мога да разбера ,че не е изгорял процесора ? ако нагрява ли

На процесора мму е необходимо много малко време да работи без охлаждане, за да изгори :)

Можеш ли да обосновеш отговора си?

А ако ти докажа, че може доста дълго да работи процесор без охлаждане!

PS: Нищо лично просто не ми хареса този отговор, и то от модератор на темата! :)

....

дъното е syntax 266a amd athlon 1400+ дали може да съм изгорял cpu-to бях му махнал вентилатора

...

PS: Нищо лично просто не ми хареса този отговор, и то от модератор на темата! :rolleyes:

Мога да се обзаложа че споменатия процесор ще се опука като пуканка без радиатор.

PS: Нищо лично просто не ми хареса този отговор, и то от модератор на темата! :rolleyes:

Ще се радвам да видя това .

А дали отговора се харесва .......харесването или не с нищо не променя факта, че чип без охлаждане не се радва на дълъг живот.

Socket 462 процесорите нямат вградена термична защита , разчитат на дъното . Ако тя не е сработила , може да си е заминал. Повечето дъна , дори и стари , палят без батерия , при тази антика , проблемите може да са много и най-различни . Пробвай с друг , със сигурност работещ процесор и читаво захранване , без памет - трябва да пиука , ако не стане - съвет , не си губи времето . Успех :rolleyes: p.s без пищялка дъно НЕ СЕ ТЕСТВА .

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Имам следния проблем счупих гнездото на батерията на едно дъно и не помня дали без батерия работеше ,а пък нямам speaker да чуя какви звуци издава едно много старо дъно не бях го включвал отдавна и мисълта ми е като го пусна на екрана нищо не ми излиза само черен екран пробвах видеокартата на друг комп работи си от какво може да е

дъното е syntax 266a amd athlon 1400+ дали може да съм изгорял cpu-to бях му махнал вентилатора

как мога да разбера ,че не е изгорял процесора ? ако нагрява ли

Това, че нямаш батерия на дъното не пречи на работата му, просто биоса ще работи по дефолтни настройки и няма да помни промени ако си въвеждал такива.

Проблемът може да бъде в целия хардуер: дъно, памет, процесор, agp слот, захранване. Между другото имах същия проблем със скапано захранване, след смяна с читаво всичко тръгна нормално. А на някои процесори ако са изпечени с просто око им личи.

В добавка ще кажа, че в такъв случай, за да не губиш настройки на BIOS всеки път като си включваш PC-то, просто дръж компютъра постоянно включен или в "Sleep mode", когато не го ползваш.

Не сте прав, настройките ще се изгубят чак след като отпадне мрежовото захранване. Дори и да е изключен компютъра захранващото напрежение +5Vsb е активно докато не дръпнете щепсела.
  • Автор

пробвах с друго захранване сащия проблем не ми е за едно скапано дано но искам да се уверя от какво е , искам да го дам на някои преди да взема компа ми правеше проблем черен екран и се чудих от какво е !! кво ли не натисках неставаше накрая по случайност задаржах f1 и трагна но сега неще нямам пищялка мога ли да сложа един говорител и да го вържа кам SPEAKER мястото на дъното , дали ще издава звуците имали значение дали е малка пищялка или един говорител от тонколона???

Редактирано от GaDDMaNN (преглед на промените)

нямам пищялка мога ли да сложа един говорител и да го вържа кам SPEAKER мястото на дъното , дали ще издава звуците имали значение дали е малка пищялка или един говорител от тонколона???

принципно няма значение, стига да не е някоя бас каса :cool:

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Дали просто не може да се изведат кабелчета и въпреки всичко да се включи едната му батерийка от 3V към същото? А за говорител-нещо като 0,5W, 4-8Ома или пиезоговорител от някой развален китайски будилник за 1,50 ще свърши перфе работа. Иначе, и друг може де...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

Не виждаш ли, че кабелчета има към крайните 2 извода? :speak:
  • Автор

Аха ясно но пуснах го дъното не се чува никъв звук видях кви са beep кодовете ,ако не издава звук проблем с захранването или дъното :rolleyes: да попитам нещо друго относно cpu значи мислих ,че е изгорял така пускам го без радиатора и си слагам пръста на чипа отгоре и почва да се нагрява и веднага го изключвам това значи ли ,че е жив все още ? и друго мога ли да сложа intel cpu към socket 462 смисъл кън това дъно ?

....

Socket 462 (also called Socket A) is a PGA socket designed for AMD K7.. There are no Intel or VIA processors compatible with this socket.

Aко няма звук-дъно или процесор при изправно захранване.

Сокетите на AMD и Intel са различни винаги! Или по-не след 1995-та или нещо подобно, не помня годината, но беше одавна! Също така сред самитя производители различните поколения процесори са на различни сокети и не могат да се ползват така, както ти искаш...

можеш ли да обосновеш отговора си ?

Ако процесорът е повреден или разместен, от системата обикновено няма да чуеш нито гък. В повечето случаи ако дъното е повредено, отново няма да чуеш нито гък. Изваждаш видеото, RAM паметта и всички разширителни платки, само процесор с охлаждане и дъно. Ако не издаде никакъв звук, а си свързал говорителя коректно, то проблемът ти е в някой от тези 2 компонента. Останалото се намира с тестване.

Сокетите на AMD и Intel не са съвместими. Едно време, 90-те е имало такъв момент, но това е било понеже всички са се правели по един и същ модел-били са аналози на съответните Intel-ски. Това от десетилетия не е така.

• Автор

Да разбирам значи искаш да кажеш socket 462 въпросния е само за AMD процесори :)

Socket A е само за Amd процесори - чичо Гошо питай : http://ru.wikipedia.org/wiki/Socket_A , преди да пишеш тук . И един съвет , занеси компа в сервиз , вместо да се излагаш тук , с липса на елементарни познания по хардуера , камо ли за диагностика на един компютър . Успех :)

• Автор

Закво да бягам към сервиз за някав бавно развиващ комп от пантивек много си смешен човек Кво пречи като споделя някои неща

• 2 седмици по-късно...

Закво да бягам към сервиз за някав бавно развиващ комп от пантивек много си смешен човек

Кво пречи като споделя някои неща

Ти не споделяш, а караш другите да споделят... и после ги наричаш "смешни"

• 4 седмици по-късно...

Имам следния проблем счупих гнездото на батерията на едно дъно и не помня дали без батерия работеше ,а пък нямам speaker да чуя какви звуци издава едно много старо дъно не бях го включвал отдавна и мисълта ми е като го пусна на екрана нищо не ми излиза само черен екран пробвах видеокартата на друг комп работи си от какво може да е

как мога да разбера ,че не е изгорял процесора ? ако нагрява ли

Непременно сложете колони, и извадете някоя част. Примерно видеокартата и вижте, дали има пиукания. Опитайте така едно по едно. Процесорът няма собствено охлаждане, а използва това на дъното. Тове, че дъното е било без батерия ще върне неговите дефоулт настройки.

1-во: Какви колони???? Слага се пищялка, директно закачена за дъното. Колони няма да помогнат, защото те се закачат за звуковата карта... 2-ро: Темата е на 1 месец! За какво пишеш тук, човека трябва вече да се е оправил! 3-то: Процесорът няма собствено охлаждане????? Я пак! 4-то: Хубаво да се махат част по част, ама от какъв зор? Просто дори при нормална работа трябва да има пиукване (в повече BIOS-и, не всички!). Уточни какво пиукване се търси! И си има метод на тестване, който не е вадене на част по част... Потърси и ще видиш на какви порции се "изкормва" компа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.