Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на различни части от компютъра

Featured Replies

Значи искам да попитам нещо което ме притеснява относно температурата на графичния ми процесор и хард диска. Графичния процесор е на 63 градуса, а харда 38 нормално ли е? Защото когато включа мозилата и гледам клипове се рестартира просто ей така (поне при други действия несъм го забелязал) Да сменя ли термопастата? (Преди 4-5 месеца я сменяха)

Според мен 63 са много за видеото, иначе 38 за харда е в рамките на нормалното.

63 не са никак много,защото не става ясно каква точно е картата...Според мен проблема си е чисто софтуерен на ниво драйвери.

Ако тези 63 градуса са под товар,не са много,но ако не са-тогава има проблем.Процесора какви температури развива?

• Автор

Ако тези 63 градуса са под товар,не са много,но ако не са-тогава има проблем.Процесора какви температури развива?

63 градуса са сега имам 25 процеса от които аз съм включил 4-Еверест скайп юТорент Хром

За градусите на процесора-42-3

Редактирано от cvetanpelovski (преглед на промените)

Как мога да разбера?

Има ли вентилатор на нея?

NVIDIA GeForce 8500 GT [512 MB] Чакай бе,на домашния компютър съм със същата,и там пише че е 256MB...

Чакай бе,на домашния компютър съм със същата,и там пише че е 256MB...

Според теб не може ли да има вариант и с 512МБ ?

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Върти ли се тоя вентилатор?Почисти го ,остави капака на кутията отворен и виж дали ще прави проблеми.Тези 63 градуса в покой не са малко-под товар като нищо може да отиде и на 80-90.Веднага след като пуснеш клип ли се рестартира или минава известно време.Възможно е и процесорът да прегрява,ако клипа е HD.

• Автор

Върти ли се тоя вентилатор?Почисти го ,остави капака на кутията отворен и виж дали ще прави проблеми.Тези 63 градуса в покой не са малко-под товар като нищо може да отиде и на 80-90.Веднага след като пуснеш клип ли се рестартира или минава известно време.Възможно е и процесорът да прегрява,ако клипа е HD.

Попринцип да при HD клипове ми прави проблеми, след като измине известно време или някой път директно забива, случва се и да си изгледам клипа без проблеми.

Вентилатора е почистен и се върти.

При гледане на 1 HD Клип процесора става на 54 градуса, а видеото на 64.

Редактирано от cvetanpelovski (преглед на промените)

Изтегли си Prime95 с тази програма се тества процесора и паметта(следи температурата,защото ще се повиши)-ако проблемът е от прегряване до няколко минути ще си покаже

С FurMark се тества максималната температура на видеокартата(внимавай да не достига много високи стойности)

с memtest86 се проверява изправността на рам паметта(записва се на диск ,после от биос се прави първо бутващо устройство да е ЦД-то ,запаметяваш и рестартираш-програмката сама си започва диагностиката)

Естествено има и други програми за диагностика,но тези са едни от най-разпространените.Най-напред смени драйвърите на видео картата,ако до сега не си го направил.

Тези карти са си горещи,не го казвам за пръв път,а мога да ти гарантирам че видеото достига 105гр и се изключва заради нея. Един съвет от мен,ако искаш да си запазиш още малко видеото да работи,сложи му 1 вент.допълнителен да я обдухва и си подобри потока във кутията-например ако имаш място във кутията да сложиш няколко вентилатора да вкарват и да изкарват въздух. :ph34r: По-добре ме послушай няма да сгрешиш,заради високите темп. след време се появяват артефакти и няма оправия. И дай повече инфо за конф. точния модел процесор и със боксов охладител ли е,и намери снимка из нета на видеото да го видиме или ако имаш нещо под ръка снимай.

• Автор

Тези карти са си горещи,не го казвам за пръв път,а мога да ти гарантирам че видеото достига 105гр и се изключва заради нея.

Един съвет от мен,ако искаш да си запазиш още малко видеото да работи,сложи му 1 вент.допълнителен да я обдухва и си подобри потока във кутията-например ако имаш място във кутията да сложиш няколко вентилатора да вкарват и да изкарват въздух. :)

По-добре ме послушай няма да сгрешиш,заради високите темп. след време се появяват артефакти и няма оправия.

И дай повече инфо за конф. точния модел процесор и със боксов охладител ли е,и намери снимка из нета на видеото да го видиме или ако имаш нещо под ръка снимай.

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://img134.imageshack.us/img134/3295/nvidia8500gt1jpg.jpg&imgrefurl=http://www.sulit.com.ph/index.php/view%2Bclassifieds/id/1779672/Inno3D%2BNvidia%2B8500GT%2B512MB%2B&usg=__kBkYKFBjje_huy0LWYbjV_ILMJw=&h=375&w=500&sz=34&hl=bg&start=56&zoom=1&tbnid=iBW7Gg2N21Hk0M:&tbnh=156&tbnw=198&ei=BPPpTbDLAcWztAaD0pSBCQ&prev=/search%3Fq%3Dnvidia%2B8500%2Bgt%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D677%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=138&vpy=379&dur=5119&hovh=194&hovw=259&tx=202&ty=118&page=5&ndsp=12&ved=1t:429,r:4,s:56&biw=1024&bih=677

Intel® Celeron® D 356 3.33 GHz [25 x 133]

Изтегли си Prime95 с тази програма се тества процесора и паметта(следи температурата,защото ще се повиши)-ако проблемът е от прегряване до няколко минути ще си покаже

С FurMark се тества максималната температура на видеокартата(внимавай да не достига много високи стойности)

с memtest86 се проверява изправността на рам паметта(записва се на диск ,после от биос се прави първо бутващо устройство да е ЦД-то ,запаметяваш и рестартираш-програмката сама си започва диагностиката)

Естествено има и други програми за диагностика,но тези са едни от най-разпространените.Най-напред смени драйвърите на видео картата,ако до сега не си го направил.

Включих Prime95 ведиокартата не мръдна от 63 градуса, но процесора от 42 стана на 55

1 Минута и стигна 80 при резулюция 1280x720 Fullscreen

Насочи някаква перка да обдухва видео картата.Явно тази на видеото не може да се справи.

• Автор

Насочи някаква перка да обдухва видео картата.Явно тази на видеото не може да се справи.

Това е проблемът така ли?

Аз наскоро ще вземам 2 перки и ще правя ето това- http://prikachi.com/images/114/3418114p.jpg Първата перка която идва въздушния поток отпред на кутията я имам :)

Това е проблемът така ли?

Най-вероятно това е проблема.Аз имах подобно преживяване с HD2600XT,но там перката въобще не се въртеше.Компютърът изключваше точно когато се пуснеше HD филм.След подмяната на охлаждането ,всичко си дойде на мястото.

Откакто си инсталирах speedfan (преди около година) забелязах една температура 80C или 82C (не варира в други стойности). От тогава слагах вентилатори, смених кутията, сложих по-големи вентилатори и днес пак се замислих дали наистина имам такава температура в компютъра или е грешка от програмата? Ето и една http://dox.bg/files/dw?a=f344bf8988'>снимка. Някой ако знае за какво става дума ще съм благодарен!

П.П. Пуснах Hot CPU Tester Pro да загрее процесора, но въпросната температура не се променя нито при тестове, нито при игри.

Изключих компютъра за 5мин, след което го включих и веднага отворих програмата и температурата пак си беше същата.

Ето и нещо предполагам подобно на моя проблем -

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.