Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лещите удобни ли са за шофиране ? И като цяло.. ?

Featured Replies

Здравейте.. имам около -1,25 диоптър на 2-те очи. Скоро почвам шофиорските курсове... на 19 години съм и нося очила :cool: ... обаче не ми са много удобни докато шофирам и реших да пробвам лещи... Искам съвет от вас - тези които са ползвали лещи. Да уточня, че не става въпрос за козметични, а за диоптирични лещи (за късогледи). И ако да какви лещи ще ми препоръчате - Български или други. Аз ще ходя на оптика в Понеделник, но предварително да чуя мненията ви :rolleyes:

:rolleyes: Имам очила за работа с компютър(БЕЗ диоптър, със всичките му там анти-незнам какви си защити плюс хелиоматик) и в началото докато свикна да ги нося ги носех постоянно. Възможно е да си внушавам или просто при мен се получава така - с очилата виждам по-добре нощем, особено когато има насрещнодвижещи се автомобили. Просто споделям мнение. ЕДИТ: става дума при шофиране

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

:rolleyes: Шофирам от 3 години и съм диоптър 3,25 на 3,75 и нямам никакви проблеми. Не ми беше удобно при паркиране на заден, като се извъртя, но се научих да паркирам по огледала и всичко си дойде на мястото. Но и аз си нося очилата постоянно. Според мен трябва просто да свикнеш. Щом и почваш курсовете сега, ти не си свикнал и да управляваш автомобила... Дай си малко време. Виж как ще се получи с очилата.

Лещите са много удобни за каквото и да е ,включително и за шофиране. Но първоначално си има период на свикване с тях , по точно със свалянето и слагането им , с носенето няма нищо сложно . Бих ти препоръчал тези : http://lenses.bg/purevision-leshti-p-134.html (не е реклама ) , от всичко , което съм носил досега , най-доволен съм от тях , по-малко изморяват очите дори от тези : http://lenses.bg/biofinity-sih-leshti-opredeleni-dioptri-p-150.html , поне при мен . Успех :rolleyes: p.s. нося лещи от 1998-ма , първо ми трябваха седмица -две да свикна със свалянето и слагането , после става навик .

Лещите наистина са много удобни, прилепнат ли добре към окото, понякога дори не ги усещаш. Само трябва да внимаваш когато боравиш с тях: – преди да си ги сложиш ги дезинфектираш много добре със разтвора – ръцете ти трябва да чисти когато ще си ги слагаш, дори и когато ги махаш – при махане също си ги почистваш добре - не е препоръчително да стоиш със тях продължително време в задимени помещения или пред компютър - не е добре да си купуваш с голяма трайност – трябва ти и разтвор към тях(ползвам Renu и е добър)

Лещите наистина са много удобни, прилепнат ли добре към окото, понякога дори не ги усещаш.

Само трябва да внимаваш когато боравиш с тях:

– преди да си ги сложиш ги дезинфектираш много добре със разтвора

– ръцете ти трябва да чисти когато ще си ги слагаш, дори и когато ги махаш

– при махане също си ги почистваш добре

- не е препоръчително да стоиш със тях продължително време в задимени помещения или пред компютър

- не е добре да си купуваш с голяма трайност

– трябва ти и разтвор към тях(ползвам Renu и е добър)

И аз съм с лещи от 98 - 99 година като по горния коментар, и също съм привърженик на pure vision, не ги дезинфектирам с нищо, чистя ги със студена вода, спя с тях, къпя се с тях, не ми пука, нося ги по два месеца, въпреки че са за един, не ползвам разтвори.

Имам 5.5 диоптъра и на двете очи, само с лещите нямам празни полета в периферното зрение, но и комбинацията лещи с диоптър и очила срещу отблясъци е идеална...

Като цяло, благодарение на лещите, най-накрая успях да намеря мида на метър дълбочина в морето, с плувни очила без диоптър естествено, само че за мен не беше естествено дори да не мога да мерна дъното, или да хвана красив тен около очилата, защото две голи ц.ц. не мога да видя :cheers:

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

Какви лещи ползваш, не се ли замърсяват? :beer:

Едномесечни, не се свалят, спиш си с тях, а и когато си свикнал с лещи, не ти пречат, купил съм си слънчеви очила без диоптър, когато духа много вятър да пазят лещите, мигам по често пред компютъра да ги овлажнявам и ги сменям на един два месеца. Нямам нужда от разтвори или овлажнители за очите. Най-хубавото наистина е, че можеш да се обръснеш без да ти се запотят стъклата :cheers:

Едномесечни, не се свалят, спиш си с тях, а и когато си свикнал с лещи, не ти пречат, купил съм си слънчеви очила без диоптър, когато духа много вятър да пазят лещите, мигам по често пред компютъра да ги овлажнявам и ги сменям на един два месеца. Нямам нужда от разтвори или овлажнители за очите. Най-хубавото наистина е, че можеш да се обръснеш без да ти се запотят стъклата :cheers:

Ех, ти си герой направо с тези -5.5 :beer:

Ползвах 3-месечните, но да се спи с тях си е доста неприятно. Стават за къпане или плуване, но после някак си имах чувството че са се залепили за окото.

Със слънчеви очила да се комбинират е идеално. :)

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Ех, ти си герой направо с тези -5.5 :beer:

Не е смешно де :) Не можеш да си видиш номера на рейса :cheers:

Дори и лещите да издържат повече време в окото е добре да се махат всяка вечер - окото има нужда да диша.

• Автор

а някои приятели ми казаха да не си купувам лещи, че понеже на тяхни приятели диоптъра след т'ва е скочил от 1,5 на 3 :O Има ли нещо вярно и като за начинаеш какви лещи да си взема.. кои са най-хубавите тия на Pure vision ли ?

а някои приятели ми казаха да не си купувам лещи, че понеже на тяхни приятели диоптъра след т'ва е скочил от 1,5 на 3 :O Има ли нещо вярно и като за начинаеш какви лещи да си взема.. кои са най-хубавите тия на Pure vision ли ?

Не се увеличава от тях диоптъра , от над 10г ми е същия(-3.25) .

Препоръчвам ти тези лещи , за които писах по-горе , защото дори и да не ги сваляш вечер , не дразнят роговицата.

Докато тези с всекидневно сваляне , ако ги забравиш , имат неприятни странични ефекти ,

зачервяване на очите и от подобен тип проблеми.

Все пак , винаги е добре да се консултираш с очен лекар , преди да ползваш лещи , дори и да е само за съвет .

:ph34r:

• Автор

Ами точно преди 1 година бях на очен лекар.. и аз му казах да си взема ли лещи - той каза не ти трябва. Карай си сега с очилата като ти се качи тогава.. ама взеха да ме дразнят тия очила. Не е проблема с жените.. напротив. Даже приятелката ми е с очила... просто не съм носил и от любопитство, но аз пак ще ида до оптиката (където е и моят очен лекар) Благодаря ти все пак :ph34r:

И аз минах на лещи най вече защото съм с голям диоптър - трябваше да си нося очилата постоянно а те почват да те дразнят - на носа на ушите... а и от опит казвам - с лещите не ми се натоварва толкова окото. За качването на диоптрите - то не е само до това дали са очила или лещи. С очилата мисля че стигнах към 4 диоптъра късогледство - преди доста години. След това сложих лещи и сега съм на 6 диоптъра но това ми е от 5-6 години такъв - не че не съм като къртик без тях де... И очен лекар по принцип ще ти каже че задържат диоптъра по добре от очилата.

• Автор

Лещите са много удобни за каквото и да е ,включително и за шофиране.

Но първоначално си има период на свикване с тях , по точно със свалянето и слагането им ,

с носенето няма нищо сложно .

Бих ти препоръчал тези :

http://lenses.bg/purevision-leshti-p-134.html (не е реклама )

, от всичко , което съм носил досега , най-доволен съм от тях ,

по-малко изморяват очите дори от тези :

http://lenses.bg/biofinity-sih-leshti-opredeleni-dioptri-p-150.html

, поне при мен .

Успех :cool:

p.s. нося лещи от 1998-ма , първо ми трябваха седмица -две да свикна със свалянето и слагането , после става навик .

А какъв разтвор ползваш за тях ?

Привет, От 20 години съм с късогледство, като първите 8-9 носих очила. След това вече бях с около 6 диоптъра и реших, че ще ми е много по-удобно с лещи. Наистина така се оказа - само ти трябват няколко дена да свикнеш със слагането и махането пред огледало, но с практиката после ще ги слагаш и сваляш за 10 секунди и двете. Но могат да се появят и проблеми След като си носих лещи около десетина години - ползвах от двумесечните на бош енд ломб(които се свалят всяка вечер, не от тези които се носят постоянно за 2 месеца), едното око почна да ме дразни постоянно. След преглед на очен лекар се оказа, че имам иридоциклит - някаква доста неприятна инфекция, която съответно премина и на другото око. Последваха няколко дена капане на антибиотици и някакви други капки в очите + яко пазене - никакъв компютър,телевизор,книги. Никакво гледане на ярка слънчева светлина и т.н. Просто стана изведнъж това нещо и сега пак съм си с очила последната година и пак си свикнах с тях. Пък и сега стъклата са от полимери е не като едно време бяха като бутилки от кока кола в моя случай :rolleyes: Като цяло нещата са въпрос на личен избор и доколко очите ти ще имат поносимост към лещите. И все пак - при много очни лекари съм ходил и всичките носеха очила - нито един не носеше лещи. А те си знаят най-добре кое е по-доброто за здравето на очите ти :)

Редактирано от Djizrut (преглед на промените)

• Автор

Е да ама никой нишо не каза за разтвор...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.