Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с игрите

Featured Replies

Здравейте, наскоро си взех лаптоп , но имам проблем с игрите.Примерно Need For Speed Underground 2 не ми излиза на целия екран , а има 2 черни черти отстрани (не ми дава да увелича резолюцията на повече от 1024x768).Защо така ? Друг пример: Counter Strike 1.6 - на OpenGL режим ми насича и пак изкарва тези черни черти , само на режим D3D е добре , но пък там ми дава да играя само на 1270x768 (или нещо подобно). Още един:Играта Euro Truck Simulator - също насича на лаптопа. А на настолния ми PC не насича много, при положение че е с по малко РАМ и по-слаб процесор.Говоря за резолюция 1024x768. Ето го и въпросния лаптоп: HP Compaq Presario CQ56-120SQ XL594EA Процесор Intel Pentium Dual-Core T4500 2.30GHz Характеристики на процесора 1MB L2 Cache, 800MHz FSB Рам памет 2GB DDR2 800MHz Хард-диск 320GB, 5400rpm, SATA Дисплей 15,6 инча / 39,62 см BrightView (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея 1366×768 Видео карта Intel 4500MHD с 64MB собствена и до 1340MB споделена памет ПП: Съмнява ме видео картата , но нека специалистите кажат , дали това е нормално.И ако не - възможно ли е да е от драйверите ? С Windows 7 Ultimate съм.

Редактирано от PaLMaL (преглед на промените)

1-во лаптоп 2-ро слаби параметри 3-ти видео интел... Резултата го виждаш.

• Автор

А при всички лаптопи ли излиза така не на целия екран ?

• Автор

А възможно ли е да се оправи по някакъв начин ? В момента съм с резлюция на десктопа -1366×768

Пробвай някоя стара игра с минимални изисквания дали и тя така ти тръгва.. Age of empires примерно. P.S.А и между другото може да звучи смешно за насичането,но аз лично като играя, ако е на батерия лаптопа насича,ако е включено зарядното-не,не знам защо е така..

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• Автор

Ами стара , стара... пробвах на cs 1.6 ... ако си я играл , трябва да знаеш за режима OpenGL - насича на него... :x

еми не знам аз на лаптоп със същите характеристики си играя перфектно цс..само където процесора е AMD Athlon X2 Dual-Core Processor

• Автор

А уж интелите ги хвалят повече.... Ти със същото видео ли си ?

А възможно ли е да се оправи по някакъв начин ? В момента съм с резлюция на десктопа -1366×768

Да.

Оправял съм NFSCarbon. Има специален пач, който позволява играта да се вижда на целия екран. Ако те интересува, мога да ти го дам, но имам само за тая игра, защото ме помолиха да направя нещо за нея. Предполагам, ако се разровиш из нета, ще намериш и за други игри. Това е предимството на GOOGLE - може да намериш неща, с които да оправиш почти всичко.

ПП: И ако това ще те успокои, лаптопът, на който оправих резолюцията на Carbon, бе същата марка - HP Compaq Presario.

Сега малко се поразрових. Ето ти програма, която оправя резолюцията при някои игри, включително NFSU 1 и 2.

http://files.nfsko.ru/index.php?page=confirm_load&fid=785

Ако продължиш в същия дух, може да си решиш проблемите само с Goolgle.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

1-во: когато е на батерия има настройки за пестене на енергията. За това насича. Можеш да ги изключиш или просто да играеш на кабел, което не е препоръчително (игрите на лаптоп имам предвид). 2-ро: видео картите на на Интел не струват. Особено ако са за лаптоп. Това е най-голямата гавра, но виж процесорите им за лаптоп са за предпочитане пред тези на AMD за сега... Потърси малко информация, има много по форумите, включително тук изписано по въпроса. И също така, старите игри са направени за квадратен екран. как искаш квадратен екран да го вкараш в правоъгълен? Или ще се разтегли или ще имаш черните линии от страни., За някои има пачове, които подобряват видимостта или направо позволяват WideScreen, но не всички игри могат и трябва да се търси специално за всяка. п.с. Научете се да правите сравнения м/у различните процесори и различните видеокарти... Това че процесора е на 3.0 GHz не значи нищо и не се сравнява по това... Новите 1,8 GHz AMD ще се конкурират със Intel... GHz означават броят на операциите които могат да се извършат, но колко ефективно ще се извършат зависи от други фактори и те вече са определящите. Също така със сходни технологии не можеш да сравняваш процесор на Intel с такъв на AMD... Сравняват се на принципа "бързодействие/ефективност" демек има бенчмаркове които оценяват колко е бърз процесора и другото и според мен по-удачен метод за сравнение на два процесора- "цена-производителност" Демек в един ценови диапазон каква производителност ще даде процесора. Същото е и с видеокартите. Не се гледа обема памет, това е 4-тото по ред. Преди това има шина, вид на паметта ѝ и брой поточни процесори, както и тяхната честота.... И ако насича обикновенно е от видеото. Не виждам защо намесвате процесорите, още повече като са два различни. Също така топлината много пречи и колкото е по-горещо във лаптоп-а толко по-лоши резултатите дава! Зависи и харда дали е фрагментиран и колко е натоварен в момента. Имайте предвид, че лаптопите обикновено хардовете им са на 5400 rpm за разлика от десктоп където е 7200 rpm. Като цяло лаптопите не са за игри. и си има причина да не се препоръчва. Ако искаш да играеш свестно на лаптоп то трябва да заделиш над 2000 лв. в противен случай не можеш да очакваш каквото и д ае и игрите съкращават значително живота му... Отново справка: Google. Много е изказано по въпроса на много места...

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

...И също така, старите игри са направени за квадратен екран. как искаш квадратен екран да го вкараш в правоъгълен?

Е той квадрата пак си е правоъгълен :baby: Т.е. игра, правена за 4:3 няма да стане на 16:9 :whist:

Е да, ама на 4:3 му викат квадратен, щото си прилича почти на квадрат. Но има някакви пачове. Аз на скоро гледах за Most Wanted я пригажда горе долу прилично за 16:9, ама според мен по-доброто решение е 1 стар монитор и да се закача само когато играеш такива игри. По-добър "пач" от това май няма :)

• Автор

Еми мерси на всички за отговорите ! :) Сега само да питам - тоя пач където ми го дадохте по-нагоре става за win7 нали ?

Еми мерси на всички за отговорите ! :) Сега само да питам - тоя пач където ми го дадохте по-нагоре става за win7 нали ?

Разбира се.
  • Автор

Пробвах го и работи перфектно :) . А имам и друго за питане- на настолния компютър аудио драйвера ми е реалтек.На лаптопа също е той , но забелязвам , че доло в трея я няма иконата му.Как мога да проверя дали съм го инсталирал правилно ?

Ами ако има звук значи е ОК. Просто пусни нещо, което да издава звук и се ослушай :)

• Автор

Работи , работи.. :) А чух , че не е било много полезно лаптопите да работят много на батерий , защото така намалявал живота и.Вярно ли е това ?

Всяка батерия има определен брой цикли. Цикъл е едно зареждане и разреждане на батерията. На практика колкото по-често го ползваш на батерия, толко по-често се налага нейното зареждане и така се съкращава живота ѝ, по-скоро се изразходва. За това стига да има възможност е добре да се държи на захранването.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.