Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

Microsoft Security Essentials Това е антивирусна и антималоеар защита, предоставена от Microsoft напълно безплатна, за използване с операционните системи на компанията. Добра защита на вашата система в реално време, има и скенер за сканиране по избор на потребителя. отличава се с опростен интерфейс който няма да представлва затруднение и за най-неопитните потребители. Лека и безупречна, ненатоварваща операционната система.

Ето как из

Системни изисквания

Операционни системи: Windows XP (Service Pack 2 или Service Pack 3); Windows Vista; Windows 7 (Beta или Release Candidate)

Процесор: 500 MHz или повече (за XP), 1.0 GHz (за Vista и Windows 7)

RAM памет: 256 MB RAM или повече (за XP), 1 GB RAM или повече (за Vista и Windows 7)

Видео резолюция: 800x600 или по-висока

Свободно място: 140 MB

NB! Задължително наличие на интернет

Ето как изглежда програмата http://picbg.net/img.php?file=4ac932f95e8288be.jpg

Линкове за сваляне

... 32-bit (x86) Windows Vista and Windows 7

... 64-bit (x64) Windows Vista and Windows 7

... Windows XP

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

post-234736-1246530970_thumb.jpg

• Отговори 402
  • Прегледи 75,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази програмка на Майкрософт ще е,пълен провал според мен.От наблюденията ми как се справя Уиндоус Дефендер напоследъкПубликувано изображение новите заплахи я финтират

и изкарват извън строя с лекота.

Редактирано от Dogydog7 (преглед на промените)

А според моите наблюдения, напоследък Microsoft си оправят предишните грешки доста ефикасно. Явно осъзнаха, че са най-голямата компания в света за правене на операционна система и, че тяхната операционна система се използва масово в света и нямат право дори на една грешка.

Тази програмка на Майкрософт ще е,пълен провал според мен.От наблюденията ми как се справя Уиндоус Дефендер напоследъкПубликувано изображение новите заплахи я финтират

и изкарват извън строя с лекота.

Предвид факта кои специалисти работят там, едва ли....

Предвид факта кои специалисти работят там, едва ли....

Fixer и кои са тези спецове я кажи;)

2те най големи в бранша съветват Майкрософт да се откаже от това си начинание до като е време.(няма да споменавам кои са то е ясно)

Според Дж. Смит, изпълнителен директор на компанията *****, разработваща едноименния безплатен продукт, заяви, че влизането на Microsoft в тази ниша само ще обърка потребителите с вградената в операционната система програма за сигурност...
„MSE е само базисен продукт и не би се справил със същината на защитата от вируси.“

„MSE е само базисен продукт и не би се справил със същината на защитата от вируси.“

Айде, айде. Програмата е много добра даже в момента, макар че и трябва още доста развитие. Но е на прав път и се развива много бързо. Тези от AVG са тъпанари, просто се плашат от монополиста Microsoft да не ги задмине. Всичко е пари...

Ние вярваме в MSE и Microsoft, нали? ;)

Fixer и кои са тези спецове я кажи;)

Нещо искаш да ми кажеш ли? Нали си много отворен, защо ти липсва информация? Специално по MSE работят специалисти от ESET, Symantec, RAV и CA Antivirus. Имат си и Release Lab... изобщо на фона и на техните финансови възможности ще напредват много, за съжаление.

Нещо искаш да ми кажеш ли? Нали си много отворен, защо ти липсва информация? Специално по MSE работят специалисти от ESET, Symantec, RAV и CA Antivirus. Имат си и Release Lab... изобщо на фона и на техните финансови възможности ще напредват много, за съжаление.

Не знам дали е за съжаление, наличието на добра и безплатна антивирусна програма, която да се интегрира добре с ОС не е лошо. МС имат и броузер и плеар и много дурги неща, но както се вижда има пазар и за алтернативни решения. Така че си мисля че няма защо да се безпокоим по въпроса

Fixer исках да го напишеш ти,значи спецовете са от ЕСЕТ.;)

Симантек никога не е работил за майкрософт и няма да работи.Единнствения контакт на Симантек и Майкрософт е в съдебните зали на US.

Fixer исках да го напишеш ти,значи спецовете са от ЕСЕТ. ;)

Симантек никога не е работил за майкрософт и няма да работи.Единнствения контакт на Симантек и Майкрософт е в съдебните зали на US.

:) О, това не е много близо до истината, Симантек имат доста близки контакти с Майкрософт. Нека не се забравя че Симантек въобще не са само антивирсуната си програма

http://www.symantec.com/business/products/allproducts.jsp

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

;) О, това не е много близо до истината, Симантек имат доста близки контакти с Майкрософт. Нека не се забравя че Симантек въобще не са само антивирсуната си програма

http://www.symantec.com/business/products/allproducts.jsp

Преди години са имали добри контакти и са работили съвместно,докато майкрософт не започнаха да си пресвояват труда и идеите им.

Сега поне незнам не ми е известно да са се сдобрявали :)

Fixer исках да го напишеш ти,значи спецовете са от ЕСЕТ.;)

Толкова и разбираш.... Поради парите, които предлагат MS, както и възможностите им, много специалисти се полакумиха да отидат в MS, дори и от Symantec напусаха, за да отидат при тях.

Преди години са имали добри контакти и са работили съвместно,докато майкрософт не започнаха да си пресвояват труда и идеите им.

Сега поне незнам не ми е известно да са се сдобрявали ;)

Там където играят големи пари няма място за сръдня, кооперират се, работят съвместно. Личи си по продуктите

В момента няма достъп до текущата бета версия на Morro или Microsoft Security Essentials, може да се види на сайта: тук. След няколко седмици новата бета версия на Morro ще бъде готова за разпространение през Microsoft Connect (цитирам Stephen Boots от форума на Morro).

В деня когато Microsoft обяви публично за Morro (19.11.2008 г.), индексите на Symantec (NASDAQ: SYMC) и McAfee (NYSE: MFE) паднаха съответно с 9.44% и 6.62%. А когато Microsoft обяви на 10.06.2009 г. скорошното появяване на първата бета версия на Morro, NASDAQ индексът на Microsoft (NASDAQ: MSFT) се покачи с 2.1%, докато тези на Symantec и McAfee паднаха съответно с 0.5% и 1.3%. Реакциите на големите производители на приложения за сигурност по отношение на Morro са доста яростни и са продиктувани единствено и само от страх. Тоест да не загубят 50-60% от домашните потребители на Windows. Не е възможно Symantec, McAfee и подобни да работят официално с Microsoft по проекта Morro...

Толкова и разбираш.... Поради парите, които предлагат MS, както и възможностите им, много специалисти се полакумиха да отидат в MS, дори и от Symantec напусаха, за да отидат при тях.

Аз нищо не разбирам хехе,то ще си покаже времето.Симантек и АВЖ няма да я оставят дълго време,Майкрософт ще прати спецовете от ЕСЕТ от където са дошли,и няма да се бърка повече там дето не му е работата.А и руснаците и китайците само това чакат.

Чака те много работа в форума :)

Между другото Microsoft Security Essentials (Beta) се инсталира и работи на Windows 7. Обаче днес при инсталацията на тази програма нямаше опция за Windows 7 (7600 VHD) и аз избрах - съвсем в реда на нещата тази инсталация да бъде за Vista. Снимка на Morro, инсталиран на Windows 7:

Публикувано изображение

Странно, ресурсите също са доста балансирани. Надявам се след като Microsoft пуснат стабилна и разбира се безплатна версия на Security Essentials (Morro) да има добра поддръжка и много потребители. Засега като гледам, Morro използва дефинициите на OneCare. Няма лошо.:)

• 2 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Финалната версия на наследника на програмата за сигурност на Microsoft One Care вече е факт. За разлика от One Care Microsoft Security Essentials е напълно безплатна. Microsoft Security Essentials ще ви защитава в реално време от вируси, шпионски и друг зловреден софтуер и т.н.

Публикувано изображениеЛиценз: Безплатен

Публикувано изображениеОфициална страница: Microsoft

Публикувано изображениеСтраница за изтегляне: Microsoft Security Essentials 1.0.1611.0

От днес, 29.09.2009 г. финалната версия на Microsoft Security Essentials - 1.0.1611.0 вече е факт -> Microsoft Security Essentials.

P.S. При инсталация се прави проверка за "чист Windows", т.е. изисква се WGA. Снимка на тази версия на Microsoft Security Essentials, инсталирана на Windows 7:

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Само на виртуална машина съм я пуснал, но се замислям да я инсталирам реално, на мястото на Symantec Endpoint. Благодаря за информацията и линка !

От днес, 29.09.2009 г. финалната версия на Microsoft Security Essentials - 1.0.1611.0 вече е факт -> Microsoft Security Essentials.

P.S. При инсталация се прави проверка за "чист Windows", т.е. изисква се WGA. Снимка на тази версия на Microsoft Security Essentials, инсталирана на Windows 7:

Публикувано изображение

Слънце ,сподели впечатление от АВ,че не съм го пробвала никога.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.