Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

Аз я настрих така както каза B-boy[styLe],и ме пита дали искам да трия вредоносното съдаржание.Сега ще изтрия аваст,ще инсталирам Microsoft Security Essentials и ще снимам.Ама майче ще е утре че сега не ми се занимава.

Ти за кой вид сканиране говориш ? За щита в реално време при засичане на опастност или за сканиране на хардиска ? Мисля, че онези настройки са по-скоро за real-time защитата при намиране на зловреден файл. Там пак се показва предупреждение за наличие на открити вредители и пита какво да правиш, но дори и да не отговориш го почиства сама по някое време и след това съобщава за това. При сканиране на хардиска (карам по-спомени) мисля, че там винаги се изисква потвърждение от страна на потребителя.

• Отговори 402
  • Прегледи 75,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти за кой вид сканиране говориш ? За щита в реално време при засичане на опастност или за сканиране на хардиска ? Мисля, че онези настройки са по-скоро за real-time защитата при намиране на зловреден файл. Там пак се показва предупреждение за наличие на открити вредители и пита какво да правиш, но дори и да не отговориш го почиства сама по някое време и след това съобщава за това. При сканиране на хардиска (карам по-спомени) мисля, че там винаги се изисква потвърждение от страна на потребителя.

Всичко за което говорих беше за защитата в реално време.

Ок тогава. Направи си експеримент и не отговаряй на съобщенията (няма страшно намерените зарази би трябвало да са в "suspended" състояние за да не могат да ти навредят до взимане на решение)...и ако си с онези настройки виж дали ще го изтрие сама по-някое време. Аз утре ще снимам съобщението за автоматичното изтриване на заразата за да ти докажа, че все пак го има. :ph34r:

Забележи, че болдвам за във втори пореден пост по-някое време... ;)

Опс, малко забравих да пиша това, което бях обещал, но днес реших да поправя това.

Та значи ето това е добре познатото съобщение за засечена гадина от MSE

Публикувано изображение

но ако не бъде избрано никакво действие (в случай, че сте забравили да изберете такова), програмата сама взима инициативата в своите ръце и си свършва работата по-някое време...

Публикувано изображение

Може би има някакъв ключ в регистрите, който намалява времето за това изчакване до минимум за да може MSE да си свърши по-бързо работата без потребителска намеса, но трябва да се потърси... :whist:

@VESSSKO95 ™ надявам се това да отговаря на въпроса ти ? :cool:

Опс, малко забравих да пиша това, което бях обещал, но днес реших да поправя това.

Та значи ето това е добре познатото съобщение за засечена гадина от MSE

Публикувано изображение

но ако не бъде избрано никакво действие (в случай, че сте забравили да изберете такова), програмата сама взима инициативата в своите ръце и си свършва работата по-някое време...

Публикувано изображение

Може би има някакъв ключ в регистрите, който намалява времето за това изчакване до минимум за да може MSE да си свърши по-бързо работата без потребителска намеса, но трябва да се потърси... :speak:

@VESSSKO95 ™ надявам се това да отговаря на въпроса ти ? :cool:

Отговори на въпроса ми.Тъкмо тези дни нямах време да си поиграя с тази антивирусна.След няколко дена и аз ще се насладя на автоматичното изтриване на Microsoft Security Essentials :P

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Не Ви ли се струва че гълта повечко РАМ? Аз я инсталирах и гледам че гълта около 66 мб от рама. Доста си е

изтърпях я точно 2 дни :cool:

Определено има над какво да поработят. Мисля, че е крайно време да пуснат нова версия с някои фиксове.

ОС да добри са

но за антивирус скоро проходиха :)

Хах,инсталирах боклучавата антивирусна,и още на първия опит за ъпдейт започна да прави мизерии.Само да ви кажа че не съм ровил в регистъра ако ме обвините в такава грешка. Публикувано изображение

Браво на майкрасофт за изключително боклучавата антивирусна която направиха. :rolleyes:

Страхотна оценка! Предвид факта, че MSE има 1 версия в хронологията си, не знам как така прецени, че е боклук при положение, че очевидно това е първата ти инсталация. След като си попаднал на такъв проблем, обществото очаква, че ще сигнализираш за него и ако реално проблема не е от теб, което ме силно ме съмнява, те ще го оправят, поне имат хубава техническа поддръжка.

Страхотна оценка!

Предвид факта, че MSE има 1 версия в хронологията си, не знам как така прецени, че е боклук при положение, че очевидно това е първата ти инсталация. След като си попаднал на такъв проблем, обществото очаква, че ще сигнализираш за него и ако реално проблема не е от теб, което ме силно ме съмнява, те ще го оправят, поне имат хубава техническа поддръжка.

Това ми е 5-ия път в който я инсталирам,но преди месец форматирах и може да се каже че за първи път инсталирах на този уиндоус.Също така оценката ми е за това че антивирусната се дъни на тестове,много лошо са направени опциите за настройките,интерфейса и не струва и т.н.

Сега остава 3 дневно тестване,и търсене на пикантни файлове в темата за подпомагане на антивирусните.

Пак те съветвам да пишеш на MS, не се знае, може наистина проблема да не е в нея, може да не е и в теб и в двата случая мисля, че ще е полезно. Интерфейсът и е доста опростен и е ориентиран към средностатистическия потребител. За разлика от повечето сериозни антивирусни програми, тя няма чак толкова задълбочени инструкции, така че всеки, който има някакви базови знания да седне и да погледни какво може да промени по настройките, зависимост от неговите нужди.

Това ми е 5-ия път в който я инсталирам,но преди месец форматирах и може да се каже че за първи път инсталирах на този уиндоус.Също така оценката ми е за това че антивирусната се дъни на тестове,много лошо са направени опциите за настройките,интерфейса и не струва и т.н.

Виж дали са ти включени следните услуги => start => run => services.msc =>

Microsoft Antimalware service => Automatic

Windows Defender => Manual (нищо, че MSE изключва Defender-a)

Също така внимавай да не качиш KB971033, че тогава изобщо забрави да я обновиш някога. :rolleyes:

Виж дали са ти включени следните услуги => start => run => services.msc =>

Microsoft Antimalware service => Automatic

Windows Defender => Manual (нищо, че MSE изключва Defender-a)

Също така внимавай да не качиш KB971033, че тогава изобщо забрави да я обновиш някога. :giggle1:

Всичко е точно,ъпдейта за който ти говориш не съм го мярнал,пък и да се инсталира има програми които могат да го махнат и да направят windows-а легален.Също така при инсталацията windows-a мина теста за "оригиналност" и всичко е на 6,само че тъпата антивирусна неще да ъпдейтне.Сега чета в сайта на майкрософт за "решението" на проблема.

П.С- проблема е решен.Просто трябваше да рестартирам windows update.

Привет на HJT Team. Не съм чел цялата тема, но никъде не виждам отзиви. В крайна сметка радва ли се тази мс-ка антивирка на солидни дефиниции. Лови ли гадовете. Като цяло може ли да се разчита на нея?

Привет на HJT Team.

Не съм чел цялата тема, но никъде не виждам отзиви. В крайна сметка радва ли се тази мс-ка антивирка на солидни дефиниции. Лови ли гадовете. Като цяло може ли да се разчита на нея?

Не бих казал че тази антивирусна е добра.За да ти изтрие сама вируса,трябва да чакаш 20 минути.Бедна е от страна настройки.Ако човек иска безплатна антивирусна,решението е аваст.Просто тази антивирусна няма добра евристика,от майкрософт може често да я ъпдейтват,но като гледам не засича много вируса от темата за подомагане на антивирусните.Може и да я оправят,но има и по-добри безплатни решения за защита.

Не съм чел цялата тема, но никъде не виждам отзиви. В крайна сметка радва ли се тази мс-ка антивирка на солидни дефиниции. Лови ли гадовете. Като цяло може ли да се разчита на нея?

Определено е първото успешно попадение на MS от гледна точка на продукти за защита. Като за една единствена версия се справя доста добре и е доста стабилна. Смятам, че не е никак лош продукт. Заслужава си поне да я пробваш! :)

според мен не струва - със нея и без нея - все тая... същото като с windows defender... авира много по добре... http://av-comparatives.org/ - дърпаш последния report > "On-demand Comparative February 2010"

според мен не струва - със нея и без нея - все тая... същото като с windows defender... авира много по добре...

http://av-comparatives.org/ - дърпаш последния report > "On-demand Comparative February 2010"

Авирата е добре ако е платена.Свободната версия не бачка много добре.Може компа ти да е пълен с вируси,но тя няма да ги засече,освен ако не избереш ръчно сканиране.Безплатната версия е нещо като безплатната malwarebytes.

Авирата е добре ако е платена.Свободната версия не бачка много добре.Може компа ти да е пълен с вируси,но тя няма да ги засече,освен ако не избереш ръчно сканиране.Безплатната версия е нещо като безплатната malwarebytes.

незнам какви тестове си правил, но авира има много добър реалновременен скенер и като цяло е един от лидерите в това отношение. не случайно беше избрана за антивирусна на годината за 2008. пък и разликата между платената и безплатната е главно в наличието на уеб скенер.

не знам какво си гледал ама и двете програми работят безотказно и откриват, даже и като са безплатни. специално за авирата - настройвам скенера да проверява всички файлове (също и за резидентния гард)

Според мен тази антивирусна на майкрософт трябва малко да я поразработят но пък се внедрява перфектно с 7 цата но азз използвам КИС 2010 и ми харесва но ако искам може и да сложа майкрософската защото аз я ползвах но много РАМ лапаше и ми натоварваше толкова процесора че не можех да играя НФС ъндърковър. Ако намалят искането на РАМ ще си ползвам но докато не го направят НЕ

Според мен тази антивирусна на майкрософт трябва малко да я поразработят но пък се внедрява перфектно с 7 цата но азз използвам КИС 2010 и ми харесва но ако искам може и да сложа майкрософската защото аз я ползвах но много РАМ лапаше и ми натоварваше толкова процесора че не можех да играя НФС ъндърковър.

Ако намалят искането на РАМ ще си ползвам но докато не го направят НЕ

А ти за какво говориш че нещо не те разбрах-какъв рам бе дечко или си решил да ме минеш по мнения ама в тези теми не се спами :cool:

А ти за какво говориш че нещо не те разбрах-какъв рам бе дечко или си решил да ме минеш по мнения ама в тези теми не се спами :cool:

Имам предвид че много рам лапа

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.