Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

В мрежата във връзка с тази грешка най-често говорят за валидационна грешка... Имаше и пост за Демон Тоолс(един го посъветваха да го махне и го оправил), но ако не е съвсем легален Уина... Може просто да е един от бъговете на Уин (ако е така виж няма ли да стане с преинстал на МСЕ или ъпдейт на системата, ако е легална). Говорят за Виста най-вече. Питай господин Гугъл, доста постове има, свързани с тая грешка.

С Windows 7 съм и не е легален, но на другите компютри няма проблеми с нелегалния windows. Търсих в google и намерих в сайта на microsoft стъпки за отстраняването на точно този проблем (явно е доста срещан) опитах ги но не става!

Редактирано от Мартин Гурбанов (преглед на промените)

• Отговори 402
  • Прегледи 75,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам проблем с актуализацията на MSE, както със стара версия, така и с новата. Проблема е само на този компютър, инсталирал съм я на още 3 компютъра, но няма този проблем. Дава ми грешка номер 0x800700d. И ми изписва "Неуспешно актуализиране на дефинициите на вируси и шпионски софтуер.

Ако си спрял Windows update, няма да можеш да я ъпдейтнеш.

Пробвай да я преинсталираш, за да си сигурен дали има проблем.Сканирай с нещо-MBAM примерно, да не би да имаш някоя гадинка, която да пречи.Да я е блокирал някой firewall?

Пробвай да я преинсталираш, за да си сигурен дали има проблем.Сканирай с нещо-MBAM примерно, да не би да имаш някоя гадинка, която да пречи.Да я е блокирал някой firewall?

Firewall нямам, ползвам само вградения на Windows 7, дори добавих MSE към списъка с разрешените програми, но пак същото. Писах на съпорта и ще видя какво ще ми кажат.

Нистина много странно ! Сега инсталирах новата версия на MSE на другия компютър и няма никакви проблеми със свързването и инсталирането. И той е на windows 7, има инсталирани абсолютно едни и същи програми.

Редактирано от Мартин Гурбанов (преглед на промените)

Нистина много странно ! Сега инсталирах новата версия на MSE на другия компютър и няма никакви проблеми със свързването и инсталирането. И той е на windows 7, има инсталирани абсолютно едни и същи програми.

OK, а с еднакви ключове ли са Уиндоусите? Ако на въпросният Уин е блеклистнат ключа, то е нормално да дава грешка, свързвана с валидиране, ако това е проблема. Ако искаш провери валидацията на Уина. А ъпгрейд към по-горна версия на 7-та или ъпдейт на системата?

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

OK, а с еднакви ключове ли са Уиндоусите? Ако на въпросният Уин е блеклистнат ключа, то е нормално да дава грешка, свързвана с валидиране, ако това е проблема. Ако искаш провери валидацията на Уина. А ъпгрейд към по-горна версия на 7-та или ъпдейт на системата?

По принцип и двата са активирани успешно, но за ключовете не знам.

Принципно има разни криминални и съмнителни начини за смяна на кея и валидиране на Уина, но те са...

криминални и съмнителни

. Ако си фен на програмата - преинстал на Уина с читав кей. А може и грешката да е причинена от нещо съвсем различно, де... Хубаво е като преинсталнеш, първата програма, която слагаш е да е програмата защита, да я ъпдейтнеш за да свикне с програмите и т.н.

Забравих... тя досега обновявала ли се е?

Пробвай наистина първо с ръчен ъпдейт на Windows7, във вторник 16,12,2010 г. имаше ъпдейти. Преди няколко месеца имах проблем с неъпдейтнат уин7, на който МSЕ също отказваше да се ъпдейтне. Оказа се че без последния Microsoft Malicious Software Removal tool, и MSE не се ъпдейтваше. След като инсталнах последните кръпки, включително и MMSRT, MSE се ъпдейтна, че даже се ъпгрейдна до по-нова подверсия....

Принципно има разни криминални и съмнителни начини за смяна на кея и валидиране на Уина, но те са... . Ако си фен на програмата - преинстал на Уина с читав кей. А може и грешката да е причинена от нещо съвсем различно, де... Хубаво е като преинсталнеш, първата програма, която слагаш е да е програмата защита, да я ъпдейтнеш за да свикне с програмите и т.н.

Забравих... тя досега обновявала ли се е?

Не се е обновявала досега.

Не се е обновявала досега.

Ми виж тогава това, което те съветва stefanvalja. Окаже ли се, че не ти минава валидацията, а си фен на МSE - преинстал с нормален кей, ако ли не държиш на програмата - друг антивирус. Но ако мислиш, че това е Програмата за компа ти, и и се доверяваш на нея, съвета ми е да отделиш време на един преинстал. :cool:

[spam]От 3-4 години се доверявам само на една програма без резерви, която ме е дънила за това време, може би веднъж само или 2 пъти, по моя вина. Не, че е най-добрата, за всички, но за мен е. И няма тестове, ревюта и др., които да ме убедят в обратното.Tа, заради това, по-добре преинстал и без да си играеш с кракове и пачове, триене на регистри, че... бе опасно е.[/spam]

Ми виж тогава това, което те съветва stefanvalja. Окаже ли се, че не ти минава валидацията, а си фен на МSE - преинстал с нормален кей, ако ли не държиш на програмата - друг антивирус. Но ако мислиш, че това е Програмата за компа ти, и и се доверяваш на нея, съвета ми е да отделиш време на един преинстал. :)

Ако не му минава валидацията MSE леко почервенява и ти излиза надписа че не ти е лигитимен уина ... Ако въобще може да се инсталира :)

Тук има и клипче по време на тест какво се получава когато уина не е активиран http://www.youtube.com/user/languy99#p/u/1/Qz6fRWhL4Wo

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Новата версия впечатлява има и блокатор по поведение има опция да се сканират само входящите файлове и редуциране за товаренето на процесора при сканиране :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не е зле :cool:

Новата версия впечатлява има и блокатор по поведение има опция да се сканират само входящите файлове и редуциране за товаренето на процесора при сканиране :

То го имаше още от бетата, но досега не ми се е обаждал. Дори вдигнах нивото на сътрудничеството с MS, защото помня, че при версия 1 при Advanced Membership (SpyNet), MSE ме е питала дали да изпрати дадени файлове за анализ.

Иначе да...добавили са Behavior модул и модул за инспектиране на връзката (може би нещо подобно на avast Network shield срещу някои от по-известните червеи като Conficker). :clap:

• 4 седмици по-късно...

Здравеите днес слогжих МСЕ и я тествах на еикар теста, не реагира на фаила.след като бе свален, сканирах и го засече.мисля че трабваше да реагира още при опит да се свали некои да има на предства.

Здравеите днес слогжих МСЕ и я тествах на еикар теста, не реагира на фаила.след като бе свален, сканирах и го засече.мисля че трабваше да реагира още при опит да се свали некои да има на предства.

Ами - ако го беше отворил, щеше да го засече.

Попринцип трябва и при Download да го засича, но не съм запознат с MSE и немога да коментирам модулите на програмата и каква политика имат.

Редактирано от herolanok (преглед на промените)

WebGuard няма ако това питаш,но пък новата версия реагира добре само при Internet Explorer.Поне за него е направен.

Enhanced protection for web-based threats – Microsoft Security

Essentials now integrates with Internet Explorer to provide protection against

web-based threats.

На другите реагира пак,но не е както при IE

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Какво мислите и какви ви са наблюденият от тази антивирусна , аз лично съм много доволен .... но кажете вие какво мислите ? И също така дали работи толкова добре при активирани системи /с активатора / , както можеби при оригиналните ?

Ако може някой да напише своите мнения по въпроса. Аз лично съм доволен, но не сигурен за действието и. Благодаря предварително!

В самото начало, когато се появи пробвах програмата, омаза доста работи. Възможно е сега и да е оправена, но Името не ми вдъхва доверие...

В самото начало, когато се появи пробвах програмата, омаза доста работи. Възможно е сега и да е оправена, но Името не ми вдъхва доверие...

Какво по-точно ти омаза...Искам аргументи, не приказки. :yanim:

Точно това е програмата с една от най-малкото фалшиви тревоги на пазара...това че е леко мудна при сканиране, чистене, ъпдейтване, че дори и при отваряне на папки с много exe файлове си е ясно.

Кое не ти вдъхва доверие - Microsoft ? LOL ай стига бе !!!

• 3 седмици по-късно...

Това е пълна глупост защо ви е да го правите? Само една антивирусна или един пакет за сигурност както е при вас и толкова,всичко друго е излишно. Естественно,че ще си пречат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.