Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

Ако сложа MSE при вече инсталиран Avast Internet Security 6 дали ще си пречат?

Да ще си пречат.. А защо правите това?
  • Отговори 402
  • Прегледи 75,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е нужен MSE! Вероятно едва след признанието и налагането на Windows 8 тази антивирусна ще е в час! Поне си мисля,че ще я направят конкурентна... :)

• 4 седмици по-късно...

Доиде ми актуализация на Microsoft Security Essentials, чрез Microsoft update, след което ми излезе прозорец в който ми се изписва (Insert the "Microsoft Antimalware' disk and click OK) търси ми диск за инсталиране. И в момената антивирусната ми не е активна (Microsoft Security Essentials). Не може да се деинсталира, нито да се инсталира отново. При опит да се направи това ми излиза грешка (0x8007064C). Как може да се отстрани този проблем и отново да заработи антивирусната ми?

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, преди време ми се скапа Уиндоуса но това не е от значение. След като го оправих, ме посъветваха да си сложа тази антивирусна програма, (Microsoft Security Essentials) та искам да се допитам до вас как я намирате. Дали е добра в смисъл аз искам да съм колкото се може по защитен, но мисля че за максимална защита трябва да мина на Аваст, но не знам и за това искам да чуя какво мислите за тази антивирусна програма на Microsoft и да ми кажете да ли съм направил добре като съм с нея и/или да я сменя. И ако е добре да я сменя моля предложете ми такава която да ме пази колкото се може повече. Мерси! (Ако ви е нужна информация относно за параметрите ма машината, ми питайте)

Дали е добра в смисъл аз искам да съм колкото се може по защитен, но мисля че за максимална защита трябва да мина на Аваст, но не знам и за това искам да чуя какво мислите за тази антивирусна програма на Microsoft и да ми кажете да ли съм направил добре като съм с нея и/или да я сменя. И ако е добре да я сменя моля предложете ми такава която да ме пази колкото се може повече. Мерси!

Виж какво ще ти кажа, въпрос на предпочитание е коя ти допада повече, аз бих избрал avast! друг би избрал Microsoft Security Essentials.

Но не трябва само на нея да се разчита в смисъл да си пазиш OS.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Аз определено мисля,да се доверя на Microsoft Security Essentials !

Не за друго.От 6 години ползвам само една антивирусна програма и искам малко да разнообразя нещата !

Считам,че от Калдата съм понаучил някой неща,въпреки че заради една социална мрежа се наложи да преинсталирам лаптопа,но факт е и това,че от Windows 7,почти нищо не отбирам все още.

На другият комп,който е с ХР,оставам верен на любимата си антивирусна.

The Reaper, винаги може да използваш Microsoft Security Essentials (MSE), но само при лицензиран Windows. В тази тема малко по-назад го пише. За Windows XP MSE все още върши работа, но при по-новите операционни системи - Vista и Windows 7 се държи доста по-добре. Особено при 64 битовите версии. Имам малко наблюдения от един специален раздел в този форум. Но все пак в момента предпочитанията за защита на Windows са въпрос на вкус. Има много по-сериозни и по-добри програми, за които непрекъснато става дума в този форум. Те са подложени на страхотни тестове и т.н.

The Reaper, винаги може да използваш Microsoft Security Essentials (MSE), но само при лицензиран Windows.

Един кабелджия беше ми се похвалил, че e инсталирал на пиратски windows, какво да му кажа освен "то пък голямата хвалба"

Един кабелджия беше ми се похвалил, че e инсталирал на пиратски windows, какво да му кажа освен "то пък голямата хвалба"

Не разбрах за какво става дума и каква връзка има с MSE.

P.S. Вдянах. Пробвана е такава инсталация, но се получават странични ефекти при legacy драйверите.

Изключително лека програа с приятелски интерфейс, но отктъ детекция е пълна скръб.

Не знам споменавано ли е това тулче:

http://www.thewindow...fix-mse-utility

Fix MSE Utility

Нулира настройките на МSE. При възникнал проблем може с негова помощ да върнете дефолт настройките. Освен това и регистрира наново . dll . и exe - файловете, нужни за правилната работа на MSE.

Както за 32, така и за 64-битови системи.

System Requirements:

Microsoft .Net Framework 2.0

Microsoft Security Essentials 1.0

P.S. Тулчето не е майкрософтско, така че:

От сайта на Майкрософт:

Moderator note: This tool is not certified by Microsoft. Download and use at your own risk.

Оффф, като го гугълнах в "страници на български" видях, че е посочено тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=179427&st=60

от nologo. Може да ми тървате поста. Сори.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Антивирусната програма на Microsoft прие Google Chrome за вирус

Антивирусният софтуер на Microsoft случайно взе за троянски кон напълно безвредния уеб браузър Google Chrome. Тук не става въпроса за интриги от страна на съперника. Корпорацията бързо издаде актуализация, която коригира грешката.

Free Antivirus Microsoft Security Essentials определи уеб браузъра Google Chrome като троянски PWS: Win32/Zbot, предназначен да краде пароли, се съобщава в Winrumors, онлайн форум на Google.

Първите оплаквания са пристигнали в петък, 30 септември. Сега във форума са повече от 200 съобщения. Според потребители, Security Essentials приел уеб браузър за висока степен на заплаха и премахнал приложението от твърдия диск. В същото време, преинсталирането на браузъра не помогнало.

На същата дата Microsoft пусна актуализация за Security Essentials под номер 1.113.672.0, които решава проблема. В същото време в новата версия на Google Chrome (14.0.835.187), също бе отстранен проблема с фалшиво засичане за вирус.

Според официален представител на Microsoft, проблемът засяга около 3000 собственици на персонални компютри. Въпреки това, в действителност, ефектът може да бъде по-амбициозен. Това се основава на фактът, че корпоративният анти-вирус Microsoft Forefront, използва едни и същи методи за защита на множество компютри, но това е за един потребител. Проблемът с Forefront е получил няколко мнения.

Подобни случаи са се случвали в миналото. Така например, през април 2010 г., десетки хиляди компютри са станали неизползваеми поради факта, че софтуера за сигурност McAfee след актуализация приема за вирус ядрото на операционната система Windows.

Първата версия на Microsoft Security Essentials излезе през есента на 2009 г. можете да я изтеглите безплатно от официалния сайт и да я инсталирате на вашия компютър с Windows XP SP3, Windows Vista SP1 или SP2 и Windows 7. Също така, продуктът е свободен за малки фирми с повече компютри, но не повече от десет. В следващата версия на Windows, компанията за разработка на софтуер обеща изграждане на антивирусна програма.

Google Chrome е един от най-конкурентните продукти на Microsoft. Според StatCounter от септември 2011 г., Microsoft IE участва с 41,7% на пазара, Chrome с 23,6%.

Здравейте,какво мислите за комбинацията MSE и Comodo Firewall? Дали съм добре защитен и дали да се добави още нещо?

Добра е комбинацията- няма препокриване на модули и предпоставки за несъвместимости. Добре е да се добави DNS server (OpenDNS,SkyDNS,NortonDNS и пр.) поради липсващата уеб защита на MSE и Comodo. Или да се ползват плъгини за интернет браузерите, като WOT например...

WOT например...

не се предоверявай на WOT....

По-добре добави Browser Guard

Добре но кой от изброените ще ме пази с Google Chrome?

Хрома си има вграден сандбокс така че с него бая трудно (да не кажа никак) ще се заразиш от drive by- инфекции(:

пс Bgward е май само за IE

Добре но кой от изброените ще ме пази с Google Chrome?

Пробвай SkyDNS и се разходи из Malc0de, или MDL например и ще разбереш...

Тук сега, въпроса е спорен. Мисля че с комбинацията ще се подобри защитата, понеже ще разполагаш с облачната технология на варана, без да си му инсталирал антивируса, и реално ще имаш два антивируса без да си пречат. Зависи кой и как ползва компютъра и къде се влиза... По принцип CIS за домашно ползване (средностатистически) е достатъчен...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.