Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

А ти за какво говориш че нещо не те разбрах-какъв рам бе дечко или си решил да ме минеш по мнения ама в тези теми не се спами :cool:

Имам предвид че много рам лапа иначе бих си карал с нея!!

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

• Отговори 402
  • Прегледи 75,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам предвид че много рам лапа иначе бих си карал с нея!!

Ей дете си не трябва ли нещо друго да те интересува-примерно къде си си ожулил колената? :cool:

Според мен тази антивирусна на майкрософт трябва малко да я поразработят но пък се внедрява перфектно с 7 цата но азз използвам КИС 2010 и ми харесва но ако искам може и да сложа майкрософската защото аз я ползвах но много РАМ лапаше и ми натоварваше толкова процесора че не можех да играя НФС ъндърковър.

Ако намалят искането на РАМ ще си ползвам но докато не го направят НЕ

Това за RAM памета наистина е смешно,абе пич ти от каде си бе,не съм чул скоро да е кацал кораб от Плутон.
  • 3 седмици по-късно...

Нова версия: Microsoft Security Essentials 1.0.1963.0

Публикувано изображение

При мен се обнови автоматично с надстройка. Предполагам, че скоро ще оправят мирърите за теглене...

P.S. Оправиха английските миръри, скоро ще има и български линк за последната версия.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Новата версия получи индекс 1.0.1963.0.

Линк за сваляне: ТУК!

Коментари: В тази тема!

Мой коментар:

Не виждам нещо по-добро в интерфейса но в защитата дано да има :computer2: ...

Новото според Майкрософт: Натоварва много по-малко процесора и работи на по-добър фонов режим...

• Автор

Новото според Майкрософт: Натоварва много по-малко процесора и работи на по-добър фонов режим...

Това не е вярно!!

Това не е вярно!!

Добре аз казвам какво съм получил като информация ;)

може да е подобрила качеството си на засичане, но е и повишила количеството изразходвана РАМ http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Публикувано изображение

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

Ето нещо, което демонстрира силата на тази антивирусна програма. MSE се справя успешно с TDSS руткита (дори с последния му вариант)! Това е потвърдено от един от софтуерните инженери на Microsoft. Вижте сами: http://www.kernelmode.info/forum/viewtopic.php?f=16&t=19&start=190#p1373 За тези, които не са запознати с TDSS руткита, могат да погледнат първия пост в темата, а като цяло темата е за този руткит, така че за по-любопитните има доста материал за четене. Истината е, че това е голям напредък, защото масово антивирусните програми не могат да се справят с него. Малко по-назад в темата, можете да видите, че провери и за NOD32, който не успя да се справи, а ESET SysInspector не успя да го засече. Руткитът е сериозен проблем в момента и за съжаление - актуален. За щастие, вече лесно може да бъде отстранен, като най-лесното решение на проблема е проектирано от Kaspersky - TDSSKiller.

Ето нещо ново, нещо актуално: При бета тестването на Windows 7 Service Pack 1 се установило, че има проблеми между новия Serivce Pack и Microsoft Security Essentials. За повече детайли, както е потенциално решение на проблема: http://news.softpedia.com/news/Windows-7-SP1-Beta-and-Microsoft-Security-Essentials-Can-Fail-to-Play-Nice-Together-145990.shtml

Ето нещо ново, нещо актуално: При бета тестването на Windows 7 Service Pack 1 се установило, че има проблеми между новия Serivce Pack и Microsoft Security Essentials. За повече детайли, както е потенциално решение на проблема:

http://news.softpedia.com/news/Windows-7-SP1-Beta-and-Microsoft-Security-Essentials-Can-Fail-to-Play-Nice-Together-145990.shtml

Ами хубаво, но аз съм със SP1 beta, а вчера сложих и MSE.Никакви грижи до момента.

Чете ли новината? Не е задължително да имаш проблем, явно има такива случаи, затова предупреждават.

Хех, а ти прочете ли какво си написал?

Ето нещо ново, нещо актуално: При бета тестването на Windows 7 Service Pack 1 се установило, че има проблеми между новия Serivce Pack и Microsoft Security Essentials.

не си казал, че е вероятно да има проблем.:ph34r:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Не е задължително да имаш проблем, явно има такива случаи, затова предупреждават.

Като лек спам и леко в страни от темата мога да споделя, че оня ден инсталирах един лаптоп с хоум премиум 7 и МСЕ не можа да се ъпдейтне до новата си версия, която се води като 1.0.1963.0 вероятно. Т.е. проблема бе с ъпдейта до новата версия, със старата всичко бе наред. Някаква странна грешчица даваше, пробвах два пъти и преминах на есет. Не намерих смислено тълкувание на грешката/проблемчето в гугъл а и нямах време за повече от четири-пет минутки анализ :ph34r: Това беше единствената спънка с машината, с адобе премиере ЦС5 и толкова сериозни софтчета всичко бе наред а стана издънка точно с МСЕ. Не искам да бъда разбран погрешно, харесвам я и я слагам доста често.

Аз лично съм чул изключително добри отзиви за тази програма. Лично съм я тествал под ХР и 7. Под 7 слабости не видях, но под ХР забелязах, че определя като вирус ауторън файла на моята флаш памет. Не е проблем живее се и с това. Относно това дали е безплатна - да безплатна е ако операционната ти система е легална (или минава проверка...) И като заключение в конкуренцията с други антивирусни програми, които СА БЕЗПЛАТНИ и предлагат защита в реално време според мен най-използвани са авира авг(безплатната версия) анти троян елит и тази. За мен най-добри за тази и авг фрий.

clonnning, не ми увеличавай шрифта така!!!

Тази новина не съм я пуснал, ей така за спорта!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

As far as Microsoft Security Essentials is concerned the steps that end users need to take are rather simple. The software giant advised testers to make sure they are running the latest release of MSE, formerly codenamed Morro. If Microsoft Security Essentials is at least at version 1.0.1963.0 or later, than installing Windows 7 SP1 should work out smoothly.

• 2 седмици по-късно...

Преди броени минути, Microsoft пуснаха малко детайли около обновлението, което днес пуснаха закърпващо дупка в сигурността на Windows Help и Support Center, но засягаща Windows XP и Windows 2003. Публикацията на Microsoft е с цел да покаже как за кратко време една уязвимост може да се използва много сериозно при проектирането на зловреден софтуер. Конкретно при тази резултатите са малко по-шокиращи. Причината за това е, че младият софтуерен инженер на Google, който откри тази уязвимост е направи публично достояние, но описа нещата в дълбочина, което доведе до тези проблеми. За повече информация, блогът на Microsoft Malware Protection Center: http://blogs.technet.com/b/mmpc/archive/2010/07/13/update-on-the-windows-help-and-support-center-vulnerability-cve-2010-1885.aspx Надявам се това да напомни на тези, които четат това, че е важно антивирусната им да е обновена и от гледна точка на дефиниции, и от гледна точка на софтуера. Освен това е важно да обновява операционната си система, защото Windows е един неизчерпаем източник на уязвимости, които ако стоят непоправени, могат да доведат до сериозни проблеми. И помнете, че преинсталацията решава само част от проблема. Данните изтекат ли Ви и да преинсталирате, и каквото и да правите става късно...

Microsoft Security Essentials 2.0 Beta идва насам или поне ни се иска да идва насам.... http://news.softpedia.com/news/Download-Microsoft-Security-Essentials-2-0-Beta-148363.shtml Информация в блога: http://blogs.technet.com/b/seanearp/archive/2010/07/20/microsoft-security-essentials-beta.aspx Кандидатствах за бета тестър и имаше свободни места, та......... вече съм в играта, така че повече информация - при мен.

Едно въпросче , след като ъпдейтнах до 2.0 бета ми изчезна contex menu integration-a , та да попитам дали при всички който тестват е така или при мен само се бъг-на нещо...

Едно въпросче , след като ъпдейтнах до 2.0 бета ми изчезна contex menu integration-a , та да попитам дали при всички който тестват е така или при мен само се бъг-на нещо...

За right click сканирането ли говориш или изобщо?

Да, за него говоря , ама май си отговори сам на въпроса... инсталирах бетата на още два компа , на единяи ъпдейт, а на другия на чисто и на двата изчезна тази функция , явно просто си е такава бетата ( все пак е бета :blink:) ) няма скениране с дясно копче. Предполагам ще го върнат във финалната версия... удобно е :blink:

Ами не, там си е.Има някакъв проблем при теб. Хвани да я инсталираш на чисто.Почти съм сигурен, че всичко ще е ОК.

Не мога да разбера, калдата специална уговорка ли има с майкрософт или просто нарушава правилата?

Публикувано изображение

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50050

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.