Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP или Windows 7

Featured Replies

Ако хардуера ти е що годе съвременен Win 7 е най- стаблината система в момента . Ако е по -слабичък нормално е да прави пробеми .

Ако е "по-слабичък", в смисъл не е някой четириядрен проц, 8 GB рам и видео за няколко стотин лева - ОС Windows XP и "няма да прави проблеми", нали?

• Отговори 142
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако е "по-слабичък", в смисъл не е някой четириядрен проц, 8 GB рам и видео за няколко стотин лева - ОС Windows XP и "няма да прави проблеми", нали?

А стига бе, аз как го подкарвам на лаптоп на 4 години? Windows 7. И как нито ми забива, нито ми влачи, нито нищо... Брех, че големи изисквания има!

Чак пък толкова. :D

Цък.

А стига бе, аз как го подкарвам на лаптоп на 4 години? Windows 7. И как нито ми забива, нито ми влачи, нито нищо... Брех, че големи изисквания има!

Не съм казал такова нещо, а просто цитирах пишещия преди мене. А той споменава за някакви проблеми, не аз.

Мисълта ми бе ,че на по слаб хардуер е по- добре по-стара ОС , WIn 7 може да направи проблеми . Както се получи на един мой приятел с Thinkpad T60 на който сложих Win 7 - системата се скъса да дефрагментира в фонов режим с цел да навакса изоставането на стария хардуер и от което последва "издухването" на нов хард на 6 месеца .

Не. Но едната обратна съвместимост с драйверният модел на XP щеше да спести доста главоболия на потребителите от неработеща периферия. Иначе може да имаме над 15GB bloat, a едната обратна съвместимост не е реализирана, въпреки че в началото имаше обещания именно за такава. Така че хората, които имат ценна периферия, която не върви под Windows7 си стоят с WindowsXP. А и ще се изкажа като еретик, но за обикновен потребител, който слуша музика, гледа филми, пише в Скупето, някой офис документ и браузва интернетя всичко от Windows98 до Windows8 ще му върши една и съща работа, освен разликата между отпечатъка върху системните ресурси на различните системи и поддръжката на хардуер. Понеже новият хардуер не винаги има възможност да се поддържа напълно от старите системи.

your argument is valid

repsect

• 3 седмици по-късно...

Здравейте приятели,имам следният въпрос към вас,малко съм ги позабравил нещата. Родителите ми имат лаптоп от 2 години и е със ОС ХР,казаха,че им е омръзнал и много искали като моята седмица. Ползват лаптопа за игрички във фейса,видео клипчета и от време на време гледане на филми.Искам да разбера като започна да инсталирам 7-цата какво трябва да направя за да не остане старото ХР да се окаже,че лаптопа има 2 Windows-а или нещо такова. Да кажем,че вече съм инсталирал 7-цата,каква антивирусна ще ми препоръчате и какви др програмки да си почистват лаптопа от вируси и такива неща да не се занимавам много много,защото отсъствам от вкъщи доста често и искам да ги науча да се оправят сами с лаптопа. Благодаря предварително

Здравейте приятели,имам следният въпрос към вас,малко съм ги позабравил нещата. Родителите ми имат лаптоп от 2 години и е със ОС ХР,казаха,че им е омръзнал и много искали като моята седмица. Ползват лаптопа за игрички във фейса,видео клипчета и от време на време гледане на филми.Искам да разбера като започна да инсталирам 7-цата какво трябва да направя за да не остане старото ХР да се окаже,че лаптопа има 2 Windows-а или нещо такова. Да кажем,че вече съм инсталирал 7-цата,каква антивирусна ще ми препоръчате и какви др програмки да си почистват лаптопа от вируси и такива неща да не се занимавам много много,защото отсъствам от вкъщи доста често и искам да ги науча да се оправят сами с лаптопа. Благодаря предварително

А от какъв зор искаш да затриваш ХР? И сигурен ли си че ще намериш драйвери за 7 ?

Лаптопа попринцип си е със драйвери за 7-ца,даже много трудно намерих за ХР.

Лаптопа попринцип си е със драйвери за 7-ца,даже много трудно намерих за ХР.

Е, тогава е лесно - даваш му "Erase" - демек изтрива партицията С:, след това "Create" и продължаваш до края. Ако ти е кеф - изтриваш всички партиции и след това си правиш нови. Тогава ще си сигурен и че няма вируси.

Колега благодаря за отговора,но понеже съм в спортното училище и съм изключително бавен можеш ли да ми обясниш кога точно трябва да направя тази съпка,след boot-ването като започна да инсталирам 7-цата ли....тъпи въпроси какво да се прави

Е, тогава е лесно - даваш му "Erase" - демек изтрива партицията С:, след това "Create" и продължаваш до края. Ако ти е кеф - изтриваш всички партиции и след това си правиш нови. Тогава ще си сигурен и че няма вируси.

Нека уточним, че така ще се затрие цялата информация. Докато по другия метод само в C:/

Започваш да инсталираш 7-цата и там някъде има стъпка в която ще имаш да избереш дял, в който да се инсталира, избираш където е C:/ и долу ще имаш бутони. може и да не изтриваш дяла (партицията), а ми да дадеш Format. Въпрос на личен избор.

Относно антивирусна- винаги легална, ако искаш да имаш защита. Дали ще ползваш промоционален код за примерно 6 месеца ползване на платена или ще използваш безплатна (легално безплатна, не от замунда...) не е от особено значение. Аз ползвам Avast Free.

Колега благодаря за отговора,но понеже съм в спортното училище и съм изключително бавен можеш ли да ми обясниш кога точно трябва да направя тази съпка,след boot-ването като започна да инсталирам 7-цата ли....тъпи въпроси какво да се прави

Добре колега , вие наблягайте на спорта, а със тия пущиняци компютрите ние ще помагаме. Разгледай това видео, максимизирай екрана - http://tranzit.dir.bg/load.php?id=AlvIpEUF68rzpqh01406615 , Избираш CUSTOM инсталация, където пише Partition го триеш (при мен бяха три), после създаваш там където пише Unllocated space , аз направих две - една от 10000ГБ и една 0т 15,5ГБ, компа си направи още една малка. След това натискаш на Disk 0, Partition 2 и натискаш NEXT , инсталацията започва! Ти отваряш една бира, може и една насам да дадеш.....

От допълнението на Джо - по моя метод затриваш АБСОЛЮТНО ВСИЧКО! Тъй , че ако ти харесва - прехвърли си ценните неща на външен носител.

Редактирано от alexrangelov (преглед на промените)

Благодаря Ви колеги,определено този форум е по-различен от останалите. Изключително добри се държите със хора които нямат нужните знания а не ги нападате както се прави в повечето форуми. Утре ще започна операцията и след това ще Ви пиша. Лека вечер !

• 1 година по-късно...

Windows 7 x86 ще трагне ли на

RAM - 2 GB

Процесор - AMD Sempron 140 2.71 GHz

ДъннаПлатка - Asrock N68-S

Вградена Видео Карта - 512 MB

Благодаря предварително :)

Windows 7 x86 ще трагне ли на

RAM - 2 GB

Процесор - AMD Sempron 140 2.71 GHz

ДъннаПлатка - Asrock N68-S

Вградена Видео Карта - 512 MB

Благодаря предварително :)

Да.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.