Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP или Windows 7

Featured Replies

Ако е за по-добри изглед, защита и сигурност - Vista, 7

Бих добавил и по-добро реагиране на системата при някакъв проблем. :)

• Отговори 142
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не е бета.Официалната версия излезе на 1ви юли тази година.Даже я има и на страницата на Microsoft.Има я и в един български тракер.Ако си заинтересован или някой друг, мога да ви дам линк на ЛС.

В момента съм с ун ХП, но само зареди това 1 ГБ рам. Чакам +2 гб рам и директно си инсталирам 7 много по добра графика и всичко останало :P . Които си мисли че ХП е по добър мн се лъже! Старото си е старо, новото си е ново :wors: !

В момента съм с ун ХП, но само зареди това 1 ГБ рам. Чакам +2 гб рам и директно си инсталирам 7 много по добра графика и всичко останало :P . Които си мисли че ХП е по добър мн се лъже! Старото си е старо, новото си е ново :P !

Както XP си има и минуси, така и 7 си има! Ти само рамта ли гледаш? Ами процесора и т.н.? Тук в тази тема сме да обсъдим, а не да се хвалим :wors:
  • 2 седмици по-късно...

Както XP си има и минуси, така и 7 си има! Ти само рамта ли гледаш? Ами процесора и т.н.? Тук в тази тема сме да обсъдим, а не да се хвалим :mad:

Извинявам се че не стеме разбрали :doh: , Но несе хваля, хваля уин 7 спорд мене е много по-добър от ХП, и мисля че има много по-малко бъгове ;) , но Вие ако мислите че има повече бъгове, никой неви задължава да сте на "7" ;) .Всеки си има собствено мнение :down: . Дано сега ме разберете :P .

Редактирано от the.joker's (преглед на промените)

Извинявам се че не стеме разбрали :) , Но несе хваля, хваля уин 7 спорд мене е много по-добър от ХП, и мисля че има много по-малко бъгове ;) , но Вие ако мислите че има повече бъгове, никой неви задължава да сте на "7" :) .Всеки си има собствено мнение :) . Дано сега ме разберете :) .

Разбрах, спокойно. Може и на ТИ да си говорим.

Аз имам Уиндоус седница Ultimate, ако ще го използвате за игри не го препоръчвам. Особено стари игри и приложения не са съвместими. :) Като цяло добре като защита и т.н... Ти сам си знаеш характеристиките на компютъра ти и инсталирането на компютър с под 2 GB RAM не е препоръчително според мен...

Редактирано от Niken Antikov (преглед на промените)

Вече има WIndows ThinPC, който е специален Windows 7, орязан, олекотен специално за слаби машини. Твърдят, че е по-лек и от XP. Лично аз не съм го ползвал, но съм чувал доста добри отзиви за него. Ще дойде края на XP, само се надявам да е по-скоро. Системата е страхотна, много е добра, но всичко е със времето си! Новите системи предлагат по-добра среда за разработка на приложения, нови технологии и тн и тн. Според мен на 2-3 години трябва да излиза нова операционна система и да се обновяват нещата. Аз лично не мога и да си помисля да мина назад към XP.

Аз имам Уиндоус седница Ultimate, ако ще го използвате за игри не го препоръчвам. Особено стари игри и приложения не са съвместими. :rolleyes: Като цяло добре като защита и т.н... Ти сам си знаеш характеристиките на компютъра ти и инсталирането на компютър с под 2 GB RAM не е препоръчително според мен...

Позволи ми да не се съглася. Аз съм с Windows 7 x64 Ultimate SP1 и до сега не съм видял игра да не ми тръгва, а съм играл игри от 2001~2003 на него..

Действително има игри които правят проблеми, но са малко. Като цяло повечето тръгват, има си Competability Mode. Ако се инсталира качествено копие мисля, че всичко трябва да е ОК.

Вече има WIndows ThinPC, който е специален Windows 7, орязан, олекотен специално за слаби машини. Твърдят, че е по-лек и от XP. Лично аз не съм го ползвал, но съм чувал доста добри отзиви за него. Ще дойде края на XP, само се надявам да е по-скоро. Системата е страхотна, много е добра, но всичко е със времето си! Новите системи предлагат по-добра среда за разработка на приложения, нови технологии и тн и тн. Според мен на 2-3 години трябва да излиза нова операционна система и да се обновяват нещата. Аз лично не мога и да си помисля да мина назад към XP.

Аз го сложих експериментално на стария ми лаптоп и върви, но за сега забелязах липста на програмата за разглеждане на снимки и факсове. Като опция си стои, но самата програма я няма. Отварят се с Пейнт, а тя не ми е удобна.

Аз го сложих експериментално на стария ми лаптоп и върви, но за сега забелязах липста на програмата за разглеждане на снимки и факсове. Като опция си стои, но самата програма я няма. Отварят се с Пейнт, а тя не ми е удобна.

Не е голяма загуба, при наличието на толкова аналози в Интернет - безплатни, и определено по-удобни и функционални.
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

Стигнах до следният извод: Ако имате 4 гб рам - Windows 7 32 bit. Ако имате повече от 4 - 6/8 - Windows 7 64 bit. А този WIndows ThinPC, според мен не е добре направен или поне на някои компютри не върви добре. За по-стари и слаби компютри - Windows XP SP3.

Всички орязани системи приличат на изрезки от локумени вафли.

Ако става на въпрос, на мен Windows 95 ми е любимият - беше революция, когато излезе, и работеше много добре. Но дали може да поддържа един съвременен компютър? :P

'ко му напишеш драйвъри, що да не ? дайте да не съживяваме стари призраци - темата е 4 страници и са повече от достатъчни заедно с хилядите други подобни теми

• 1 година по-късно...

А за компютър Intel Core 2 duo e7400 2.8ghz

NVIDIA GeForce 9500 GT 512mb

RAM=4GB

Кое да сложа, XP или 7 :)

Слагай седмицата без да му мислиш.Темата е морално остаряла и е за коша...

Правилно!

П.П.:

Ако желаеш системата да ти е съвместима с новите програми и също да има възможност за изпълняване на стари програми:

за нови програми:

инсталирай Windows 7!

за стари програми:

във всички версии от Windows XP насам функцията Program Compatibility оправя съвметимостта на програмите!

Правилно!

П.П.:

Ако желаеш системата да ти е съвместима с новите програми и също да има възможност за изпълняване на стари програми:

за нови програми:

инсталирай Windows 7!

за стари програми:

във всички версии от Windows XP насам функцията Program Compatibility оправя съвметимостта на програмите!

Мен много ме кефи XP-то ,но става ли за игри или не ?

Мен много ме кефи XP-то ,но става ли за игри или не ?

Много от новите игри не се поддържат от WIN XP.Тази тенденция ще се задълбочава!!

Много от новите игри не се поддържат от WIN XP.Тази тенденция ще се задълбочава!!

Ами тогава да оставам на 7-цата ?

Ами тогава да оставам на 7-цата ?

Със сигурност това е правилният избор.

Подкрепям, слагай 7-цата.

Не подкрепям изтриването. Тук теми не се трият, освен ако не са против правилата!

Поздрави и лека и успешна вечер

Подкрепям, слагай 7-цата.

Не подкрепям изтриването. Тук теми не се трият, освен ако не са против правилата!

Поздрави и лека и успешна вечер

И аз я подкрепям!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.