Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ще го ползвам докато съм на работа и като пътувам.Предимно за сърфиране,гледане на филми,скайп.Спрях се на този модел: IBM ThinkPad Т42 | Цена: 289 лева Процесор: Intel Pentium Mobile 1.7GHz Видео карта: ATI Radeon M 9600 32MB Други: DVD/CD-RW, IR Порт, Мрежова и Звукова карти, Wi-Fi карта, Модем, D-SUB Изход, 2 x USB 2.0, Паралелен порт, ТВ Изход Оперативна Памет: 512GB DDR Дисплей: 14,1" XGA (1024x768) Твърд диск: 40GB SATA Тегло: 2,22 килограма Намерих го в: http://www.laptop4me.eu/ Ако знаете някакви по-добри оферти моля да ги споделите :blink: Лимитът ми е 300 лв. P.S. С този модел ще мога ли да гледам онлайн телевизия?

Редактирано от Папа Пий(за)2 (преглед на промените)

Ще го ползвам докато съм на работа и като пътувам.Предимно за сърфиране,гледане на филми,скайп.Спрях се на този модел:

IBM ThinkPad Т42 | Цена: 289 лева

Процесор: Intel Pentium Mobile 1.7GHz Видео карта: ATI Radeon M 9600 32MB Други: DVD/CD-RW, IR Порт, Мрежова и Звукова карти, Wi-Fi карта, Модем, D-SUB Изход, 2 x USB 2.0, Паралелен порт, ТВ Изход

Оперативна Памет: 512GB DDR Дисплей: 14,1" XGA (1024x768)

Твърд диск: 40GB SATA Тегло: 2,22 килограма

Намерих го в: http://www.laptop4me.eu/ Ако знаете някакви по-добри оферти моля да ги споделите :blink: Лимитът ми е 300 лв.

P.S. С този модел ще мога ли да гледам онлайн телевизия?

Намери още толкова и си вземи например това клик.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Намери още толкова и си вземи например това

Не искам да влагам повече пари, просто ми трябва занимавка като съм нощна смяна.Дори и тези 300 са ми много, но за по-малка цена не можах да намеря нищо :blink:

Поне аз не бих си взел лаптоп 2 ръка ! Проблема на повечето е батерията ! Купуването на нова батерия не си заслужава !

• Автор

Поне аз не бих си взел лаптоп 2 ръка ! Проблема на повечето е батерията ! Купуването на нова батерия не си заслужава !

Батерията ми е най-малката грижа :blink: Имам си ел.захранване :)

Батерията ми е най-малката грижа :blink: Имам си ел.захранване :)

Дори и да не може да изкара и 30 мин ?! Съмнявам се Публикувано изображение
  • Автор

Дори и да не може да изкара и 30 мин ?! Съмнявам се Публикувано изображение

Не се съмнявай, а чети какво съм писал.Ако нямаш мнение по темата, моля не се изказвай :)

mergy_1

:wors: Благодаря! Поразгледах и си харесах няколко :wors: Сега ще помисля още малко :)

Лаптопите втора употреба са нож с две остриета, от една страна за малко пари вземаш много добре направени машинки дето на времето са стрували маса пари. От друга страна обаче гонейки малка цена стигаш до модели с малък диск, слаб процесор и ако не вече скапана батерия с такава на път да го стори. Според мен ако ще вземаш такъв лаптоп е по-добре е да събереш още стотина лева за някой Т60 или подобен.

• Автор

Лаптопите втора употреба са нож с две остриета, от една страна за малко пари вземаш много добре направени машинки дето на времето са стрували маса пари. От друга страна обаче гонейки малка цена стигаш до модели с малък диск, слаб процесор и ако не вече скапана батерия с такава на път да го стори. Според мен ако ще вземаш такъв лаптоп е по-добре е да събереш още стотина лева за някой Т60 или подобен.

И аз си харесах Т60, но тия 100 кинта... :wors: Загледах се в един Fujitsu-Siemens S7010 на цена 290лв......

Първоначално се спрях на Т42 :) Но още мисля :down:

Ето го батко :lol6: С външна видео-картичка и леко по-силен проц, 15 инча. За сметка на по-малкото памет - добре е да е 1 ГБ. И диска е мъничък. Избираш си приоритетите като параметри и заплюваш някой. До 300 лева е трудничко да се угоди на всичко. И най-важното да имаш късмет. Ако батерия не ти трябва опитай да се договориш по телефона с юнаците за увеличение на паметта или диска за сметка на липсваща батерия ? Защо пък не :lol6: Понякога номера минава

Ето го батко :ph34r: С външна видео-картичка и леко по-силен проц, 15 инча. За сметка на по-малкото памет - добре е да е 1 ГБ. И диска е мъничък. Избираш си приоритетите като параметри и заплюваш някой. До 300 лева е трудничко да се угоди на всичко. И най-важното да имаш късмет. Ако батерия не ти трябва опитай да се договориш по телефона с юнаците за увеличение на паметта или диска за сметка на липсваща батерия ? Защо пък не :white flag: Понякога номера минава

Човека е посочил(в пост #1 модел с "Видео карта: ATI Radeon M 9600 32MB", който без съмнение е по-напред от този с 7500, е без съмнение ще харчи малко повече ток, но така или иначе ще го захранва през кабел. Най-добре би било разбира се модела с ATI Radeon M 9600 64MB, процесора да е Pentium M 765(2.10ghz 2mb Cache 400mhz Fsb), с 2Х1ГБ оперативна памет

(Supports up to two 1GB SDRAM SO DIMMs) дисплея с "15.0-inch, 16Mcolors, UXGA (1600 × 1200 )" и 80ГБ твърд диск с ротация 7200об/мин!

• Автор

А какво не харесахте на този: Fujitsu-Siemens S7010Втора употреба 6 месеца гаранция Pentium M 1.73GHz / 1024MB / 60GB / DVD / 14" TFT / W+ / LAN / 280 лв. цена с ДДС СпецификацияДисплей 14.1" TFT XGA (1024x768 up to 16.7M colors) Процесор Intel Pentium M 740 (1.73GHz, 2MB L2 cache, 400MHz) Памет 1024MB 333MHz DDR2 SDRAM SODIMM Твърд диск 60GB Ultra ATA-100 Оптично у-во DVD Видеокарта Integrated Intel GMA900 up to 128MB Wireless Intel PRO/Wireless 2915ABG/2200BG Комуникация 10/100/1000 Ethernet LAN Камера No Camera Батерия OK (минимум 30 min) Други RealTek ALC260 HD audio, 3xUSB 2.0, Modem Операционна с-ма Може да бъде закупен с Windows XP SP3

А какво не харесахте на този:

Fujitsu-Siemens S7010Втора употреба 6 месеца гаранция Pentium M 1.73GHz / 1024MB / 60GB / DVD / 14" TFT / W+ / LAN / 280 лв. цена с ДДС СпецификацияДисплей 14.1" TFT XGA (1024x768 up to 16.7M colors)

Процесор Intel Pentium M 740 (1.73GHz, 2MB L2 cache, 400MHz)

Памет 1024MB 333MHz DDR2 SDRAM SODIMM

Твърд диск 60GB Ultra ATA-100

Оптично у-во DVD

Видеокарта Integrated Intel GMA900 up to 128MB

Wireless Intel PRO/Wireless 2915ABG/2200BG

Комуникация 10/100/1000 Ethernet LAN

Камера No Camera

Батерия OK (минимум 30 min)

Други RealTek ALC260 HD audio, 3xUSB 2.0, Modem

Операционна с-ма Може да бъде закупен с Windows XP SP3

E то е важното ти да го харесаш, няма ние да си блъскаме главите после.

Човека е посочил(в пост #1 модел с "Видео карта:

Спя и гледам, прескочил съм му поста, виноват :) Той и моя бил с 1 ГБ РАМ ама чак сега го видях.

Т42 е с много по-високо качество на изработка и особено на дисплея. Ако питаш мен - не какво - нищо не му харесвам на фуджитсуто

Едит: Другата съществена с моя е дискплея, така, че не съм бил толкова заспал. Както и да е. Преди малко дойде актуалното предложение от квант за днес, една малка извадка:

IBM T43 Centrino 1,86GHz/1GB/40GB/Combo/WiFi - ..................290 лв.

HP nc8230 Centrino 1,86GHz/1GB/60GB/Combo/15,4" 1680x1050 - ..............................300 лв.

HP nc6220 Centrino 2,0GHz/1GB/80GB/Combo/WiFi - ....................................................320 лв.

IBM T43 Centrino 2,0GHz/1GB/80GB/DVDRW/WiFi/15" - ............340 лв.

IBM T60 DC T2400 1,83/2GB/40GB/Combo/WiFi - ............................................................340 лв.

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Спя и гледам, прескочил съм му поста, виноват :questions: Той и моя бил с 1 ГБ РАМ ама чак сега го видях.

Т42 е с много по-високо качество на изработка и особено на дисплея. Ако питаш мен - не какво - нищо не му харесвам на фуджитсуто

Едит: Другата съществена с моя е дискплея, така, че не съм бил толкова заспал. Както и да е. Преди малко дойде актуалното предложение от квант за днес, една малка извадка:

IBM T43 Centrino 1,86GHz/1GB/40GB/Combo/WiFi - ..................290 лв.

HP nc8230 Centrino 1,86GHz/1GB/60GB/Combo/15,4" 1680x1050 - ..............................300 лв.

HP nc6220 Centrino 2,0GHz/1GB/80GB/Combo/WiFi - ....................................................320 лв.

IBM T43 Centrino 2,0GHz/1GB/80GB/DVDRW/WiFi/15" - ............340 лв.

IBM T60 DC T2400 1,83/2GB/40GB/Combo/WiFi - ............................................................340 лв.

Това върви към подобряване, ама не е лошо някой от тези модели а е с дискретна(MXM) видеокарта Впрочем може и да има, така че дай малко по-подробно на човека, така и така си пуснал пост!

• Автор

Май и аз спя, защото превъртях няколко пъти сайта и не ги видях тези :questions: Само Т43 ми се побира в бюджета, а и той ще го подмине като включа таксата за куриер :angry22:

Можеш да се попазариш тук IBM T42p, да видиш до колко ще ти свали цената, или го попитай да ти намери нещо, човека е специалист по thinkpad-овете.

• Автор

Можеш да се попазариш тук IBM T42p, да видиш до колко ще ти свали цената, или го попитай да ти намери нещо, човека е специалист по thinkpad-овете.

Докато го докарам до 300лв. с доставката бая пазарлъци ще падат :questions: както сваля с по 10 лева на 2-3 дена......Аз утре мисля да поръчам, та затова ще поогледам още малко. :angry22:

Май и аз спя, защото превъртях няколко пъти сайта и не ги видях тези :questions:

Само Т43 ми се побира в бюджета, а и той ще го подмине като включа таксата за куриер :angry22:

Човека работи с IT продукти и има връзки, така че получава новите листи на доста фирми, преди да бъдат публикувани на сайтовете.

• Автор

Човека работи с IT продукти и има връзки, така че получава новите листи на доста фирми, преди да бъдат публикувани на сайтовете.

:questions: Аз досега прехвърлях страници :angry22: , а то каква била работата..... :blink:

• Автор
:blink: Мярнах HP Compaq NC 6110 и ми хареса цената :( , а и мисля че ще ми върши работа.Но не намерих отзиви за него, а и стана късно.Ще я мисля утре :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.