Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спешно превеждане на програмата

Featured Replies

Здравейте значи имаме един софтуер писан на Visual C++. Source файлове и господ незнае къде са все пак е правен в България. И трябва да преведем всички менюта и таблици на Английски от Български. Найстина ми трябва спешно благодаря предварително.

1. Не си качил никакво инфо за софтуерния продукт или линк към него, как да ти помогне някой във форума? 2. Като нямаш сорс файлове, как очакваш да стане превода? Освен ако продукта не е направен да ползва външни dedicated language/translation файлове?!? 3. Пък и спешно ти трябва! Мисля, че ще се наложи да си платиш за такава услуга, това не е проста ученическа задача, каквито 95% заливат този форум! Повечето хора тук пишат за хоби! Успех!

• Автор

значи аз ще си го правя просто ми трябва да разбера с какво да го направя и проблема са таблици от него не другото понеже ResHack не ги показва и нямам как да ги преименувам имената на колоните от таблиците

Ааа, при това положение трябва да опиташ с hex редактор или в краен случай пробваш да дисасемблираш/декомпилираш, което е тежка задача, иска доста опит в областта на програмирането! Давам насоки:

winhex

SoftIce

W32dasm

IDA Pro

Успех!

• Автор

Българският излиза на маимуница(софта е писан на бг а трябва да стане на английски)

Я си по-търси сорс файловете иначе като гледам май ще е по-лесно да се напише на ново Публикувано изображение

• Автор

Сорс файлове и господ незнае къде са говорихме със фирмата писала софтуера и казаха че данни от 2004 вече няма :)

Сорс файлове и господ незнае къде са говорихме със фирмата писала софтуера и казаха че данни от 2004 вече няма :)

Предложиха ви инструменти, които да ви помогнат за превода, нямате сорсовете. Ако ви мързи да си го преведете платете някой да ви напише отново програмата!!!
  • Автор

нищо не ни предложиха предложи ни да платим двойно от колкото струва софтуера за да го направили пак и да го преведът и сега се мъчим ние да си преведем понеже в България нали всеки трябва да се прави на кожудер.

нищо не ни предложиха предложи ни да платим двойно от колкото струва софтуера за да го направили пак и да го преведът и сега се мъчим ние да си преведем понеже в България нали всеки трябва да се прави на кожудер.

Имах предвид че по-горе съфорумци ви предложиха софтуер, който да позлвате за да си го преведете сами. А ак тази фирма ви иска толкова пари се обърнете към друга
  • Автор

Така значи със инструментите който ми бяха предложени всички български букви излизат на маимуница а нямаме за кога да търсим друга фирма

Така значи със инструментите който ми бяха предложени всички български букви излизат на маимуница а нямаме за кога да търсим друга фирма

Или операционната система на оято пускате програмата не е локализирана правилно или програмата, която се опитвате да преведете ползва някаква нестандартна кодова таблица, поиграйте си в тази насока
  • Автор

Ок значи взимаш ми ти примерно 1000 лева пишеш ми проста програма и след години си искам аз сорса да си права каквото си знам щот съм си го платил ма ти ми заявяваш че няма и ми викаш дай ся 2000 и ще направя нанова програмата и превода дето е за 20 мин. това реално ли е или не !!! Пойграх си със енкодинга и не успявам за жалост.

Редактирано от AngryDevil (преглед на промените)

Ок значи взимаш ми ти примерно 1000 лева пишеш ми проста програма и след години си искам аз сорса да си права каквото си знам щот съм си го платил ма ти ми заявяваш че няма и ми викаш дай ся 2000 и ще направя нанова програмата и превода дето е за 20 мин. това реално ли е или не !!!

Пойграх си със енкодинга и не успявам за жалост.

ако си бяхте поискали сорса преди време нямаше да сте в това положение... И да, реално е, защото преди време цената на труда е била една, сега е друга, инфлация....

Ок значи взимаш ми ти примерно 1000 лева пишеш ми проста програма и след години си искам аз сорса да си права каквото си знам щот съм си го платил ма ти ми заявяваш че няма и ми викаш дай ся 2000 и ще направя нанова програмата и превода дето е за 20 мин. това реално ли е или не !!!

Пойграх си със енкодинга и не успявам за жалост.

Когато сте договаряли преди време създаването на програмата, имало ли е клауза в договора, че ще получите и сорса ?

Ако не, какъв сорс искате ?

Това, че си платил за MS Office, дава ли ти основание да си искаш от Microsoft и сорса му ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Еми аз когата е бил купуван този сорс не съм работил там такаче няма как да знам защо не е даден но все пак някой да се сеща за някоя по добра програма за отваряне

Еми аз когата е бил купуван този сорс не съм работил там такаче няма как да знам защо не е даден но все пак някой да се сеща за някоя по добра програма за отваряне

Неоторизираната модификация и разпространяване на модифицираната версия, може да те вкара в интересни филми с автора на продукта. Помисли добре или поне се посъветвай с вещо лице, преди да започнеш локализацията...

• Автор

Значи във случая няма в какъв филм да се вкарам понеже след малко проверка лиценза над софтуера е на наща фирма :) а те просто се мъчат да изкарат пари от нас след като някой преди години не си е свършил до край работата.

Значи във случая няма в какъв филм да се вкарам понеже след малко проверка лиценза над софтуера е на наща фирма :) а те просто се мъчат да изкарат пари от нас след като някой преди години не си е свършил до край работата.

лиценза на софтуера или лиценза на сорса му?

Значи във случая няма в какъв филм да се вкарам понеже след малко проверка лиценза над софтуера е на наща фирма :speak: а те просто се мъчат да изкарат пари от нас след като някой преди години не си е свършил до край работата.

Правно погледнато, лиценза за ползуване на софтуера, лиценза за модификацията и лиценза за разпространението му са различни неща, въпреки че понякога могат да бъдат описани в един документ! Ако в лицензионния документ, не присъства експлицитно правото за модификация, не съветвам да го правите.Следващия път, когато поръчвате софтуер подсигурете се, че сте договора включва освен разработката на софтуера, пълен и добре документиран сорс, споразумение за пълни права за модификация и разпространение на модифицираните версии, и добра документация (техническа, потребителска, за подръжка - включая и процеса по локализация). Много поръчители, непознаващи бизнеса, не се сещат навреме за тези подробности и след това си скубят косите. Разбира се така поръчан проекта изисква по-голяма начална инвестиция. Ако тези условия присъстваха във вашия договор, сега нямаше да бъдете в такава ситуация. Най-вероятно човека, който не си е свършил добре работата е бил служител в компанията, в която работите.

• 2 месеца по-късно...

Навярно става въпрос за някаква проста програма, извършваща действия с база данни. Нещо, което днес би се направило уеб-базирано. Така и така няма как да стане без да се преписва явно, свържете се с някой уеб разработчик ще ви вземе по-малко пари за уеб-базирана версия, пък и ще го осъвремените.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.