Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мога да направя при некоректна фактура на Глобул

Featured Replies

Имам фактура от Глобул в която ми е начислена сума за обаждания към номера с услуги с добавена стойност / гласови /. Тези номера не са набирани от мен. Отправих електронно запитване към Глобул и те ми отговориха,че всичко е правилно след проверка. Какво да ги правя? Как да докажа,че аз не съм набирал тези номера. Има ли някакъв начин да се въстановява паметта на телефона за набираните номера? МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!

Телефона пази определен брой набирания и едва липази всички :friends1: Единственият шанс е да видиш по кое време са набирани и да докажеш , че точно тогава няма как да си набирал !

Което доказване си е същинска мъка... По принцип Глобул са много коректни, помисли и над възможността някой да ти е взел телефона точно в този момент и да е навъртял от твое име. Казвам го, защото ми се е случвало.

Да, и аз съм на това мнение. Едно време имаше подробна месечна разпечатка на разговорите /за която се подаваше молба и беше безплатна/, сега тази функция я има като се регистрираш в портала на MyGlobul. Лошото е и при двата случая, че можеш да си видиш разпечатката едва като ти излезе фактурата. По разпечатката можеш да се ориентираш на кои дати, към кои номера и с каква продължителност са били разговорите за които си убеден, че не си провеждал ти. Другия вариант е да си сложиш код за заключване на телефона /ако модела позволява/, но си е играчка да въвеждаш код при всяко повикване от твоя страна. Общо взето търси повредата в своя телевизор, дето се вика. Ако има възможност опитай да разбереш кои са тези номера или номер, колко повиквания има извършени, в кои часове и с каква продължителност. Иначе реда е следния: Плащаш си фактурата, подаваш писмена жалба, отговарят ти /евентуално писмено/ и до там - резултата ще е нулев при който и да било оператор.

Иначе реда е следния: Плащаш си фактурата, подаваш писмена жалба, отговарят ти /евентуално писмено/ и до там - резултата ще е нулев при който и да било оператор.

Не е вярно, че резултатът винаги ще е нулев.

Мисля, че вече няколко пъти съм го казвал. На мен са ми възстановявали пари при подобен случай, като на лоялен клиент. Няма да споменавам оператора, за да не започват безмислени спорове.

Ако си убеден, че има недоразумение, си напиши жалбата.

Ще стискаме палци !

Възможно е, не споря. Преди 2 години седим със сина ми на пейка в центъра на Стара Загора. Той получава един след друг 3 SMS-a и ми вика "за кво ми пращаш празни SMS-и". Гледам го и се пуля. Проверявам си телефона, който ми е заключен и е кълъфа -няма изпратено нищо, а и няма как да има. За 2 дни това се повтори 3-4 пъти. Платих си в Глобул, подадох жалба, извикаха ме в офиса и започнаха едни обяснения, които ми бяха по-смешни и от самите служители. Обясних им, че много по-добре от тях си знам правата, но сумата е малка и не ми се занимава със съдилища и водене на "свидетели". По отношение на Глобул - всеки клиент, който не си просрочва плащанията на сметките, става "лоялен клиент" след 6 или 12 месеца. С изключение на 5-те процента отстъпка от сметките, този вид клиенти нямат абсолютно никакви други права в повече от останалите. Аз също съм "лоялен клиент", въпреки че с глобулската си карта не правя сметки по-големи от 10лв. Но нека да пробва човека, възможно е аз да не съм прав - просто давам мнението си на база моя опит.

Възможно е, не споря. Преди 2 години седим със сина ми на пейка в центъра на Стара Загора. Той получава един след друг 3 SMS-a и ми вика "за кво ми пращаш празни SMS-и". Гледам го и се пуля. Проверявам си телефона, който ми е заключен и е кълъфа -няма изпратено нищо, а и няма как да има. За 2 дни това се повтори 3-4 пъти. Платих си в Глобул, подадох жалба, извикаха ме в офиса и започнаха едни обяснения, които ми бяха по-смешни и от самите служители. Обясних им, че много по-добре от тях си знам правата, но сумата е малка и не ми се занимава със съдилища и водене на "свидетели". По отношение на Глобул - всеки клиент, който не си просрочва плащанията на сметките, става "лоялен клиент" след 6 или 12 месеца. С изключение на 5-те процента отстъпка от сметките, този вид клиенти нямат абсолютно никакви други права в повече от останалите. Аз също съм "лоялен клиент", въпреки че с глобулската си карта не правя сметки по-големи от 10лв. Но нека да пробва човека, възможно е аз да не съм прав - просто давам мнението си на база моя опит.

• Автор

Не е вярно, че резултатът винаги ще е нулев.

Мисля, че вече няколко пъти съм го казвал. На мен са ми възстановявали пари при подобен случай, като на лоялен клиент. Няма да споменавам оператора, за да не започват безмислени спорове.

Ако си убеден, че има недоразумение, си напиши жалбата.

Ще стискаме палци !

Ето моето запитване от формата на My Globul:

Ето и отговора на Globul:

Тези номера не са набирани от мен.

Набирани са вероятно от някой друг, имах подобен случай миналата година. В училище детето си беше оставило телефона без надзор и в резултат сметката и набъбна с 20 лв от СМС-и по 2,40. Няма кой да ти реши проблема, освен ако не откриеш виновника.

• 5 месеца по-късно...

Не съм съгласен с твърдението ,че global са коректни .Тръгнали са по пътя на MTel .Лъжат хората с домашен телефон с договори за 2 години .Подправят договори едно подписваш друго е на фактурата .Случаят е в Люлин6 служителката е Екатерина Нотева .Оператора е вътре в играта имат запис на обаждането ,заявява ти да се оплачеш на арменския поп няма защита на потребителите в тая шибана държава

• 1 месец по-късно...

убеждавам се, че Глобул са много некоректни спрямо потребителите, моят съвет е да се обърнеш към комисията за защита на правата.

Това, което е най-лесно и много вероятно най-ефективное да не плащаш. Ако не е много голяма сметката няма и да те съдят,м само ще пращат по някое писмо от време на време ;).

убеждавам се, че Глобул са много некоректни спрямо потребителите, моят съвет е да се обърнеш към комисията за защита на правата.

Съгласен съм с маринелка, може да се пробва и това.

Оф,какви са тия изказвания "глобул са коректни" . Коректни НЯМА. Коректни са били към вас. Към мен виваком са коректни,към други изобщо не са. Въпрос на късмет. А колкото до самите грабул-тоя номер с празните SMS не го правят за пръв път. Това им е един от номерата. При това дори не се нарича номер,поне да бяха скрити таксувания.. :X За пореден път се убеждавам,че глобул дори да излъжат не могат както трябва. МТел са виртуози в тая част.

И аз не съм съгласен, че са коректни. Миналата година подадох жалба за некоректна фактура и ми отрезаха квитанциите. Директно трябва да се пусне жалба до КЗП /Комисия защита на потребителите/ с копие до КРС. Ако и там не стане, можеш да пратиш жалба до Брюксел ако ти се занимава или пък ако не, нека им направят мнима проверка в Господарите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.