Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


След флашване на рутера с OpenWrt, същият не пожела да тръгне.Викам си няма страшно през TFTP ще му върна оригиналния firmware, но като видях че не ми отговаря на пинг http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Не ми остана нищо друго, освен по сериен порт (RS-232).Разглобих рутера и намерих разположението на RX,TX,GND. Направих си кабел с преобразувател MAX232 и запоих трите кабела RX,TX,GND на дъното на рутера. След това влизам през PuTTY и прилагам лога по-долу. Въпросът ми е как да вляза в самия bootloader???

U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2010 - 10:28:58)

AP81 (ar7100) U-boot

DRAM:

sri

32 MB

id read 0x100000ff

flash size 4MB, sector count = 64

Flash: 4 MB

Using default environment

In: serial

Out: serial

Err: serial

Net: ag7100_enet_initialize...

No valid address in Flash. Using fixed address

bsingle_phy = 0

eth0: 00:03:7f:09:0b:ad

eth0 up

eth0

Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...

Uncompressing Kernel Image ... OK

Starting kernel ...

Linux version 2.6.32.16 (openwrt@ampere) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #1 Wed Aug 25 15:20:15 PDT 2010

bootconsole [early0] enabled

CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)

Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:100.000 MHz, DDR:400.000 MHz

Determined physical RAM map:

memory: 02000000 @ 00000000 (usable)

Initrd not found or empty - disabling initrd

Zone PFN ranges:

Normal 0x00000000 -> 0x00002000

Movable zone start PFN for each node

early_node_map[1] active PFN ranges

0: 0x00000000 -> 0x00002000

Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 8128

Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd console=ttyS0,115200 board=TL-WR941ND

PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)

Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.

Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes

Writing ErrCtl register=00000000

Readback ErrCtl register=00000000

Memory: 29304k/32768k available (2109k kernel code, 3464k reserved, 398k data, 152k init, 0k highmem)

SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1

Hierarchical RCU implementation.

NR_IRQS:56

Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)

Mount-cache hash table entries: 512

NET: Registered protocol family 16

MIPS: machine is TP-LINK TL-WR941ND

bio: create slab <bio-0> at 0

Switching to clocksource MIPS

NET: Registered protocol family 2

IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)

TCP reno registered

NET: Registered protocol family 1

squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher

Registering mini_fo version $Id$

JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) б╘ 2001-2006 Red Hat, Inc.

yaffs Aug 25 2010 15:11:02 Installing.

msgmni has been set to 57

io scheduler noop registered

io scheduler deadline registered (default)

Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled

serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A

console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4

m25p80 spi0.0: unrecognized JEDEC id 1c3116

ag71xx_mdio: probed

eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4

Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0

TCP westwood registered

NET: Registered protocol family 17

Distributed Switch Architecture driver version 0.1

ar7240_dsa: unsupported chip, ctrl=ffffffff

eth0[0]: detected a Marvell 88E6060 switch

dsa slave smi: probed

802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

VFS: Cannot open root device "<NULL>" or unknown-block(0,0)

Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:

Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)

Всякакви мнения ще са от полза.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както си закачен през серийната конзола ако го рестартираш и натискаш примерно спейс би трябвало да можеш да пуснеш boot менюто

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както си закачен през серийната конзола ако го рестартираш и натискаш примерно спейс би трябвало да можеш да пуснеш boot менюто

Не става със спейс, ctrl C, ctrl Z, Enter. Въобще доста варианти пробвам на късмет, но не ми се получава.

Можеш ли да ми дадеш някакви насоки откъде може да се прочете. Разбрах че на различните версии на U-boot е необходимо да се изпълнят разлини натискания на бутоните.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става със спейс, ctrl C, ctrl Z, Enter. Въобще доста варианти пробвам на късмет, но не ми се получава.

Можеш ли да ми дадеш някакви насоки откъде може да се прочете. Разбрах че на различните версии на U-boot е необходимо да се изпълнят разлини натискания на бутоните.

С команден ред не става ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С команден ред не става ли?

Не ми дава да пиша.

Влязох в команден ред :yanim::):yanim: Когато ми изпише Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl

Написах printevn, но ми дава Unknown command 'printevn' - try 'help'

Ето и хелпа

autoscr - run script from memory

? - alias for 'help'

base - print or set address offset

boot - boot default, i.e., run 'bootcmd'

bootd - boot default, i.e., run 'bootcmd'

bootm - boot application image from memory

bootp - boot image via network using BootP/TFTP protocol

cmp - memory compare

cp - memory copy

crc32 - checksum calculation

erase - erase FLASH memory

flinfo - print FLASH memory information

go - start application at address 'addr'

help - print online help

iminfo - print header information for application image

imls - list all images found in flash

loadb - load binary file over serial line (kermit mode)

loady - load binary file over serial line (ymodem mode)

loop - infinite loop on address range

md - memory display

mii - MII utility commands

mm - memory modify (auto-incrementing)

mtest - simple RAM test

mw - memory write (fill)

nm - memory modify (constant address)

printenv- print environment variables

protect - enable or disable FLASH write protection

rarpboot- boot image via network using RARP/TFTP protocol

reset - Perform RESET of the CPU

run - run commands in an environment variable

setenv - set environment variables

tftpboot- boot image via network using TFTP protocol

version - print monitor version

Сега се чудя откъде да я почна!!!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

виждам boottftp, защо не пробвате с него?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прочети малко и внимавай с версиите на фирмуера и модификацията на рутера, с която си(с 4Mb обем на отделните чипове съставляващи паметта на устройството)! Макар че всъщност функционалната част, която те интересува май е еднаква.

Редакция: Още не си бях пил кафето и бях писал МВ вместо Mb :yanim:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

виждам boottftp, защо не пробвате с него?

Не знам командата, но когато напиша boottftp излиза

tftpboot

set link to 100M full by lqm.

dup 1 speed 100

*** Warning: no boot file name; using '0A01A8C0.img'

Using eth0 device

TFTP from server 192.168.1.169; our IP address is 192.168.1.10

Filename '0A01A8C0.img'.

Load address: 0x81000000

Loading: T T T T T T T

Abort

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам командата, но когато напиша boottftp излиза

tftpboot

set link to 100M full by lqm.

dup 1 speed 100

*** Warning: no boot file name; using '0A01A8C0.img'

Using eth0 device

TFTP from server 192.168.1.169; our IP address is 192.168.1.10

Filename '0A01A8C0.img'.

Load address: 0x81000000

Loading: T T T T T T T

Abort

1 на този адрес има ли сървър

2. това ли е името на образа?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1 на този адрес има ли сървър

2. това ли е името на образа?

1 Няма сървър.

2 Нямам си никаква идея това име на образа откъде се е взело.

Редактирано от adsys (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1 Няма сървър.

2 Нямам си никаква идея това име на образа откъде се е взело.

1. ами сложи някоя машина на това ИП

2. то пише от къде, някой трябва да прочете. след командата сложи като аргумент името на образа, който е записан в главната директория на tftp сървъра

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблем при декомпресирането на ядрото на фирмуера при версията, при която паметта е съставена от 4Mb флаш модули и липсата на проблем при версията с 8Mb флаш чипове! Разбира се може да се е дължало на бедюзера или хапдуерна неизправност, мигване на тока докато се флашва и какво ли не още.

Редакция: Още не си бях пил кафето и бях писал МВ вместо Mb :rolleyes:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След флашване на рутера с OpenWrt, същият не пожела да тръгне.Викам си няма страшно през TFTP ще му върна оригиналния firmware, но като видях че не ми отговаря на пинг http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Не ми остана нищо друго, освен по сериен порт (RS-232).Разглобих рутера и намерих разположението на RX,TX,GND. Направих си кабел с преобразувател MAX232 и запоих трите кабела RX,TX,GND на дъното на рутера. След това влизам през PuTTY и прилагам лога по-долу. Въпросът ми е как да вляза в самия bootloader???

U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2010 - 10:28:58)

AP81 (ar7100) U-boot

DRAM:

sri

32 MB

id read 0x100000ff

flash size 4MB, sector count = 64

Flash: 4 MB

Using default environment

In: serial

Out: serial

Err: serial

Net: ag7100_enet_initialize...

No valid address in Flash. Using fixed address

bsingle_phy = 0

eth0: 00:03:7f:09:0b:ad

eth0 up

eth0

Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...

Uncompressing Kernel Image ... OK

Starting kernel ...

Linux version 2.6.32.16 (openwrt@ampere) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #1 Wed Aug 25 15:20:15 PDT 2010

bootconsole [early0] enabled

CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)

Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:100.000 MHz, DDR:400.000 MHz

Determined physical RAM map:

memory: 02000000 @ 00000000 (usable)

Initrd not found or empty - disabling initrd

Zone PFN ranges:

Normal 0x00000000 -> 0x00002000

Movable zone start PFN for each node

early_node_map[1] active PFN ranges

0: 0x00000000 -> 0x00002000

Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 8128

Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd console=ttyS0,115200 board=TL-WR941ND

PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)

Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.

Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes

Writing ErrCtl register=00000000

Readback ErrCtl register=00000000

Memory: 29304k/32768k available (2109k kernel code, 3464k reserved, 398k data, 152k init, 0k highmem)

SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1

Hierarchical RCU implementation.

NR_IRQS:56

Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)

Mount-cache hash table entries: 512

NET: Registered protocol family 16

MIPS: machine is TP-LINK TL-WR941ND

bio: create slab <bio-0> at 0

Switching to clocksource MIPS

NET: Registered protocol family 2

IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)

TCP reno registered

NET: Registered protocol family 1

squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher

Registering mini_fo version $Id$

JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) б╘ 2001-2006 Red Hat, Inc.

yaffs Aug 25 2010 15:11:02 Installing.

msgmni has been set to 57

io scheduler noop registered

io scheduler deadline registered (default)

Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled

serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A

console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4

m25p80 spi0.0: unrecognized JEDEC id 1c3116

ag71xx_mdio: probed

eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4

Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0

TCP westwood registered

NET: Registered protocol family 17

Distributed Switch Architecture driver version 0.1

ar7240_dsa: unsupported chip, ctrl=ffffffff

eth0[0]: detected a Marvell 88E6060 switch

dsa slave smi: probed

802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

VFS: Cannot open root device "<NULL>" or unknown-block(0,0)

Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:

Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)

Всякакви мнения ще са от полза.

Защо ви е да рефлашвате устройствата, като си работят, само ги разваляте. Рефлаш се прави само в краен случай, а не когато на нас ни се приийска
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :wors: Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :) Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

Аз пък съм с Tenda W311R+ и TP-LINK TL-WR340G, ползвам ги от 2 години и работят без проблемно - от това повече на къде, все пак си изпълняват службата, няма да ги правим леки коли.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-накрая проблема е решен :);):beer: разбира се с оригиналния firmware. При мен се получи така:

Конфигурираме putty-то през com1 със скорост 115200.

Кликваме върху Open и се появява черен екран.

Включваме захранването на рутера и в прозореца трябва видим как bootloader-a почва да зарежда

Когато излезе надписа Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl за да можем да влезем в bootloader-a

Пишем в конзолата printenv и трябва да изкара нещо от сорта

ipaddr=192.168.1.10 = Това е IP адреса на нашия рутер

serverip=192.168.1.169 = Това е IP адреса, на който трябва да има tftp сървър

ethact=eth0 = Това е интерфейса през, който ще става трансфера, при мен това е WAN порта на рутера

Свързваме WAN порт-а на рутера с мрежовата карта, на която сме задали статично IP 192.168.1.169

Инсталираме, конфигурираме и стартираме TFTP сървър

След това в конзолата пишем tftp 0×80800000 името на нашия firmare.bin (вече трябва да се е заредил в паметта)

Сега трябва изтрием старите неща останали от рутера, ако има такива. Пишем в конзолата erase 0xbf020000 +0x3c0000

Изчакваме да изпише Erased 60 sectors

Сега трябва да копираме от RAM-а във флаша на рутера, затова пишем в конзолата cp.b 0×80800000 0xbf020000 0x3c0000

Накрая трябва да го рестартираме като напишем reset

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-накрая проблема е решен :);):beer: разбира се с оригиналния firmware. При мен се получи така:

Конфигурираме putty-то през com1 със скорост 115200.

Кликваме върху Open и се появява черен екран.

Включваме захранването на рутера и в прозореца трябва видим как bootloader-a почва да зарежда

Когато излезе надписа Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl за да можем да влезем в bootloader-a

Пишем в конзолата printenv и трябва да изкара нещо от сорта

ipaddr=192.168.1.10 = Това е IP адреса на нашия рутер

serverip=192.168.1.169 = Това е IP адреса, на който трябва да има tftp сървър

ethact=eth0 = Това е интерфейса през, който ще става трансфера, при мен това е WAN порта на рутера

Свързваме WAN порт-а на рутера с мрежовата карта, на която сме задали статично IP 192.168.1.169

Инсталираме, конфигурираме и стартираме TFTP сървър

След това в конзолата пишем tftp 0×80800000 името на нашия firmare.bin (вече трябва да се е заредил в паметта)

Сега трябва изтрием старите неща останали от рутера, ако има такива. Пишем в конзолата erase 0xbf020000 +0x3c0000

Изчакваме да изпише Erased 60 sectors

Сега трябва да копираме от RAM-а във флаша на рутера, затова пишем в конзолата cp.b 0×80800000 0xbf020000 0x3c0000

Накрая трябва да го рестартираме като напишем reset

Но за друг път да знаете, че е просто с тези експерименти, защото можете да си "скапете" рутера

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо ви е да рефлашвате устройствата, като си работят, само ги разваляте. Рефлаш се прави само в краен случай, а не когато на нас ни се приийска

Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :) Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

Защото от време на време производителите или външни фирми занимаващи се с писането на софтуер пускат нови версии на firmware, които включват работа с нови операционни системи или нови версии на съществуващи, които преди това не са съществували на пазара, друго си е като има взаимна поддръжка а не само базирана на това което писачите на ОС са успели да надраскат с цел съвместимост с наличен хардуер...Стига се до подобряване ефективността на устройствата...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Но за друг път да знаете, че е просто с тези експерименти, защото можете да си "скапете" рутера

Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

Купете си Access point за целта

Защото от време на време производителите или външни фирми занимаващи се с писането на софтуер пускат нови версии на firmware, които включват работа с нови операционни системи или нови версии на съществуващи, които преди това не са съществували на пазара, друго си е като има взаимна поддръжка а не само базирана на това което писачите на ОС са успели да надраскат с цел съвместимост с наличен хардуер...Стига се до подобряване ефективността на устройствата...

Но също и до "скапване" на устройства

Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR941ND_v2&v3/index.htm - това може да помогне wireless-wireless setings - enable WDS Редактирано от Tenda (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Но също и до "скапване" на устройства

Това не се случва по вина и намерение на програмистите, разбира се е добре човека правещ обновяването да има богат опит с този вид дейност и да се е подсигурил срещу случайни местни метеорологични явления...:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не се случва по вина и намерение на програмистите, разбира се е добре човека правещ обновяването да има богат опит с този вид дейност и да се е подсигурил срещу случайни местни метеорологични явления...:rolleyes:

Да, но се сваля firmware-a от сайта на производителя - в случая tp-link, а не се обновява с някакви случайни, които се намерят в нета

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купете си Access point за целта

Но също и до "скапване" на устройства

http://www.tp-link.c...v2&v3/index.htm - това може да помогне wireless-wireless setings - enable WDS

Zdraveite! izvinqvam se che pisha na latinica no sum v BachTrack, a na vuprosa slagai smelo DD-WRT, vlez vuv saita i napishi tochniq model na rutera>teglish si bin.faila i raboti. Az ot 6 meseca rabotq s tozi ferm..i e bez problem.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам въпросният рутер и при firmware update от сайта на производителя  имаше токов удар и спря тока. Рутера не успя да довърши ъпдейта си и сега е една купчина непотребна пластмаса. Пробвах да влеза през серийния порт с PUTTY, но нищо не ми показва. Екрана е черен и свети в левия край зелен курсор Използвам кабел от САМСУНГ С 100. Пробвах и с USB TTL кабел. Резултата е същия. Жалвах се пред ЧЕЗ, но ми казаха да пия една студена вода, че вината не била тяхна. Дали рутера е тотално скапан или не правя нещо като хората?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам въпросният рутер и при firmware update от сайта на производителя  имаше токов удар и спря тока. Рутера не успя да довърши ъпдейта си и сега е една купчина непотребна пластмаса. Пробвах да влеза през серийния порт с PUTTY, но нищо не ми показва. Екрана е черен и свети в левия край зелен курсор Използвам кабел от САМСУНГ С 100. Пробвах и с USB TTL кабел. Резултата е същия. Жалвах се пред ЧЕЗ, но ми казаха да пия една студена вода, че вината не била тяхна. Дали рутера е тотално скапан или не правя нещо като хората?

 

Ако кабела ви е наред, настройката на скороста на порта е ок, то би трябвало да видите нещо на екрана при стартирането на рутера. В противен случай кабела не е в час, обърналите сте RX и TX, грешна скорост на порта и т.н. Доста често надписите RX и TX са обърнати и няма нужда допълнително да ги обръщате.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.