Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    След флашване на рутера с OpenWrt, същият не пожела да тръгне.Викам си няма страшно през TFTP ще му върна оригиналния firmware, но като видях че не ми отговаря на пинг http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Не ми остана нищо друго, освен по сериен порт (RS-232).Разглобих рутера и намерих разположението на RX,TX,GND. Направих си кабел с преобразувател MAX232 и запоих трите кабела RX,TX,GND на дъното на рутера. След това влизам през PuTTY и прилагам лога по-долу. Въпросът ми е как да вляза в самия bootloader???

    U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2010 - 10:28:58)

    AP81 (ar7100) U-boot

    DRAM:

    sri

    32 MB

    id read 0x100000ff

    flash size 4MB, sector count = 64

    Flash: 4 MB

    Using default environment

    In: serial

    Out: serial

    Err: serial

    Net: ag7100_enet_initialize...

    No valid address in Flash. Using fixed address

    bsingle_phy = 0

    eth0: 00:03:7f:09:0b:ad

    eth0 up

    eth0

    Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...

    Uncompressing Kernel Image ... OK

    Starting kernel ...

    Linux version 2.6.32.16 (openwrt@ampere) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #1 Wed Aug 25 15:20:15 PDT 2010

    bootconsole [early0] enabled

    CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)

    Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:100.000 MHz, DDR:400.000 MHz

    Determined physical RAM map:

    memory: 02000000 @ 00000000 (usable)

    Initrd not found or empty - disabling initrd

    Zone PFN ranges:

    Normal 0x00000000 -> 0x00002000

    Movable zone start PFN for each node

    early_node_map[1] active PFN ranges

    0: 0x00000000 -> 0x00002000

    Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 8128

    Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd console=ttyS0,115200 board=TL-WR941ND

    PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)

    Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

    Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

    Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.

    Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes

    Writing ErrCtl register=00000000

    Readback ErrCtl register=00000000

    Memory: 29304k/32768k available (2109k kernel code, 3464k reserved, 398k data, 152k init, 0k highmem)

    SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1

    Hierarchical RCU implementation.

    NR_IRQS:56

    Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)

    Mount-cache hash table entries: 512

    NET: Registered protocol family 16

    MIPS: machine is TP-LINK TL-WR941ND

    bio: create slab <bio-0> at 0

    Switching to clocksource MIPS

    NET: Registered protocol family 2

    IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

    TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

    TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

    TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)

    TCP reno registered

    NET: Registered protocol family 1

    squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher

    Registering mini_fo version $Id$

    JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) б╘ 2001-2006 Red Hat, Inc.

    yaffs Aug 25 2010 15:11:02 Installing.

    msgmni has been set to 57

    io scheduler noop registered

    io scheduler deadline registered (default)

    Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled

    serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A

    console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

    console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

    Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4

    m25p80 spi0.0: unrecognized JEDEC id 1c3116

    ag71xx_mdio: probed

    eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4

    Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0

    TCP westwood registered

    NET: Registered protocol family 17

    Distributed Switch Architecture driver version 0.1

    ar7240_dsa: unsupported chip, ctrl=ffffffff

    eth0[0]: detected a Marvell 88E6060 switch

    dsa slave smi: probed

    802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

    All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

    VFS: Cannot open root device "<NULL>" or unknown-block(0,0)

    Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:

    Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)

    Всякакви мнения ще са от полза.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Както си закачен през серийната конзола ако го рестартираш и натискаш примерно спейс би трябвало да можеш да пуснеш boot менюто

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Както си закачен през серийната конзола ако го рестартираш и натискаш примерно спейс би трябвало да можеш да пуснеш boot менюто

    Не става със спейс, ctrl C, ctrl Z, Enter. Въобще доста варианти пробвам на късмет, но не ми се получава.

    Можеш ли да ми дадеш някакви насоки откъде може да се прочете. Разбрах че на различните версии на U-boot е необходимо да се изпълнят разлини натискания на бутоните.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не става със спейс, ctrl C, ctrl Z, Enter. Въобще доста варианти пробвам на късмет, но не ми се получава.

    Можеш ли да ми дадеш някакви насоки откъде може да се прочете. Разбрах че на различните версии на U-boot е необходимо да се изпълнят разлини натискания на бутоните.

    С команден ред не става ли?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    С команден ред не става ли?

    Не ми дава да пиша.

    Влязох в команден ред :yanim::):yanim: Когато ми изпише Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl

    Написах printevn, но ми дава Unknown command 'printevn' - try 'help'

    Ето и хелпа

    autoscr - run script from memory

    ? - alias for 'help'

    base - print or set address offset

    boot - boot default, i.e., run 'bootcmd'

    bootd - boot default, i.e., run 'bootcmd'

    bootm - boot application image from memory

    bootp - boot image via network using BootP/TFTP protocol

    cmp - memory compare

    cp - memory copy

    crc32 - checksum calculation

    erase - erase FLASH memory

    flinfo - print FLASH memory information

    go - start application at address 'addr'

    help - print online help

    iminfo - print header information for application image

    imls - list all images found in flash

    loadb - load binary file over serial line (kermit mode)

    loady - load binary file over serial line (ymodem mode)

    loop - infinite loop on address range

    md - memory display

    mii - MII utility commands

    mm - memory modify (auto-incrementing)

    mtest - simple RAM test

    mw - memory write (fill)

    nm - memory modify (constant address)

    printenv- print environment variables

    protect - enable or disable FLASH write protection

    rarpboot- boot image via network using RARP/TFTP protocol

    reset - Perform RESET of the CPU

    run - run commands in an environment variable

    setenv - set environment variables

    tftpboot- boot image via network using TFTP protocol

    version - print monitor version

    Сега се чудя откъде да я почна!!!


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    виждам boottftp, защо не пробвате с него?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Прочети малко и внимавай с версиите на фирмуера и модификацията на рутера, с която си(с 4Mb обем на отделните чипове съставляващи паметта на устройството)! Макар че всъщност функционалната част, която те интересува май е еднаква.

    Редакция: Още не си бях пил кафето и бях писал МВ вместо Mb :yanim:

    Редактирано от sliderum (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    виждам boottftp, защо не пробвате с него?

    Не знам командата, но когато напиша boottftp излиза

    tftpboot

    set link to 100M full by lqm.

    dup 1 speed 100

    *** Warning: no boot file name; using '0A01A8C0.img'

    Using eth0 device

    TFTP from server 192.168.1.169; our IP address is 192.168.1.10

    Filename '0A01A8C0.img'.

    Load address: 0x81000000

    Loading: T T T T T T T

    Abort

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не знам командата, но когато напиша boottftp излиза

    tftpboot

    set link to 100M full by lqm.

    dup 1 speed 100

    *** Warning: no boot file name; using '0A01A8C0.img'

    Using eth0 device

    TFTP from server 192.168.1.169; our IP address is 192.168.1.10

    Filename '0A01A8C0.img'.

    Load address: 0x81000000

    Loading: T T T T T T T

    Abort

    1 на този адрес има ли сървър

    2. това ли е името на образа?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    1 на този адрес има ли сървър

    2. това ли е името на образа?

    1 Няма сървър.

    2 Нямам си никаква идея това име на образа откъде се е взело.

    Редактирано от adsys (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    1 Няма сървър.

    2 Нямам си никаква идея това име на образа откъде се е взело.

    1. ами сложи някоя машина на това ИП

    2. то пише от къде, някой трябва да прочете. след командата сложи като аргумент името на образа, който е записан в главната директория на tftp сървъра

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Проблем при декомпресирането на ядрото на фирмуера при версията, при която паметта е съставена от 4Mb флаш модули и липсата на проблем при версията с 8Mb флаш чипове! Разбира се може да се е дължало на бедюзера или хапдуерна неизправност, мигване на тока докато се флашва и какво ли не още.

    Редакция: Още не си бях пил кафето и бях писал МВ вместо Mb :rolleyes:

    Редактирано от sliderum (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След флашване на рутера с OpenWrt, същият не пожела да тръгне.Викам си няма страшно през TFTP ще му върна оригиналния firmware, но като видях че не ми отговаря на пинг http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Не ми остана нищо друго, освен по сериен порт (RS-232).Разглобих рутера и намерих разположението на RX,TX,GND. Направих си кабел с преобразувател MAX232 и запоих трите кабела RX,TX,GND на дъното на рутера. След това влизам през PuTTY и прилагам лога по-долу. Въпросът ми е как да вляза в самия bootloader???

    U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2010 - 10:28:58)

    AP81 (ar7100) U-boot

    DRAM:

    sri

    32 MB

    id read 0x100000ff

    flash size 4MB, sector count = 64

    Flash: 4 MB

    Using default environment

    In: serial

    Out: serial

    Err: serial

    Net: ag7100_enet_initialize...

    No valid address in Flash. Using fixed address

    bsingle_phy = 0

    eth0: 00:03:7f:09:0b:ad

    eth0 up

    eth0

    Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...

    Uncompressing Kernel Image ... OK

    Starting kernel ...

    Linux version 2.6.32.16 (openwrt@ampere) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #1 Wed Aug 25 15:20:15 PDT 2010

    bootconsole [early0] enabled

    CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)

    Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:100.000 MHz, DDR:400.000 MHz

    Determined physical RAM map:

    memory: 02000000 @ 00000000 (usable)

    Initrd not found or empty - disabling initrd

    Zone PFN ranges:

    Normal 0x00000000 -> 0x00002000

    Movable zone start PFN for each node

    early_node_map[1] active PFN ranges

    0: 0x00000000 -> 0x00002000

    Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 8128

    Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd console=ttyS0,115200 board=TL-WR941ND

    PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)

    Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

    Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

    Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.

    Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes

    Writing ErrCtl register=00000000

    Readback ErrCtl register=00000000

    Memory: 29304k/32768k available (2109k kernel code, 3464k reserved, 398k data, 152k init, 0k highmem)

    SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1

    Hierarchical RCU implementation.

    NR_IRQS:56

    Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)

    Mount-cache hash table entries: 512

    NET: Registered protocol family 16

    MIPS: machine is TP-LINK TL-WR941ND

    bio: create slab <bio-0> at 0

    Switching to clocksource MIPS

    NET: Registered protocol family 2

    IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

    TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

    TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

    TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)

    TCP reno registered

    NET: Registered protocol family 1

    squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher

    Registering mini_fo version $Id$

    JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) б╘ 2001-2006 Red Hat, Inc.

    yaffs Aug 25 2010 15:11:02 Installing.

    msgmni has been set to 57

    io scheduler noop registered

    io scheduler deadline registered (default)

    Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled

    serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A

    console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

    console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled

    Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4

    m25p80 spi0.0: unrecognized JEDEC id 1c3116

    ag71xx_mdio: probed

    eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4

    Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0

    TCP westwood registered

    NET: Registered protocol family 17

    Distributed Switch Architecture driver version 0.1

    ar7240_dsa: unsupported chip, ctrl=ffffffff

    eth0[0]: detected a Marvell 88E6060 switch

    dsa slave smi: probed

    802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

    All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

    VFS: Cannot open root device "<NULL>" or unknown-block(0,0)

    Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:

    Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)

    Всякакви мнения ще са от полза.

    Защо ви е да рефлашвате устройствата, като си работят, само ги разваляте. Рефлаш се прави само в краен случай, а не когато на нас ни се приийска
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :wors: Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :) Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

    Аз пък съм с Tenda W311R+ и TP-LINK TL-WR340G, ползвам ги от 2 години и работят без проблемно - от това повече на къде, все пак си изпълняват службата, няма да ги правим леки коли.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Най-накрая проблема е решен :);):beer: разбира се с оригиналния firmware. При мен се получи така:

    Конфигурираме putty-то през com1 със скорост 115200.

    Кликваме върху Open и се появява черен екран.

    Включваме захранването на рутера и в прозореца трябва видим как bootloader-a почва да зарежда

    Когато излезе надписа Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl за да можем да влезем в bootloader-a

    Пишем в конзолата printenv и трябва да изкара нещо от сорта

    ipaddr=192.168.1.10 = Това е IP адреса на нашия рутер

    serverip=192.168.1.169 = Това е IP адреса, на който трябва да има tftp сървър

    ethact=eth0 = Това е интерфейса през, който ще става трансфера, при мен това е WAN порта на рутера

    Свързваме WAN порт-а на рутера с мрежовата карта, на която сме задали статично IP 192.168.1.169

    Инсталираме, конфигурираме и стартираме TFTP сървър

    След това в конзолата пишем tftp 0×80800000 името на нашия firmare.bin (вече трябва да се е заредил в паметта)

    Сега трябва изтрием старите неща останали от рутера, ако има такива. Пишем в конзолата erase 0xbf020000 +0x3c0000

    Изчакваме да изпише Erased 60 sectors

    Сега трябва да копираме от RAM-а във флаша на рутера, затова пишем в конзолата cp.b 0×80800000 0xbf020000 0x3c0000

    Накрая трябва да го рестартираме като напишем reset

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Най-накрая проблема е решен :);):beer: разбира се с оригиналния firmware. При мен се получи така:

    Конфигурираме putty-то през com1 със скорост 115200.

    Кликваме върху Open и се появява черен екран.

    Включваме захранването на рутера и в прозореца трябва видим как bootloader-a почва да зарежда

    Когато излезе надписа Autobooting in 1 seconds за това кратко време трябва да се натисне клавишната комбинация tpl за да можем да влезем в bootloader-a

    Пишем в конзолата printenv и трябва да изкара нещо от сорта

    ipaddr=192.168.1.10 = Това е IP адреса на нашия рутер

    serverip=192.168.1.169 = Това е IP адреса, на който трябва да има tftp сървър

    ethact=eth0 = Това е интерфейса през, който ще става трансфера, при мен това е WAN порта на рутера

    Свързваме WAN порт-а на рутера с мрежовата карта, на която сме задали статично IP 192.168.1.169

    Инсталираме, конфигурираме и стартираме TFTP сървър

    След това в конзолата пишем tftp 0×80800000 името на нашия firmare.bin (вече трябва да се е заредил в паметта)

    Сега трябва изтрием старите неща останали от рутера, ако има такива. Пишем в конзолата erase 0xbf020000 +0x3c0000

    Изчакваме да изпише Erased 60 sectors

    Сега трябва да копираме от RAM-а във флаша на рутера, затова пишем в конзолата cp.b 0×80800000 0xbf020000 0x3c0000

    Накрая трябва да го рестартираме като напишем reset

    Но за друг път да знаете, че е просто с тези експерименти, защото можете да си "скапете" рутера

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Защо ви е да рефлашвате устройствата, като си работят, само ги разваляте. Рефлаш се прави само в краен случай, а не когато на нас ни се приийска

    Прав си,колега.Когато нещо работи без забележка,да не се бара.Да се пипа,ако работи,но в последствие се е появил някакъв проблем или нещо спъва нормалното функциониране на у-вото.Дано само да не е брикнат рутера,че язък :) Аз съм с 740N,който си работи без грешка с оригиналния фърмуер вече 1 година,но и не мисля да го сменям.

    Защото от време на време производителите или външни фирми занимаващи се с писането на софтуер пускат нови версии на firmware, които включват работа с нови операционни системи или нови версии на съществуващи, които преди това не са съществували на пазара, друго си е като има взаимна поддръжка а не само базирана на това което писачите на ОС са успели да надраскат с цел съвместимост с наличен хардуер...Стига се до подобряване ефективността на устройствата...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Но за друг път да знаете, че е просто с тези експерименти, защото можете да си "скапете" рутера

    Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

    Купете си Access point за целта

    Защото от време на време производителите или външни фирми занимаващи се с писането на софтуер пускат нови версии на firmware, които включват работа с нови операционни системи или нови версии на съществуващи, които преди това не са съществували на пазара, друго си е като има взаимна поддръжка а не само базирана на това което писачите на ОС са успели да надраскат с цел съвместимост с наличен хардуер...Стига се до подобряване ефективността на устройствата...

    Но също и до "скапване" на устройства

    Знам, но ми е крайно належащо да ползвам AP client mode.

    http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR941ND_v2&v3/index.htm - това може да помогне wireless-wireless setings - enable WDS Редактирано от Tenda (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Но също и до "скапване" на устройства

    Това не се случва по вина и намерение на програмистите, разбира се е добре човека правещ обновяването да има богат опит с този вид дейност и да се е подсигурил срещу случайни местни метеорологични явления...:)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това не се случва по вина и намерение на програмистите, разбира се е добре човека правещ обновяването да има богат опит с този вид дейност и да се е подсигурил срещу случайни местни метеорологични явления...:rolleyes:

    Да, но се сваля firmware-a от сайта на производителя - в случая tp-link, а не се обновява с някакви случайни, които се намерят в нета

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Купете си Access point за целта

    Но също и до "скапване" на устройства

    http://www.tp-link.c...v2&v3/index.htm - това може да помогне wireless-wireless setings - enable WDS

    Zdraveite! izvinqvam se che pisha na latinica no sum v BachTrack, a na vuprosa slagai smelo DD-WRT, vlez vuv saita i napishi tochniq model na rutera>teglish si bin.faila i raboti. Az ot 6 meseca rabotq s tozi ferm..i e bez problem.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Имам въпросният рутер и при firmware update от сайта на производителя  имаше токов удар и спря тока. Рутера не успя да довърши ъпдейта си и сега е една купчина непотребна пластмаса. Пробвах да влеза през серийния порт с PUTTY, но нищо не ми показва. Екрана е черен и свети в левия край зелен курсор Използвам кабел от САМСУНГ С 100. Пробвах и с USB TTL кабел. Резултата е същия. Жалвах се пред ЧЕЗ, но ми казаха да пия една студена вода, че вината не била тяхна. Дали рутера е тотално скапан или не правя нещо като хората?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Имам въпросният рутер и при firmware update от сайта на производителя  имаше токов удар и спря тока. Рутера не успя да довърши ъпдейта си и сега е една купчина непотребна пластмаса. Пробвах да влеза през серийния порт с PUTTY, но нищо не ми показва. Екрана е черен и свети в левия край зелен курсор Използвам кабел от САМСУНГ С 100. Пробвах и с USB TTL кабел. Резултата е същия. Жалвах се пред ЧЕЗ, но ми казаха да пия една студена вода, че вината не била тяхна. Дали рутера е тотално скапан или не правя нещо като хората?

     

    Ако кабела ви е наред, настройката на скороста на порта е ок, то би трябвало да видите нещо на екрана при стартирането на рутера. В противен случай кабела не е в час, обърналите сте RX и TX, грешна скорост на порта и т.н. Доста често надписите RX и TX са обърнати и няма нужда допълнително да ги обръщате.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.