Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тракерите легални?

Featured Replies

Тракерите легални?

Знаете ли , че от 10 американски филма 8 са на загуба, един си изпаща разходите и само един е на печалба? Печелившият покрива разходите на губещите и като се тегли чертата - общият приход на Холивуд е средно 3-4 % над оборота през последните години. Много хора се чудят защо продуцентите не вкарат парите си в банки! Печалбите им ще са същите, при това без абсолютно никакъв риск. Отговорът е, че хората, занимаващи с кино, са малко луди по принцип.

Тенденциите в бранша са, че все по-малко продуценти правят филми за киносалон, центърът на бизнеса се измести към телевизиятата и ДВДтата. Работи се с по-малко печалби при по-голям оброт. Това изместаване наля много средства в сериалите. Сега те са новите филми. Снимат се с високи бюджети и високи стандарти. Всеки, който има навика да гледа сериали, го е забелязал. Нещо повече- бюджетът на серия/при хитовите сериали/ се вдигна над средностатистическия бюджет на средностатистическия американски пълнометражен филм. Бизнесът вече е друг, клиентите се гонят и залавят навсякъде, където имат достъп до някаква медия.

През последните години пиратското разпространение на филми бръкна в джоба на производителите, те правиха какви ли не опити да се противопоставят , но те бяха малко успешни. Един ден някой умен човек седнал с един калкулатор и направил няколко сметки/същите направих и аз/ и от този ден киното никога вече няма да е същото, нещо повече- скоро думата "кино" ще е неподходяща за любимото хоби на хората. Човекът, изчислил, че при положение, че в Америка има 200 милиона население и четвърт от тях имат достъп до интернет, киносалонът вече не е нужен. Единичния билет за филм е излишен и киното вече е бизнес на едро. Сметката можем да направим и сами. Ако 50 милиона души платят по 10 долара /средна цена на билет в Америка за посещение в киносалон/ на месец и по 12 месеца, се получава цифрата 6 милярда долара.

Тази сума, как да кажа, се явява по-голяма от сумарния приход на хитовете на годината - фимите , които печелят. Човекът помислил още малко и си казал, че П2П системата, всъшност не е такова голямо зло, нещо повече- тя е подходяща медия за бизнес, който съвсем ще промени бранша. След тези него размисли, скоро време ще се появят и първите легални тракери. Подобно на АренаБГ, те ще събират символична месечна вноска. Продуцентите ще са доволни, защото ще си правят парите, ще са доволни и защото пиратството ще умре. Зрителите също ще са доволни, за дребна сума на месец ще имат достъп до хиляди заглавия при това с идеално качество. Както казва payforfree - и ftp, ще направят продуцентите- стига идеята да работи .

Всичко изглежда идеално, различните страни доволни и т.н. Направо не е реално.

Аз не мисля така и това е една от причините да пиша тези редове. Продаването на едро ще доведе до спадане на качеството. Липсата на конкуренция при заглавията ще обезмисли риска в тоя луд бранш, а от това скъпи приятели губим всички ние. Навремето се твърдеше, че телевизията ще убие киното. По новому - интернета, ще убие и киното и телевизията. Кой печели все пак?

Любомир Брестнички

Един ден някой умен човек седнал с един калкулатор

А кой е този човек? И дали той е онзи, който ще определи тенденците на големите студия? Защото те са си в поход с/у пиратството-новият Windows Vista ще има защита срещу кражба на видео в новия Blue Ray формат. Тя ще бъде даже не софтуерна, а хардуерна, вградена в чипа на видеокартата. Мисля, че се казваше High Bandwidth Digital Content Protection (HDCP).

И както сам казваш, определено сериалите няма да са такъв продукт, който да замести класическите кино филми.

Ами като се замислиш защо трябва да идеш на кино където да ти продават пакет малки пуканки за два лева след като имаш домашна система и докато гледаш можеш да си качиш краката където искаш.С навлизането на евтини ДВД плеъри и евтини дискове,разпространението в интернет(понякога изпреварва това по кината) и удобството да си си у вас е несравнимо.Кината нямат много бъдеще според мен.Отделно от Холивуд бълват доста боклуци(говоря за плоските комедии на които немога да се засмея даже) с бюджет по 100млн. долара.Интересно че има и кой да ги финансира също.Не количеството,а качеството са важни тук защото всеки помни "Имало едно време на Запад" и никой няма да се сети след година за "Убий Бил".

• Автор

А кой е този човек? И дали той е онзи, който ще определи тенденците на големите студия? Защото те са си в поход с/у пиратството-новият Windows Vista ще има защита срещу кражба на видео в новия Blue Ray формат. Тя ще бъде даже не софтуерна, а хардуерна, вградена в чипа на видеокартата. Мисля, че се казваше High Bandwidth Digital Content Protection (HDCP).

И както сам казваш, определено сериалите няма да са такъв продукт, който да замести класическите кино филми.

<{POST_SNAPBACK}>

Както знаем с техника нищо няма да се промени. По-умната техника води до по-умни начини за пиратство. Единствения начин по който може да се пребори пиратството е като финансово се обезмисли.

Мисля, че серялите вече изместват класическия филм - което не е чак толков голям кахър.

Не знам името на човека, прочетох някаде за намерението да правят нещо подобно, останалото е моето виждане за това какво ще се случи

Тракерите легални?

Всичко изглежда идеално, различните страни доволни и т.н. Направо не е реално.

Аз не мисля така и това е една от причините да пиша тези редове. Продаването на едро ще доведе до спадане на качеството. Липсата на конкуренция при заглавията ще обезмисли риска в тоя луд бранш, а от това скъпи приятели губим всички ние. Навремето се твърдеше, че телевизията ще убие киното. По новому - интернета, ще убие и киното и телевизията. Кой печели все пак?

Любомир Брестнички

<{POST_SNAPBACK}>

Много интересна гледна точка. :) Но май наистина натам вървят нещата...

Инш алла... Господ знае, както казват арабите. :)

• 1 месец по-късно...

само за едно нещо не съм съгласен с dragozow. това е, че след година никой няма да помни 'kill bill', щото всеки път като стане дума да безумно тъп филм, първия, за който се сещам е този.

Въобще не съм съгласен че 8 от 10 филма са на загуба. Всички са на печалба, само че при 8/10 тя не е такава, която биха искали влагащите пари. Не знам на база на какво някой е правил сметки, но след като

/същите направих и аз/

Любомир Брестнички

ще ни обясниш ли как стигна до резултат? Или както твърди статистиката ”сбор от неверни данни” може и да е правилен резултат? Сериал за мен е мръсна дума, такива не гледам. Диалози за олигофрени, най - елементарното действие се разтяга няколко минути. Какво има да ми раздуват над 1000 серии, не мога да си представя.

На година излизат не повече от 20 качествени филма и тях ги гледам на кино. Макар че монополиста в разпростанението им напоследък върти доста некачествени копия. Замазани като VHS. Поне в моя град. Въздействието на филми като ”Матрицата”, ” Star Wars" е съвсем друго на големия екран.

@dragozow и kumbaq: а е възможно и вие да не разбирате Kill Bill. Не винаги всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

По темата: Филипов е прав. Филмите са на печалба, но на повечето не е такава, каквато им се иска на създателите. За тях това явно е криза.

Никой не се бори с пиратството, това са пълни глупости. И трите индустрий (филмовата, игралната и музкалнанта) могат да се преборят с пиратствто стига да искат. Пускат се какви ли не защити и не знам си какви още глупости, а решението не е това. Вместо да се вливат пари във все по-тежки и сложни защитни механизми, би било по-добре да се направи алтернатива на пиратството. Все едно да се опитваш да хванеш рояк пчели една по една, а всъщност само хващането на пчелата царица и всичко се успокоява.

Всеки знае, че с мед се хващат повече мухи отколкото с оцет. Индустрийте вместо да опитат с мед, се мъчат с оцет. Това може и да е нарочно, де.

Статистиките са нищо. Всеки може да си ги измисли. Индустрията може да си казва каквото си иска, щом продължават да излизат все по мащабни филми, значи не са чак толкова на загуба.

В момента има, грубо казано, 3 типа потребители: клиенти, потенциални клиенти и пирати.

Първата група са тези, които винаги си купуват оригинално и/или много рядко използват пиратско.

Третата група са пиратите. Това са хора, които и да имаха алтернатива, пак щяха да си ползват пиратските копия.

Втората групичка, която е по средата, е от онези хора, които ползват пиратско, защото оригиналното е скъпо. Биха искали да си купят оригинални филми на DVD, музика и игри, но не го правят по обясними причини. Затова ползват нелегални. Може би си позволяват нещо легално, но много рядко.

Дали няма да е добре да се предложат по-приемливи цени за музика, филми и игри? Така хората от втората група ще се радват, че подкрепят повече от любимите си филми, изпълнители и създадели на игри и на тях не им е в такава тежест. Тази група хора би вляла доста средства в индустрийте. Именно тя трябва да е групата, която трябва да се стимулира да купува. Все пак първата група така или иначе си ползват легално, а третата никога няма да го направят.

Всички индустрий се опитват по трдуния начин, вместо по по-лесния. Явно си има причина за това. Явно сегашната ситуация ги устройва, но не си го признават.

Night_Raven, възможно е да не разбираме kill bill, но в такъв случай май се радвам, че е така cool.gif

никой не твърди, че филмовата индустрия е като цяло на загуба, щото си смехоранско. но LB. е прав - има филми на загуба. но студиото като тегли чертата след всички филми накрая на годината, естествено, че са на печалба. кой луд ще си троши парите, ей тъй - за спорта.

и да, печалбата е сравнима с тази по банковите депозити, но това е чистата печалба за студиото - след като са платили заплати и там още каквото на една сюрия хора и другите там разходи. нали се долавя разликата? по същата схема работят и казината, само за сведение.

колкото до статистиката - не съм твърде съгласен, че се измисля. по-скоро интерпретацията на данните подлежи на манипулиране.

Нека оставим Kill Bill, той не е обект на темата. :)

Да, сигурно има филми на загуба, но то такива е имало винаги. Продължавам да мисля, обаче, че всички твърдения за това, че пиратството съсипвало индустрийте и разни подобни са, най-малкото, силно преувеличени.

Само за пример ще дам игралната индустрия. Пръскат се пари по защити и други глупости, а една игра, чието име забравих, която няма абсолютно никаква защита, реализира много добри печалби. Това сигурно човърка много разпространители на игри със скъпи защити, които не са на особена печалба. Това доказва твърдението на Джон Кармак, че най-добрата защита е качественият софтуер.

Индустрийте не го могат или не искат да го осъзнаят това. Те се опитват да "решат" проблемите с юмруци, вместо с ум. Вървят срещу течението, вместо да го използват. Всичките тези мерки водят до появата на "напук" ефекта.

Статистиката дали се измисля или манипулира, няма значение. Важното е, че положението НЕ е както ни го представят. И много хора вярват без да се замислят колко е вярна представяната им информация. Това е лошото.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

по начина, по който подхождаш към темата относно пиратството и борбата с него, си прав, но както са прави и тези, не са съгласни с теб и не смятат, че трябва да го приемат.

кое е по-вярното не се наемам да го коментирам. ако го направя, току виж утре съм поискал печалбата от авторските права на 'библията'. а несъгласните по тая тема пък, обикновенно се придвижват с линейка и бели престилки.

Каквито и защити да измислят каквото и да правят, едно е сигурно - ПИРАТСТВОТО Е ВЕЧНО И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ЗАЛИЧИ НАПЪЛНО!

Кината може да изчезнат и телевизията може да изчезне, но не и пиртството. Винаги ще го има.

Измисляли защити. Тук е мястото на следния принцип: "На всяко действие има противодействие"

Точка

Само не ми стана ясно какво общо има заглавието на темата с написаното изложение в първия пост за печалбите на някои амрикански фирми. Или атора по вестникарските си навици слага заглавия без нищо общо със статията? Това все пак е форум, а не вестник. И е редно като напишеш нещо да вземеш отношение по мнението на другите участници. И да отговориш на поставените въпроси.

Моля някой с права да редактира заглавието.

• 3 месеца по-късно...

Въобще не съм съгласен, че киното ще изчезне!

Вярвам, че за всеки влак има пътници а за влака на киното те са повече от местата в него. Дори и със сравнително ниски бюджети, може да бъде създаден филм, достоен за гледане. Все пак киното не е само продуциране. То е преди всичко сценарии и режисура. А добрата актьорска игра не е гарантирана единствено от скъпоплатените и известни актьори. Примери много.

Аз вярвам, че киното няма да умре. :angry:

няма разбира се,просто на дебелите продуценти бълхите почнаха да ги хапят,но те са нагли копеленца и искат цялата манджа за себе си...

Не количеството,а качеството са важни тук защото всеки помни "Имало едно време на Запад" и никой няма да се сети след година за "Убий Бил".

ей, ще се караме, не бълвайте хули по адрес на Тарантиновите филми sad.gif

Аз си спомням (и ще продължавам да го правя) и двата филма!

А относно Холивуд, там май количеството е на преден план, щото аз качествените неща бълвани от Холивуд, не виждам да са повече от 5-10 % от цялата му продукция.

само за едно нещо не съм съгласен с dragozow. това е, че след година никой няма да помни 'kill bill', щото всеки път като стане дума да безумно тъп филм, първия, за който се сещам е този.

опс, безъмно тъп фим е "От глупав по-по глупав", "Descend", "Луди Амазонки" и прочие бози, но моля ви не говорете глупости. Това определено не е най-добрия филм на Тарантино, но определено е доста повече от "безумно тъп". Филмът си има качествата и носи почерка на гениалния си създател. Може би е малко по комерсиален и насочен към широката публика, но дотук. Не искам да влизам в спорове, но трябваше да направя този коментар.

А по темата: един пофесор, по настоящем един от адвокатите на Нокиа спомена, че теорията как П2П, торенти и прочие щяла да изяде хляба на музикалните и филмови компании, била пълна глупост. Цифрите били далеч преувеличени. Доста муз. изпълните и филмови продуценти пускат продуктите си за свободен даунлоад по мрежата и въреки всичко продажбите са добри.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

И за какво изкопахте старата тема? Авторът никакъв го няма за да отговори на поставените въпроси, а някои си пишат . . . .

хех, ами въвсем случайно я видях и не можаш да остана безучастен към някои коментари ;)

И аз случайно попаднах на тази тема.

Преди няколко дена гледах коментар по БТВ за новите филми на Холивуд.Това лято посещаемоста

на американския зрител е рекордна и приходите са много добри,особено в сравнение с миналото лято.

Що се касае до "Kill Bill", музиката и песните са прекрасни а това е достатачно да не се забрави филма.

Тракерите легални?

.............

Любомир Брестнички

Ами за това е статистиката - колко пъти е свалян един филм - "най-хубавите"(най-сваляните) ще взимат най-много

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Тази тема съм я писал бая отдвна ;) сега като се замисля, нещата са по план :wors:

• 3 седмици по-късно...

Стига да не се продават!!!

Дори и да качвате примерно в арената вие не вършите престъпление,но наще "нямат с какво да се занимават" :angry:angry.gif

Въпреки това не качваите!!!

Редактирано от Marian 95 (преглед на промените)

• Автор

Новина от портала:

Източници, близки до Microsoft съобщиха, че компанията планира да намали цените на Zune плеъра си. Намалението се очаква да засегне онези потребители, които с****ат дълготраен договор за използване на Zune Pass услугата. Подобно на Apple и iTunes, Microsoft предлага на потребителите да свалят легално музика срещу $15 долара на месец. Подобно като при мобилните оператори, ако с****ите договор за 1 или повече години за използване на услугите на Microsoft ще получите до 50% намаление в цената на самото устройство. Една такава политика би привлякла доста нови потребители. В интернет плъзнаха слухове, че Microsoft работи по нова по-добра версия на Zune, която евентуално може да в****ва и телефон (по подобие на iPhone). С една такава политика на сериозно намаляне на цената на устройството би довела до сериозен интерес към новото устройство.

Стъпка номер две - при музиката :nono:

• 2 седмици по-късно...
Никой нищо не качва в арената....Явно не знаеш за какво става дума...В арената няма 1 файлче, всичко е по компютрите на потребителите на сайта...

:ph34r:Ся това го знам!!! :)

Добре не даваите линкове към фаиловете си на компютрите

Новина от портала:

От кой портал? Претендираш за нещо, източници, това - онова няма ли?

И за какво се връщаш в тема отпреди година и половина без да отговаряш на повдигнатите въпроси?

Всичките въпроси и изложения какво общо имат със заглавието на темата? Правила във форума няма ли?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.