Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Obly

Как се прави това меню?

Препоръчан отговор


Здравейте, интересува ме как се прави подобно меню от линк-а по-долу. Не е картинка, нито е текст. Също така ми е любопитно и как е направен бутона "запитване за оферта". За сега съм научил как се прави rollover с две картинки и spy menu. Уча се на Dreamweaver, като гледам как генерира кода.

Това е въпросния линк - ЦЪК

П.С

Ако е много обемен кода и не ви се пише, само ми кажете как да го търся в google :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прави се с джава скрипт и css

А иначе са картинки.

Ето

Ненатиснат бутон

Публикувано изображение

Натиснат бутон

Публикувано изображение

------------------------

Ето тук го вика в сайта

class="contacts-but contacts-but-bg"

Ето и какво има в CSS в отговор на повикването:

.contacts-but-bg:hover,

.contacts-but-bg:active {

background: url(contacts-but-bg-s.jpg);

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как се нарича този метод за правене на този тип бутони? Или няма дефинирано име. Благодаря ти за бързия отговор. П.С Може ли някакъв линк с урок как се прави такъв бутон.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да знаете някаква програма за правене на браузър игри?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да знаете някаква програма за правене на браузър игри?

Adobe Flash.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Adobe Flash.

А проста ли е че аз съм новак.

ПП. Нямам никаква представа какви са тия кодове и езици и там подобни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А проста ли е че аз съм новак.

ПП. Нямам никаква представа какви са тия кодове и езици и там подобни.

Щом искаш да правиш игри, ще трябва да направиш нещо за добиване на представа от кодове, езици и тем подобни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом искаш да правиш игри, ще трябва да направиш нещо за добиване на представа от кодове, езици и тем подобни.

какво?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

какво?

По-елементарно не мога да го обясня.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По-елементарно не мога да го обясня.

можеш просто трябва да ми кажеш какво да направя за да ги науча

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

можеш просто трябва да ми кажеш какво да направя за да ги науча

Може би трябва да започнеш с четене, но наясно ли си какво искаш да научиш ?

Като начало може дазапочнеш с PHP, Javascript, HTML, CSS и MySQL.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може би трябва да започнеш с четене, но наясно ли си какво искаш да научиш ?

Като начало може дазапочнеш с PHP, Javascript, HTML, CSS и MySQL.

Незнам какво искам да науча,защото нямам никаква представа какво е това език.Дали ще можеш да ми обясниш накратко? :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам какво искам да науча,защото нямам никаква представа какво е това език.Дали ще можеш да ми обясниш накратко? :whist:

Да ти обясня накратко, какво е език ?

Средство за комуникация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да знаете някаква програма за правене на браузър игри?

Ето нещо супер лесно за занимавка! На страницата има бутон за сваляне на програмата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да ти обясня накратко, какво е език ?

Средство за комуникация.

Не толкова накратко.Нали ти трябва за правене на сайтове?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как се нарича този метод за правене на този тип бутони? Или няма дефинирано име.

Благодаря ти за бързия отговор.

П.С

Може ли някакъв линк с урок как се прави такъв бутон.

Въведение в CSS

Отделни уроци CSS

Отделни уроци CSS

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ти. Аз намерих това което търсих.

Това е метода използван в сaйт-а горе нали така.

ЦЪК

Даже е само HTML и CSS. Няма javascript.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам никаква представа какво е това език.Дали ще можете да ми обясните ? :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ти. Аз намерих това което търсих.

Това е метода използван в сaйт-а горе нали така.

ЦЪК

Даже е само HTML и CSS. Няма javascript.

Ти принципно попита точно това меню какво е ... за това отговорите бяха такива.

А иначе пишеш в гугъл Rollover mouse - и ще намериш много начини за такова меню. Това е стандартен бутон може и само на html да се напише

Пример - нещо от сорта :

----

<a href="index.html"

onmouseover="roll('sub_but', 'picture1.jpg')"

onmouseout="roll('sub_but', 'picture2.jpg')">

<img src="picture1.jpg"

alt="име на бутона" name="sub_but" ></a>

-----

Сигурно има и доста по лесни и кратки сорсове... аз копирах първия, който видях.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам никаква представа какво е това език.Дали ще можете да ми обясните ? :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не толкова накратко.Нали ти трябва за правене на сайтове?

Виж, на мен не ми трябва. На теб може да ти трябва.

Нали искаше да правиш браузър-игра ?

Ето ти ръководство за PHP : http://php.net/manual/bg/index.php

Като стигнеш до някакво ниво на овладяване - пак се обади.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж, на мен не ми трябва. На теб може да ти трябва.

Нали искаше да правиш браузър-игра ?

Ето ти ръководство за PHP : http://php.net/manual/bg/index.php

Като стигнеш до някакво ниво на овладяване - пак се обади.

да прочета всичко тоова :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да прочета всичко тоова :)

А, не бе ! Само заглавията.

Абе ти как мислиш, че се става програмист ?

После ще искаш ли да ти плащат за работата ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, не бе ! Само заглавията.

Абе ти как мислиш, че се става програмист ?

После ще искаш ли да ти плащат за работата ?

не искам да ставам програмист

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти принципно попита точно това меню какво е ... за това отговорите бяха такива.

А иначе пишеш в гугъл Rollover mouse - и ще намериш много начини за такова меню. Това е стандартен бутон може и само на html да се напише

Пример - нещо от сорта :

----

<a href="index.html"

onmouseover="roll('sub_but', 'picture1.jpg')"

onmouseout="roll('sub_but', 'picture2.jpg')">

<img src="picture1.jpg"

alt="име на бутона" name="sub_but" ></a>

-----

Сигурно има и доста по лесни и кратки сорсове... аз копирах първия, който видях.

Последен въпрос :cool: Как да сложа двата бутона да се един до друг. В момента са един под друг. Става въпрос за бутоните лого и принт дизайн, те са в една таблица.

<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" id="body2">
<tr>
    <td height="33"></td>
    
    <td><div style="margin-left:115px;"><a id="webdesign" href="#" title="Web Design"><span>Web Design</span></a></div></td>
    <td><a id="logodesign" href="#" title="Logo Design"><span>Logo Design</span><span>Logo Design</span></a><a id="printdesign" href="#" title="Print Design"><span>Print Design</span></a></td>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.