Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде да съхраняваме снимките си?

Featured Replies

• Автор

Чета темата, и не вярвам на ушите си ... :)

quickJO, обясни ми как става това с преинсталацията в сервиз, при положение, че легален Windows7 струва от порядъка на 200 лв и нагоре. Ще трябва ли авторката на темата да си плати тези пари? Или по сервизите са почнали да слагат пиратски ОС на всеки, който поиска? Варианта сервизът да купи лицензираната ОС и да я инсталира безплатно на клиентката си пък ми се вижда съвсем абсурден.

Изяснете си първо дали Vista-та е лицензирана. Защото по разпределението на дяловете подозирам, че е така. Ако е, и ако работи както трябва, преинсталация не е нужна. От системния дял се изчистват към 100 GB, и се отцепват в нов дял за данни - снимки, музика, и т.н. Запазва се системния, както и Recovery-то.

Angelina, добре е да спазваш едно много важно правило - всяка важна за теб информация трябва да се копира на поне един външен носител, освен на харддиска на лаптопа ти. Имам предвид на външен харддиск, на флашки, или на DVD дискове. Аз лично предпочитам последните. Така че, на всичко, което си успяла да спасиш, направи едно копие, и след това мисли как да си организираш дяловете в лаптопа, и дали да минаваш от Vista на Windows7.

До сега не съм имала никакви пролеми с този уиндоус Виста.смятам че е лицензиран и за това не ми се иска да слагам друг.Проблема е,че разпределението на гб в дисковете не ми харесва.Искаше ми се да имам повече място в Д...Как може да стане това?едисвения начин е да го направят в сервиза,хора които повече разбират или може да ме посъветвате и тук... :)

Не е сложно, можеш и ти да си го направиш, но трябва да внимаваш.

Първо - от дял C: изчисти всичко освен операционната система, и инсталираните програми. Имам предвид филми, музика, снимки, документи - каквото имаш. Ако са ценни, запиши си ги на дискове, после ги изтрий от харддиска.

Разделянето на дяла може да стане с програма от типа на Paragon Partition manager, Acronis Disk Director, или друга. Аз съм ползвал успешно тези двете, може и колегите да ти препоръчат подходяща. Освен това, самата Vista има вграден инструмент за управление на дяловете:

Публикувано изображение

Но не съм сигурен дали при него няма някакви ограничения за разделянето на системен дял.

При всички случаи запази Recovery дялът.

След като създадеш нов дял, на него ще съхраняваш информацията си, която не е ОС и програми. Така те ще се запазят при бъдещи преинсталации.

ПП. Как да си направиш нов дял.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

...

Oт самолет се вижда, че е "оригинална", нейсе лицензирана, но така си знаем. Ще седне Пенчо кварталният хакер да инсталира пиратка виста и така за шарения, после ще добави скрит Recovery дял за конкретния модел на HP?!

За какво е този Recovery дял? За възстановяване! Кога? Когато поредния вирус скапе вистата. Клавишна комбинация за активиране, нужно време и вистата нова.

Много умно - сложи си седмицата? Ами какво за драйверите или ако не живне - ще химичим? И каква седмица? Разбира се от замунда! Да ви ям в разбирачите.

_AnJeLiNa_, не пипай нищо. продължавай в този ред. Диск D:\\ e предимство, но ти няма да го усетиш. Ако вирус ти събори вистата имаш гарантиран изход от HP-производителя. Възстановяваш от Recovery дял и евентуално кичиш нужни програми. Но, преди тази операция е нужно малка стъпка в страни, за да извлечеш недостъпните си снимки. Това става с произволен LiveCD диск. Снимките прехвърляш на преносим диск или оптичен и готово.

• Автор

Oт самолет се вижда, че е "оригинална", нейсе лицензирана, но така си знаем. Ще седне Пенчо кварталният хакер да инсталира пиратка виста и така за шарения, после ще добави скрит Recovery дял за конкретния модел на HP?!

За какво е този Recovery дял? За възстановяване! Кога? Когато поредния вирус скапе вистата. Клавишна комбинация за активиране, нужно време и вистата нова.

Много умно - сложи си седмицата? Ами какво за драйверите или ако не живне - ще химичим? И каква седмица? Разбира се от замунда! Да ви ям в разбирачите.

_AnJeLiNa_, не пипай нищо. продължавай в този ред. Диск D:\\ e предимство, но ти няма да го усетиш. Ако вирус ти събори вистата имаш гарантиран изход от HP-производителя. Възстановяваш от Recovery дял и евентуално кичиш нужни програми. Но, преди тази операция е нужно малка стъпка в страни, за да извлечеш недостъпните си снимки. Това става с произволен LiveCD диск. Снимките прехвърляш на преносим диск или оптичен и готово.

Как мога да разбера дали уиндоуса ми е оригинален,тъй като не съм го купувала лично аз....Съвети???

Ето и снимка на това как е разпределението на ГБ в Ц и Д...

Посъветвайте как да направя разпределението?Колко ГБ е подходящо за Ц и Д...Какъв е максимума за Д?Искам просто да си ги разпределя така че повечето неща да ми идат в Д,че се притеснявам да не се появи някакъв вирус или нещо друго да стане,тъй като една част съм свалила на дискове,ама повечето неща са ми останали в Ц--то за съжаление....

post-304134-0-89137200-1311458104_thumb.

Редактирано от _AnJeLiNa_ (преглед на промените)

Посъветвайте как да направя разпределението?Колко ГБ е подходящо за Ц и Д...Какъв е максимума за Д?

Няма максимум. На C: трябва да имаш достатъчно място, за да функционира нормално операционната система, и да можеш да си инсталираш всички програми. Точно не може да се каже, но мисля, че 40GB е добре. Останалите ще отидат за другия дял, който, като ти гледам разпределението, ще е F: . Освен ако не им смениш буквите. Може би ще е по-добре Recovery дялът да остане D: , иначе рискуваш да стане неизползваем (в което не съм сигурен, ако греша, моля да бъда поправен).

Няма максимум. На C: трябва да имаш достатъчно място, за да функционира нормално операционната система, и да можеш да си инсталираш всички програми. Точно не може да се каже, но мисля, че 40GB е добре. Останалите ще отидат за другия дял, който, като ти гледам разпределението, ще е F: . Освен ако не им смениш буквите. Може би ще е по-добре Recovery дялът да остане D: , иначе рискуваш да стане неизползваем (в което не съм сигурен, ако греша, моля да бъда поправен).

Не е добра идея да се пипа изобщо дяла за възстановяване. А и в края на крайщата това са само букви и няма голямо значение как са подредени. За размера - зависи от много неща, но между 30 и 40 мисля че ще е ОК. Но за всеки случай трябва да се прецени, защото ако ще се инсталират големи приложения (и много) може да се помисли за увеличаването му

• Автор

Не е добра идея да се пипа изобщо дяла за възстановяване. А и в края на крайщата това са само букви и няма голямо значение как са подредени. За размера - зависи от много неща, но между 30 и 40 мисля че ще е ОК. Но за всеки случай трябва да се прецени, защото ако ще се инсталират големи приложения (и много) може да се помисли за увеличаването му

Благодаря за предложенията...:)

в твоя случай си попаднал/а на НР павилион с 1 хард диск - тъпо. моя модел е с два отделни и това е супер добре, защото колкото и да преинсталвам диска и/или омазвам системата по принцип не мога за затрия инфото от Д: освен ако не ос..ра пейзажа яко. има вариант да инвестираш някой лев във външен хард и там да си съхраняваш ценната информация като снимки, документи и т.н.

И твоя е с 1 хард диск. Просто да те разочаровам. Това което виждаш са ДЯЛОВЕ, а не дискове. Дяловете са "софтуерно" логически разделени единици, дисковете са хардуерно. Едното съществува само във виртуалното пространство, другото е физическо. Прочети малко по темата, преди да даваш умни заключения по стари и приключени теми...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.