Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нетбук до 500 лева

Featured Replies

Бюджета си е малко но няма повече парички. Ще се позва за интернет, word, excel и някой филм. Аз се спрях на това

http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-ONE-D255E-LU-SEY0C-048-D255E-13Cws-White-2GB-2246

главно заради двата гигабайта рам и големия хард - макар че по принцип не ми е необходимо толкова място. Нямал съм пряка работа с такива машинки и някой с опит ако може да сподели дали се справят с повечкото флаш например из сайтовете или ще ми опъва нервите.

Ако има и други предложения казвайте

Моето мнение е, че е безмислено човек да се кьори на този малък дисплей. За 70-80-90лв отгоре има лаптопи, пример. Вярно е че машините в този ценови клас са от евтина пластмаса, но какво от това. Ако все пак диагонала на екрана не Ви е проблем и Ви е нужна по-висока мобилност и устройство за дълго време на ползуване между зарежданията посоченият от Вас нетбук е добър избор.

• Автор

Не държа на мобилноста нито на батерията - ще се ползва просто като допълнителен компютър. Има си PC на мястото но пък няма място за второ :P просто за да няма кавга кой да го ползва. Малкия екран лично знам че не е удобен - дори и ако говорим за 14 инча лаптоп. И аз първо разгледах тях но бюджета не ми позволява да харесам нещо по-голямо... Иначе hp-то за парите си е екстра и наистина ме замисли, но... :)

Нетбуците са едно такова животно дето яде спи се*е и нищо не става от него. Събери още някой лев 800 или 900 и вземи нещо, което ще ти върши работа, а не да го вземеш и след 3 седмици да го засилиш от терасата :wink12:

п.п. Читавите модели започват от 800 и 900 лв. това имам предвид!

Редактирано от mar7o7o (преглед на промените)

Според някои потребители, като мен, екранът е ОК, моят го взех с 14 инча, но майка ми си взе 12 инча и нещо, супер машина. Разбира се,Lenovo, силно ги препоръчвам на всеки. От ниския ценови клас като че ли са HP, Acer, някои модели на Дел. Аз на твоя място, ако имам възможност ще добавя и ще взема Леново http://pcstore.bg/laptopi/LENOVO-9/Lenovo-IdeaPad-G560E-59-303804-2GB-Dark-Blue-2427. Предвид цената и предназначението обаче, мисля. че твоят избор е чудесен:eek: Малко повече и за Дел, пример и усещам двуумене. Късмет с избора и да се похвалиш:D

Според някои потребители, като мен, екранът е ОК, моят го взех с 14 инча, но майка ми си взе 12 инча и нещо, супер машина. Разбира се,Lenovo, силно ги препоръчвам на всеки. От ниския ценови клас като че ли са HP, Acer, някои модели на Дел. Аз на твоя място, ако имам възможност ще добавя и ще взема Леново http://pcstore.bg/la...Dark-Blue-2427. Предвид цената и предназначението обаче, мисля. че твоят избор е чудесен :eek: Малко повече и за Дел, пример и усещам двуумене. Късмет с избора и да се похвалиш :D

То се вижда резултата от малкият диагонал Публикувано изображение , който все пак е с повече от 2 инча над този, който може да си позволи автора във вида на нетбук.

НЕ вземай Ейсър (личен опит).Калпава клавиатура,загрява доста,батерията за 1 година си намали капацитета с 50%.Аз имам Aspire 531h(atom N270;2gb ram)-флаш-а по сайтовете си е мъкаааааа.С две думи "не съм доволен" и повече няма да повторя грешката,макар ,че е вземан от Англия.

Редактирано от azkompira (преглед на промените)

• Автор

Да си кажа честно мисля днес или утре да намина през единия мобилен оператор да им тествам нета - демек нетбука на който са го пуснали. Ако имаше възможност за някой лев отгоре нямаше и да се замислям за малка машинка. Покрай HP-то на sliderum разгледах и още няколко техни модела до около 600 лева и ако се спъна случайно в тях ще е нещо такова

http://www.adroit.bg...products_id=126

Аз също не бих ти препоръчал тези играчки.Ще се кьориш в тоя малък дисплей и ще се проклинаш,че не си взел по голям..На тоя линк виж за още 80лв над лимита ти стандартен лаптоп HP с никак не лоши параметри.В момента даже на промоция някаква го продават.За 579лв..май промоцията е подарък-чанта.

Редактирано от mrdds (преглед на промените)

• Автор

Вече пробвах един нетбук на тошиба същата големина като ейсъра. Не бих казал че е комфортно да се работи с него ама...най ме издразни това че като си поподпреш ръцете върху него и мръднеш ли мърда и той...

Ще пробвам да намеря още някой лев до другата седмица пък дано...

Ето това заслужава ли си

http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-620-LH270ES-3GB-2174

И най вече пентиума ще ми топли ли зимата

Що не си вземеш един Thinkpad T60 и да не се занимаваш с глупости, за 500 лв ще намериш със сравнително добри параметри и хубав дисплей 15 инчов IPS с резолюция поне 1400:1050, а е възможно и 1600:1200 да изникне от някъде.

• Автор

Предполагам става дума за втора употреба. И такива разглеждах но просто им нямам доверие.

взех си един Асус преди месец и честно едва ли има по щастлив човек от мен :)http://www.netbooknews.com/review/review-asus-1015-pem-best-dual-core-netbook-of-2010/ това е моделчето - поръчах си го от Щатите, защото го няма още в България и ми излезе на 570 лева с доставка, мита ддс и т.н. Машинката е добра, лека и удобна за носене и за целите за които аз си я взех, а именно да е с мен, когато пътувам насам натам е идеална, но ако на теб ще ти е като настолен компютър като че ли споделям мнението на колегите, че е по добре да си вземеш нещо по голямо успех!

Аз като видях един подобен Асус 1001НА при едни познати и останах очарован. На мен ми трябва за същата цел, да е леко преносим, да има голям капацитет от време за ползване на батерия, да може да се гледат филми, интернет и това си е! В крайна сметка си взех Делл инспириан 1012 с голямата батерия, 1ГБ (с възможност за 2) и 260ГБ тв. диск от една промоция в Метро за 480лв. Вярно е затормозяват се очите, но той е само докато пътувам и не съм си у нас. За нуждите на питащия е по-добре да изчака още малко време и да си вземи нормален 15 или 17 инчов лаптоп. Настолен е най добре, но при липса на място. При избора на такъв лаптоп за твоите нужди търси с процесор intel i3. Те са икономични и са за лаптопи.

Аз имам нетбук 9" и съм много доволен. Много е удобен и компактен. Понякога приятелката ми си го носи в дамската чанта без проблеми, а баща ми почти постоянно го ползва за сърфиране в интернет. Много съм доволен от него и винаги като ида някъде на почивка го взимам за да слушам музика или понякога като съм изморен си лягам и го ползвам, докато с другия ми лаптоп ( 17") е доста неудобно, защото тежи, а и е доста голям. В заключение ще кажа, че съм много доволен от него и не че не става за всекидневно ползване, но по-добре е да си вземете с по-голям екран.

Не знам дали тези машинки turbo-x са читави,нека хората които са си имали работа с тях да кажат- http://plesio.bg/not...2-p-287087.html

Най-нормален евтин лаптоп. Сглобяват се тук. Не са по некачествени от останалите в този клас. 2 години гаранция. За интернет, филми и музика ще върши работа и вероятно няма да грее, като гледам процесора на 1 GHz. HP-to също не е лошо за парите си и има матов екран, което е предимство. Пентиума топли нормално, но не е печка :no-no:

Нетбуците са едно такова животно дето яде спи се*е и нищо не става от него. Събери още някой лев 800 или 900 и вземи нещо, което ще ти върши работа, а не да го вземеш и след 3 седмици да го засилиш от терасата :no-no:

п.п. Читавите модели започват от 800 и 900 лв. това имам предвид!

нещо си в гоооляма грешка.моя нетбук "леново" си е супер, мъничък е, но върши много работа за размерите си, и определено не е за "през терасата" .....

нещо си в гоооляма грешка.моя нетбук "леново" си е супер, мъничък е, но върши много работа за размерите си, и определено не е за "през терасата" .....

Е всеки сам си преценява колко му върши работа, но на мен не ми върши, а и за нещо повече от музичка, интернет , файлчета не го търси. Авторът споменава ексел - сега колко често и как ще го ползва не знам, но по-висока резолюция е винаги по-добре!

Probook 4330s си е супер машинка за цената си и не би ограничила никого!

На мен ми е чудно как горепосочения нетбук на Acer, който е с 2 GB DDR3 памет и 500GB HDD пространство е на същата цена, на пример, като с този Asus с по-ниски параметри водещ се промоционален. Не знам как да го разбирам, нямам опит с нито една от двете марки. Като разглеждах днес нетбуци особена разлика в процесорите и някой други параметри няма. Та въпроса ми е коя е най-добрата марка, струва ли си да си вземеш Acer, кои са най-стабилни (не се бавят много при зареждане и т.н.)? Не съм тръгнал да копувам, но ми е интересно да разбера.

http://cgi.ebay.de/WeTab-16GB-Bluetooth-Wifi-Rev-2-TOP-inkl-Rechnung-/140564507381?pt=DE_iPad_Tablets_PCs_eReaders&hash=item20ba4c2af5 нее точно "класически" нетбук ,но пък е с пъти по удобно ! Има инсталиран някакьв не доказан линукс , но подлежи на преинсталация с уиндоус 7 .

Вземи си IBM T60 втора ръка. Intel Core2Duo 1,8Ghz, Intel видео, 2GB DDR2, 120GBHDD са перфектна комбинация за посочените от теб цели. Продават се на няколко места с по 6 месеца гаранция, можеш и с куриер да поискаш доставка. Цена-около 370лв. Доста по-добре е от който и да е NetBook, да не говорим че качеството на тези машинки..е изключително добро спрямо днешните лаптопи нисък клас за по 600лв...А ако си мислиш, че 6месеца гаранция е малко, то днешните евтини лаптопи са с по 1година такава...Но качеството на IBM-а е много, много по-добро и е по-добра машинка..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за предложенията и съжалявам, но ми изникна непредвиден и малко по-наложящ разход :) парички не останаха и покупката отпада - ако дал господ и Дядо Мраз - за коледните и новогодишни празници може нова консултация - благодаря ви пак :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.