Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Дойде момента в който приятелката ми реши да си купи десктоп и аз сглобих това за посочените пари ! Машинката ще се ползва главно за работа ( Приятелката ми е преподавател по Английски) да се правят текстови документи , да се разглеждат снимки , да се гледат филми , да играят игри ( BeJeweled , Jewel Quest Solitaire , MoJang , Qplaysgames.com, GamesGames.com) , чат ( Yahoo , Skype). Тя вече си има DVD-RW е за него ще трябва IDE , но е на няколко месеца ! Монитор , клавиатура и мишка си има :) Чакам идеи ;)

Ето една интелска конфигурация от мен:

Дъно: ASROCK H61DE/S3, H61, DDR III 1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA II,SATA III, GLAN, LGA1155 http://sky.bg/Details.aspx?ID=18656 - 123лв

Процесор: INTEL PENTIUM DUAL CORE G840, 2.80GHz, 3M, BOX, LGA1155 http://sky.bg/Details.aspx?ID=18455 - 140лв

Рам: ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 http://sky.bg/Details.aspx?ID=15317 - 50лв

Хард: WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue http://sky.bg/Details.aspx?ID=17637 - 71лв

Кутия + Захранване: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU http://sky.bg/Details.aspx?ID=17670 - 113лв

Общо: 498лв от sky.bg

Този Пентиум е доста по-бързичак от Атлона на по-горната конфигурация :)

Дойде момента в който приятелката ми реши да си купи десктоп и аз сглобих това за посочените пари !

Машинката ще се ползва главно за работа ( Приятелката ми е преподавател по Английски) да се правят текстови документи , да се разглеждат снимки , да се гледат филми , да играят игри ( BeJeweled , Jewel Quest Solitaire , MoJang , Qplaysgames.com, GamesGames.com) , чат ( Yahoo , Skype). Тя вече си има DVD-RW е за него ще трябва IDE , но е на няколко месеца ! Монитор , клавиатура и мишка си има ;) Чакам идеи ;)

Публикувано изображение

Кеф й на гаджето да си сърфира и джитка на вградения Нвидиа видеокантролер, кеф и да ползува дискретната карта с която Уиндоус 7, ще си показва всичките прелести, даже ще могат да се играят игри, които не биха тръгнали на дъртото вградено видео. Голям диск, където да има място да си съхранява мнооого снимки и клипове, да даде шефа и на мноогото дечица, като им дойде времето :)

Остават 35лв. до 500. Може да се черпите вечеря в непретенциозен ресторант нейде по-далеч от центъра...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

То хубаво ,ама AM3 вече пътува към историята.Интелските дъна пък нямат IDE.

Публикувано изображение

Кеф й на гаджето да си сърфира и джитка на вградения Нвидиа видеокантролер, кеф и да ползува дискретната карта с която Уиндоус 7, ще си показва всичките прелести, даже ще могат да се играят игри, които не биха тръгнали на дъртото вградено видео. Голям диск, където да има място да си съхранява мнооого снимки и клипове, да даде шефа и на мноогото дечица, като им дойде времето :)

Остават 35лв. до 500. Може да се черпите вечеря в непретенциозен ресторант нейде по-далеч от центъра...

Това няма кутия и захранване.Така че сам трябва да избереш накъде да вървиш.

То хубаво ,ама AM3 вече пътува към историята.Интелските дъна пък нямат IDE.

Това няма кутия и захранване.Така че сам трябва да избереш накъде да вървиш.

1155 ще достигне историята по-бързо от АМ3! Къде е това "няма" за кутията и захранването

FOXCONN 3GTLA-624, 420W PFC

, защото аз ги виждам. Има "интелски" дъна с Айд, просто трябва да се огледаш по-назад в поколенията. Не виждам причина да се нервите. На мацето едва ли ще и трябва изстребител, предвид флаш игрите, с които си запълва времето. Ако толкова е проблем тъкмо гейминга, може, разликата от 35лв да се похарчи за видеокарта с по-добри възможности, от тази която съм предложил, дори още приблизително толкова може да се спестят, ако се сложи 500ГБ твърд диск и фактически да се вземе видеокарта, с цена която е 70лв по-висока от тази на HD 6450 и пак конфигурацията да е в границите от 500лв. При това положение примерно тази карта би издухала всякакви вградени модели, пък щеш и най-новото им поколение, сякаш са гъши пух.
  • Автор

Игрите са най-малкият проблем :P Точно затова съм се насочил към вградено видео :wink12: Диск от 500ГБ е напълно достатъчен :) И да си призная хич не съм фен на Sapphire & Hitachi & Ati :( Предпочитам WD & Pailt & nVidia :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Ето и моето виждане по въпроса:

ASROCK 760GM-GS3 /AMD760G/AM3 - 1 бр. - 76.88 лв.

ATHLON II X3 460 /BOX - 1 бр. - 150.68 лв.

2X2G DDR3 1600 KINGST HYPRX BL - 1 бр. - 49.96 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 69.62 лв.

CM CMP-350 /350W PFC - 1 бр. - 66.88 лв.

Обща стойност - 414.02 лв. с ДДС

Дъното е пълноценно АМ3 дъно, вградената карта е Radeon HD3000, процесора 3 ядрен...

Диска си го смени с какъвто искаш, може да се смени паметта с 2х4GB, че има само 2 слота за рам, пък и остават пари.

Ето и моето виждане по въпроса:

ASROCK 760GM-GS3 /AMD760G/AM3 - 1 бр. - 76.88 лв.

ATHLON II X3 460 /BOX - 1 бр. - 150.68 лв.

2X2G DDR3 1600 KINGST HYPRX BL - 1 бр. - 49.96 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 69.62 лв.

CM CMP-350 /350W PFC - 1 бр. - 66.88 лв.

Обща стойност - 414.02 лв. с ДДС

Дъното е пълноценно АМ3 дъно, вградената карта е Radeon HD3000, процесора 3 ядрен...

Диска си го смени с какъвто искаш, може да се смени паметта с 2х4GB, че има само 2 слота за рам, пък и остават пари.

Забележка: Такава черна кутия за компютър за мацка не бих препоръчал! Иначе в границата на лимита, в моето и в твоето предложение, мога спокойно да вместя и двуядрен Феном с опция да се отключи до четириядрен. Само че в моето предложение, при това положение няма да останат пари, за по-добра видеокарта от 6450, или за вечеря в ресторант...

Дънна платка - ASRock 785GM-S3 - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32850

Graphics - Integrated AMD Radeon HD 4200 graphics

- DX10.1 class iGPU, Shader Model 4.1

- Max. shared memory 512MB

- Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 60Hz

Процесор - AMD Athlon II X2 215 2.70 GHz TRAY - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=18492

+ COOLER MASTER Hyper 101, s.775/1156/AM2/AM3, 800-3000 rpm, 13-28 dB - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4478604&id=4206

Оперативна памет - Kingston 2 X 2GB DDR3 1600 HyperX Blu KIT - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32165

Твърд диск - Western Digital Caviar Blue 500GB 7200 16MB SATA 3 - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32327

SEASONIC Захранване SS-430GB, 430W - http://911.bg/a2/offers.asp?p=5141853&id=4206

COOLER MASTER ELITE 310 Blue, w/o PSU - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4862362&id=4206

• Автор

Предложеното от Петьо дъно ми хвана окото :* Май ще е то и другото мисля да си го оставя :*

Предложеното от Петьо дъно ми хвана окото :) Май ще е то и другото мисля да си го оставя ;)

Дъното е с не лоша вградена видео карта, щом няма да се играят игри няма смисъл да добавяш външна, повече шум, повече топлина.

Сложих ти "слаб" процесор за сметка на по-добро охлаждане. Може да вземеш и Атлон 250 или дори Athlon II X3 Triple Core 450, 3.20GHz, 1.5M, BOX, AM3 но не остават пари за свестен охладител а бокса е прекалено шумен.

Бих рискувал със семпрон 140 има доста добри шансове за отключване, но и да не се отключи е много добър процесор, студен и носи яко на клок. Миналото лято ми минаха няколко бройки през ръцете за офис и мулти медия е просто чудесен.

Захранването е много добро, а кутията е примерна но никак не е лоша има място за два допълнителни вентилатора.

Асус имат разни разноцветни кутии за около и малко над 50лв който евентуално биха допаднали на едно момиче.Но са с много гадни ламарини тънки не добре изшлайфани отвори и може да се нарежеш доста жестока докато сглобяваш.

Прегледай сайта на http://nikem-bg.net/magazin.php скоро поръчвах някои неща от тях и съм доволен от цените и обслужването.

• Автор

Ще го погледна :) По-добре грозна, черна и качествена кутия на CM , отколкото някое цветно дръвце ;)

Защо да се взима остаряло дъно,като просто може да се вземе нова записвачка?

Публикувано изображение

Нека по-компетентните да се изкажат за предложената от мен конфигурация,която с малко надвишава лимита.

• Автор

Веско, идеята я бива , но има много още да се учиш ! 1. На това дъно е по-добре да се сложи 2*2GB 2. Въпросното дъна има IDE , защо да купувам DVD-RW ?! 2. Ясно съм казал , че фирмата Sapphire не я тача. 3. Предпочитам кутия CM 4. Вградена видеокарта е повече от достатъчна 5. Не виждам смисъл от повече от 2 ядра. Все пак прочети за какво ще се ползва :rolleyes:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Цените са от мост, евентуално може да се добави още едно чипче памет ако се пазарува от по-евтино място, е, и с леко превишение на лимита, лично мнение по темата: Наименование Цена US $ Дънна платка ASROCK A75M-HVS /A75/FM1 78,00 Процесор AMD A8-3850 X4 /2.9GHZ/FM1/BOX 154,00 Памет KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX 23,00 Твърд диск 500GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M 46,00 Кутия COOLERMASTER CMP-350 47,00 Общо: 348,00 Цена с ДДС: 417,60 Цена в лева с ДДС: 567,94

Цените са от мост, евентуално може да се добави още едно чипче памет ако се пазарува от по-евтино място, е, и с леко превишение на лимита, лично мнение по темата:

Наименование Цена US $

Дънна платка ASROCK A75M-HVS /A75/FM1 78,00

Процесор AMD A8-3850 X4 /2.9GHZ/FM1/BOX 154,00

Памет KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX 23,00

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M 46,00

Кутия COOLERMASTER CMP-350 47,00

Общо: 348,00

Цена с ДДС: 417,60

Цена в лева с ДДС: 567,94

Това има вариант с AMD A6-3650 X4 Quad Core. Въпросът е, дали може да се намести в бюджета 2.5" твърд диск и всичко това в HTPC кутия!?!

Това има вариант с AMD A6-3650 X4 Quad Core. Въпросът е, дали може да се намести в бюджета 2.5" твърд диск и всичко това в HTPC кутия!?!

Доколкото съм ги лгедал тези дъна няма с микро айтихикс размер ? Като цена ще стане някак си, на елитгруп май има по-евтинки, горе-долу ще стане ама няма малки дънца и това е основния проблем, дано да бъркам

Edit: спя и гледам sliderum гледах им цените и точно на най-евтиното дето го взех за офертата не съм погледнал габаритите, виноват :rolleyes:

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Доколкото съм ги лгедал тези дъна няма с микро айтихикс размер ? Като цена ще стане някак си, на елитгруп май има по-евтинки, горе-долу ще стане ама няма малки дънца и това е основния проблем, дано да бъркам

М-м-м, това дъно, което си сложил, си е точно "микро":

@ASRock = Micro ATX Form Factor: 8.9-in x 8.5-in, 22.6 cm x 21.6 cm

:rolleyes:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

От темата на sliderum за евтините конфигурации - ASUS E35M1-M PRO, AMD A50, X2 E-350, Vga, DDR3

Останалите части не би трябвало да надхвърлят 250 лева в най-лошия случай. Това дъно няма IDE за записвачката. Мисля, че в днешно време са излишни, но предполагам има преходници SATA към IDE, ако е наложително.

Чакайте да ви шашна с едно предложение. Публикувано изображение

ASROCKA75M-HVS, AMD A75, DDR III 2400+/1333/1066, VGA, HDMI, SATA III, RAID, GLAN, FM1

AMDA6-3650 X4 Quad Core, HD6530D, 2.60GHz, 4M, BOX, FM1

KINGSTON2 x 2GB DDR III 1600 HyperX

WD500GB 7200 16MB SATA III Blue

FOXCONN3GTLA-475, 420W PFC

ОС може да се инсталира от флашка.

ASROCKA75M-HVS, AMD A75, DDR III 2400+/1333/1066, VGA, HDMI, SATA III, RAID, GLAN, FM1

ШАШНАТ СЪМ! ^_^

• Автор

Явно това ще бъде стига да го има :no-no: Засега само за кутия се чудя каква да взема :down: МНого ми се искаше да е нещо като HTPC , но пък цените са им страшни :*

За да не остане някой с убеждението, че съм върл син фен, мога чистосърдечно да кажа, че това е най-доброто за този бюджет !

п.с. Най-вече заради отличното вградено видео, както и целта на този сокет - нискобюджетни конфигурации. А кутията, дали е черна или розова, е въпрос на пари, или шпрей от 5 лв. ...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Явно това ще бъде стига да го има :) Засега само за кутия се чудя каква да взема :( МНого ми се искаше да е нещо като HTPC , но пък цените са им страшни :clown:

Въобще не са страшни, ако потърси човек!(от пост №4 и нататък, №1 се изключва, защото е твърде тясна).

• Автор

Въобще не са страшни, ако потърси човек!(от пост №4 и нататък, №1 се изключва, защото е твърде тясна).

300 и повече лева за кутия § захранване :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.