Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Наближава времето когато ще си взимам нова конфигурация и вече чета из сайтовете ревюта и сравнения между различни видеокарти, процесори, дъна, монитори. Хрумнаха ми няколко интересни неща, но вие ще кажете дали са възможни и ако греша да ме поправите. Погледнах и това ревю http://www.tomshardw...pu,2959-12.html на AMD A8-3500M процесорите. Струват ми се добри за по-стари игри и ограничен бюджет. Но ми е интересно какво ще стане когато се добави видео от рода на GTX 560 или по-висок клас? Ще спъва ли процесора работата на видео картата или това че има вградено видео ще е плюс за системата? Интересно ми е какво е положението при тези процесори с вградено видео когато се добави видео карта. Вграденото видео помага на видео картата или просто се изключва и се ползва само по-мощното видео. Разяснете ми малко положението за да се ориентирам на къде да гледам.

Знам че е по-добре да се изчака да излязат Булдозерите и това ще направя. Очаква ли се от новата серия на AMD пак такива процесори с по-добро видео от Intel решенията с вградено такова? Просто идеята ми е да не чакам да събара накуп 1600-1700 лв. за цяла система, (кутия, монитор, мишка, колони,клавиатура....), а да почна с процесор от такъв тип и подходящо дъно и след известно време да се добави добра видео карта, която да не бъде спъвана от слаб процесор.

За начало сподели, какъв е бюджеда с който разполагаш в момента и за какво точно мислиш да ползваш компютъра. Споменал си монитор и тонколони. Обоснови се, защото има монитори за по 4-500лв ( не че няма и по-скъпи) , както и за добър звук ще трябва доста пари да се отделят. Бъди малко по-конкретен, колко пари, за кое би отделил за да знаем какво да те посъветваме :D

Малко в страни от темата, но ако нещо спъва системата, това обикновено е най-бавната и част. В 99% от случаите това е HDD. Така че помисли и за това. Един бърз диск, ако имаш възможности SSD, създава различен начин на възприятие от работата с компютъра.

Малко в страни от темата, но ако нещо спъва системата, това обикновено е най-бавната и част. В 99% от случаите това е HDD. Така че помисли и за това. Един бърз диск, ако имаш възможности SSD, създава различен начин на възприятие от работата с компютъра.

В оценка от Windows 7 Видеокартата ми беше 7.1, процесора 6.7, а хард диска едва 5.9, което предполагам, че ще оказва влияние при съвременните игри. Цялостна оценка на компютъра 5.9.За това абсолютно подкрепям мнението ти, дори и аз се замислям за SSD.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Стандартните HDD обикновено дават 5.9, SSD дава оценка 7.0. При мен всички са с оценка 7.6, 7.7, само SSD-то е 7.0, което е напълно достатъчно за съвременна работа.

• Автор

Няма да се взима днес-утре системата. За монитор съм си харесал това http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=17071, тонколонки имам в момента на Logitech 2.1 (2 колонки и буфер), които изкарват сносен звук. Така че за компютъра като цяло остава 1200 лв. макс. Не искам да се влагат прекалено много пари в кутия. А захранването да не е китайско, но и да не е от 200 лв някакво. На домашния компютър кутия + захранване от 56 лв заедно са изкарали повече от 4 години вече без проблем. Разклонителя е със защита от 20 лв. и не съм имал кахъри. Питането ми беше за тези процесори на AMD A8-3500M с вграденото видео, какво се случва като се добави видео карта от рода на GTX 560. Знам , че са по-добри от тези на Intel Sandi Bridge от към видео, но ми е интересно дали няма да спъват една хубава видео карта като се постави. Иначе идеята за SSD е добра. И без това имам WD 1 TB My Book външен хард диск за филмотека и .iso файлове на игри и други по-обемни неща.

Нищо не се случва като добавиш GTX 560. Работи си системата с външната карта. За да работят заедно вградената и дискретната, трябва да нямат повече от 30% разлика в производителността, което означава, че външната трябва да е най-много нещо от сорта на 6670 мисля че беше. И ако не ме лъже паметта, трябва да е AMD. Така че ако се чудиш между AMD и Intel правилно си решил да поизчакаш излизането на Булдозерите. Което трябва да е към края на септември, ако не го отложат пак.

Относно спъването на системата от харда - при игрите това е абсолютно невярно. Единствената полза от бърз хард за игрите е, че ще намали времето на зареждане между нивата, но като FPS няма никаква разлика и е много по-добре вместо да даваш 250лв. за 40-60GB SSD да ги вложиш във видеокарта и процесор. SSD има смисъл да се обсъжда при конфигурации за 1800-200лв. или ако компютъра се ползва предимно със специализирани приложения изискващи много бърз диск, докато за нисък до среден клас домашна система един съвременен 7200RPM SATA II/SATA III диск е напълно достатъчен като производителност. Е с SSD ОС ще зарежда много бързо и десктоп операции като отваряне и затваряне на прозорци и т.н. ще се извършват наистина бързо, но на компютър за игри да орежеш процесор или видеокартата, за да вземеш SSD за мен е откровена глупост без извинение.

Процесор A8-3850 без да се ползва вграденото видео е равностоен на Athlon II X4 630 да кажем. Има си 4 ядра и сравнително висока честота, но според мен леко ще спъва GTX560Ti/HD6950, а и платформата е друг клас и за нея няма да има булдозери. Ако искаш хубава, подлежаща на ъпгрейт система то разумният избор е LGA1155 или AM3+ При поставяне на външна видеокарта вградената се изключва и се ползва само външната, с изключение на случая с FM1 и добавяне на видеокарта 6-та серия, но задължително някоя от тези - 6350, 6450, 6550, 6570 и 6670. При добавяне на такава карта се създава т.нар. AMD Dual Graphics и се подобрява доста графичната производителност, но добавената видеокарта не трябва да е по-бавна с 50% или повече от 3 пъти по-бърза от вграденото графично ядро, иначе ефекта Dual Graphics ще е равен на нула.

п.п. избраният монитор е чудесен. :)

• Автор

Благодаря много на Lyudmil :clown:

Отговори ми точно и изчерпателно на въпроса. Така вече имам няколко варианта. Дали да почна с A8-3850 процесор и FM1 дъно и рам, като ползвам другите си части и полека ъпгрейдвам докато не станат 2 компютъра или да изтрая до октомври и не си направя чисто нова пълна конфигурация наведнъж с друг тип процесор (може и Intel).

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Благодаря много на Lyudmil :clown:

Отговори ми точно и изчерпателно на въпроса. Така вече имам няколко варианта. Дали да почна с A8-3850 процесор и FM1 дъно и рам, като ползвам другите си части и полека ъпгрейдвам докато не станат 2 компютъра или да изтрая до октомври и не си направя чисто нова пълна конфигурация наведнъж с друг тип процесор (може и Intel).

Ако решиш да изчакаш, ще е добре да използуваш времето за пестене с цел увеличаване на бюджета, така ще може да се нагласи почти завършена конфигурация, която няма прилично дълго време да се нуждае от ъпгрейд!

Подкрепям горното мнение. Някой и друг лев ако се поспести винаги може да се намери къде да влезне, а е възможно и някоя и друга цена да тръгне надолу, особено ако долара поевтинее пак.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.