Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

facebook блокиране

Featured Replies

Имам голям проблем.

От години опитвам да блокирам достъпът на отвратителният facebook

опитах с разни програми-хост блока - касперски Интернет секюрити, и какво ли още не.

Но какво се оказва .

Тия мръсници имат достъп почти от всякъде.

имат над 300 ай пи адреса официални и не официални

шпионират по всички възможни начини.

Сега някой ще каже тоя го гони параноя.

Имам приятел които работи в щатския фацебоок

и от него научих че знае почти всичко за мен.

Странното е че аз използвам много блокери на операта и на музилата

дори на самия модем имам забрана за част от ай питата им но пак се оказва че това не помага.

някой има ли идея как да науча всичките им IP адреси защото отказват да ми ги кажат .

Или поне някакъв начин компютърат ми да няма достъп до подобни сървъри.

ще съм много благодарен.

Неми е приятно да ме знаят кога какво правя кога си изключвам компа и колко компа имам и куп други неща.

Особено от това долу направо ще полудея

Публикувано изображение

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

махнете си кабела за интернет, отидете в гората в някоя пещера, обвиите я с алуминиево фолио (щото и сателитите ви следят) и си стойте мирно докато има(те) интернет, няма да има анонимност и сигурност за никого, приемете го и се радвайте на живота или се сдухайте тотално и да - гони Ви параноята

• Автор

Ако е възможно да се отнесете по сериозно към въпросът ми ще съм ви благодарен. АКО НА НЯКОЙ МУ ХАРЕСВА ДА ТЪРГУВАТ С ДУШАТА МУ СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ АЗ СИ ИМАМ ЛИЧЕН ЖИВОТ. Ако не можете да помогнете не пишете тук.

Ако не си се логнал във фейсбук няма да разберат какъв цвят гащи носиш :rolleyes: Сайта събира информация за тебе само когато правиш нещо във фейсбук. Ако са твърдо решени да те следят,блокирането на всичките им ип адреси няма да помогне.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

За съжаление Aquaris е прав! Ако не ви следят от Facebook, ще ви следят от Google. Ако не ви следят от Google, ще ви следят от Microsoft... Просто докато сърфирате из мрежата Вие сте следени непрекъснато. Няма как да спрете това, освен ако наистина не извадите кабела на интернета си и не го използвате повече!

Ако е възможно да се отнесете по сериозно към въпросът ми ще съм ви благодарен.

АКО НА НЯКОЙ МУ ХАРЕСВА ДА ТЪРГУВАТ С ДУШАТА МУ СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ АЗ СИ ИМАМ ЛИЧЕН ЖИВОТ.

Ако не можете да помогнете не пишете тук.

Знаят грънци, ама това си е проблем на вашето знание (невежество).

facebook ползва HIPHOP език, което е тяхна вариация на PHP. В този език няма функция каква е вашата ДНК или кога получавате ерекция. А това, че сте им абонат е нищо повече от това, че сте им абонат.

facebook ползва облак от 13к сървъри (това го интерпретирам) и вие за тях сте г-н Никой. Вие не продавате плутонйй, не зовете към расова омраза, не претендирате да освободите Куба и все от този род.

Например, Google e далеч по-мощен и по-знаещ нещо за вас (специално вашия компютър), защото имат карта и имат снимки на Wi-Fi точки. В този сучай могат да кажат с точност до 100м, че вашия комп е включен и се намира еди-къде си в момента (ако ползвате Wi-Fi адаптер разбира се), което съвсем не означава, че ще са наясно дали продавате душата си или се изповядвате пред свети отец в момента.

Филмът Матрицата все е още е филм, не се вживяйвате толкова Нео! Това е само началото!

...

Нека разкара гнусния windows с хилядите коне, актив-хискове, адоб бонжури и не знам си какви още изпраженения и мине на линукс дистро. Ще следят тогава на босия цървулите.

Кой ви бие да се навирате в тоя фейсбук, сами се навирате после другите виновни.

• Автор

Ееееех или аз не обясних правилно или никой не разбра. Работя върху няколко проекта и Интернет ми трябва постоянно Този така наречен мои приятел ми е нещо като враг който ми се прави на приятел АЗ НЯМАМ РЕГИСТРАЦИЯ В СУРАТ ТЕФТЕР (ФАЦЕБООК) Но каквото и да правя дори на изключен кабел тия имат много инфо за мен как става не ми е много ясно и то за неща който не съм споделям дори с жена си работя на виртуална машина следя за процеси които не са на системата следя дори и с портовете. Но проблема си е все същият знае за всичко с малко закъснение от 1-2 дена та някои имали на представа за някъкъв трик който да използват тия гадове или нищо като интеграторат им или кой знае какво. та да му сложа край. писна ми от тия глупости а най вече от този с СКАЙПА на ден получавам най малко по две такива съобщения от хора които не познавам обърнах се за помощ към скайп поддръжката и никакъв одговор . а когато започнах да нахалствувам с въпроса как да ги спра тези съобщения започнаха да ми трият темите без да съм обиждал в тях. ползвам скайп 3.6 пробвах и с други но резултатът е същият. та какво мога да направя поне да ги спра тези спамове.

• Автор

AntiSocial (0.0.1)

Тъй като много уеб-сайтове вграждат елементи на Facebook, чрез които Facebook има възможност да следи вашите интереси (дори и ако никога не посещавате директно този сайт), тази добавка ще блокира тези вградени елементи. Тази добавка не изисква настройки.

No FB Tracking (1.3.1)

Пречи на Facebook да ви следи посредством бутончетата „Харесва ми“ („I like“). Посредством тези бутончета Facebook може да следи интересите ви дори и да нямате регистрация на сайта и да не го посещавате. Тази добавка не изисква настройки.

Това ще пробвам.

Нещо не ми стана ясно как дори и да си сменя градът с нов комп ще ме познаят че съм аз.

пак ще ти го повторя: докато имаш IP и връзка към външния свят всеки който има интерес да знае нещо за теб ще го узнае, каквото и да направиш, през колкото и проксита да минеш друг е въпроса че никой не го интересува какво правиш и кой си хора успкойте се бре много трудно ми е да се удържа да не използвам по цветист език и сравнения

Aquaris докато те успокоява ти сканира харда и препраща цялата информация на службите. Та най добре се отърви от изобличаващите материали и бягай в Канада.

Не цитирам постът на колегата за пример, но общото ми мнение е, че много хора страдат от най новата болест - Интернет шпиониране. Все едно, че последните са велики банкери, управители на мощни фирми и концерни или севременници на Казанова и Мата Хари! Рецептата, която правилно си написал е: Режеш интернет кабела,хвърляш WI-Fi модула в коша за отпадъци, купуваш си палатка и ...в планината - далеч, много далеч от"социалните мрежи". Лично мнение!

Не цитирам постът на колегата за пример, но общото ми мнение е, че много хора страдат от най новата болест - Интернет шпиониране.

Все едно, че последните са велики банкери, управители на мощни фирми и концерни или севременници на Казанова и Мата Хари!

Рецептата, която правилно си написал е: Режеш интернет кабела,хвърляш WI-Fi модула в коша за отпадъци, купуваш си палатка и ...в планината - далеч, много далеч от"социалните мрежи". Лично мнение!

И не трябва да забрави да си направи Фарадеев кафез за да не му подслушват и електромагнитните излъчвания от работата на компютъра :clown:

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

А бе хора толкова ли лесно се отказвате от проблемите си Сега разбирам защо прогрес в тази държава няма и няма да има .едни испанци ще ни изпреварят а това е срамота. Че вие ме пратихте на майната си вместо да помислите за решение като ЛАРРИОНЕ . Не мога да опиша с думи срамът който изпитвам когато ви чета постовете. Чувал съм за бедствия който са били превъзмогвани от умни хора битки които са печелени с мислене . Ама аз вдигам ръка за помощ и и се озовавам сред критици който не само че не помагат ами и се подиграват. Срамота,,, това ли сме Българите ви питам, като не помагате удряте. срам ме е че съм Българин. Честно. и все пак ако някои може да помогне с нещо друго като ЛАРРИОНЕ с реални неща ще съм му задължен.

ако вземеш и се замислиш малко и по четеш относно следенето в интернет и кого следят ще разбереш какви големи глупости си написал и защо всички те взимат на подбив !

Имам голям проблем.

От години опитвам да блокирам достъпът на отвратителният facebook

опитах с разни програми-хост блока - касперски Интернет секюрити, и какво ли още не.

................

Или поне някакъв начин компютърат ми да няма достъп до подобни сървъри.

ще съм много благодарен.

.................

Не разбрах добре как е блокиран достъпа към сайт през хост файла. Както и да е, за IE може да пробваш DelDomains.inf. Ето повече информация: Adding unwanted sites to the Internet Explorer Restricted Zone

Би трябвало IE да не праща бисквитки в зоните за ограничения...

Aз се сещам за Ghostery

DETECT

Ghostery sees the "invisible" web, detecting trackers, web bugs, pixels, and beacons placed on web pages by Facebook, Google Analytics, and over 400 other ad networks, behavioral data providers, web publishers - all companies interested in your activity

http://www.ghostery.com/download

Явно човека умишлено се прави на луд и ни взема за балъци,без много мислене и четене е ясно че на facebook му дреме на facebook-а за него:rolleyes:

• Автор

Aз се сещам за Ghostery

http://www.ghostery.com/download

Искам да попитам това тествал ли си го да не ми докара неприятности от другаде или нещо подобно

ОТНОСНО ДО ХОРАТА КОИТО СИ НЯМАТ РАБОТА

Никои ли не чете

АКО СИ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО Е ПИТАНЕТО И НЯМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ,,,

НАМЕРЕТЕ СИ ЗАБАВЛЕНИЕ В ДРУГИ ТЕМИ

МНОГО ВИ МОЛЯ

ОБЪРНАХТЕ ГО НА БУЧКОВИЗМИ ОТ НЕГРАМОТНИ ПОДИГРАВКИ.

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Не е нужно с огромни букви... Хм...ще бъде твърде късно когато осъзнаете,че сте използвани! Ама нали си го знаете... Няма такава организация да изисква лични данни и да не оперира с тях! ----------------------------------------------------------------------------------------------- Поддържайки заблудата,че може да промените нещо ...без да сте на улицата!!!

Редактирано от hyena (преглед на промените)

пробвано е (преди малко дори) :rolleyes:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

а може и да пробваш това:

Публикувано изображение

Ха! Много добро попадение е Ghostary! инсталнах го на Хромиума и на операта.. реално човека от по-горе има право че фейсбуук админа може да знае много за него - защо ли? защото всички тези бутони от социални мрежи из всички тези сайтове включително Калдата се генерират чрез скрипт и появяват на потребителският компт.. Facebook Connect Gemius Google +1 Google Adsense Google Analytics OpenX това е в момента от Форума.. дори да не си логнат в ФБ самият бутон се зарежда в браузъра на потребителя.. като запаметява инфо за съответното ИП кои сайтове е заредило... честно да ви кажа сега като се замислих, се оказва че бутоните Харесвам, СПодели, туит, дигг, +1 и така нататък са много по-добър инструмент за събиране на инфо за определено IP! а в комбинация с активно кууки на компа един господ знае колко инфо трупа, и това дори без да сте заредили ФБ или да имате регистрация/// или да се налага да инсталират троянец или друг софтуер който да изпраща инфо за това което правите... реално Интернет и сайтовете сами създадоха и доразвиха този инструмент за следене на IP-ta и на Хамериканците дори не им костваше 1 цент.. просто хората доброволно добавиха тези елементи в сайтовете.. защо ли? и аз не знам защо??? просто идиоти... както казваше една поговорка за дявола че е накарал хората да мислят че не съществува... реално за мен това е просто Гениално :D ха сега сметнете братята Хамериканци как имат над 80% инфо за това които точно линкове зареждате всяка една секунда.. и като цоцат инфо от Гоогле, ФБ и други големи мрежи... ми то всяко IP си има GB-айтове лог ...IP x..x.x.x в Х:Х часа зареди следният адрес: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=182425&pid=2052070&st=20& ... :D Благоадаря за Гоустито :rolleyes: не се бях замислял за тези бутони и рекламни мрежи :Dhttp://blekko.com/ дори да не се вижда банер или бутон скрипта е интегриран... :D дир.бг също ... да ви кажа честно много малък процент от сайтовете които посещавам са чисти :D а имаше и голяма изненада - един сайт който си мислех че просто няма каквото и да е било реално съдържа скрипт на гоогле :D .. http://blekko.com/ на ФБ дори да го няма бутона харесвам... или да се вижда линк към ФБ.. http://www.yandex.com/ на братята руснаци е оказа чист :-) bing.com и той има скрипт.. дир.бг също калдата също :D а за най-голяма изненада даже : http://subsunacs.net/ :D :D:D Google Adsensemore info http://pagead2.googlesyndication.co... more info Google Analyticsmore info http://www.google-analytics.com/ga.js http://search.yahoo.com/ се оказа чист :D google.com не го ползвах... оабче сега беко и бинг ще излетят от търсачките ми :D

фф + adblock plus със subscription http://ruadlist.goog...unk/adblock.txt и настройки кеша да се чисти при затваряне на браузъра, кукитата също... и да се трие информация за настройки на страници, както и съм забранил password manager-a...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

:) не знам защоо му се връзвате на този - той сам не знае какво иска !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.