Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При инсталиране на звукови драйвери компютъра ми се рестартира

Featured Replies

Здравейте, имам сериозен проблем със звука. Опитах се да инсталирам какви ли не драйвери за звука, но при едни ми дава грешка, а при други компютъра ми се рестартира. Звуковия адаптер ми е SiS 7012 и е вграден в дъното. Чипсета на дънната платка ми е SiS 661FX. Пробвах да инсталирам Realtek, но по-средата на инсталацията компютъра се рестартира. Кога тръгна да инсталирам драйверите SiS 7012 ми дава грешка на която пише "UpdateDriverForPlugAndPlay" или нещо от сорта. Какво да правя с проклетата кошница? Win-a ми е XP и е наскоро преинсталиран. Инсталирах някакви драйвери, които поне ми докараха иконката за усилването на звука долу на лентата и премахна гадното пискане на компютъра при error, но до там. Съвети ?

По-добре е да отвориш кутията и да прочетеш точното име на дъното и кой е производителя.

Аз съм имал подобрен проблем с Видеокарта. Със сигурност драйвера е друг. Ако може отвори компютъра и виж какво пише на Чипа.

• Автор

Значи на чипа не пише нищо повече от VIA VT6103. Пробвах с драйверите от сайта, но те даже не искат да стартират инсталацията. Сега ще пробвам поне това с BIOS-a.

• Автор

И с него не става.. продължава да ми пише: -536870397 Fail to install audio for Windows XP. Setup will exit.

http://support.microsoft.com/kb/888111 първотова и после драйвера то не случайно всички операционни системи имат механизми за надграждане който е силно желателно да работи а не да се философства как да се изключи сервизен пакет 3 също
  • Автор

Излиза ми:

Fix it troubleshooting cannot continue because an error occurred.

Да не би да е нещо от Windows-а тази грешка? Трябва ли да го преинсталирам, защото доста неща инсталирах и деинсталирах като драйвери.

Предварителни условия

За да приложите тази актуализация, е необходимо на компютъра да е инсталирана една от следните версии на Windows.

• Microsoft Windows Server 2003
  • Microsoft Windows XP with Service Pack 1 (SP1)
  • Microsoft Windows 2000 със Service Pack 4 (SP4)

Аз съм със Service Pack 2 може би за това ми дава грешка.

• Автор

Сега ще го преинсталирам и ако някой ми каже кои от изброените драйвери да инсталирам, по-щастлив човек от мен няма да има. C-Media AC97 SiS7012 Realtek RTL8139 ASUS P4S800 MX Audio driver

този е оригинален от сайта на Асус http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/ad1888/WDM_3665.zip

http://www.softwarepatch.com/utilities/sis7012-dl.html и това пише че е за видеото драйвера http://www.nodevice.com/driver/SiS661FX/get29994.html

Възможно е и това да помогне - windows installer последна версия (за SP2 И SP3).И виж дали PnP сервиза се стартира автоматично.

• Автор

Изтеглих WindowsServer2003-KB942288-v4-ia64.exe но ми изписа:

update.exe is not a valid Win32 application

@Gangosa

С първия драйвер компютъра ми се рестартира, а с втория ми изписва:

-536870397

Fail to install audio for Windows XP. Setup will exit.

@kashchey

моя грешка, отплеснах се и не видях какво свалям. Инсталира се успешно и до там. Никаква разлика. Сега се опитвам да инсталирам C Media AC97, но ми седи на 94% .

Изтеглих WindowsServer2003-KB942288-v4-ia64.exe но ми изписа:

update.exe is not a valid Win32 application

ти какво очакаш ???
  • Автор

Въобще не прочетох какво ми пише, после се светнах какви глупости правя.

• Автор

@saentist

това, което ти ми даде оправи само жълтия удивителен знак на звука в Device Manager-a. Драйвера C-Media AC97 се инсталира, но другия SiS7012 все още ми дава грешка. Даже докато инсталирах C-Media AC97 ми изписа, че тези драйвери не съвпадали с Windows-а докато тези на Realtek стигат до средата и компютъра се рестартира.

В Device Manager има ли ! на някое аудио устройство? Ако да - десен клик по него - Properties - раздел Details - падащото меню направи Device Instance Id. Сега кликни по-долу в полето върху "странния" надпис, натисни CTRL+C клавишите и постави тук копираното. Трябва да е нещо такова примерно: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0260&SUBSYS_103C3010&REV_1004\4&1DA5198F&0&0001

• Автор

Нямам ! в момента, но там където ти ми каза пише: PCI\VEN_1039&DEV_7012&SUBSYS_810D1043&REV_A0\3&61AAA01&0&17

http://devid.info/123/SoundMAX+Integrated+Digital+Audio

http://support.asus.com/download/ModelList.aspx?SLanguage=en&keyword=p4s800-mx&type=1

Кой от двата модела е дъното все пак?

В левия панел на Еверест кликни на Дънна платка и виж кой точно е моделът. Тогава иди на втория линк и избери съответното дъно.

• Автор

Първия драйвер не иска даже да се отвори, а втория няма setup файл или поне аз не знам как точно да го инсталирам.

Вземи си изтегли от някъде читаво копие на уиндоус,без някой да го е пипал и направи една чиста инсталация,След това отиваш тук и си теглиш драйверите.

• Автор

Копието е читаво, направено е от оригинален диск и лиценза му е от банка. По-читаво няма на къде. Дъното е Asus P4S800-MX

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.