Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на ОС върху флаш памет

Featured Replies

Извинявам се ако темате не е в правилния раздел, но според мен този е най-добре.Искам да попитам възможно ли е да кача на моята флашка някакво ОС което да работи само от там без да се инсталира на твърдият диск на компютъра и ако е възможно бихте ли ми препоръчали някои такива OC?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

И убунту и кубунту и нунунунту могат да се стартират от флашки. По-интересно е може ли XP примерно да го пусна от флашка.

• Автор

А как става тази работа защото мога да тегля само iso файл, а в сайта казват че не се буутва :D.Пак не съм разбрал нещо аз ама какво да се прави ако някой може да ми обясни много ще съм благодарен! :*

Редактирано от MrGKanev (преглед на промените)

• Автор
luigi12 блогодаря много веднага тегля и почвам ако стане черпя :*

ако не искаш линукс напиши в гугълот make live windows usb и чети

• Автор

Направих го но ето тази точка нещо немога да я направя"За да се стартира така инсталираният Puppy, трябва компютъра да е настроен да стартира първо от USB. Това се прави от BIOS-а, нo тази операция оставям на вас, тъй като е различна при различните BIOS-и. Ако всичко е направено както трябва, би трябвало след рестарт, ако флашката е свързана с компютъра, направо да се зареди Puppy." Можете ли да ми помогнете с Windows XP Profesional :huh:?

Ами мисля 4е в биос имаше някаква опция от рода на "USB MEMORY" И преди да запо4неш инсталация и настройка на вси4ко флашката ти трябва да е в компютърът.

• Автор

Тя си е но това къде се намира защото се мъча от 1-2 часа нищо не се получава :)

Прочети си упътването на дъното, ще разбереш от къде се сменя кое да е бутващо устройство.

• Автор

Само там ли пише, защото не го знам къде е :(

Само там ли пише, защото не го знам къде е :(

Има го в интернет, просто си кажи дъното.

• Автор

Май е KX18DS, но не съм сигурен защото незнам къде да гледам.

Няма нужда да пипаш нищо в BIOS, просто използвай т.нар. fast boot с натискане на F12 мисля че беше, но за различните дъна може да има разлика, примерно при мой лаптоп е с Esc клавиша.

• Автор

Ще пробвам с F12 ако стане ще е супер ама аз вече се отчаих от всякъде :(

Ако си направил флашката да е бутваща, не би трябвало да имаш проблем. Puppy Linux е много добър избор. Голямо предимство е, че пази всички промени, които правиш, като дори можеш да ги криптираш или да създадеш различни профили.

• Автор

Вижте дали го правя правилно First boot devise [removable] second boot devise[csrom] third boot device[hard disk] Така ли трябва да е или изобщо не се пипа там?

• Автор

При тебе може да е така, но за жалост този смотан комп няма такъв раздел.Ако някой има идеи да пише ще съм му благодарен.

slax дърпаш исо-то и го разархивираш в главната директория на флашката, влизаш в папка boot (на флашката) и стартираш bootinst.bat то ти я прави буутваща... има модули (програми, които копираш на флашката и така при стартиране се появяват в start менюто (което е с KDE и много прилича на windows-кото)...

При тебе може да е така, но за жалост този смотан комп няма такъв раздел.Ако някой има идеи да пише ще съм му благодарен.

ми пий 1 студена вода, много малко дъна за к7 имат опция в биос за стартиране от usb...

Бутвал съм с флашка компютър от 2000-та година...

Да чете ТУК.

Много зависи как е форматирана флашката и как е направена бутваща. Ето една тема за четене - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/130404-K%E0%EA-%E4%E0-%E8%ED%F1%F2%E0%EB%E8%F0%E0%EC%E5-Windows-%EE%F2-USB-%F7%E0%F1%F2-2?p=1558343

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Бутвал съм с флашка компютър от 2000-та година...

Да чете ТУК.

Много зависи как е форматирана флашката и как е направена бутваща. Ето една тема за четене - http://hardwarebg.co...%F2-2?p=1558343

Моя буквално е от тогава :)

slax дърпаш исо-то и го разархивираш в главната директория на флашката, влизаш в папка boot (на флашката) и стартираш bootinst.bat то ти я прави буутваща... има модули (програми, които копираш на флашката и така при стартиране се появяват в start менюто (което е с KDE и много прилича на windows-кото)...

ми пий 1 студена вода, много малко дъна за к7 имат опция в биос за стартиране от usb...

След като го направя това трябва ли да се рестартира или то ще си го направи само?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.