Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хлебопекарна

Featured Replies

Бъркалките на моята май не са оставали в хляба само няколко пъти. На практика винаги остават. За необирането на брашното по ъглите - и при мен го има. Решението е бъркане с дървена лъжица и сваляне на ръка, докато машината бърка, иначе остава по корите на хляба. Меренето го правя с кантарче - обикновена електронна везна от магазина за 15 лева. Другото съм го казал в другата тема.

• Отговори 92
  • Прегледи 53,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съгласен съм.

Относно рецептите.отдавна престанах да добавям каквато и да е захар в първоначалните съставки.Само вода,брашно,сол и олио.Намалих препоръчаното количество сол с 3/4 ,тоест слагам само четвъртинка от преди. Какво да ви кажа,получава се много добре.Не сладни и не става пухкав като козунак.Брашно купувам от най-евтиното,защото установих че с по-скъпите хляба доста бухва,което пък значи че имат набухватели и кой знае какво още вътре.Въобще,качеството на брашната е основният проблем.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Смених си мнението за този модел - реших да не давам двойно повече пари за Kenwood BM 450

http://technomarket.bg/products/09113225/moulinex-ow-110e31

Реших за тези пари, където ще дам за Kenwood - да си взема и една машина за мен.

Какво ще кажете за посочения модел от линка?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Тия хлебопекарни на Мулинекс са еднакви,само външният им вид е различен.С един реотан.

Гореописаните проблеми си ги имат.Моята също е Мулинекс,но с двата реотана,голяма ваничка.Много добре изпича хлебчето.Тия са малко по-слаби.

За съжаление са понадули цените сега.Огледайте по другите магазини или изчакайте.Моята MOULINEX OW-6101/6121 я купих от магазина на цена 195 лв тази пролет.

Открийте десетте "разлики".... http://www.emag.bg/hlebopekarna-tefal-home-bread-baguette-1500-gr-16-programi-bjala-pf610138/pd/DC23VMBBM/

Винаги съм си знаел, че Мулинекс и Тефал са едно..., само малко по-различен дизайн и естествено надпис.

Така че считам, че макар че пише Тефал, реално е 1:1 с Вашата Мулинекс.

Тия хлебопекарни на Мулинекс са еднакви,само външният им вид е различен.С един реотан.

Гореописаните проблеми си ги имат.Моята също е Мулинекс,но с двата реотана,голяма ваничка.Много добре изпича хлебчето.Тия са малко по-слаби.

За съжаление са понадули цените сега.Огледайте по другите магазини или изчакайте.Моята MOULINEX OW-6101/6121 я купих от магазина на цена 195 лв тази пролет.

Открийте десетте "разлики".... http://www.emag.bg/hlebopekarna-tefal-home-bread-baguette-1500-gr-16-programi-bjala-pf610138/pd/DC23VMBBM/

Винаги съм си знаел, че Мулинекс и Тефал са едно..., само малко по-различен дизайн и естествено надпис.

Така че считам, че макар че пише Тефал, реално е 1:1 с Вашата Мулинекс.

Разглобим ли ги,със сигурност ще намерим вътре снимка на председателя Мао.

Преди малко бях в техномаркета - препоръчват ми http://technomarket.bg/products/09141925/tefal-pf6101като че ли аз вече съм сколнен да взема Тефала, предвид по-голямата вместимост и двете бъркалки. Но моля за последно да си изкажете мненията ако ще избирате пряко между нея и Kenwood BM450.

Благодаря!

Разглобим ли ги,със сигурност ще намерим вътре снимка на председателя Мао.

Ами доста разлика има в бюджета.Първо беше 200,а вече е 350.Същата вече сте я показал в еМаг,за 260 лв.Което не е малка разлика.

Бюджета вече е равен въпроса е между Kenwood или Tefal които посочих?

P.S. Избора е направен - благодаря на всички, които се включиха!

Ами доста разлика има в бюджета.Първо беше 200,а вече е 350.Същата вече сте я показал в еМаг,за 260 лв.Което не е малка разлика.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Здравейте! Исках да си купя хлебопекарна, но вече няколко хора ми казаха, че не си струвало. Някой може ли да ми сподели мнението си дали си заслужава да си купя, или не?

Здравейте! Исках да си купя хлебопекарна, но вече няколко хора ми казаха, че не си струвало. Някой може ли да ми сподели мнението си дали си заслужава да си купя, или не?

Кажи какво разбираш под "струва си".

Ако имаш предвид, че е занимавка, играчка, трябва да се сетиш, че ще ти трябва хляб поне няколко часа преди това, т.н. - не си струва.

Ако ти се яде хубав хляб си струва.

Не е до времето. Дали хлябът става вкусен и издържа 3,4 дни.

Не е до времето. Дали хлябът става вкусен и издържа 3,4 дни.

Става и още как. Дали издържа - не знам, чак толкова не сме държали, ама ако е топло не бих пробвал... Е, нали ти си правиш тестото - винаги може да добавиш някакъв консервант :D

Щото в крайна сметка изсъхването, мухлясването и т.н. са естествени процеси - очаква се да се случват.

П.П. мисля, че може да направиш половин доза.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Няма марка, всичко е китайшън:) Карам с една куча марка от Метрото от 3-4г. и не е мръднала. А предната ми Мулинекс за 300 и кусур пари още първите дни смяна на мотор, кошницата протече още първата година и и падна едната бъркалка, накрая пак се скапа мотора и я хвърлих. Извода, който си направих- взимам най- евтината и като се скапе- нова.

И аз имах преди Мулинекс - голяма с две бъркалки и имаше много проблеми, като: протичане на кошницата през бъркалките и последващо запичане на същите; смяна на кошницата с нова към 40-50 лв.; силен шум при работа заради зъбчатките в механизма за задвижване и чупене на зъбчатки; изтриване на задвижващите механизми, които въртят бъркалките-вътре всичко беше в метални стружки. На инженера, който я е проектирал трябва да му се скъса дипломата.

Панасоника е с една бъркалка и не и се чува гласа като работи защото е с гумен зъбен ремък. От 4 години ехедневна работа никакъв проблем.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте,

ние с жена ми от скоро използваме тази - https://mit.bg/hlebopekarna-medion-md-14752 и сме доволни. Има всичко необходимо и се работи лесно с нея. В интернет има достатъчно рецепти и действаме по тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.