Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Хлебопекарна


Препоръчан отговор

Здравейте! Имам намерение да си купи хлебопекарна, но не знам какво да гледам като избирам, ако може да ми дадете някакви предложения или нещо изпробвано... Благодаря предварително! Цената е препоръчително да е до 150лв.

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 92
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здравейте! Имам намерение да си купи хлебопекарна, но нищо не разбирам какво да гледам като избирам, ако може да ми дадете някакви предлоения или нещо изпробвано...

Благодаря предварително!

Цената е препоръчително да е до 150лв.

Здр, не се хвърляй на нещо скъпо и марково. Всичките вършат една и съща работа.

Ползваме такова чудо от марката НЕО и върши чудесна работа. Контейнера е вертикален, и изпича хляба чудесно от всички страни.

Имах възможноста да ползвам и Мулинекс с хоризонтален контейнер и се оказа, че неото върши по добра работа и е на доста по ниска цена.

Като начало се бяхме спрели на марката Мулинекс, но сега сме доволни че не хвърлихме толкова пари а и както вече писах, сме по доволни от НЕО-то.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за НЕО-то.Няма смисъл да даваш пари двойно повече за мулинекс.Сега Нео-то е на промоция даже в техномаркета-70лв, а Муленекса примерно е 140лв. Нео-то пече наистина отвсякъде хляба,2г.гаранция.Всичко е до късмет с техниката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така си е, аз преди години си купих Аляска от Метро и си ми работи перфектно :) Откакто съм я купил ям хляб само от нея, номера е да намериш добро брашно и да уцелиш пропорциите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам Аляска от Метро. Върши идеална работа. Както всички преди мен препоръчват: вземи си, каквато ти хване окото, но евтина - скъпата ще ти върши абсолютно същата работа...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен с горните мнения - разбира се, че има смисъл да се вземе Moulinex. Понеже ползвам вече две години тяхна машинка, а съм виждал и другите на какво са способни. Имам машина за хляб и на една друга марка (забравих и името в момента). Разликата е от небето до земята... Моята е 1650 вата, дори само това трябва да говори достатъчно. Не, не вършат една и съща работа с едно качество, убеден съм в това... Както и да е, ако си решил да вземеш евтинджос, поне гледай да е с две бъркалки.

Ето го моя модел - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/825810/P11130417/Хлебопекарна-MOULINEX-OW502330

Публикувано изображение

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

общо взето марката не прави хляб. Гледай следните неща: 1. Да е поне 650 вата 2. Да не е скъпа - няма смисъл 3.ако искаш по-големи хлябове вземи си с 2 бъркалки - аз имам за 129 лв от Карфур - тяхна си марка, подобна цена има и на марката Severin и късмет ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, с две бъркалки, но не заради по-големите хлябове, просто месят различно. Ватовете определено също имат значение, програмите, книжката с рецепти и изобщо обърни внимание на всичко. Най-добрата марка за машини за хляб е Moulinex, мисля, че те са ги измислили. Сега взех машина за кафе - PHILIPS SAECO ми е машината, а кой каквото иска да говори, че няма разлика с НЕО примерно... едит: И понеже имам впечатления дори от друг модел на Moulinex (леля ми е с малко по-евтиния модел), дори мога да кажа, че от модел до модел пак има разлика - пече хлябовете различно, поне според мен...

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С какво е по-добър хляба изпечен с Мулинекс от този с Аляска например?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При равни други условия (вода, брашно, мая, сол, температура и т.н.) наистина ли мислиш, че двете хлебопекарни правят еднакви хлябове... На едната ще е недопечен, глетав, суров в средата, с различна текстура и т.н. Просто пример какви са възможните разлики, не че имам впечатления от Аляска.... Преди да я взема моята, направих проучване в Интернет. Основно в два големи и уважавани форума е разискван надълго и широко въпроса с хлебопекарните. Да, много казват, че разлика няма, но май само такива, които са си взели НЕО, Аляска и т.н. Не знам в програмите има ли разлика, би трябвало да има, но в моята съм правил дори сладко. едит: а впечатления от други марки имам. Аз имам две, сестра ми и леля ми също имат. Леля ми е с Moulinex, но малко по-евтин модел. Разлика в хляба има, а го казвам от лични впечатления.

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само мен ли не ме кефи туй чудо хлебопекарната? За голямо домакинство си е ок, въпреки че пак хляба си излиза скъпо, много продукти харчене на ток и т.н Но аз лично не бих ползвала.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При равни други условия (вода, брашно, мая, сол, температура и т.н.) наистина ли мислиш, че двете хлебопекарни правят еднакви хлябове... На едната ще е недопечен, глетав, суров в средата, с различна текстура и т.н. Просто пример какви са възможните разлики, не че имам впечатления от Аляска.... Преди да я взема моята, направих проучване в Интернет. Основно в два големи и уважавани форума е разискван надълго и широко въпроса с хлебопекарните. Да, много казват, че разлика няма, но май само такива, които са си взели НЕО, Аляска и т.н. Не знам в програмите има ли разлика, би трябвало да има, но в моята съм правил дори сладко.

едит: а впечатления от други марки имам. Аз имам две, сестра ми и леля ми също имат. Леля ми е с Moulinex, но малко по-евтин модел. Разлика в хляба има, а го казвам от лични впечатления.

Не съм съгласен.Хляба който правя е прекрасен и вкусен.Какво ще е качеството му зависи не от марката на хлебопекарната, а от това какво слагаш в нея.Важното е да нацелиш правилните пропорции.Винаги съм готов да сравним продукцията и тогава да говорим :)

dindi не е много по-скъпо, разликата идва от там, че зная какво ям, докато в заводския хляб са само нбухватели.Вярно е че за да стане хубав хляб се слага скъпо брашно и тока също върви, но вкуса е различен а за качеството не може и да става сравнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само мен ли не ме кефи туй чудо хлебопекарната? За голямо домакинство си е ок, въпреки че пак хляба си излиза скъпо, много продукти харчене на ток и т.н Но аз лично не бих ползвала.

Не си права за разходите, големия разход ти е маята, тока е пренебрежимо малко. Моето домакинство в момента съм си само аз :), но купешки хляб не съм взимал от поне две години. Да не говорим какви гадости ми се е случвало да намирам... Дори днес попаднах на някаква новина, как жена намерила жива хлебарка в пакета нарязан хляб. Попадал съм и ма мнения, на човек, който служебно е ходил в една от големите хлебопекарни, по спомен беше нещо от сорта, как около голямата бъркалка имало рояк мухи и на друг, на който точно роднината, който работи в хлебопекарна е пожелал да си вземат домашна... (защо ли?). Аз този новия стандарт (Стара планина) си го ям от години...

... Винаги съм готов да сравним продукцията и тогава да говорим :)

...

Разбира се :)

п.п. Аз ако имах възможност, не само хляба, но и киселото мляко, сиренето, кашкавала и луканките бих си ги правил сам...

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п. Аз ако имах възможност, не само хляба, но и киселото мляко, сиренето, кашкавала и луканките бих си ги правил сам...

Всичко това си го произвеждам, за млечните продукти отговаря майка :ph34r: , към това ще допълня ракийката и винцето :)

P.S. В никакъв случай не ми излиза по-евтино, но знам какво ям и за момента мога да си го позволя :)

Редактирано от Учтив Простак (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен.Хляба който правя е прекрасен и вкусен.Какво ще е качеството му зависи не от марката на хлебопекарната, а от това какво слагаш в нея.Важното е да нацелиш правилните пропорции.Винаги съм готов да сравним продукцията и тогава да говорим :ph34r:

dindi не е много по-скъпо, разликата идва от там, че зная какво ям, докато в заводския хляб са само нбухватели.Вярно е че за да стане хубав хляб се слага скъпо брашно и тока също върви, но вкуса е различен а за качеството не може и да става сравнение.

Не съм навътре в темата, наблюденията ми са по-скоро странични, по едно време съпругът ми се беше засилил да купува, но се отказахме. Съгласна съм, че хляба е по-вкусен, но на нас ни е много и обикновено стои 2-3 дни, а аз ако мразя нещо, то това е стар хляб. Освен това един хляб отнема около един час, което за мен си е много, пиши и продуктите и си е дявол на магаре. Просто хората около мен масово си накупиха хлебопекарни, но малко по-малко спряха да ги ползват.

Както и да е, просто реших да изразя една различно гледна точка, пък всеки си решава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-простия хляб (тип Стара планина :ph34r: ) излиза малко по-евтино по мои сметки (3/4 ч.л. мая, 700 гр. брашно, 2 ч.л. сол). Тока да ми е още 10 стотинки, ама и 20 да е... Това обаче без да вкарвам в сметката самата машинка... То така погледнато, няма избиване :) Кефа ми е по-важен. Най-доброто тесто за пици което съм ял. Правя си и страхотно вкусна чиабата.

Имам рецепта за бърз хляб, но обикновения става за около 3,5 часа. Имаш и отложен старт, ако искаш на закуска да ядеш пресен топъл хляб (аз пък обичам стар хляб, току що изпечен избягвам да ям, най го обичам ден след това, но всеки с вкусовете си). Много е хубаво в дома ти да замирише на прясно опечен хляб. dindi, твоите познати предполагам не са улучили рецептата или нещо друго, за да спрат да ги ползват.

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм за НЕО-то! Ползвам подобна и съм много доволен. Хляба става ароматен и вкусен което си зависи и от съставките де. Като функции има повечето които ти трябват - 12 програми, отложени стартове и подобни. А за парите които си приготвил ще вземеш 2 НЕО и ще си го ползваш доста повече :no-no: Ти си решаваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така,така.Похвалихте си машините,и за пропорции споменахте.Ами кажете и една обикновена рецепта за хубав бял хляб.Или за такъв,но от типово или черно брашно.Ще съм благодарен. п.п. Типовото брашно е по-нискокачествено.Така трябва да бъде.Ще ми обясни ли някой,защо типовият хляб излиза толкова скъп,колкото и белият, в магазина?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

djagi спомена за големия разход заради маята. Поради по високата цена на сухата мая, ние преминахме на обикновената. Вземам едно кубче мая от магазина и в нас го разделям на 4 части. Всяко влиза в кесийка и после във фризера. Върши същата работа както и сухата. Слага се на дъното на контейнера в хладка вода .Четвърт от кубчето е за 550гр. брашно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така,така.Похвалихте си машините,и за пропорции споменахте.Ами кажете и една обикновена рецепта за хубав бял хляб.Или за такъв,но от типово или черно брашно.Ще съм благодарен.

п.п. Типовото брашно е по-нискокачествено.Така трябва да бъде.Ще ми обясни ли някой,защо типовият хляб излиза толкова скъп,колкото и белият, в магазина?

Заповядай - https://rapidshare.com/files/1380266088/Moulinex_Breadmaker_Baguette_OW5003.PDF
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ползвам от години само жива мая, защото повече ми харесва хляба с нея - по четвърт кубче на хляб и става перфектно. Маята няма проблеми и с отложения старт. Държа я в хладилника около седмица без да има нужда от замразяване. Моля споделете какви марки брашно използвате. Предполагам ще бъде полезно за всички :) Аз дълго използвах бялото и пълнозърнестото на Панино, но в последно време започна да не ми харесва и преминах на тип 500 на Персей (или нещо подобно) от Кауфланд и на пълнозърнестото на Мелинвест. Колкото до разходите изглеждат ми на кантар, без да броя "инвестицията" за машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента използвам брашно на София Мел (Екстра). За цената - горе-долу май наистина са на кантар, но зависи и според рецептата. Има рецепти с повечко мая, сухо мляко, зехтин. В някои от рецептите на Moulinex се слага 3/4 ч.л. мая, в други 2,5 ч.л. - разликата е три пъти... За маята - аз използвам суха на Йоткер, но май постигах по-добри резултати с една турска суха мая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Маята-на кубчета. Както и по-горе казаха - седи си в хладилника без да има никакви проблеми. Брашното-каквото жито дадат от кооперацията на село.На година меля по 3 чувала брашно.От 20 и кусур години не сме купували брашно от магазин. Млякото също е домашно, яйцата - също. Не съм рпавил сметка колко ми излиза хляба , но май само маята и олиото купувам, като оставим тока, а той е пренебрежимо малко. Хлебопекантата е ментак някакъв, марка "PRIMO" -работи без никакви проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И на мен турската мая ми харесва повече, ако не се лъжа се казваше Yuva. Те имат и мая на кубчета, но на мен повече ми харесва маята на Виво. За рецептите си прав - варианти бол. Понякога добавям разни неща, като белени слънчогледови семки, маково семе, белени тиквени семки, парченца маслини и т.н. Както е топъл, ако го намажа с краве масълце и малко шарена сол и :clown: свършва целия...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...