Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Паролата и нейното значение за сигурността

Featured Replies

Пари да ми даваха по-сложно от това нямаше да мога да го измисля. Това е някакъв вид пародия за лесно запомняне на дълга и сложна парола.

Е, аз съм работил и сега работя с Notes и има полза. Но в зависимост от сумата мога и по-идиотски методи да измисля :D
  • Отговори 189
  • Прегледи 57k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е, аз съм работил и сега работя с Notes и има полза. Но в зависимост от сумата мога и по-идиотски методи да измисля :D

Начина който измислих за запомняне на парола Запомняне на парола с помоща на " Карта " не е ли по-лесен и надежден от този който ползваш ти ?

Изглежда не са наясно http://www.xakep.ru/post/58420/ че от значение е дължината на паролата , а не нейната сложност.

Пример :

по-скоро ентропията и до колко е нестандартна спрямо човешкото мислене

Много по-сложно би било, ако се слепват думите и така лишим разбиващите програми от знанието за дължината им. Така ги принуждаваме да ползват или бавния брутефорс или да хабят много време за натъкмяването на правилната парола. Защото от най-горния пример виждаме, че имаме да разбием само три кратки думи и да ги комбинираме(!), което е детска игра за разбиваща програма с речник, но ако ги бяхме слепили думите, щяхме да оставим единствено брутефорс за изход като разбиване. Ето защо трябва да се слагат за пароли и думи с правописни грешки, за да обезсмисли речника като елемент на разбиването. Разбиването с речник е мнооооооооого по-бързо и ефикасно от брутефорс-а

при брутефорс може да е проблем за разбиване, но доста от програмите, които разбиват ползват речници

и една дълга парола се обесмисля

но като се има предвид че най-кратката е от 11 символа (всякакви), пожелавам успех на всеки който иска да се пробва

http://forum.setcomb...c=26761.15;wap2

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Това с паролите все е добре замислено - а в Rising IS 23 са ги наслагали навсякъде.  Без въвеждане на парола настройка на никой компонент не може да бъде коригирана.  И пак има резервно копиране с опции за възстановяване на RIS 23.   Уж има пароли.  Абсурдно е да бъдат разкодирани, много са.    Азиатска им преценка... Добре поне, че не се налага ползвателят да ги помни.

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! Искам да попитам кои е най-добрия начин да си запазваме паролите: в браузъра или чрез програми като LastPass?

Чрез програми от типа на LastPass и Sticky Password 

Защото паролата, запазена в браузъра може много по-лесно да бъде възстановена и съответно открадната.

Реших тогава да използвам LastPass за запазване на паролите. Предполагам повечето хора използват този начин.

• 3 месеца по-късно...

Това е за тези които вярват че правителствата могат да разбият защитата на всяка програма , или че създателите на програмите задължително оставят задна врата и при нужда я предоставят на правителството.

За година и половина криминалистите с помощта на експерти от разузнавателния отдел GCHQ така и не са успели да разбият със стандартни средства защитата на флаш-стика.

• 5 месеца по-късно...

Доста полезна темичка днес се замислих дали паролата на botnet-a ми не е твърде слаба за тези данни който трябва да защити.. Вече съм я сменил като спазвах някой от правилата от постовете в първата страница.

Това е за тези които вярват че правителствата могат да разбият защитата на всяка програма , или че създателите на програмите задължително оставят задна врата и при нужда я предоставят на правителството.

За година и половина криминалистите с помощта на експерти от разузнавателния отдел GCHQ така и не са успели да разбият със стандартни средства защитата на флаш-стика.

На мен ми е интересно как може да обвиняват човека в тероризъм понеже името му е Саид Хюсеин и изглежда като Осама Бин Ладен?

Спомням си един филм (забравих му името) където единия казва на главния актьор, че трябва да си подстриже брадата иначе ще изглежда като терорист пред хората Публикувано изображение 

На мен ми е интересно как може да обвиняват човека в тероризъм понеже името му е Саид Хюсеин и изглежда като Осама Бин Ладен?

Спомням си един филм (забравих му името) където единия казва на главния актьор, че трябва да си подстриже брадата иначе ще изглежда като терорист пред хората Публикувано изображение 

На тайните агенти брадата им е отдолу :giggle1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.