Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки правени с мобилен телефон

Featured Replies

38893438301_fe2d7957a5_c.jpgDSC_0457 by Romeo Ninov, on Flickr

• Отговори 428
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Един бръмбар (не знам точно какъв е, но не мръдна изобщо до като го снимах от 10-тина сантиметра)  

• Три кадъра правени с нокията:      

Публикувани изображения

Plovdiv center63d4babe91c6af795f791ca22a54e470.jpg

Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk

• 2 месеца по-късно...

Дубай от високо.

йй.JPG

ъъ.JPG

ээ.JPG

хх.JPG

фф.JPG

на 3/1/2018 в 14:11, B3M2W0 написа:

Дубай от високо.

хх.JPG

спомням си, че когато посетих за първи път Дубай,  на летище Шарджа имаше зала в която беше насипана огромна купчина пясък от пустинята и насред нея  имаше бедуинска палатка с восъчна фигура на бедуин пред нея. Местните показваха от къде са тръгнали.

Днес летищата са направо като салони за луксозни коли. Можеш да ги поръчаш или закупиш направо. Същото е и на летището във  Франкфурт.

За летище Бен Гурион в Тел Авив пък направо казвам , че е като  МОЛ , който си има летище.....Времена..

преди 2 часа, valkiria1 написа:

За летище Бен Гурион в Тел Авив

Това ми е отдавнашна мечта-да го посетя. 

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Това ми е отдавнашна мечта-да го посетя. 

Пожелавам от сърце да ти се се сбъдне:)

]27177254119_5c8b1957d4_c.jpg

току-що, valkiria1 написа:

Пожелавам от сърце да ти се се сбъдне

За мен това не е само едно летище, а място с много мощен исторически заряд. Няма да е пресилено да кажа, че съдбите на много хора в Близкия изток са свързани с него. Много благодаря за снимката!

на 4.03.2018 г. в 16:47, valkiria1 написа:

Пожелавам от сърце да ти се се сбъдне:)

]27177254119_5c8b1957d4_c.jpg

Имам една книга, "Родени да убиват" от Джон Конъли, в която част от действието се пренася в една синагога в Ню Йорк , с име Бней Ешурун. Авторът не казва значението на това име, но за да се вникне в движещите механизми на така наречения "Голем" (сигурно няма нужда да обяснявам), искам да попитам дали знаеш нещо по въпроса-това име ли е или нещо друго. 

Не намерих начин да питам персонално, за това пиша тук.

• 2 седмици по-късно...

Holland

holland 2.jpg

Пролет...

77.jpg

55.jpg

Бурята снощи...

Светкавици.jpg

на 3/12/2018 в 12:05, B3M2W0 написа:

Имам една книга, "Родени да убиват" от Джон Конъли, в която част от действието се пренася в една синагога в Ню Йорк , с име Бней Ешурун. Авторът не казва значението на това име, но за да се вникне в движещите механизми на така наречения "Голем" (сигурно няма нужда да обяснявам), искам да попитам дали знаеш нещо по въпроса-това име ли е или нещо друго. 

Не намерих начин да питам персонално, за това пиша тук.

Малко закъснях с отговора на твоя въпрос, но пък пътуването от което се завърнах буквално преди дни ,ми дава възможност да бъда по -обстоятелствена в обяснението. Буквалния превод на " Бней Ешурун" означава" Синовете на Исраел", защото Ешурун е поетичното название с което се назовава Исраил в писанията ни-виж Второзаконие 32 глава.

В днешно време  с това име се нарича една ортодоксална организация /и синагога/ в Америка. Това са хора с голяма власт и влияние. По тяхно предложение краля на Мароко Мохамед Пети  е обявен посмъртно за цадик / праведник/ защото е спасил мароканските евреи от гонения и унищожение.Наградата е връчена на неговата внучка принцеса Лейла.За   небивалици  и конспирации свързани с това име и действията на организацията, ако не ти се изясни в книгата на Конъли,  може да се потърси справка от всезнайковците в разделите за религия и политика.

Снимките  , които публикувам по- долу показват мавзолея на краля, охраната пред него и саркофага с тлените останки . Пред този саркофаг се поклоних и аз. Писано е в Талмуда, че който спаси един дори човешки живот,   спасява стотици бъдещи такива .В този смисъл краля на Мароко Мохамед  Пети наистина е цадик.

Мароко и до днес пази, уважава и цени своите евреи.

39500870110_eb566d5227_c.jpg

]39500906010_96f6c47950_c.jpg

]40414750985_b3791f83db_c.jpg

Spoiler

пп Снимките са обект на авторско право. Използването им без изричното ми разрешение ,  по какъвто и да е повод е нарушение на закона за авторското право.

преди 5 часа, valkiria1 написа:

пази, уважава и цени своите евреи.

Много благодаря за изчерпателния отговор!

• 2 седмици по-късно...

Holland at sunset

Holland at sunset.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.