Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е по-добрият WD или Seagate?

Featured Replies

абе аз съм по-съгласен да вярвам, че сиагейт са сред добрите дискове имат скапани модели, но са мн тихи хладни и надеждни сравнение с др а хитачи те са на IBM и се пак тази компания е гигант за това не са за подценяване но за това сигейт са най-добрите ето билдера сам каза всичките + на марката най-тихите мн хладни и стабилни дискове :) за WD какво да кажа на АТА съм, но разликата е на лице дигитъла ем грееше мн повече от сиата ем скрибуцаше доволно разликата е Seagate Ultra ATA133 160 gb WD ATA 100 20 gb може да имат разлика, ама се пак и да взема др пак ще е калпав ето човека каза, че бачка във фирма и връщат мн повече WD така че не съм се изказал неподготвен както твърдят всички от форума но какво да кажа аз нали съм "нов" в занаята и нямам право на правилното си мнение + това в този форум всеки се нахвърля да се заяжда за нещо ако мога да попитам защо никой не пише в темата за рамта дето пуснах искам малко скапана помощ писна ми след 2000 опита чак тогава да нацеля точната комбинация..............а аз помагам ако някой ми е искал помощ бъдете хора не БЪЛГАРИ....

• Отговори 59
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

спри се с тия опити за хайку моля те всички разбрахме ти си поета човек енциклопедия IBM е №1 а ние пасем трева.

И аз искам да си купя, но от темата не разбрах коя фирма да предпочита. Стана ми ясно, че всичките се повреждат. Имам два съвсем новички - 5 мегабайта/ не се майтапя/ - български, правени в Стара Загора - 1986г. Какъв ли интерфейсен кабел ще ми трябва за тях? Само да не е като колан на парашутист. Ами стигат ми на първо време 10 мегабайта. За догодина ще изчакам да видя кои най- малко шумят, щото тези будят комшийката до мен. Ще се радвам ако ми помогнете. Благодаря на всички отзовали се! С уважение: LZ4JW - Стефан

Samsung/Hitachi според мен е по-добрият като избор :>

Samsung/Hitachi според мен е по-добрият като избор :>

За Hitachi не знам, лека обосновка за Samsung?

Малко лек :help wanted4: . Относно шума на дисковете имам наблюдения, че това много зависи и от тъпата кутия. Ако не е конструирана правилно се получава нещо като резонанс и ..... какъвто и да е диска ви се струва адски шумен, особено когато започне да чете някой голям "леко" фрагментиран файл.

Сега по темата: аз също съм привърженик на Seagate може би защото така са се стекли обстоятелствата. Във фирмата в която работех 8 години основно се продаваше тази марка и не е като да нямаше върнати дискове. Но това се появи като проблем едва с появата на прословутата 10-та серия. Въпреки тогавашното им често дефектиране, особено на 500 гигабайтовите не сменихме марката. В последствие станах собственик на два WD - един портативен и този който сега ми е в компютъра. Ами да ви кажа преди него имах 1TB Seagate SATA2 3GB/s , смених го поради това че новия е SATA3 6GB/s и понеже тогава разликата в цената беше доста голяма си купих WD. Относно шума не намирам кой знае каква разлика, лошото е обаче, че и в скоростта също няма голяма разлика. Помислих си че е нормално на SATA2 дъно като сложа SATA3 диск да има разлика, обаче след като смених дъното и то да е SATA3 - ами не намирам разлика. Даже в тестовете почти няма(справка темата за тестове на дискове). Така че четете преди да купувате. Също така искам да добавя, че марката не винаги е от значение. Много е важна серията и модела на устройството, без значене дали то е твърд диск или каквато и да е друга техника.

А тези тестчета нали няма да ми изтриват инфото на диска?

Има подробна информация за функционалността на всеки от инструментите за тест. Някои предлагат и опции за формат, както и low-level формат, но самите тестове няма да ти изтрият нищо.

• 2 години по-късно...

Малко лек :offtopic_s: . Относно шума на дисковете имам наблюдения, че това много зависи и от тъпата кутия. Ако не е конструирана правилно се получава нещо като резонанс и ..... какъвто и да е диска ви се струва адски шумен, особено когато започне да чете някой голям "леко" фрагментиран файл.Сега по темата: аз също съм привърженик на Seagate може би защото така са се стекли обстоятелствата. Във фирмата в която работех 8 години основно се продаваше тази марка и не е като да нямаше върнати дискове. Но това се появи като проблем едва с появата на прословутата 10-та серия. Въпреки тогавашното им често дефектиране, особено на 500 гигабайтовите не сменихме марката. В последствие станах собственик на два WD - един портативен и този който сега ми е в компютъра. Ами да ви кажа преди него имах 1TB Seagate SATA2 3GB/s , смених го поради това че новия е SATA3 6GB/s и понеже тогава разликата в цената беше доста голяма си купих WD. Относно шума не намирам кой знае каква разлика, лошото е обаче, че и в скоростта също няма голяма разлика. Помислих си че е нормално на SATA2 дъно като сложа SATA3 диск да има разлика, обаче след като смених дъното и то да е SATA3 - ами не намирам разлика. Даже в тестовете почти няма(справка темата за тестове на дискове). Така че четете преди да купувате. Също така искам да добавя, че марката не винаги е от значение. Много е важна серията и модела на устройството, без значене дали то е твърд диск или каквато и да е друга техника.

Точно така е!

Аз съм с WD ентерпрайс клас и нямам никакви проблеми. Температурата му е около 30-35 градуса в зависимост какво е времето и колко градуса е в кутията. Изобщо не се чува, като леко съм намалил скоростта на главата. Няма грешки няма нищо- около 3г и нагоре вече съм с него, а много трия/записвам програми, игри, филми, операционни системи, тестове и т.н. Гаранцията му е 5г.

Още нещо:

Ако искате диска да живее по-дълго, използвайте Линукс и си сложете колкото може повече рам(повече рам= по-рядко използване на диска за суап файл). Там дефрагментации няма, а те определено скъсяват живота. Не спирайте нацяло системата, а я приспивайте или използвайте хибернация(за нея не съм много сигурен къде се записва информацията). Така няма да е нужно всеки път системата да се зарежда наново от диска, а ще стои в инсталираната памет (RAM) и после от там ще се зареди при събуждане.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Точно така е!

Аз съм с WD ентерпрайс клас и нямам никакви проблеми. Температурата му е около 30-35 градуса в зависимост какво е времето и колко градуса е в кутията. Изобщо не се чува, като леко съм намалил скоростта на главата. Няма грешки няма нищо- около 3г и нагоре вече съм с него, а много трия/записвам програми, игри, филми, операционни системи, тестове и т.н. Гаранцията му е 5г.

Още нещо:

Ако искате диска да живее по-дълго, използвайте Линукс и си сложете колкото може повече рам(повече рам= по-рядко използване на диска за суап файл). Там дефрагментации няма, а те определено скъсяват живота. Не спирайте нацяло системата, а я приспивайте или използвайте хибернация(за нея не съм много сигурен къде се записва информацията). Така няма да е нужно всеки път системата да се зарежда наново от диска, а ще стои в инсталираната памет (RAM) и после от там ще се зареди при събуждане.

При Hybernation всички данни от RAM се зааписват на диска.

Тук има сравнителна информация за WD, Seagate и Hitachi.

http://blog.backblaze.com/2014/01/21/what-hard-drive-should-i-buy/

• 2 седмици по-късно...

Доволен от seagate- имам една 80ка сата на 10 години, доста шумничък но жив. Новият 1ТВ не се чува, другите марки не ги коментирам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.