Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е по-добрият WD или Seagate?

Featured Replies

ами случайно сякаш и аз имам WD и не останах доволен от скапаните му температури и от скапаното му скърцане така ,че какво ми ги рекламираш

най добре да си земе хитачи те са на IBM и са определено по добри а иначе така са изброени

Hitachi

Seagate

WD

Samsung

Явно не правиш нещо разлика между рекламиране и поправяне на твое твърдение, относно WD. Само за информация, WD купиха Hitachi!

• Отговори 59
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

WD купиха Hitachi!

да сигурно и Интел са купили........

не е хубаво да се лъже и маже заради марка отворете си очите

blakcman нито ти нито аз може да определиме кой е по-хубав, момчето иска препоръка, да развързваме спорове заради лични убеждения е не уместно....

ето мнението на експерти нека сам разгледа и прецени ТУК

да сигурно и Интел са купили........

не е хубаво да се лъже и маже заради марка отворете си очите

Може да не ти харесва но това е положението.

А Хитачи са шумни и това го казвам като фен на марката. Но са здрави близо 10 г. карам на тях и не са мръднали.

А Seagate и да ми подарят веднага го продавам.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви за препоръките.Аз да ви кажа съм четвърта година с един еxcelstor 160гб и почти 3г. с seagate 320гб но до сега не съм имал никакви проблеми,а и не съм чул нито скърцане нито каквито и да било шумове от хардовете.С боксово охлаждане съм и е малко шумно ,та може и за това да не се чуват звуци ако изобщо ги има...Ама щом няма някаква кой знае каква разлика ще мина по-тънко с seagate май.

Значи, аз го казах и преди. Seagate се опитват да правят балансирани дискове. Не са най-бързите, но са достатъчно бързи. Имат една от най-ниските консумации на ток и не греят много. За шума...Ами последните серии на Seagate са напълно безшумни. Дори като доближиш ухо, не може да усетиш нищо, да не говорим, че останалите чарколяци издават много по-голям вой. Аз имам четири Seagate и единият от тях е със SATA интерфейс. Наистина, той чагърка. Останалите обаче не. Скоро бях попаднал на един много хубав тест в руски сайт, при който бяха дадени нивата на шум. За жалост не си го записах и сега не мога да го намеря. Та там разликата между Seagate и WD като шум бе в порядъка на 10 децибела, а като се има предвид, че 3 децибела се усещат като два пъти по-голям шум от човешкото ухо, всеки може да си направи заключенията. Има и друго. Не може да сравняваме две марки ей така. Ако се сравнява нещо, то моделите трябва да бъдат в един клас. Защото и аз съм имал Хитачи, което не само шумеше ужасно, но и стържеше при студено време. Затова и го смених навреме. Беше много отдавна, но от тогава не поглеждам Хитачи. А за това, дали се чупят...ами може и да се чупят, не знам. Най-старият ми Seagate е някъде от 2005 година. Един път наистина изгубих информация от цял дял, който изчезна от полезрението ми и не можах да го възстановя. Така и не разбрах причината, а и бях доста бос тогава, що се отнася до това, да се справям с неочаквано възникнали проблеми по компютъра ми. Seagate били купили MAXTOR... ами скоро имаше еслух, че WD искали да купят Seagate. Тогава какво правим? Да не купуваме WD, защото притежават Seagate и Maxtor? Тъпа логика.

Колеги стига сте се хвалили, кой с каквото има! Аз ви казвам, че най-добрите дискове са .....ЦСКА. Плоски в челото и бързи в краката...и краката са все леви, чифт по чифт - като на всички БГ футболисти напоследък, изключая в регионалните и селските първенства....

Колеги стига сте се хвалили, кой с каквото има! Аз ви казвам, че най-добрите дискове са .....ЦСКА. Плоски в челото и бързи в краката...и краката са все леви, чифт по чифт - като на всички БГ футболисти напоследък, изключая в регионалните и селските първенства....

Ни най-малко не искам да се хваля. Ако зависеше от мен, бих разкарал на момента тия мастодонти. Подразних се от първите коментари. сякаш съществуват само WD. И в други теми съм го казвал. Това е форумен диск и едва ли не всички трябва да го препоръчваме и купуваме. Ама никой не казва нищо за фуражомелката, защото когато човек легне да поспи и си остави компа включен, най-малкото което иска, е харддискът да го безпокои. А хард дискът е най-гадният източник на шум за мен. Та съм благодарен на Seagate, че ме избавиха отдавна от тоя тормоз :computer2:

Интересно как аз спя без проблеми като компютъра е на два метра от мен? Но ако това те кара да се чувстваш по добре си го повтаряй. ЦСКА №1

Няма никакво значение дали е Seagate 7200.12, WD Blue или Hitachi 7K1000.C - всички са с 36месеца гаранция и са достатъчно тихи, ако са сложени в хубава кутия. Като сложиш диска в някое JNC с ламарина като вестници, и като почнат вибрации, мани че дрънчи, ама може да доведе до проблеми за самия твърд диск. И после се раждат легенди как едикоя си марка била гадна.

Здравейте и от мен :( работя в една Фирма за компютърни компоненти предлагаме доста WD както и Seagate мога да ви кажа че от зелената серия и черната най много се връщат на един клиент преди време му препоръчах WD caviar black 1T и му казвам .... има 60месеца гаранция ... и той казва да бе знам ги аз тях и като ми скапе данните кво трябва да направя ??? най добрата серия на WD e Caviar blue която всъщност не е скъпа seagate също имат дефектирали но не са колкото WD green и black по между другото Black освен че е шумен (имам такъв) също така държи високи температури) аз бих препоръчал Samsung spinpoint F3.

Много е относително това коя марка е по-хубава. Има марки, има и модели на марки, които са хубави, други пък - не. Аз от 2003г. имах един WD 80ГБ, който през 2006г. сдаде багажа (платката му) след токов удар. По това време вече имах Хитачи 250БГ (с 5 годишна гаранция, което пострада само софтуерно. След нов формат нещата се оправиха. Може би от токовия удар, но след време почна да не може да чете разни файлове. Добре, че хванах на време и успях с различни методи да спася абсолютно всичко от него. Накрая стана неизползваем. признаха ми гаранцията и го смениха с чисто нов! Сега новия си работи съвсем нормално. WD го смених с 160ГБ Seagate и той си работи съвсем нормално. По-тихия обаче е Seagate. Сега вече имам нов компютър и на него съм отново с Seagate ST31000524AS< 1ТБ 7200 оборота/6ГБ/32МБ. Много е тихо всичко в компютъра (включително и диска), но когато има интензивна работа с него почва да скърца. Много е вано и как е монтиран диска и къде. Има различни „умекотители“ на вибрациите, които са неизменни. Все пак това е механична въртяща се част с високи обороти. Кой по-малко, кой по-повечко, но ги има. Не е хубаво да е стегнат много здраво директно за кутията. Освен това и температурният режим е много важен. Един голям вентилатор да ги духва отпред (този, който е за вход на свеж въздух в кутията) е за предпочитане, отколкото специално пригодените малко вентилаторчета монтирани на подложки, които се слагат под дисковете. В началото са добре, но после от праха става зле. Освен че самите вентилаторчета бързо се скапват, ами и набиват прах директно в платката на диска, което не е хубаво.

• Автор

А можели да попитам с коя програма да си тествам дисковете?И освен за лоши сектори ,други тестове правят ли се с цел да се види състоянието на дисковете?Става дума за ExcelStor Technology J8160S (PVF904Q4A6HURB) и ST3320613AS (9SZ302VQ) с уиндоус 7 съм.

И освен за лоши сектори ,други тестове правят ли се с цел да се види състоянието на дисковете?

Аз бих те посъветвал да не тестваш профилактично хард диска за лоши сектори, защото програмата може да ти намери такива, без да ги има - това се прави, само ако дискът има проблеми. :)

• Автор

Усетих скоро проблем ,но не знам на какво може да се дължи и първото което се сетих е че нещо дискчето.Пуснах си едни клипчета които са записани на харда и които не бях гледал от година-две .На моменти картината спира , забързва или насича,а звукът си е нормален?!?Отдавна не съм го дефрагментирал,но понеже ОС не е на този физ.дял то и няма нужда.

Отдавна не съм го дефрагментирал,но понеже ОС не е на този физ.дял то и няма нужда.

Това не е в никакъв случай вярно твърдение!

На анализа показва 1% ?

Имам предвид принципно не е вярно. Пък в конкретният случай не само процента е важен, а и къде са физически разположени фрагментите по повърхността на магнитната плоча.

Усетих скоро проблем ,но не знам на какво може да се дължи и първото което се сетих е че нещо дискчето.Пуснах си едни клипчета които са записани на харда и които не бях гледал от година-две .На моменти картината спира , забързва или насича,а звукът си е нормален?!?

С друг плеър или с настройка на кодеци няма ли промяна? Какъв е форматът на клипчетата? ;)

• Автор

Проблема е само при MPC-HC при WMP го няма.Формата е mpeg.

Проблема е само при MPC-HC при WMP го няма.Формата е mpeg.

Е, значи проблемът не е в диска. Ако MPC-HC използва вътрешен кодек, вероятно това е причината. По принцип *.mpeg, *.mpg се случва да правят леки мизерийки, така че няма страшно. ;)

Да не забравяме, че вече основните играчи на пазара за дискове са само два: WD и Seagate

справка: тук и тук , сигурно затова и заглавието на темата визира само тях ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.