Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алчността

Featured Replies

Кога алчността се превръща в мания или тя сама по себе си винаги е маниакално състояние? Винаги ли може да се говори за алчност само в материален аспект или тя надхвърля тези рамки? Как най-добре се преодолява алчността? А вие алчни ли сте? :)

Един човек ако е алчен, той е роден такъв и за тях максимум няма. Дори и всичките пари да има на света пак ще каже искам още .... И според мен алчността е само в материален аспект :)

Ковчег пък джобове няма.

За мен алчността е болестно състояние, т.е. някакъв вид мания. Никой не се ражда алчен, но мнозина стават такива по различни причини. Мисля, че алчността не се лекува. Прахосница съм. :)

аз съм алчен за знания.от толкова много информация,съвсем се обърках. лошо нещо е алчността. :)

За мен алчността е болестно състояние, т.е. някакъв вид мания.

Никой не се ражда алчен, но мнозина стават такива по различни причини.

Мисля, че алчността не се лекува.

Прахосница съм. :)

Стрелците сме си с широки пръсти, та ни е простено.

:P

Стрелците сме си с широки пръсти, та ни е простено.

:P

Ако са ти широки на стъпалата,може да си нимфа,русалка. :)

Принципно, алчността е манийно състояние, макар и да не е описана клинично като такова, и е много дълбока черта от характера на съответния човек. Но по мои наблюдения, алчните хора живеят по-лесно от останалите.

Алчност за какво? Аз лично съм алчна душица, много алчнея за внимание, любов, секс...все не ми стигат. И не мисля, че това ме прави лош човек. Човек трябва да мисли за себе си и да бъде здравословен егоист. Ай стига сте се правили на Деви Марии, че това клише, адски се изтърка...

Аз лично съм алчна душица, много алчнея за внимание, любов, секс...все не ми стигат.

Според психоанализата алчността се явява заместител на сексуалното удоволствие - затова алчните хора са толкова силно обзети от своята страст към натрупване.

PS: В твоя случай "лакома душица" звучи по-удачно като израз. :)

Според психоанализата алчността се явява заместител на сексуалното удоволствие - затова алчните хора са толкова силно обзети от своята страст към натрупване.

PS: В твоя случай "лакома душица" звучи по-удачно като израз. :)

Аааааааааа недей така, много алчни хора правят много алчен секс, едното не замества другото.А, кое им доставя по-голямо удоволствие, виж това не знам...Честно казано по отношение на материалното, тази алчност никога не съм я разбирала. Ама нека си го кажем де, че алчност не е синоним на богатство. Има алчни бедни душици, аз им викам Плюшкини хахаххаха

П. П"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед." Мечо Пух

Аааааааааа недей така, много алчни хора правят много алчен секс, едното не замества другото.

Алчният секс и пълноценният секс са различни неща. :)

Алчният секс и пълноценният секс са различни неща. ;)

:) А, въпрос на гледна точка.

Аз предпочитам да ям от баницата, а не да я раздавам. И все сита си ходя. :D

:) А, въпрос на гледна точка.

Аз предпочитам да ям от баницата, а не да я раздавам. И все сита си ходя. :D

Въпросът е да не преяждаш много, за да не те боли коремчето. ;)

:)Рисковете на алчността :D Ама по-добре да ме боли корем от прекаляване, отколкото от незадоволяване(то тук и други работи болят, де...). ;)

Изкарвате алчността едва ли не за хубаво нещо. Няма лошо в стремежа да имаш и, да имаш ... . Но, когато се наложи да дадеш "втората си риза" на този, който няма, за да не умре от студ (изключвам любовта и секса), тогава ...? Аз мисля, че когато алчността е в такива граници, че не позволява на човека да преодолее егоизма си, е лошо нещо, много лошо нещо.

Изкарвате алчността едва ли не за хубаво нещо. Няма лошо в стремежа да имаш и, да имаш ... . Но, когато се наложи да дадеш "втората си риза" на този, който няма, за да не умре от студ (изключвам любовта и секса), тогава ...? Аз мисля, че когато алчността е в такива граници, че не позволява на човека да преодолее егоизма си, е лошо нещо, много лошо нещо.

По-скоро показваме, че има и хубава страна. Обикновено алчността се води за негатив!

По-скоро показваме, че има и хубава страна. Обикновено алчността се води за негатив!

Алчният човек трупа, но не консумира. Това, за което ти говориш, не е алчност, а задоволяване на определени потребности. ;)

Алчният човек трупа, но не консумира. Това, за което ти говориш, не е алчност, а задоволяване на определени потребности. ;)

Презадоволяване на човешки потребности. ;)

Моята теза е простичка всяко чувство независимо дали е с положителен или отрицателен заряд, носи в себе си градивното и деградивното. От нас зависи..."ТИ избираш" :lol6:

Моята теза е простичка всяко чувство независимо дали е с положителен или отрицателен заряд, носи в себе си градивното и деградивното. От нас зависи..."ТИ избираш" ;)

Не подценявай лошотията у хората. Невинаги другите възприемат нещата като теб. :lol6:

Не подценявай лошотията у хората. Невинаги другите възприемат нещата като теб. ;)

Ъъъъъъ животът не е Star Wars. Да си избираш на светлата или тъмната страна да застанеш. Хората носят в себе си и доброто и лошото. Адски се дразня на такива еднополюсни теми. Пишеш заглавие, а отговорите са предначертани. В случая-да оплюем алчните хора. Защо? Алчността може да роди амбиция, амбицията-успех. Не виждам лошо в това.

Разбира се, можем лесно да се забием в темата за нашите алчни политици, които трупат ли трупат на наш гръб, ама вече толкова пъти сме го писали, че дори и на клавиатурата ми й стана скучно.

Пишеш заглавие, а отговорите са предначертани. В случая-да оплюем алчните хора. Защо? Алчността може да роди амбиция, амбицията-успех. Не виждам лошо в това.

Аз не оплювам никого - просто давам характеристика на алчността. И продължавам да твърдя, че ти определяш разни неща като алчност, които всъщност са нещо съвсем различно. Амбициозният и алчният човек са различни неща - осъществената амбиция може да облагороди човека, но алчността не може! ;)

Аз не оплювам никого - просто давам характеристика на алчността. И продължавам да твърдя, че ти определяш разни неща като алчност, които всъщност са нещо съвсем различно. Амбициозният и алчният човек са различни неща - осъществената амбиция може да облагороди човека, но алчността не може! ;)

А не, нищо не определям, не казвам, че са синоними, моля, моля...Казвам, че алчността може да има и добри резултати в зависимост от гледната точка.

Защо пък алчността да не може да ни облагороди?

Защо пък алчността да не може да ни облагороди?

Защото деформира психиката. ;)

;) деформира, твоята психика, моята си е в цветущо здраве :D :D :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.